2023. 03. 28. kedd
Gedeon, Johanna
: 386 Ft   : 358 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

A Solton házat taroló kamion már az Aranykulcsnál gyanúsan cikázott – A sofőr nem jelezte, hogy beteg lenne

Zsiga Ferenc  |  2019. 07. 05., 19:11

A kalocsai székhelyű Kasi Trans tulajdonában van az a Solton balesetet szenvedett kamion, amely a város belterületén, az 51-es főút mentén lévő egyik háznak az elejét letarolta. Az 57 éves, pécsi sofőr jelenleg a Pécsi Klinikán fekszik, tüdőgyulladással. Ám hogy ez a betegsége összefüggésben lehet-e a balesettel, az későbbi vizsgálat tárgya. Mindenesetre szemtanúk elmondása szerint a városon áthaladó kamion már a Aranykulcs vendéglő előtti buszmegállónál haladva furcsán közlekedett. A sávok között cikázott, a sofőr bizonytalannak tűnt, majd kis idő múlva, az enyhe kanyarban belevágódott a Kossuth Lajos u. 66. szám alatti ház utca felőli szobájába. Kasi Róbert, a szállítmányozási cég egyik ügyvezetője a kis híján tragédiába torkolló baleset részleteiről tájékoztatta portálunkat.

Kasi Róbert elmondta, a portálunkhoz is eljutott híresztelésekkel ellentétben az 57 éves, pécsi illetőségű sofőr az esetleges betegségét a cég felé biztosan nem jelezte, így ilyen körülményről nem tudnak.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
Gallai Norbert, édesapa a szinte teljesen megsemmisült gyerekszoba romjai között Fotó: Pozsgai Ákos BAON

A sofőr a beleset részleteire nem emlékszik, ami annak a következménye is lehet, amikor megtudta, hogy a házban tartózkodnak, sokkot kapott. A férfit a mentő kórházba szállította, hozzátartozói onnan vitték haza. Információja szerint a kamion vezetője jelenleg a pécsi klinikán tartózkodik, tüdőgyulladást állapítottak meg nála. Ám hogy ez összefüggésben lehet-e a bekövetkezett balesettel, az egy későbbi vizsgálat tárgya.

Az ügyvezető megerősítette azt a helyszínen szerzett értesülésünket, hogy öccsével, Kasi Péterrel, a Kasi Trans társ ügyvezetőjével még a baleset napján jártak Solton és a sofőr nevében is bocsánatot kértek a családtól. Nagy megkönnyebbülés számukra, hogy a baleset nem követelt emberéletet, a szerencsés véletlennek köszönhetően az adott pillanatban senki nem tartózkodott a letarolt szobában.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
Fotó: Pozsgai Ákos BAON

Hozzátette: mivel több kamionjuk van, azt egyelőre még nem tudja, hogy az érintett járműnek melyik biztosítónál van a kötelező biztosítása, de az biztos, hogy a kamionra a Casco biztosítást a Grupama biztosítónál kötötték.

A balesetet és annak körülményeit még csütörtökön bejelentették, de péntek 15 óráig a biztosító nem jelentkezett. Azt remélik, hogy a Grupama minél előbb lép az ügyben és gyorsan lefolytatják az ilyenkor szokásos eljárást, amit elsősorban nem a kamionban, hanem a házban bekövetkezett kár mielőbbi rendezése miatt remélnek.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
Fotó: Zsiga Ferenc KALOhírek

Mint beszámoltunk róla, kis híján végzetes tragédia történt csütörtökön 14 óra 20 perckor Solt belterületén. Kalocsa irányból haladva, az 51-es főút baloldalán lévő református templomtól mintegy 20 méterre található családi ház elejébe szinte fékezés nélkül belehajtott egy kamion.

A szobából csak pár perccel korábban vitte ki ébredező kétéves kisfiát a második gyermekével terhes anyuka.
bővebben ...

A jármű a ház előtt lévő villanyoszlopot éppen csak elkerülte, de a régi típusú, hosszú épület első szobájába mégis belecsapódott.

A szobából csak pár perccel korábban vitte ki ébredező kétéves kisfiát a második gyermekével várandós anyuka.

A balesetben személyi sérülés nem történt, de a kamion sofőrje és a harmincas éveiben járó édesanya sokkos állapotba került. A család a szomszéd és az önkormányzat segítségével a házukhoz közeli porták egyikében fedél alatt van, a város azonnali gyorssegélyt utalt ki és a kár enyhítésében is közreműködött.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-03-24 13:15:00
Kertészeti eszközök, öntözőberendezések, tápanyag-utánpotló szerek, gasztronómiai különlegességek, termelői vásár és vidékfejlesztési támogatási információs pont is várja majd az expora kilátogatókat.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 27., 23:39
Egy kisodródott és árokba csapódott személykocsi egyik utasa életét vesztette, egy másik életveszélyesen megsérült – őt újra kellett éleszteni –, és a sofőr is súlyosan megsérült a vasárnap esti balesetben. A beszámolók alapján a túl gyors tempó és a biztonsági öv mellőzése vezethetett a tragédiához. Még >>>
2023. 03. 27., 14:37
A magyar labdarúgó válogatott hétfő este 20 óra 45 perckor megkezdi szereplését a 2024-es Eb-részvételért a selejtezőkben. Még >>>
2023. 03. 27., 14:20
A tepsis tócsni nagy előnye, hogy sütés közben nem kell mellette állni, és olajjal sem szívja tele magát. Még >>>
2023. 03. 27., 14:11
Egy hegyi patak vízhozamával buzog elő a víz az utca Mikszáth Kálmán és Vidats István utca közötti szakaszán. Az úttest szinte folyóvá vált. Videóval! Még >>>
2023. 03. 27., 09:23
Jelentősen visszaesik a hőmérséklet a hét elején: kedden a csúcshőmérséklet mindössze 5 és 10 Celsius-fok között valószínű, és visszatérnek a kemény éjszakai fagyok is, a szélvédett helyeken akár mínusz 10 fokig is csökkenhet a hőmérséklet. Még >>>
2023. 03. 27., 09:09
A balesetben ketten megsérültek, egy ember pedig a helyszínen életét vesztette. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK