2022. 12. 07. szerda
Ambrus
: 414 Ft   : 395 Ft Benzin: 704.1 Ft/l   Dízel: 849.7 Ft/l   Írjon nekünk

„Legyél te is világosság, legyél te is szeretet a sötétségtől fenyegetett világban!”

Bényi Eszter  |  2016. 12. 16., 10:18

Minden évben hagyomány, hogy az adventi várakozás időszakában, karácsony közeledtével a tanév utolsó hetében a Nagyasszonyunk Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium tanítványai és pedagógusai karácsonyi műsort szerveznek az iskola színháztermében.

December 15-én este ismét zsúfolásig megtelt az intézmény színházterme, ünneplőbe öltözött szülők, nagyszülők, és testvérek izgatottan várták a színpad előtti függöny felgördülését a karácsonyi jótékonysági rendezvényen. A jelen lévőket Csikósné Vörös Marianna és Herrmann Ildikó igazgatóhelyettesek köszöntötték, majd első műsorszámként ’A kis Angyal’ történetét tekinthettük meg a Csillagfény óvodás csoport előadásában. Az óvoda kis angyalkáit Moravecz Zoltánné, Jánosi Ágnes, Mácsai Annamária óvónők, és Szép Attiláné készítették fel.

Képgaléria megtekintése (39 db kép)

Forrás: Bényi Eszter / KALOhírek

Majd az Általános Iskola ötödik és hatodik, ének tagozatos osztályainak tanulói következtek, Villányi Eszter ének-zene tanár vezényletével dalaikkal igazi meghitt karácsonyi hangulatot hoztak el nekünk. Az énekszót a hetedik osztályos tanulók előadása követte, amelyben Jézus anyja, Mária tisztelete jelent meg. A hetedikesek műsorát Buresné András Szilvia, dr. Körmendyné Kiss Beáta és Barakonyiné Tamás Mónika állították össze. Zárásként a kilencedikes gimnazisták léptek színpadra, betlehemes műsorukat Mihóné Ferencz Mónika, Rudolf Szilvia és Schnúr Helga segítségével vitték színpadra.

Képgaléria megtekintése (39 db kép)

Forrás: Bényi Eszter / KALOhírek

A tavalyi műsorunk közel 120 ezer forintos bevételéből a gyermekeink számára különböző tanuláshoz szükséges eszközöket, logikai játékokat vásároltunk: térképeket, tangram- és kísérletező készleteket, sztorikockát, ritmustáskát is sikerült beszereznünk. A mai est bevételéből is hasonló, oktatássegítő eszközöket szeretnénk vásárolni a tanulóink számára – tájékoztatta örömmel portálunkat Csikósné Vörös Marianna és Herrmann Ildikó, akik ezúton is köszönetüket fejezik ki a jótékonysági esten megjelenteknek a felajánlott adományokért.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ehhez a cikkhez 0 darab hozzászólás érkezett. A kommentekhez gördítsen lejjebb.
Hozzászólások (Legyen Ön az első)
Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá a cikkhez:
• Regisztrációhoz kattintson IDE.
• Amennyiben már regisztrált felhasználónk, a weblap legtetején lévő menüsávból elérheti a bejelentkezés panelt.

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 12. 02., 13:56
Két év alatt 150 millióval csökkentek Kalocsa éves adóbevételei, miközben a következő évben mintegy 350 milliós rezsiköltség-növekedéssel kell számolni, így a bevételek növelése elkerülhetetlen. A Vállalkozói Klub levélben kérte a javaslat elvetését, de a fentiekre tekintettel a szerda délutáni testületi ülésen mégis megszavazta azt a grémium többsége. A döntéstől bő 60 milliós bevétel-növekedést várnak.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 12. 06., 22:49
E percekben is tart Gulyás Gergely és Hernádi Zsolt MOL elnök-vezérigazgatója. A továbbiakban az ár kutanként és naponként változhat, a ma éjjeltől érvényes árakat már ismertették. Még >>>
2022. 12. 06., 16:15
A Mol a karbantartás után ugyan újraindította a százhalombattai Dunai Finomítót, de a teljes kapacitás elérése több hetes folyamat, egyik napról a másikra nem oldódnak meg az ellátási problémák, és ahhoz az importnak is helyre kellene állnia a jelenlegi pánikvásárlások és készletfelhalmozások mellett - jelentette be a Mol Magyarország ügyvezető igazgatója a Kossuth rádió Déli krónikájában kedden. Még >>>
2022. 12. 06., 16:03
Szilikonból készült muffinsütőformát hívott vissza a forgalomból a Pepco - olvasható a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján kedden közzétett felhívásban. Még >>>
2022. 12. 06., 09:38
Eltűnt a 16 éves Tóth Alisa Angelika! A fiatal, kalocsai lány december 3-án tűnt el, a rendőrség keresi. Még >>>
2022. 12. 06., 08:40
A hatodik játéknaphoz érkeztünk, nézzük a feladványt! Még >>>
2022. 12. 05., 10:52
Folytatódik a változékony idő a jövő héten is, a hét elején egy érkező hidegfront miatt csapadékra kell számítani, a hét második felében pedig inkább felhős, borult idő várható, többfelé esővel, záporral. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK