2024. 07. 21.
Dániel, Daniella
: 391 Ft   : 360 Ft Benzin: 616.4 Ft/l   Dízel: 623.5 Ft/l   Írjon nekünk

Roma Kultúra Napja Kalocsán, hatodszor – A szőlőkközi sporttelep mellett pezsgett a hangulat szombat este

Roma Kultúra Napja Kalocsán, hatodszor – A szőlőkközi sporttelep mellett pezsgett a hangulat szombat este
Illés György Cinó  |  2021. 10. 05., 14:47

A Kalocsai Cigány Önkormányzat és a Cigány Szív Egyesület közös szervezésében valósult meg a VI. Roma Kultúra Napja szombaton, a szőlőkközi sporttelep melletti füves területen, ahol a felállított színpadon cigány táncok és népviseletek bemutatója és autentikus roma muzsika mellett vers és prózamondó verseny, valamint mulatós koncert várta a szórakozni vágyókat. A rendezvényt gyermekprogramok és babgulyás vacsora, utána pedig táncmulatság tette teljessé.

A Roma kultúra napját 2015-ben rendezték meg először városunkban. Portálunk több alkalommal tudósított a rendezvényről, így 2016-ban a második, majd a harmadik alkalommal is írtunk róla.
A korábbi években a Roma Közösségi Ház adta helyszínét ennek a programnak, de az már szűkösnek bizonyult, ezért most szabadtéren rendezték meg az eseményt. Ez jó választásnak bizonyult, ugyanis így volt hely bőven, és az időjárás is kegyes volt a résztvevőkhöz, akik kellemes, nyáriasan enyhe időben őrizhették a cigány kultúra lángját.

Az öt órára tervezett megnyitót későbbre halasztották, mivel sok érdeklődő jelezte, hogy paprikaszedés miatt később érnek oda, a kísérő programok azonban addig is zavartalanul folytak, eleinte főleg gyermekek és szüleik részvételével.

Képgaléria megtekintése (31 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Illés György Cinó / KALOhírek


Igazi családi programot kínált ugyanis a dr. Filvig Géza fővédnökségével megtartott rendezvény, amelyen a polgármester személyesen is megjelent. A kisebbeket Fanti lufibohóc is szórakoztatta, és ugrálóvárban hancúrozással, csúszdázással is eltölthették az időt, ha pedig kimerültek és megszomjaztak, akkor az üdítőitalos pultnál olthatták szomjukat és gyűjthettek új erőt a folytatáshoz.

A kulturális műsort vers és mesemondó verseny színesítette, az esti programsoron pedig Kalocsai Pityuka, a Szabadszállási, valamint a Kalocsai Hagyományőrző Tánccsoport és a Solti Cigány Tánccsoport bemutatói mellett a Véméndi tambura zenekar rövid koncertje szerepelt. Emellett cigány népviseleti ruhák bemutatója, valamint a sztárvendég, Lejla koncertje emelte az est fényét.
A vacsorához – Korsós Gyöngyi főszakács jóvoltából – két hatalmas bográcsban főtt a babgulyás, amelyet azonban rajta kívül sokan megkevergettek, hátha úgy még finomabb lesz.

Képgaléria megtekintése (31 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Illés György Cinó / KALOhírek


A rendezvény mások mellett Ray-Raul Kft., a Kalocsai Vagyonhasznosítási Kft., valamint a Kalocsai Polgárőrség hathatós támogatásával és segítségével valósulhatott meg.
A közreműködőknek és támogatóknak – a már említetteken kívül Dudás Arnoldnak, Schmidtné Kollányi Margitnak és Korsós Margitnak, a Cigány Szív Egyesület elnökének – Sztojka István, a főszervező Cigány Nemzetiségi Önkormányzat elnöke mondott köszönetet, kihirdetve egyúttal a kapcsolódó vetélkedők eredményeit, és átadva a legjobbaknak járó jutalmakat.

A rendezvény önfeledt mulatozással zárult, amelyhez a Kalocsai Fiúk húzták a talpalávalót.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 16., 14:32
Életének 77. évében elhunyt a Kalocsai SE hajdani elnöke, szakosztályvezetője, edzője és nagyszerű játékosa Farkas András, a „Bandika”. Mert mindenki csak így ismerte és nevezte nyugdíjasként is a sütőipari vállalat egykori gazdasági igazgatóját, aki ekkor már több száz embert irányított.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 20., 09:43
Az állatok egyre gyakrabban támadnak emberre, ennek ellenére civil szervezetek tiltakoznak a törvény ellen. Még >>>
2024. 07. 19., 19:28
Az üzletvezető felismerte, a kecskeméti rendőrök pedig elfogták a tolvajokat. Még >>>
2024. 07. 19., 18:16
Itt megtudhatja, hogyan alakult folyóink vízállása szerdán. Még >>>
2024. 07. 19., 11:31
A új pszichoaktív anyagok a legveszélyesebb kábítószerek. A rendőrség látókörébe egyre több ilyen szert áruló társaság kerül. Ezúttal Jánoshalmán csaptak le az egyenruhások - VIDEÓVAL! Még >>>
2024. 07. 19., 09:46
Rendőrök, katonák és a lánglovagok közös erővel mentették az állatokat. Még >>>
2024. 07. 17., 15:33
A helyszínre több mentőautót és mentőhelikoptert, valamint a kiskőrösi és a kiskunhalasi hivatásos tűzoltókat riasztották. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK