2021. 12. 05.
Vilma
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

„Legyél te is világosság, legyél te is szeretet a sötétségtől fenyegetett világban!”

Bényi Eszter  |  2016. 12. 16., 10:18

Minden évben hagyomány, hogy az adventi várakozás időszakában, karácsony közeledtével a tanév utolsó hetében a Nagyasszonyunk Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium tanítványai és pedagógusai karácsonyi műsort szerveznek az iskola színháztermében.

December 15-én este ismét zsúfolásig megtelt az intézmény színházterme, ünneplőbe öltözött szülők, nagyszülők, és testvérek izgatottan várták a színpad előtti függöny felgördülését a karácsonyi jótékonysági rendezvényen. A jelen lévőket Csikósné Vörös Marianna és Herrmann Ildikó igazgatóhelyettesek köszöntötték, majd első műsorszámként ’A kis Angyal’ történetét tekinthettük meg a Csillagfény óvodás csoport előadásában. Az óvoda kis angyalkáit Moravecz Zoltánné, Jánosi Ágnes, Mácsai Annamária óvónők, és Szép Attiláné készítették fel.

Képgaléria megtekintése (39 db kép)

Forrás: Bényi Eszter / KALOhírek

Majd az Általános Iskola ötödik és hatodik, ének tagozatos osztályainak tanulói következtek, Villányi Eszter ének-zene tanár vezényletével dalaikkal igazi meghitt karácsonyi hangulatot hoztak el nekünk. Az énekszót a hetedik osztályos tanulók előadása követte, amelyben Jézus anyja, Mária tisztelete jelent meg. A hetedikesek műsorát Buresné András Szilvia, dr. Körmendyné Kiss Beáta és Barakonyiné Tamás Mónika állították össze. Zárásként a kilencedikes gimnazisták léptek színpadra, betlehemes műsorukat Mihóné Ferencz Mónika, Rudolf Szilvia és Schnúr Helga segítségével vitték színpadra.

Képgaléria megtekintése (39 db kép)

Forrás: Bényi Eszter / KALOhírek

A tavalyi műsorunk közel 120 ezer forintos bevételéből a gyermekeink számára különböző tanuláshoz szükséges eszközöket, logikai játékokat vásároltunk: térképeket, tangram- és kísérletező készleteket, sztorikockát, ritmustáskát is sikerült beszereznünk. A mai est bevételéből is hasonló, oktatássegítő eszközöket szeretnénk vásárolni a tanulóink számára – tájékoztatta örömmel portálunkat Csikósné Vörös Marianna és Herrmann Ildikó, akik ezúton is köszönetüket fejezik ki a jótékonysági esten megjelenteknek a felajánlott adományokért.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ehhez a cikkhez 0 darab hozzászólás érkezett. A kommentekhez gördítsen lejjebb.
Hozzászólások (Legyen Ön az első)
Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá a cikkhez:
• Regisztrációhoz kattintson IDE.
• Amennyiben már regisztrált felhasználónk, a weblap legtetején lévő menüsávból elérheti a bejelentkezés panelt.

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)
2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 05., 16:22
A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában. Még >>>
2021. 12. 05., 13:15
A Mikulásoknak ma a csomagokat kell összekészíteniük, és elázni se lenne jó... Még >>>
2021. 12. 05., 10:13
Újabb nap, újabb feladvány. Sok sikert, fejtsétek meg az ötödik feladványt is! Még >>>
2021. 12. 04., 15:17
Az igazoltatás előtt egy őzet ütött el a férfi, és a tetemet az autójába rakta, hogy azt ellopja. Még >>>
2021. 12. 04., 08:57
A negyedik játéknaphoz értünk, nézzük a feladványt! Még >>>
2021. 12. 04., 08:52
A TEIT támogatásával tette egy-egy mikuláscsomaggal örömtelibbé a kalocsai óvodás gyerekeknek a Mikulás-napot a koronavírus-járvány árnyékában a kalocsai önkormányzat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés