2022. 12. 04.
Barbara, Borbála
: 409 Ft   : 388 Ft Benzin: 704.1 Ft/l   Dízel: 849.7 Ft/l   Írjon nekünk

Ezüstvasárnapi gyertyagyújtás az ÉNO gondozottjaival

Borbély-Juhász Ágnes  |  2016. 12. 14., 08:56

Advent harmadik vasárnapján, ezüstvasárnap a rózsaszín gyertya lángja is fellobbant az adventi koszorúkon. A kalocsaiak hagyományos, közös gyertyagyújtásának múlt vasárnapi alkalmával az Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthona (ÉNO) gondozottjainak műsora melengette meg az ünnepekre hangolódó szíveket.

A sétálóutcában összegyűlteket ezúttal is dr. Magóné Tóth Gyöngyi Kulturális Központ igazgató köszöntötte, majd Sántha Béláné, Kalocsa Város Önkormányzata Szociális Alapszolgáltatási és Szakellátási Központ, Alapszolgáltatás intézményvezetője fordult hozzájuk. A vezető előbb Pilinszky János szavaival emlékeztetett az advent örök üzenetére, a várakozás szépségére, majd Pintér Bélát idézve kívánta, hogy a szeretet és a vele járó békesség tegye szebbé mindannyiunk számára az ünnepeket.

Képgaléria megtekintése (30 db kép)

Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

Ezt követően Demeterné Szombati Szilvia és Szilágyi Lászlóné felkészítésével Ráhangolódás az ünnepkere című műsorukkal az ÉNO gondozottjai adtak karácsonyi műsort. Végül Magóné Tóth Gyöngyi invitálta a megjelenteket egy forró teára, illetve forralt borra, amelyekhez ezúttal is zsíros kenyérrel készültek a kalocsai önkormányzat munkatársai, akik emellett a helyi óvódás gyerekek számára gyűjtöttek adományokat.

Képgaléria megtekintése (30 db kép)

Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

Zárásként az intézményvezető a negyedik gyertyagyújtást, valamint a városban karácsonyig megvalósuló programokat ajánlotta a megjelentek figyelmébe.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 12. 04., 07:00
A negyedik játéknaphoz érkeztünk, lássuk a feladványt! Még >>>
2022. 12. 03., 15:04
A meggy és a mák szuper párost alkot bármilyen édességben, legyen szó rétesről, tortáról vagy épp egy kiadós bejgliről. Most elhoztuk nektek a Nosalty bögrés sütijét, hogy a lehető leggyorsabban tudjátok csillapítani a mák iránti epekedéseteket. Még >>>
2022. 12. 03., 12:36
A jelenleg még Slovnaft Polska márkanév alatt működő töltőállomásokkal együtt a Mol csoport csaknem 500 töltőállomáson nyújt majd kiskereskedelmi szolgáltatásokat Lengyelországban - tájékoztatta a vállalat pénteken az MTI-t. Még >>>
2022. 12. 03., 09:13
A harmadik játéknaphoz érkeztünk, lássuk a feladványt! Még >>>
2022. 12. 02., 22:06
Nagyvárad belvárosában találtak egy nemrég elpusztult példányt - írja a Főtér.ro. Még >>>
2022. 12. 02., 15:48
A korábbi évek sikerei után idén is kiválasztották a TOP pálinkakiválóságnak minősített pálinkák közül az Agrárminisztérium pálinkáját, az elismerő címet 2022-ben a Lunczer Pálinkaház fürtös meggy pálinkája kapta - közölte az Agrárminisztérium (AM) pénteken. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK