2021. 12. 07. kedd
Ambrus
: 366 Ft   : 324 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

VI. Sárkányhajó Kupa: Az Aerobikáké a vándorserleg

Tamás Ferenc  |  2016. 05. 30., 12:49

Az égiek áldásának köszönhetően rekkenő hőségben, ideális szélcsendes „evezősidőben” tarthatták meg május 28-án, szombaton a felnőttek versenyszámát a VI. Sárkányhajó Kupán, ahol tizenhat mindenre elszánt hajóegység versengett egymással a Vajas csatorna belvárosi szakaszán.

A látványos eseményt idén is élénk érdeklődés kísérte, hiszen több százan szurkoltak és napoztak a vízparton, valamint a versenyhelyszín melletti Kubikus parkban kialakított impozáns játszótéren.

Aki ott volt, az egybehangzóan állította, hogy a főszervezők – Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat, Kalocsai Kulturális Központ és Könyvtár– ezúttal is jelesre vizsgáztak szervezésből, rendezésből és hangulatteremtésből.

Képgaléria megtekintése (297 db kép)

Forrás: KALOhírek

A versenytáv idén valamivel hosszabbra volt kitűzve a korábbinál – azaz a megszokott 250 méternél, így az eddigi abszolút legjobb időt, az 54 másodpercet lehetetlen volt bárkinek is megdönteni. A nap elején még az is kérdéses volt, hogy

egyáltalán legyen-e „profi” versenykategória, amelyre csak a Speed Dragon Baja armadája volt érdemes,

hiszen a korábbi győztesek közül többen is nevet változtattak, vagy újjászerveződve átültek más hajókba.

Képgaléria megtekintése (297 db kép)

Forrás: KALOhírek

Azért a rendezők egy huszárvágással megoldották ezt a kérdést is, hiszen a bajaiak mellé besorolták a Benedöki Búvárok és a Gyermekotthon csapatait is, ahol ez is lett a végső sorrend a három hajóegység között.

Az amatőr mezőny együttesei: Eckerle–Team, Aerobikák, Benedöki Búvárok, Ciglidi Karatékák, „Gyedmárósz pingvinyi”, Scitec Dragon Team, Zöld Sárkány, Hajótöröttek, Vöröskereszt, Szakaszmérnökség, Jobbik Kalocsa, Gyermekotthon, Szentkereszt, Kalocsai Kulturális Központ – Önkormányzat, Partravetettek.

Mivel minden futam egyben időfutam is volt, így nem kellet taktikázni, hanem mindenkinek bele kellett adnia apait-anyait. Megkapó látvány volt, amikor egy-egy futam alatt egyszerre negyven evezős csapott bele elemi erővel a „levesbe”, ahol a Vajas halállománya igencsak eszeveszetten menekülhetett a dobok hangjától kísérve.

Képgaléria megtekintése (297 db kép)

Forrás: KALOhírek

A nap végére aztán kialakult a legjobbak szűk elitje is, ahol előbb

a „bronzfutamon” a Scitec Dragon Team a Partravetetteket szorította le a dobogóról.

A döntőben pedig igazi nagy csatában az Aerobikák a Vöröskereszt felett diadalmaskodott

és hódította el megérdemelten a díszes vándorserleget.

A győztes csapat tagjai: Deák Nóra, Deák Marianna, Bodnár Erika, Tóth Gabriella, Kovács Renáta, Dabis Vivien, Bleszák Bernadett, Ivanics Szonja, Vámos Viktória, Sebestyén Zoltán, Csóti Norbert, Monori Attila, Óvári Dániel, Kiss Bence, Bauman Norbert, Kósa Dávid, Frank Dezső, Hargitai László, Fekete Krisztián, Jánosi Milán, Illés Péter, Martos Gábor.

Képgaléria megtekintése (297 db kép)

Forrás: KALOhírek

Felemelően szép látvány volt, amikor a nap végén a bajai profi Speed Dragon Team hajója a másik győztes Aerobikák egysége között kifeszülő magyar zászlót szinte vitorlaként használva a két csapat egymáshoz simulva „csorgott le” a célig, nemzeti Himnuszunk hangjaitól kísérve.

Az ünnepélyes eredményhirdetésen aztán a szervezők a hagyományok jegyében kupákat, érmeket és emléklapokat adtak át a legjobbaknak és a helyezetteknek.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ehhez a cikkhez 0 darab hozzászólás érkezett. A kommentekhez gördítsen lejjebb.
Hozzászólások (Legyen Ön az első)
Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá a cikkhez:
• Regisztrációhoz kattintson IDE.
• Amennyiben már regisztrált felhasználónk, a weblap legtetején lévő menüsávból elérheti a bejelentkezés panelt.

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 07., 20:04
A Mikulást és rénszarvasát a kecskeméti megyei kórházban énekszóval várták a gyermekek és szüleik az erkélyen. A Mikulás szokatlan érkezését a Covid-járvány miatt szervezték a magasba. Még >>>
2021. 12. 07., 18:35
Kérjük a tisztelt lakosságot, hogy segítsék a Kalocsa Város Önkormányzat Városfejlesztési és Üzemeltetési Osztályának munkáját a kérdőív kitöltésével. Még >>>
2021. 12. 07., 15:41
A Csajda-kertben épülhet játszótér, a temetőben a kerítés javítására és világításra is jut a forrásból. Még >>>
2021. 12. 07., 10:30
A karácsonyi szezonban ismét karitatív kampányt indít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az OMV Hungária: a töltőállomásokon megvásárolható adománykártyákkal lehet támogatni az alapítvány munkáját. Még >>>
2021. 12. 07., 08:41
A hetedik játéknaphoz érkeztünk, lássuk a feladványt! Még >>>
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés