2022. 01. 24. hétfő
Timót
: 359 Ft   : 317 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Motoros Mikulások, szaloncukor, zsíros kenyér és forró tea advent második vasárnapján

Borbély-Juhász Ágnes  |  2016. 12. 05., 18:12

Reiterné Fekete Magdolna, a Kalocsai Fényi Gyula Általános Iskola intézményvezetője, valamint András Gerda és Kapitány Máté az iskola két diákja gyújtotta meg vasárnap délután a második gyertyát a hatalmas sétálóutcai adventi koszorún. Műsorral az intézmény 5.A osztályos tanulói készültek. A Magyar Veterán Motorosok Baráti Köre szaloncukorral, az Összefogás Az Állatokért Alapítvány Kalocsa önkéntesei pedig zsíros kenyérrel és meleg teával várták az ünneplőket.

Ünnepi fények, karácsonyi dallamok, forralt bor és zsíros kenyér illat, sőt még dübörgő motorhangok is hívogatták az ünneplőket tegnap (vasárnap) délután Kalocsa méretes karácsonyfája köré, ahol hagyomány szerint meggyújtották a város adventi koszorújának második gyertyáját.

Képgaléria megtekintése (35 db kép)

Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

Az egybegyűlteknek ezúttal Reiterné Fekete Magdolna, a Kalocsai Fényi Gyula Általános Iskola intézményvezetője kívánt áldott ünnepeket, arra kérve őket, figyeljenek, hogy a szeretet lángja ne csak néhány napig, az ünnep idején éljen a szívükben, hanem a hétköznapokon is megmaradjon az izzása. Majd az iskola két 5.A osztályos tanulójával, András Gerdával és Kapitány Mátéval közösen meggyújtotta advent második, a reményt jelképező gyertyáját.
Az alkalomra a Fényi Gyula iskola diákjai készültek karácsonyi műsorral, felkészítőik Fuszenecker Bernadett és Kovácsné Bényi Ilona voltak.

Eközben aMagyar Veterán Motorosok Baráti Körének motoros Mikulásai – szám szerint 43(!) – az ez alkalommal a sétálóutcában parkoló járgányok között sétálóknak egy-egy szaloncukrot is kínáltak a piros sapkákra cserélt bukósisakjaikból, az Összefogás Az Állatokért Alapítvány Kalocsa önkéntesei pedig zsíros kenyérrel és meleg teával várták az ünneplőket, de folyamatosan zajlott az önkormányzat óvódások javára meghirdetett gyűjtése is.

Advent harmadik vasárnapján ugyanebben az időpontban Sántha Béláné, Kalocsa Város Önkormányzata Szociális Alapszolgáltatási és Szakellátási Központja Alapszolgáltatás intézményvezetője fogja meggyújtani a koszorú soron következő gyertyáját.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 01. 19., 14:00
Indulnak a választási előkészületek. A kampány hivatalosan a február közepén kezdődik, ám az eseményre nem csak a pártoknak és a választóknak, hanem a lebonyolító szerveknek is föl kell készülniük. A kalocsai Választási Iroda felhívást tett közzé a szavazatszámláló bizottságokba való jelentkezésre.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 24., 17:59
Számos médium közölte a gyászhírt, a Kossuth Rádió adását megszakítva tájékoztatott olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornászunk halálhíréről. Még >>>
2022. 01. 24., 17:35
Kedden, szerdán és csütörtökön gallyazási munkálatok miatt körültekintőbben kell közlekedni. Még >>>
2022. 01. 24., 09:36
A két egyesület az új polgárőr autókat a Magyar Falu Program Falusi Civil Alapjának pályázati forrásából szerezte be. Még >>>
2022. 01. 24., 09:02
A másik vendéget lopta meg a delikvens, sőt, a keresztelési ajándékát is visszalopta. Még >>>
2022. 01. 23., 19:10
Ma egész délután zajlottak a baráti meccsek az EMIKA koripályán! Még >>>
2022. 01. 23., 18:29
Élhetőbb város kialakításához hozzátartozik, hogy jó nemzetközi kapcsolatokat ápoljunk olyan partnerekkel, akik a térségünkben jelen vannak. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés