2022. 12. 04.
Barbara, Borbála
: 409 Ft   : 388 Ft Benzin: 704.1 Ft/l   Dízel: 849.7 Ft/l   Írjon nekünk

Gyertyagyújtás, ünnepi fények a sétálóutcában – Elkezdődött az adventi időszak

Borbély-Juhász Ágnes  |  2016. 11. 28., 19:20

Meggyújtották az első gyertyát a város koszorúján. A Kalocsa Kulturális Központ és Könyvtár által szervezett adventi esemény célja, hogy közelebb hozza egymáshoz az embereket, és a kalocsaiak közösen ünnepeljék a karácsonyi ünnepkör kezdetét. Az első gyertyagyújtás csupán a kezdete volt a négy vasárnapot felölelő ünnepi rendezvénysorozatnak.

Családok, barátok, kisebb és nagyobb közösségek látogattak ki vasárnap délután a sétálóutcába, ahol a közös ünnepváró eseményt immár nyolcadik alkalommal szervezte meg a város önkormányzata. Az érdeklődők létszáma ez alkalommal is arra utalt: a kalocsaiaknak igényük van az ilyen alkalmakra.

Az egybegyűltekkel dr. Magóné Tóth Gyöngyi, a szervező Kalocsa Kulturális Központ és Könyvtár vezetője osztotta meg ünnepi gondolatait, köztük az egyházi és népi hagyományaink tiszteletének fontosságát, illetve a készülődés és a várakozás semmihez sem hasonlítható időszakának jelentőségét, ami mint mondta, legalább annyira örömteli, mint a beteljesedés pillanata maga.
Az igazgatónő köszöntője után előbb a sétálóutcába és a városháza előtti fákra felszerelt díszvilágítást, majd az adventi koszorú első gyertyáját kapcsolta fel.

Képgaléria megtekintése (21 db kép)

Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

Az ünnepi fények félhomályában a Kalocsai Fegyház és Börtön Kamarakórusa adta elő Hangolódás Karácsonyra című ünnepi dalcsokrát, Eperjesi György bv. százados vezényletével.

Az ünneplők a gyertyagyújtás után egy-egy pohár bor vagy tea és zsíros kenyér elfogyasztásával a kalocsai rászoruló óvódás gyermekek szebb karácsonyához is hozzájárulhattak, hiszen minden ételért, italért kifizetett forintból nekik fognak ajándékokat vásárolni.

Képgaléria megtekintése (21 db kép)

Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

A második adventi gyertyát jövő héten ugyanebben az időpontban Reiterné Fekete Magdolna, a Kalocsai Fényi Gyula Általános Iskola intézményvezetője fogja meggyújtani. A program alatt a Magyar Veterán Motorosok Baráti Köre szaloncukorral és meglepetéssel, az Összefogás Az Állatokért Alapítvány Kalocsa önkéntesei pedig zsíroskenyérrel és meleg teával várják majd az ünneplőket.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 12. 04., 07:00
A negyedik játéknaphoz érkeztünk, lássuk a feladványt! Még >>>
2022. 12. 03., 15:04
A meggy és a mák szuper párost alkot bármilyen édességben, legyen szó rétesről, tortáról vagy épp egy kiadós bejgliről. Most elhoztuk nektek a Nosalty bögrés sütijét, hogy a lehető leggyorsabban tudjátok csillapítani a mák iránti epekedéseteket. Még >>>
2022. 12. 03., 12:36
A jelenleg még Slovnaft Polska márkanév alatt működő töltőállomásokkal együtt a Mol csoport csaknem 500 töltőállomáson nyújt majd kiskereskedelmi szolgáltatásokat Lengyelországban - tájékoztatta a vállalat pénteken az MTI-t. Még >>>
2022. 12. 03., 09:13
A harmadik játéknaphoz érkeztünk, lássuk a feladványt! Még >>>
2022. 12. 02., 22:06
Nagyvárad belvárosában találtak egy nemrég elpusztult példányt - írja a Főtér.ro. Még >>>
2022. 12. 02., 15:48
A korábbi évek sikerei után idén is kiválasztották a TOP pálinkakiválóságnak minősített pálinkák közül az Agrárminisztérium pálinkáját, az elismerő címet 2022-ben a Lunczer Pálinkaház fürtös meggy pálinkája kapta - közölte az Agrárminisztérium (AM) pénteken. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK