2024. 06. 15. szombat
Jolán, Vid
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

A Solton házat taroló kamion már az Aranykulcsnál gyanúsan cikázott – A sofőr nem jelezte, hogy beteg lenne

Zsiga Ferenc  |  2019. 07. 05., 19:11

A kalocsai székhelyű Kasi Trans tulajdonában van az a Solton balesetet szenvedett kamion, amely a város belterületén, az 51-es főút mentén lévő egyik háznak az elejét letarolta. Az 57 éves, pécsi sofőr jelenleg a Pécsi Klinikán fekszik, tüdőgyulladással. Ám hogy ez a betegsége összefüggésben lehet-e a balesettel, az későbbi vizsgálat tárgya. Mindenesetre szemtanúk elmondása szerint a városon áthaladó kamion már a Aranykulcs vendéglő előtti buszmegállónál haladva furcsán közlekedett. A sávok között cikázott, a sofőr bizonytalannak tűnt, majd kis idő múlva, az enyhe kanyarban belevágódott a Kossuth Lajos u. 66. szám alatti ház utca felőli szobájába. Kasi Róbert, a szállítmányozási cég egyik ügyvezetője a kis híján tragédiába torkolló baleset részleteiről tájékoztatta portálunkat.

Kasi Róbert elmondta, a portálunkhoz is eljutott híresztelésekkel ellentétben az 57 éves, pécsi illetőségű sofőr az esetleges betegségét a cég felé biztosan nem jelezte, így ilyen körülményről nem tudnak.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
Gallai Norbert, édesapa a szinte teljesen megsemmisült gyerekszoba romjai között Fotó: Pozsgai Ákos BAON

A sofőr a beleset részleteire nem emlékszik, ami annak a következménye is lehet, amikor megtudta, hogy a házban tartózkodnak, sokkot kapott. A férfit a mentő kórházba szállította, hozzátartozói onnan vitték haza. Információja szerint a kamion vezetője jelenleg a pécsi klinikán tartózkodik, tüdőgyulladást állapítottak meg nála. Ám hogy ez összefüggésben lehet-e a bekövetkezett balesettel, az egy későbbi vizsgálat tárgya.

Az ügyvezető megerősítette azt a helyszínen szerzett értesülésünket, hogy öccsével, Kasi Péterrel, a Kasi Trans társ ügyvezetőjével még a baleset napján jártak Solton és a sofőr nevében is bocsánatot kértek a családtól. Nagy megkönnyebbülés számukra, hogy a baleset nem követelt emberéletet, a szerencsés véletlennek köszönhetően az adott pillanatban senki nem tartózkodott a letarolt szobában.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
Fotó: Pozsgai Ákos BAON

Hozzátette: mivel több kamionjuk van, azt egyelőre még nem tudja, hogy az érintett járműnek melyik biztosítónál van a kötelező biztosítása, de az biztos, hogy a kamionra a Casco biztosítást a Grupama biztosítónál kötötték.

A balesetet és annak körülményeit még csütörtökön bejelentették, de péntek 15 óráig a biztosító nem jelentkezett. Azt remélik, hogy a Grupama minél előbb lép az ügyben és gyorsan lefolytatják az ilyenkor szokásos eljárást, amit elsősorban nem a kamionban, hanem a házban bekövetkezett kár mielőbbi rendezése miatt remélnek.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
Fotó: Zsiga Ferenc KALOhírek

Mint beszámoltunk róla, kis híján végzetes tragédia történt csütörtökön 14 óra 20 perckor Solt belterületén. Kalocsa irányból haladva, az 51-es főút baloldalán lévő református templomtól mintegy 20 méterre található családi ház elejébe szinte fékezés nélkül belehajtott egy kamion.

A szobából csak pár perccel korábban vitte ki ébredező kétéves kisfiát a második gyermekével terhes anyuka.
bővebben ...

A jármű a ház előtt lévő villanyoszlopot éppen csak elkerülte, de a régi típusú, hosszú épület első szobájába mégis belecsapódott.

A szobából csak pár perccel korábban vitte ki ébredező kétéves kisfiát a második gyermekével várandós anyuka.

A balesetben személyi sérülés nem történt, de a kamion sofőrje és a harmincas éveiben járó édesanya sokkos állapotba került. A család a szomszéd és az önkormányzat segítségével a házukhoz közeli porták egyikében fedél alatt van, a város azonnali gyorssegélyt utalt ki és a kár enyhítésében is közreműködött.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 06. 12., 15:53
Családias légkört, magas színvonalú szakmai munkakörnyezetet és mások mellett munkába járási támogatást is kínálnak leendő munkatársuknak. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 06. 14., 12:18
A Bács-Kiskun vármegyében lévő többi határátkelőhely az eddig megszokott rendben működik. Még >>>
2024. 06. 14., 08:36
A kulturális, művészeti tematikájú portál a ma kezdődő Kék Madár Fesztivál kapcsán készített interjút a fesztiváligazgatóval. Még >>>
2024. 06. 13., 15:53
Az ösztöndíjat a KIMBA Birkózó Akadémia, a Birkózószövetség és a Testnevelési Egyetem által alapított ösztöndíj évente egy személynek ítélhető oda. Még >>>
2024. 06. 10., 13:24
A nagy érdeklődésre tekintettel két eredetileg nem hirdetett, délutáni turnus is indul Kovács László kalocsai Fazekas Alkotóházban. Még >>>
2024. 06. 08., 08:08
Kalocsán, június 10-én 6 órától 16-án 18 óráig felújítás miatt lezárják a közúti forgalom elől az 51. számú főút és a vasút kereszteződésében lévő Pataji úti átjárót. Még >>>
2024. 06. 08., 07:53
Hosszú ideje nem volt példa ekkora harcsatelepítésre a Dunán, 6 ezer szürkeharcsa kerül a folyamba. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK