2022. 05. 21. szombat
Konstantin
: 385 Ft   : 364 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Változások Kalocsa közbeszerzési tervében – Elutasított és elnyert pályázatok, lejáró szerződés és egy kisvonat beszerzése céljából módosult a tervezet

Illés György Cinó  |  2022. 05. 11., 12:22

Más forrásból kell bebútorozni az új óvodát, mert az e célra benyújtott pályázatunkat elutasították. Nyert viszont egy jelentős gépbeszerzést is lehetővé tevő komplex pályázat, és tárgysorozatba vették egy gumikerekes városnéző kisvonat beszerzését, amelyről szintén elvi döntés született, egyelőre konkrétumok nélkül – a módosításokra javaslatot tevő előterjesztést az április 28-án tartott képviselő-testületi ülésen tárgyalta a kalocsai grémium.

Az április 28-án, csütörtökön délután tartott képviselő-testületi ülésnek azon döntéséről, amely Kolics János kézilabdaedző megyei kitüntetésre való fölterjesztését javasolta, már korábban írtunk, és önálló cikkben foglalkoztunk az uszoda és benne a termálfürdő újranyitását lehetővé tevő döntésekről.
E cikkünkben a közbeszerzési terv módosításával foglalkozunk.

A közbeszerzési tervet azelőtt legutóbb január 13-án módosították.
Azóta

TÁMOGATÓ ELBÍRÁLÁST NYERT A MINISZTERELNÖKSÉGHEZ BENYÚJTOTT TÉRSÉGFEJLESZTÉS ÉS TELEPÜLÉSÜZEMELTETÉS KALOCSÁN CÍMŰ PROJEKT,

amelynek jelentős részét teszi ki

A KÖZTISZTASÁGI ÉS PARKGONDOZÓ FELADATOK ELLÁTÁSÁHOZ SZÜKSÉGES GÉPPARK FEJLESZTÉSE.

A nemzeti közbeszerzési értékhatárt meghaladó beszerzéshez közbeszerzési eljárás lefolytatása szükséges, ezért ezt föl kellett tüntetni a módosított tervben.

Ugyanakkor az Óvodai eszközbeszerzés Kalocsán címmel a PIP Kft.-hez benyújtott pályázatot– amely forrásból kedvező elbírálás esetén a 150 férőhelyes óvodai telephely bútorzattal és egyéb eszközökkel való felszerelése valósulhatott volna meg – az elbíráló elutasította, így azt a közbeszerzési tervből is törölni kellett.

JÚNIUSÁBAN LEJÁR A VÁROS KÖZVILÁGÍTÁSI CÉLÚ VILLAMOSENERGIA BESZERZÉSI TÁRGYÚ SZERZŐDÉSE.

A megváltozott energiapiaci helyzet okán többszörösére emelkedett árszint miatt is szükséges közbeszerzési eljárás keretében kiválasztani a villamosenergia szolgáltatót.

AZ ÖNKORMÁNYZAT ÁLTAL TERVEZETT VÁROSNÉZŐ KISVONAT BESZERZÉSE ÉRDEKÉBEN IS SZÜKSÉGESSÉ VÁLT KIEGÉSZÍTENI A TERVEZETET.

A gumikerekes kisvonat beszerzésének ötlete nem is először került szóba, ám mostanáig érdemi döntés nem született az ügyben. Az viszont bizonyos, hogy – tekintettel a jelentős értékre – a beruházáshoz annak megvalósulása esetén közbeszerzésre volna szükség. Egyelőre ennek tárgysorozatba vételéről és elindításáról született elvi döntés, amiről önálló cikkünkben bővebben is olvashatnak!

A változásokat az előterjesztés ebben a táblázatban foglalja össze:


A napirendi pont tárgyalása kapcsán egyedül dr. Vincze András képviselő szólt hozzá, aki az előterjesztés minden más pontjával egyetértve ellenvetését fejezte ki a kisvonat beszerzésének tárgysorozatba vételével szemben.
Úgy vélte, az óvodai eszközbeszerzés megoldatlanságára és számos más, az önkormányzat előtt álló feladatra tekintettel a kisvonat beszerzése nem időszerű, azt szeretné, ha arra 2022-ben nem kerülne sor, és a forrásokat más, szerinte fontosabb célokra fordítanák, majd a kisvonat-beszerzésre vonatkozó javaslatra később térnének vissza, addig esetleg újabb forrásokat becsatornázva.

Végül a módosítást a 10 jelenlévő képviselő 7 igen szavazattal 3 tartózkodás mellett elfogadta.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 05. 18., 07:59
Hatalmas tömeget vonzott május 14-én, szombaton az Érsekkertben megtartott veterán járművek találkozója, a „bőregértől” az amerikai országúti cirkálóig mindenféle gépcsodát láthatott az érdeklődő közönség.
2022. 05. 16., 08:03
Két év kényszerszünet után ebben a tanévben végre újra a hagyományos keretek között rendezhette ballagási ünnepségét a Kalocsai Szent István Gimnázium is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 05. 20., 17:11
GyIÖK: Sajnos Alee lebetegedett, ezért este az USNK duó fog koncertet tartani a Csilás Parkban. Még >>>
2022. 05. 20., 13:16
Két megkülönböztető jelzést használó rendőrautó ütközött össze az 5301-es úton, Kiskőrösnél. Még >>>
2022. 05. 20., 09:43
A sértettek nem sejtették, hogy a férfi az összes kölcsönkért pénzt azonnal szerencsejátékokra költi, kevés sikerrel: elbukott mindent. Még >>>
2022. 05. 19., 18:03
Nem maradunk idén fecskék nélkül: a kalocsai városházán már javában csinosítják, építgetik a fészkeiket. Fészkenként, évente 4-5 utód várható, de CSOK-ot - talán kellő jövedelem híján - nem igényelnek. Nézzék meg rövid videónkon, hogyan csinálják! Még >>>
2022. 05. 19., 17:47
A Kalocsai Közétkeztetési Intézmény hirdeti a pályázatot. Még >>>
2022. 05. 19., 11:02
Az agár sisakoskosbor a legkorábban nyíló és leggyakoribb orchideánk, megyénkben sokfelé találkozhatunk vele. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés