2022. 01. 19. szerda
Márió, Sára
: 356 Ft   : 314 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

72-e még a 72?

Illés György Cinó  |  2015. 06. 11., 19:05

A május végi testületi ülésen, a város Kft.-inek beszámolói kapcsán dr. Filvig Géza hozta föl, hogy a választások után 72 főnek szűnt meg a munkaviszonya, részben munkáltatói felmondás útján, részben közös megegyezéssel. Ezt az adatot többségi oldalról vitatják. Honnan szedi Filvig a számait?

Az ellenzéki képviselő abban a kontextusban hozakodott elő az őszi választásokat követő elbocsátásokkal, illetve egyéb munkaviszony-megszűnésekkel, hogy e folyamat az érintett cégeknél a munkamorál, a személyes és közös teljesítőképesség romlását eredményezte, és ezért a cégek beszámolóiból csak torz képet lehet kapni azok eredményességéről.
Mindenesetre tényként állította és hangsúlyozta, hogy így vagy úgy 72 munkavállalótól váltak meg a város élén történt őrségváltás óta az önkormányzat cégeinél és intézményeinél, és arra is célzást tett, hogy a „közös megegyezések” hátterében is gyakran nyomásgyakorlás és ellehetetlenítés állhat.

A rá következő, múlt heti testületi ülésen dr. Angeli Gabriella tért vissza a képviselő több állítása mellett e kérdésre is. Kiemelte, hogy a dolgozók egy része közös megegyezéssel távozott. Elismerte, hogy történtek személyi változások, de korántsem akkora számban, ahogyan Filvig állította. Ezért azt kérte dr. Filvig Gázától, hogy a 72 nevet tartalmazó listát adja át a polgármesternek.

Mi is fölkeressük a képviselőt, hogy minél többet megtudjunk erről a „listáról”, és arról, hogy honnan veszi az információt, milyen módszertannal gyűjti az adatokat.
De magunk is megpróbálunk utánajárni, milyen mértékű volt az átrendeződés a humánerőforrás terén az önkormányzat által közvetve vagy közvetlenül fönntartott munkahelyeken.

A témára alaposabb tájékozódás után visszatérünk!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ehhez a cikkhez 0 darab hozzászólás érkezett. A kommentekhez gördítsen lejjebb.
Hozzászólások (Legyen Ön az első)
Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá a cikkhez:
• Regisztrációhoz kattintson IDE.
• Amennyiben már regisztrált felhasználónk, a weblap legtetején lévő menüsávból elérheti a bejelentkezés panelt.

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 01. 14., 09:01
A beruházás során egy 5.300 négyzetméteres csarnok létesül, melyben egy 1600 négyzetméteres üzem és gyártórész, egy 3700 négyzetméteres logisztikai raktár, valamint egy 500 négyzetméteres irodarész kerül kialakításra. A kivitelezési munkálatok heteken belül indulnak és a tervek szerint 2023 júniusában fejeződnek be.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 19., 17:01
Dollenstein László polgármester úr, Fröhlich Henrikné, a Hartai Német Nemzetiségi Önkormányzat elnökasszonyának és Vejtei András a Hartai Önkéntes Tűzoltó Egyesület parancsnokának meghívásra látogatott Hartára Font Sándor országgyűlési képviselő. Még >>>
2022. 01. 19., 13:11
Kiszli Vandának, az Atomerőmű Sportegyesület kajakosának neve is felkerült a magyar kajak-kenu sport örökös bajnokainak márványtáblájára – tájékoztatott az egyesület. Még >>>
2022. 01. 19., 10:43
Online kérdőíves kutatás keretében kérdezik a kalocsai ifjúságot. Most mondjátok, srácok, lányok! Még >>>
2022. 01. 19., 07:37
A Kalocsa Vagyon Kft. munkatársai a mai napon is folytatják a vegetációs időszakra ütemezett fagondozásokat. Még >>>
2022. 01. 18., 19:06
Főképp az ország északi, északnyugati részén okozott károkat a viharos szél. Folyamatosan csörögtek a Katasztrófavédelem telefonjai. Még >>>
2022. 01. 18., 18:11
Ez a szám még tovább nőhet, az adatok ugyanis még nem tartalmazzák a decemberi bér- és járulékadatokat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés