2017. 09. 23. szombat
Tekla
: 310 Ft   : 258 Ft Benzin: 364 Ft/l   Dízel: 351 Ft/l   Írjon nekünk

Vállalkozói reggeli Kalocsa legnagyobb adófizetőivel – Megfekszi-e a gyomrot?

Illés György Cinó  |  2017. 05. 11., 14:11

Szerda reggel Bálint József és a kalocsai önkormányzat több képviselője a város legnagyobb adófizetőivel tartott közös munkareggelin egyeztetett aktuális kérdésékről, köztük a paksi projekt állásáról, valamint a térségben elnyert és elbírálásra váró pályázatok kapcsán közelegő beruházásokról, illetve a kalocsai vállalkozók ezekben megjelenő lehetőségeiről, arra való felkészülésükről. Az önkormányzat szervezésében immár másodszor megtartott és rendszeresnek tervezett, nem sajtónyilvános rendezvény résztvevői emellett a város költségvetésének helyzetéről is tájékoztatást kaptak, és úgy tudjuk, az ennek kapcsán szükséges korrekciós lépések lehetőségeiről is egyeztettek.

A korábban a Kereskedelmi és Iparkamara által összehívott vállalkozói találkozók szervezését az önkormányzat vette át dr. Bálint József polgármester kezdeményezésére. A legutóbbi, közös szervezésben lezajlott megbeszélés után ezúttal már az önkormányzat önmaga hívta életre a rendezvényt.
A negyedévi rendszerességgel megtartani tervezett rendezvény előző alkalmának helyszínét a Asztrik Panzió adta, a mostani találkozót a Pilvax Hotel konferenciatermében tartották.


Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

Bár a rendezvény a média elől elzártan zajlott, a szervezők engedelmével fotót készíthettünk.
A találkozót dr. Bálint József polgármester felkérésére megszervező Bolvári Ferdinándtól később megtudtuk: ezekre a munkareggelikre a város húsz legjelentősebb adófizető vállalkozása, a Kereskedelmi és Iparkamara helyi képviselete, valamint az önkormányzati képviselők kapnak meghívást, és azokon a vállalkozói réteget érintő, mindenkori aktuális kérdésekről adnak tájékoztatást a résztvevőknek, illetve ezeken az alkalmakon nyílik lehetőség a tervezett lépésekkel kapcsolatos egyeztetésekre is az érintettekkel.


Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

Emlékezetes: a korábban Kalocsán tervezett, de a testület kellő támogatásának hiányában meghiúsult építményadó-emelési előterjesztés előkészítését épp az a kritika érte, hogy a vállalkozókkal való egyeztetés nem volt megfelelő.

A további ilyen jellegű bírálatoknak is szeretné elejét venni a városvezetés az ehhez hasonló alkalmak rendszeres megszervezésével – mondta el portálunknak Bolvári, aki kérdésünkre a találkozót jó hangulatúnak és konstruktívnak értékelte, bár nem hallgatta el, hogy akadtak nézetkülönbségek is.


Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

Hogy e véleménykülönbségek konkrétan miben jelentkeztek, illetve milyen kérdésekkel kapcsolatban fogalmazódtak meg, arról a képviselő nem szólt, megjegyezvén, hogy az egyeztetések idején a részletek kiforratlansága miatt nem volna indokolt erről nyilatkoznia, és a polgármester is ezt kérte a jelenlévőktől, köztük tőle.

Általánosságban azonban annyit elmondott, hogy a találkozón a polgármester a vállalkozókat három nagyobb témakörben tájékoztatta.


Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

  • Egyrészt a paksi projekt előrehaladásáról – különös tekintettel Süli János miniszterré történt kinevezésére,
  • másrészt Kalocsa és a térség nyertes pályázatai kapcsán közelgő fejlesztésekről és beadott pályázatokról – illetve a helybéli vállalkozásoknak a kapcsolódó beruházásokban való részvételi lehetőségeiről,
  • harmadrészt a város költségvetésének helyzetéről hallhatták a résztvevők a polgármester tájékoztatását.


Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

Ennyi a hivatalos tájékoztatás.
Azonban – emlékezve az elbukott adóemelés miatt a költségvetésben tátongó, lyukra, amelyet a költségvetésünkön összességében százmilliós értékben könnyítő kormányzati lépések miatt keletkezett pénzügyi előny csak erre az évre, átmenetileg tud befoltozni – fölvetődik a kérdés, hogy az évről-évre jelentkező, mintegy százötvenmilliós, rendszerszintű hiányt milyen bevétellel vagy megtakarítással tervezi fönntarthatóan orvosolni a városvezetés.
Annál is inkább, mert a számításba vehető lehetőségek nagy része így-vagy úgy, de a lakosságot is érintheti.


Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

Ezért további információkat gyűjtünk az érintettek körében, hogy milyen irányú informális egyeztetéseket folytathatott a város vezetősége a legnagyobb adófizetőkkel, akik egyben a versenyszektor legnagyobb munkaadói városunkban.

Ha megtudunk valamit, jelentkezünk!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ehhez a cikkhez 0 darab hozzászólás érkezett. A kommentekhez gördítsen lejjebb.
Hozzászólások (Legyen Ön az első)
Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá a cikkhez:
• Regisztrációhoz kattintson IDE.
• Amennyiben már regisztrált felhasználónk, a weblap legtetején lévő menüsávból elérheti a bejelentkezés panelt.

 legfrissebb videók

2017. 09. 07., 13:07
Kitalálta, ki az? Aki ismeri őt, meg fogja nézni ezt a filmet. A többiek, ha rákattintanak Tóth Dani legújabb rövidfilmjére, meg fognak lepődni, nem csak a világszínvonalú, egyedi szemléletű szobrokon. A filmben nyilatkozik régi mestere, a rajztanár Kiss István is, akinek megláthatjuk a fejfáját is. Nem vicc! Pedig nem is ő a főszereplő. Hanem Farkas Tibor, aki 4:15-nél, csak úgy visszakézből elkapja a babakocsit is. De a lényeg nem ez, hanem… Ám ezt mondja el ő maga!

Még több friss hír

2017-09-21 17:28:07
A demencia Európa szerte több mint 7 millió, Magyarországon nagyjából 250 ezer embert és környezetüket érinti nap mint nap. A betegség súlyos terhet ró nemcsak a betegekre, hanem családjukra is, amelyre a Magyar Telekom rendhagyó módon, egy önálló kisfilmmel hívja fel a figyelmet.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2017. 09. 22., 22:00
Kirándulást ne tervezz délutánra, vagy vigyél magaddal esernyőt is! Viszont szerencsére a piacra mehetsz reggel, még eső előtt. Még >>>
2017. 09. 22., 14:02
Még a múlt hétvégi viharban szakadt le ennek a fának az ága. Valószínűleg azért nem takarították el, mert alig lehet észrevenni. Még >>>
2017. 09. 21., 20:54
2019-re négysávos lesz az 54-es főút kecskeméti szakasza. Még >>>
2017. 09. 21., 18:00
A 40 éves kecskeméti nő 2017. szeptember 16-án ismeretlen helyre távozott lakásából. Azóta életjelet nem adott magáról, jelenlegi tartózkodási helye ismeretlen. Ha látta, hívja a rendőrséget! Még >>>
2017. 09. 21., 13:39
Egy országos programsorozathoz, az Ars Sacra Fesztiválhoz csatlakozva Nyitott Templomok Napját tartott a Kalocsai Református Egyházközség szeptember 16- án, szombaton Hunyadi utcai templomukban. Még >>>
2017. 09. 20., 09:01
Szabó Gyula is fényképezőgépet ragadott és megörökítette nekünk a kalocsai Dunát alkonyat idején. Köszönjük! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

SZÓLJON HOZZÁ

 Ágika
 2017-09-18 21:21:12
 3 Nyugdíjas szavazóknak múmia jelőlt. Jó választás, gratula!

Pénteken Botka László országjáró kampányának keretében jelöltbemutató utcafórumot tartott az MSZP a sétálóutcában. A párt miniszterelnök-jelöltje Angeli Gabriella támogatására biztatott. Angeli a Fidesz intézkedéseit bíráló, győzelem esetén népszerű intézkedések sorát ígérő beszédet mondott, majd másnap a párt országos rendezvényén is bemutatkozott.

 kisbéta
 2017-09-15 07:26:37
 5 Igen , követeljük, hogy számoljon el a Kalocsa-Kom pénzzel !!!!!!! Az a baj , hogy a sok seggnyalói csak a vastagon szedett részt olva...

Kinyóné Lakatos Melinda kérdésére válaszolt a napirendek lezárulta után dr. Bálint József polgármester, hírbe hozva egy kalocsai szövetkezetet és súlyos gyanút lebegtetve az előző városvezetéshez köthető magánszemélyek vonatkozásában.

 MrSmith
 2017-09-08 11:01:24
 5 "Most egy proli kerékpárútra lehet kiteríteni majd a törülközőket? A kisgyerekek veszélyben lesznek a száguldó kerékpárosoktól? " Alaira...

Az elnyert forrásból megújul a már meglévő, de nagyon elhasználódott, töredezett kerékpárút a település és az üdülőterület közt, és egy teljesen új kerékpárutat is kiépítenének, amely a korábban rebesgetett tervektől eltérően a tavat nem kerüli meg. Az első utcától haladna a kilencedik utcáig, végig a parton, majd tovább az erdőbe egy vargabetű erejéig. Sok fát ki akarnak vágni. Állítólag az üdülőtulajdonosok kérték.

  JETfly Magazin kiemelt hírei

A brit védelmi miniszter, Michael Fellon a napokban arról számolt be, hogy kollégájával, Khalid bin Mohammad Al-Attaiyah katari védelmi miniszterrel, szándéknyilatkozatot írtak alá 24 darab Eurofighter Typhoon eladásáról.
Az idén hetedik alkalommal rendezték meg az ostravai NATO napok egyik kiemelkedő eseményét, a Mi-17-es nemzetközi szimulátor versenyt.
A napokban, 2017. szeptember 14-én megérkezett Izraelbe a soron következő 2 F-35A Lighting II (Adir) típusú ötödik generációs vadászrepülőgép a Nevatim légibázisra.
A Brazil Légierő tervek szerint 2017 októberében-novemberében veheti majd át az utolsó 2, az Embraer Defense and Security által modernizált F-5FM Tiger II típusú vadászrepülőgépeit – írja a Jane’s Defence Weekly.