2023. 03. 28. kedd
Gedeon, Johanna
: 386 Ft   : 358 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Kamion tarolta le egy ház elejét Solt belterületén - A jármű az egyik kalocsai cég tulajdonában van

Zsiga Ferenc  |  2019. 07. 05., 09:35

Kis híján végzetes tragédia történt tegnap délután Solt belterületén. Kalocsa irányból haladva, az 51-es főút út baloldalán lévő református templomtól mintegy 20 méterre található családi ház elejébe szinte fékezés nélkül belehajtott egy kamion. A jármű a ház előtt lévő villanyoszlopot éppen csak elkerülte, de a régi típusú, hosszú épület első szobájába mégis belecsapódott. A szobából csak pár perccel korábban vitte ki ébredező kétéves kisfiát a második gyermekével terhes anyuka. A balesetben személyi sérülés nem történt, de a kamion sofőrje és a harmincas éveiben járó édesanya sokkos állapotba került – tájékoztatta ma reggel a helyszínről portálunkat Kalmár Pál polgármester.

A baleset körülményeit a rendőrség tegnap félpályás útlezárás mellett vizsgálta, az átmenő forgalmat több órára a környező utcákba terelték. Az eseményt követően a csupán pár száz méterre lévő solti hivatásos tűzoltók érkeztek elsőként a helyszínre, akik áramtalanították a kamiont és szorító bilinccsel rögzítették a megsérül gázvezetéket.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
Fotó: Pozsgai Ákos / BAON

poolice.hu tájékoztatása szerint csütörtökön 14 óra 20 perc körül az 51-es számú főút 86.200-as méterénél – Solton, a Kossuth utcában – eddig tisztázatlan körülmények között egy kamion nekiment egy lakóház falának. A balesetben az elsődleges adatok szerint személyi sérülés nem történt.

Mint megtudtuk, az érintett szakaszon félpályás útlezárás mellett helyszíneltek a rendőrök, kerülni a környező utcákon keresztül lehetett.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
Fotó: Pozsgai Ákos / BAON

A helyszínre több mentő érkezett, de helyszíni ellátásra nem volt szükség. Az áram és a gázszolgáltató szakembereket küldött Soltra, megérkezésükig kordonnal zártak körbe a baleset területét.

A helyszínen ma reggel járva megerősítették: a kamion nagy erővel, szinte fékezés nélkül csapódott az enyhe kanyarban lévő házba és annak kerítését is megrongálta.
Az ingatlant lakó fiatal pár férfi tagja dolgozni volt, a 2 éves kisfiukkal GYED-en lévő, hét hónapos terhes anyuka tartózkodott a házban. Az anya a szobából az előtt pár perccel vitte ki az ébredező kisfiát, hogy a kamion hatalmas robajjal a szoba felét letarolta.  

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
Fotó: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Információnk szerint a kamiont vezető férfi annak ellenére nem sérült meg, hogy a kamion vezetőfülkéjének jobb oldala erősen megrongálódott, építőanyag, gerenda darab, tetőléc, cserép töltötte meg a fülkét.

Ideiglenesen elhelyezték a családot

Kalmár Pál polgármester arról tájékoztatta portálunkat, hogy a megrongálódott ház lakhatatlan. A család a szomszédos házba költözött, amely egy fiatalember tulajdona. Az önkormányzat azonnal gyorssegélyben részesítette a családot és tárgyalások folynak arról, hogy a helyzet végleges megoldásáig albérletben ott maradhassanak. Az albérletet esetleg az önkormányzat fizetné.

MINT MEGTUDTUK, A KAMION AZ EGYIK ISMERT KALOCSAI FUVAROZÓ CÉG TULAJDONA, A SOFŐRT IS A TÁRSASÁG FOGLALKOZTATJA.

A kamion biztosítója még nem jelentkezett

Kalmár Pál arról is beszámolt, hogy a szállítmányozási céggel keresik a kapcsolatot, hogy annak a biztosítónak a képviselője, amelyiknél a járművet biztosították, mielőbb jöjjön a helyszínre és a biztosító is folyósítson kárelőleget a családnak.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
Fotó: Zsiga Ferenc / KALOhírek

A polgármester elmondta: az önkormányzat mellett több magánszemély is felajánlotta a segítségét. Miután a kamiont elvontatták, az önkormányzat  városüzemeltetési cége megtette a szükséges kárenyhítési intézkedéseket. Az elsődleges vélemények szerint a régi ház helyreállítása akkora költséget emésztene fel, hogy azt inkább célszerűbb lenne elbontani.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-03-24 13:15:00
Kertészeti eszközök, öntözőberendezések, tápanyag-utánpotló szerek, gasztronómiai különlegességek, termelői vásár és vidékfejlesztési támogatási információs pont is várja majd az expora kilátogatókat.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 27., 23:39
Egy kisodródott és árokba csapódott személykocsi egyik utasa életét vesztette, egy másik életveszélyesen megsérült – őt újra kellett éleszteni –, és a sofőr is súlyosan megsérült a vasárnap esti balesetben. A beszámolók alapján a túl gyors tempó és a biztonsági öv mellőzése vezethetett a tragédiához. Még >>>
2023. 03. 27., 14:37
A magyar labdarúgó válogatott hétfő este 20 óra 45 perckor megkezdi szereplését a 2024-es Eb-részvételért a selejtezőkben. Még >>>
2023. 03. 27., 14:20
A tepsis tócsni nagy előnye, hogy sütés közben nem kell mellette állni, és olajjal sem szívja tele magát. Még >>>
2023. 03. 27., 14:11
Egy hegyi patak vízhozamával buzog elő a víz az utca Mikszáth Kálmán és Vidats István utca közötti szakaszán. Az úttest szinte folyóvá vált. Videóval! Még >>>
2023. 03. 27., 09:23
Jelentősen visszaesik a hőmérséklet a hét elején: kedden a csúcshőmérséklet mindössze 5 és 10 Celsius-fok között valószínű, és visszatérnek a kemény éjszakai fagyok is, a szélvédett helyeken akár mínusz 10 fokig is csökkenhet a hőmérséklet. Még >>>
2023. 03. 27., 09:09
A balesetben ketten megsérültek, egy ember pedig a helyszínen életét vesztette. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK