2024. 04. 22. hétfő
Csilla, Noémi
: 395 Ft   : 370 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Fúvósok az ovisokért – Jótékonysági koncert a kicsik produkcióival fűszerezve

Illés György Cinó  |  2019. 05. 04., 10:47

Április 27-én adott jótékonysági koncertet a Kalocsai Fúvószenekar a kalocsai színházban. A programot az óvodák műsorai színesítették, szinte teljesen megtöltve a nézőteret.

A közel teltházas, mintegy másfél órás rendezvényen először a fúvós zenekar játszott el féltucatnyi darabot Betlenné Dajkó Ágnes vezetésével, majd a város minden óvodája egy műsorral szerepelt, kivéve a Viola utcai, akik betegség miatt voltak kénytelenek lemondani a föllépést.

Képgaléria megtekintése (32 db kép)

Forrás: Illés György

Így öt óvodás csapat előadása csalt mosolyt a közönség arcára, ellágyítva szívüket – és megnyitva pénztárcáikat, a koncert ugyanis ingyenes volt, de az előtérben elhelyezett adománygyűjtő urnába adományokat vártak a szervezők, amelyet a kalocsai óvodák között osztottak szét.

Az ovisok is kitettek magukért

Az Újvárosi Tagóvoda Pillangó nagycsoportja vidám, tavaszi, táncos csokrot adott elő, Hajdúné Kiss Anikó és Nagy Anett felkészítő munkája nyomán, akiknek fáradozását Pénzes Zoltánné dajka néni segítette.

Képgaléria megtekintése (32 db kép)

Forrás: Illés György

A Csokonai Óvodából az anyanyelvi tehetségműhely a „A Sárkány Király vánkosa” című népmesét dolgozták föl, és a jelmezeket, bábokat, díszleteket is maguk készítették. A gyerekeket Horváth Márta és Dudásné Modok Zsanett készítette föl.

A Bem Apó utcai Óvoda Szivárvány csoportosai háromrészes zenés-táncos koreográfiával készültek, a víz témakörében. A műsorszámot a csoport óvodapedagógusai, Rakovics Brigitta és Tóth Erika álmodta meg tanította be.A Zöldfa Utcai Óvoda csemetéi a Tulipánná vált királyfi című mesét adták elő Bagóné Bagi Beáta Polyákné és Szirtes Mónika, illetve Iván Tibor Imréné dajka néni felkészítésével

Képgaléria megtekintése (32 db kép)

Forrás: Illés György

A Kunszt Utcai Tagóvoda a Tavasz ébredése című táncos összeállítással szórakoztatta a közönséget, amelynek koreográfiáját Mátrai Éva és Sésztó Angéla tanította be. A Viola utcaiak produkciójára: Szabó Brigitta és Szabóné Juhász Ildikó készítette föl a gyerekeket. A betegség miatt sajnos elmaradt műsorban a kicsik a csibék kikelésével idézték volna meg a tavaszi életörömöt.

Több mint 170 ezer forint osztozhatnak

Amint Katus Györgynétől megtudtuk,

A SZERVEZŐK 123.500 FORINTOT TALÁLTAK A RENDEZVÉNY UTÁN AZ URNÁBAN, AMIT A TESCO MÉG 50 EZER FORINTTAL MEG IS TOLDOTT.

Az adományt az óvodák közt a gyermeklétszámok arányában osztották szét, és azt zömében a gyermeknapi programok színesítésére fordítják majd. Emellett az óvodák pedagóguskollektívájának döntése alapján egy részét kisebb eszközbeszerzésekre, játékok vásárlására is fordíthatják – tudtuk meg.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 19., 14:23
Kalocsai vállalkozás nyerte a kivitelezésre kiírt közbeszerzést, és az alvállalkozók, beszállítók nagy része is kalocsai, vagy környékbeli vállalkozás. A „Lurkópalota” második ütemének beruházásáról a kivitelező cég ügyvezetője és Kalocsa város polgármestere közös sajtótájékoztatón közölt részleteket.
2024. 04. 19., 14:27
Ellátásbiztonságról, megfizethető energiáról és fenntarthatóságról szólt a Business Talks ’24 kerekasztal beszélgetése, amelyen a Paks II. projektet Jákli Gergely elnök-vezérigazgató képviselte. A Magyar Zene Házában megrendezett eseményen kiemelte, ha a prognosztizált extrém időjárási viszonyok között kell majd villamos energiát előállítani, akkor a stabil nukleáris energia megkerülhetetlen. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 04. 22., 09:49
A Duna Aszfalt által kivitelezett projekt felkerült egy londoni központú szakmai magazin címlapjára. Még >>>
2024. 04. 22., 08:52
Április 22-én, a Föld napján indul az ország legnagobb hulladékszedési programja, melyhez városunk az idei évben is csatlakozik. Még >>>
2024. 04. 20., 22:00
A drogéria biztonsági kamerájának a felvételén jól látszik, hogy a luxustermékekre utazó nő összehangoltan tüsténkedett csemetéivel. Még >>>
2024. 04. 20., 05:55
A Google Utcakép autói idén tavasszal újra visszatértek a magyar utakra. A következő hónapokban az ország számos pontját érintik, hogy frissítsék a városok, utak és autópályák nézetét a Google Térképen. Még >>>
2024. 04. 19., 09:33
Jákob Zoltán: Hihetetlen élmény. Sosem gondoltam volna, hogy egyszer így fogadnak majd a szülőfalumban. Pedig – hosszú kihagyás után – váratlanul jelentem meg a volt általános iskolámban nosztalgiázni. Még >>>
2024. 04. 18., 09:43
A víz minőségének romlásával, időszakos vízhiánnyal és nyomáscsökkenéssel kell számolni. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK