2023. 03. 28. kedd
Gedeon, Johanna
: 386 Ft   : 358 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Bajban lehet a Solton kamionnal házat romboló sofőr –„Mindent láttam, ő tért át a szemben lévő sávba!”

Zsiga Ferenc  |  2019. 07. 08., 14:29

Egyre több részletre derül fény a múlt hét csütörtökön 14 óra 20 perckor az 51-es számú főút solti belterületi szakaszán házat romboló kamion ügyében. Ugyan az isteni szerencsének köszönhetőn a balesetben személyi sérülés nem történt, de könnyen lehet, a jelenleg emberi tartózkodásra alkalmatlan ház helyrehozhatatlanul sérült meg, bontásra van ítélve. Portálunk az esetleges személyi felelősség kérdésében is új információkhoz jutott. Egy az esetről a közösségi médiában is beszámoló, nevét vállaló szemtanú szerint a ház gyerekszobáját letaroló kamiont az egyik korábbi sajtóbeszámolóval ellentétben nem leszorították az útról, hanem ő haladt a forgalommal szemben, majd hogy az ütközést egy tartálykocsival elkerülje, félre rántotta a kormányt. A kamion ennek következtében csapódott a gyerekszobába, amelyből csak pár perccel korábban távozott az éppen felébredő két éves kisfiú.

Mint korábban egy másik szemtanú elbeszélése alapján megírtuk, a kamion már az Aranykulcs vendéglő előtt nem tartotta a sávját, indokolatlanul cikkcakkban haladt, a sofőr furcsán viselkedett.

Kasi Róbert, a szállítmányozási cég egyik ügyvezetője a kis híján tragédiába torkolló baleset részleteiről tájékoztatta portálunkat.
bővebben ...

Pinterne Katalin solti lakos interneten is megosztott bejegyzése szerint: „Nem-nem !... Ő tért át a szembejövő sávba, NEM a tartálykocsi… Ezzel majdnem ütközést okozva...majd megijedt es jobbra rántva a kormányt, a házba csapódott.

Mindent láttam, pár méterre voltam, pont akkor értem haza a szomszédba.”

Fotó: Pozsgai Ákos BAON

Katalin elbeszélése egybe cseng azzal, amit az egyik forrásunktól eddig is tudtunk,

a kamion már az Aranykulcs vendéglő előtt indokolatlanul a sávok között lavírozott, a sofőr furcsán viselkedett.

Amint azt a kamiont üzemeletető cég, a Kasi Trans ügyvezetője, Kasi Róbert portálunknak korábban elmondta: a híresztelésekkel ellentétben a kamion pécsi sofőrje semmiféle betegségéről nem tájékoztatta a társaságot. Jelenleg a Pécsi Klinikán tüdőgyulladással kezelik, de hogy

a betegsége összefüggésben lehet-e a bekövetkezett balesettel, azt szakértő állapíthatja meg.

Kalmár Pál
az imént arról számolt be a KALOhíreknek, hogy az önkormányzat az esetet követően azonnal 50 ezer forint gyorssegélyben részesítette a családot. A képviselő-testület következő ülésére azt a határozati javaslatot terjeszti elő, hogy a város 500 ezertől 1 millió forintig terjedő támogatásban részesítse a károsultakat.

A szobából csak pár perccel korábban vitte ki ébredező kétéves kisfiát a második gyermekével terhes anyuka.
bővebben ...

 Azt majd a képviselők döntsék el, hogy a javasolt kereten belül mekkora összeget állapítanak meg. – mondta a polgármester.
Hozzátette: a biztosító társaság a károsultakkal felvette a kapcsolatot, azt ígérték, hogy 5 munkanapon belül a helyszínre érkeznek.

Az önkormányzat a biztosító véleményétől függően saját költségén statikust fogad annak eldöntésére, hogy a ház újjáépíthető-e vagy sem, illetve jelen állapotában a ház hátsó része lakható-e, vagy sem.

A helyhatóság abban is partner, hogy a fiatal pár képviseletére ügyvédet fogad, mert nem szeretnék, ha vétlenül bármi hátrányuk keletkezne – fűzte hozzá Kalmár Pál polgármester.

Mint megtudtuk, a család részére történő gyűjtés is megindult, tárgy és pénz adományok egyaránt ékeznek, de sokan a szolidaritásukat is kifejezték az adomány mellett.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-03-24 13:15:00
Kertészeti eszközök, öntözőberendezések, tápanyag-utánpotló szerek, gasztronómiai különlegességek, termelői vásár és vidékfejlesztési támogatási információs pont is várja majd az expora kilátogatókat.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 27., 23:39
Egy kisodródott és árokba csapódott személykocsi egyik utasa életét vesztette, egy másik életveszélyesen megsérült – őt újra kellett éleszteni –, és a sofőr is súlyosan megsérült a vasárnap esti balesetben. A beszámolók alapján a túl gyors tempó és a biztonsági öv mellőzése vezethetett a tragédiához. Még >>>
2023. 03. 27., 14:37
A magyar labdarúgó válogatott hétfő este 20 óra 45 perckor megkezdi szereplését a 2024-es Eb-részvételért a selejtezőkben. Még >>>
2023. 03. 27., 14:20
A tepsis tócsni nagy előnye, hogy sütés közben nem kell mellette állni, és olajjal sem szívja tele magát. Még >>>
2023. 03. 27., 14:11
Egy hegyi patak vízhozamával buzog elő a víz az utca Mikszáth Kálmán és Vidats István utca közötti szakaszán. Az úttest szinte folyóvá vált. Videóval! Még >>>
2023. 03. 27., 09:23
Jelentősen visszaesik a hőmérséklet a hét elején: kedden a csúcshőmérséklet mindössze 5 és 10 Celsius-fok között valószínű, és visszatérnek a kemény éjszakai fagyok is, a szélvédett helyeken akár mínusz 10 fokig is csökkenhet a hőmérséklet. Még >>>
2023. 03. 27., 09:09
A balesetben ketten megsérültek, egy ember pedig a helyszínen életét vesztette. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK