2022. 08. 12. péntek
Klára
: 395 Ft   : 382 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

Fúvósok az ovisokért – Jótékonysági koncert a kicsik produkcióival fűszerezve

Illés György Cinó  |  2019. 05. 04., 10:47

Április 27-én adott jótékonysági koncertet a Kalocsai Fúvószenekar a kalocsai színházban. A programot az óvodák műsorai színesítették, szinte teljesen megtöltve a nézőteret.

A közel teltházas, mintegy másfél órás rendezvényen először a fúvós zenekar játszott el féltucatnyi darabot Betlenné Dajkó Ágnes vezetésével, majd a város minden óvodája egy műsorral szerepelt, kivéve a Viola utcai, akik betegség miatt voltak kénytelenek lemondani a föllépést.

Képgaléria megtekintése (32 db kép)

Forrás: Illés György

Így öt óvodás csapat előadása csalt mosolyt a közönség arcára, ellágyítva szívüket – és megnyitva pénztárcáikat, a koncert ugyanis ingyenes volt, de az előtérben elhelyezett adománygyűjtő urnába adományokat vártak a szervezők, amelyet a kalocsai óvodák között osztottak szét.

Az ovisok is kitettek magukért

Az Újvárosi Tagóvoda Pillangó nagycsoportja vidám, tavaszi, táncos csokrot adott elő, Hajdúné Kiss Anikó és Nagy Anett felkészítő munkája nyomán, akiknek fáradozását Pénzes Zoltánné dajka néni segítette.

Képgaléria megtekintése (32 db kép)

Forrás: Illés György

A Csokonai Óvodából az anyanyelvi tehetségműhely a „A Sárkány Király vánkosa” című népmesét dolgozták föl, és a jelmezeket, bábokat, díszleteket is maguk készítették. A gyerekeket Horváth Márta és Dudásné Modok Zsanett készítette föl.

A Bem Apó utcai Óvoda Szivárvány csoportosai háromrészes zenés-táncos koreográfiával készültek, a víz témakörében. A műsorszámot a csoport óvodapedagógusai, Rakovics Brigitta és Tóth Erika álmodta meg tanította be.A Zöldfa Utcai Óvoda csemetéi a Tulipánná vált királyfi című mesét adták elő Bagóné Bagi Beáta Polyákné és Szirtes Mónika, illetve Iván Tibor Imréné dajka néni felkészítésével

Képgaléria megtekintése (32 db kép)

Forrás: Illés György

A Kunszt Utcai Tagóvoda a Tavasz ébredése című táncos összeállítással szórakoztatta a közönséget, amelynek koreográfiáját Mátrai Éva és Sésztó Angéla tanította be. A Viola utcaiak produkciójára: Szabó Brigitta és Szabóné Juhász Ildikó készítette föl a gyerekeket. A betegség miatt sajnos elmaradt műsorban a kicsik a csibék kikelésével idézték volna meg a tavaszi életörömöt.

Több mint 170 ezer forint osztozhatnak

Amint Katus Györgynétől megtudtuk,

A SZERVEZŐK 123.500 FORINTOT TALÁLTAK A RENDEZVÉNY UTÁN AZ URNÁBAN, AMIT A TESCO MÉG 50 EZER FORINTTAL MEG IS TOLDOTT.

Az adományt az óvodák közt a gyermeklétszámok arányában osztották szét, és azt zömében a gyermeknapi programok színesítésére fordítják majd. Emellett az óvodák pedagóguskollektívájának döntése alapján egy részét kisebb eszközbeszerzésekre, játékok vásárlására is fordíthatják – tudtuk meg.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 08. 09., 07:48
Szombaton már kora reggel megkezdődött a falunap rendezvénysora a sokéves hagyományokkal rendelkező horgászversennyel, majd sportprogrammal folytatódott a műsor. Délután három órakor a falunap ünnepélyes megnyitóján beszédet mondott Katona György polgármester. A napot retro buli zárta, a hajnali kifulladásig.
2022-08-07 08:20:00
Már 850 ezer hektárt érint az aszálykár az országban, az előrejelzések szerint az idén az őszi búza termésátlaga nem éri hektáronként a négy tonnát, de a korábbi éveknél alacsonyabb lesz az őszi árpa, a rozs, vagy a tritikálé termésátlaga is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 08. 11., 18:01
Erőszakkal elvette két fiú telefonját és egyikük biciklijét egy 14 éves és 18 éves fiatal. A támadókat hamar beazonosították és őrizetbe vették a bajai rendőrök. Még >>>
2022. 08. 11., 11:00
A legszebb dinnyetorta és a legötletesebb dinnyeétel gazdáját is elismerték. Még >>>
2022. 08. 10., 17:28
Balotaszállásnál állították meg a fiatal szerb férfit, aki 10 határsértőt szállított egy személyautóban. Még >>>
2022. 08. 10., 13:03
A pályázat megvalósítására 3,347 milliárd forint vissza nem térítendő, 100% intenzitású támogatást biztosítanak. Még >>>
2022. 08. 09., 17:41
A vádlott a sértett egy fa szerszámnyéllel kitartóan, testszerte ütlegelte, aminek következtében a férfi a helyszínen életét vesztette. Még >>>
2022. 08. 09., 10:01
A Készenléti Rendőrség toborzói a jánoshalmi térségben élőknek tartottak tájékoztatót. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés