2024. 04. 13. szombat
Ida
: 392 Ft   : 367 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Bajban lehet a Solton kamionnal házat romboló sofőr –„Mindent láttam, ő tért át a szemben lévő sávba!”

Zsiga Ferenc  |  2019. 07. 08., 14:29

Egyre több részletre derül fény a múlt hét csütörtökön 14 óra 20 perckor az 51-es számú főút solti belterületi szakaszán házat romboló kamion ügyében. Ugyan az isteni szerencsének köszönhetőn a balesetben személyi sérülés nem történt, de könnyen lehet, a jelenleg emberi tartózkodásra alkalmatlan ház helyrehozhatatlanul sérült meg, bontásra van ítélve. Portálunk az esetleges személyi felelősség kérdésében is új információkhoz jutott. Egy az esetről a közösségi médiában is beszámoló, nevét vállaló szemtanú szerint a ház gyerekszobáját letaroló kamiont az egyik korábbi sajtóbeszámolóval ellentétben nem leszorították az útról, hanem ő haladt a forgalommal szemben, majd hogy az ütközést egy tartálykocsival elkerülje, félre rántotta a kormányt. A kamion ennek következtében csapódott a gyerekszobába, amelyből csak pár perccel korábban távozott az éppen felébredő két éves kisfiú.

Mint korábban egy másik szemtanú elbeszélése alapján megírtuk, a kamion már az Aranykulcs vendéglő előtt nem tartotta a sávját, indokolatlanul cikkcakkban haladt, a sofőr furcsán viselkedett.

Kasi Róbert, a szállítmányozási cég egyik ügyvezetője a kis híján tragédiába torkolló baleset részleteiről tájékoztatta portálunkat.
bővebben ...

Pinterne Katalin solti lakos interneten is megosztott bejegyzése szerint: „Nem-nem !... Ő tért át a szembejövő sávba, NEM a tartálykocsi… Ezzel majdnem ütközést okozva...majd megijedt es jobbra rántva a kormányt, a házba csapódott.

Mindent láttam, pár méterre voltam, pont akkor értem haza a szomszédba.”

Fotó: Pozsgai Ákos BAON

Katalin elbeszélése egybe cseng azzal, amit az egyik forrásunktól eddig is tudtunk,

a kamion már az Aranykulcs vendéglő előtt indokolatlanul a sávok között lavírozott, a sofőr furcsán viselkedett.

Amint azt a kamiont üzemeletető cég, a Kasi Trans ügyvezetője, Kasi Róbert portálunknak korábban elmondta: a híresztelésekkel ellentétben a kamion pécsi sofőrje semmiféle betegségéről nem tájékoztatta a társaságot. Jelenleg a Pécsi Klinikán tüdőgyulladással kezelik, de hogy

a betegsége összefüggésben lehet-e a bekövetkezett balesettel, azt szakértő állapíthatja meg.

Kalmár Pál
az imént arról számolt be a KALOhíreknek, hogy az önkormányzat az esetet követően azonnal 50 ezer forint gyorssegélyben részesítette a családot. A képviselő-testület következő ülésére azt a határozati javaslatot terjeszti elő, hogy a város 500 ezertől 1 millió forintig terjedő támogatásban részesítse a károsultakat.

A szobából csak pár perccel korábban vitte ki ébredező kétéves kisfiát a második gyermekével terhes anyuka.
bővebben ...

 Azt majd a képviselők döntsék el, hogy a javasolt kereten belül mekkora összeget állapítanak meg. – mondta a polgármester.
Hozzátette: a biztosító társaság a károsultakkal felvette a kapcsolatot, azt ígérték, hogy 5 munkanapon belül a helyszínre érkeznek.

Az önkormányzat a biztosító véleményétől függően saját költségén statikust fogad annak eldöntésére, hogy a ház újjáépíthető-e vagy sem, illetve jelen állapotában a ház hátsó része lakható-e, vagy sem.

A helyhatóság abban is partner, hogy a fiatal pár képviseletére ügyvédet fogad, mert nem szeretnék, ha vétlenül bármi hátrányuk keletkezne – fűzte hozzá Kalmár Pál polgármester.

Mint megtudtuk, a család részére történő gyűjtés is megindult, tárgy és pénz adományok egyaránt ékeznek, de sokan a szolidaritásukat is kifejezték az adomány mellett.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 09., 15:25
Dr. Magóné Tóth Gyöngyi már korábban bejelentette polgármesteri ambícióit, mint a DK által támogatott jelölt. Hétfő délután hét további képviselőjelölttel együtt a Népművészeti Háznál tartottak sajtótájékoztatót a június 9-ei helyhatósági választásokra való felkészülésükről.
2024-04-07 13:47:00
A kampány célja kettős: nők számára hasznos eszközökből és intim higiéniás termékekből ajándékcsomagot összeállítani egy női táskában, melyet Pécsi Vivien a Szociális Bizottság, valamint a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálattal karöltve ad át rászoruló lányoknak és nőknek, továbbá felhívni a figyelmet arra, hogy Magyarországon, így Kalocsán is rengeteg olyan nő él, akik számára gondot okoz beszerezni az alapvető női higiéniás termékeket.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 04. 12., 17:28
Mostmár akik a piacra mennek, azok tapasztalhatják a változást. Még >>>
2024. 04. 09., 12:52
A mester a Magyar Művészeti Akadémia Népművészeti Tagozatának tagja lett, székfoglalóját a Pesti Vigadó Makovecz-termében tartotta meg. Még >>>
2024. 04. 08., 08:05
24 fok körüli nyárias meleg valószínű. Még >>>
2024. 04. 07., 13:51
A biztonsági övet nem használó utas maradandó fogyatékossággal járó sérüléseket szenvedett. Még >>>
2024. 04. 05., 11:42
A NAV munkatársai vásároltak két aranygyűrűt, melyeket az eladó lakásán vettek át, majd felfedték kilétüket. Még >>>
2024. 04. 04., 19:16
Javasoljon olyan helyszíneket, ahol a rendőrség 24 órás sebességellenőrzést tartson 2024. április 19-én. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK