2024. 06. 19. szerda
Gyárfás
: 396 Ft   : 369 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Kamion tarolta le egy ház elejét Solt belterületén - A jármű az egyik kalocsai cég tulajdonában van

Zsiga Ferenc  |  2019. 07. 05., 09:35

Kis híján végzetes tragédia történt tegnap délután Solt belterületén. Kalocsa irányból haladva, az 51-es főút út baloldalán lévő református templomtól mintegy 20 méterre található családi ház elejébe szinte fékezés nélkül belehajtott egy kamion. A jármű a ház előtt lévő villanyoszlopot éppen csak elkerülte, de a régi típusú, hosszú épület első szobájába mégis belecsapódott. A szobából csak pár perccel korábban vitte ki ébredező kétéves kisfiát a második gyermekével terhes anyuka. A balesetben személyi sérülés nem történt, de a kamion sofőrje és a harmincas éveiben járó édesanya sokkos állapotba került – tájékoztatta ma reggel a helyszínről portálunkat Kalmár Pál polgármester.

A baleset körülményeit a rendőrség tegnap félpályás útlezárás mellett vizsgálta, az átmenő forgalmat több órára a környező utcákba terelték. Az eseményt követően a csupán pár száz méterre lévő solti hivatásos tűzoltók érkeztek elsőként a helyszínre, akik áramtalanították a kamiont és szorító bilinccsel rögzítették a megsérül gázvezetéket.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
Fotó: Pozsgai Ákos / BAON

poolice.hu tájékoztatása szerint csütörtökön 14 óra 20 perc körül az 51-es számú főút 86.200-as méterénél – Solton, a Kossuth utcában – eddig tisztázatlan körülmények között egy kamion nekiment egy lakóház falának. A balesetben az elsődleges adatok szerint személyi sérülés nem történt.

Mint megtudtuk, az érintett szakaszon félpályás útlezárás mellett helyszíneltek a rendőrök, kerülni a környező utcákon keresztül lehetett.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
Fotó: Pozsgai Ákos / BAON

A helyszínre több mentő érkezett, de helyszíni ellátásra nem volt szükség. Az áram és a gázszolgáltató szakembereket küldött Soltra, megérkezésükig kordonnal zártak körbe a baleset területét.

A helyszínen ma reggel járva megerősítették: a kamion nagy erővel, szinte fékezés nélkül csapódott az enyhe kanyarban lévő házba és annak kerítését is megrongálta.
Az ingatlant lakó fiatal pár férfi tagja dolgozni volt, a 2 éves kisfiukkal GYED-en lévő, hét hónapos terhes anyuka tartózkodott a házban. Az anya a szobából az előtt pár perccel vitte ki az ébredező kisfiát, hogy a kamion hatalmas robajjal a szoba felét letarolta.  

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
Fotó: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Információnk szerint a kamiont vezető férfi annak ellenére nem sérült meg, hogy a kamion vezetőfülkéjének jobb oldala erősen megrongálódott, építőanyag, gerenda darab, tetőléc, cserép töltötte meg a fülkét.

Ideiglenesen elhelyezték a családot

Kalmár Pál polgármester arról tájékoztatta portálunkat, hogy a megrongálódott ház lakhatatlan. A család a szomszédos házba költözött, amely egy fiatalember tulajdona. Az önkormányzat azonnal gyorssegélyben részesítette a családot és tárgyalások folynak arról, hogy a helyzet végleges megoldásáig albérletben ott maradhassanak. Az albérletet esetleg az önkormányzat fizetné.

MINT MEGTUDTUK, A KAMION AZ EGYIK ISMERT KALOCSAI FUVAROZÓ CÉG TULAJDONA, A SOFŐRT IS A TÁRSASÁG FOGLALKOZTATJA.

A kamion biztosítója még nem jelentkezett

Kalmár Pál arról is beszámolt, hogy a szállítmányozási céggel keresik a kapcsolatot, hogy annak a biztosítónak a képviselője, amelyiknél a járművet biztosították, mielőbb jöjjön a helyszínre és a biztosító is folyósítson kárelőleget a családnak.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
Fotó: Zsiga Ferenc / KALOhírek

A polgármester elmondta: az önkormányzat mellett több magánszemély is felajánlotta a segítségét. Miután a kamiont elvontatták, az önkormányzat  városüzemeltetési cége megtette a szükséges kárenyhítési intézkedéseket. Az elsődleges vélemények szerint a régi ház helyreállítása akkora költséget emésztene fel, hogy azt inkább célszerűbb lenne elbontani.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 06. 18., 08:45
Bejelentés érkezett arról, hogy Akasztón valaki ittasan furikázik egy kék autóval délután. A rendőrök hamar az autó nyomára bukkantak, ami az egyik kereszteződésben, az út mellett egy virágosládán egyensúlyozott. A jármű vezetője ugyanis kanyarodás közben túlkormányozta a kocsit és felhajtott a betonból kiöntött elemre. Még >>>
2024. 06. 17., 12:16
A gyanú szerint 2024. június 14-én este egy keceli házban egy 54 éves férfi és szállásadója italozás közben összevesztek. A későbbi áldozat a lustasága miatt próbálta felelősségre vonni a nála lakó férfit, akit a ház körüli munkák elvégzésére fogadott fel. Az albérlő a szóváltás során mérgében fojtogatni kezdte a házigazdát, majd ököllel megütötte, végül elővett egy kést, amivel nyakon szúrta vitapartnerét. Még >>>
2024. 06. 17., 10:06
A tavalyi gyenge termésnél jobb, de a 2022-es mennyiségnél kevesebb termésre lehet számítani. Még >>>
2024. 06. 16., 08:28
Országosan ellenőrzik az egyenruhások a járművezetőket 2024. június 17. és 23. között. Még >>>
2024. 06. 14., 12:18
A Bács-Kiskun vármegyében lévő többi határátkelőhely az eddig megszokott rendben működik. Még >>>
2024. 06. 14., 08:36
A kulturális, művészeti tematikájú portál a ma kezdődő Kék Madár Fesztivál kapcsán készített interjút a fesztiváligazgatóval. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK