2021. 12. 05.
Vilma
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Fúvósok az ovisokért – Jótékonysági koncert a kicsik produkcióival fűszerezve

Illés György Cinó  |  2019. 05. 04., 10:47

Április 27-én adott jótékonysági koncertet a Kalocsai Fúvószenekar a kalocsai színházban. A programot az óvodák műsorai színesítették, szinte teljesen megtöltve a nézőteret.

A közel teltházas, mintegy másfél órás rendezvényen először a fúvós zenekar játszott el féltucatnyi darabot Betlenné Dajkó Ágnes vezetésével, majd a város minden óvodája egy műsorral szerepelt, kivéve a Viola utcai, akik betegség miatt voltak kénytelenek lemondani a föllépést.

Képgaléria megtekintése (32 db kép)

Forrás: Illés György

Így öt óvodás csapat előadása csalt mosolyt a közönség arcára, ellágyítva szívüket – és megnyitva pénztárcáikat, a koncert ugyanis ingyenes volt, de az előtérben elhelyezett adománygyűjtő urnába adományokat vártak a szervezők, amelyet a kalocsai óvodák között osztottak szét.

Az ovisok is kitettek magukért

Az Újvárosi Tagóvoda Pillangó nagycsoportja vidám, tavaszi, táncos csokrot adott elő, Hajdúné Kiss Anikó és Nagy Anett felkészítő munkája nyomán, akiknek fáradozását Pénzes Zoltánné dajka néni segítette.

Képgaléria megtekintése (32 db kép)

Forrás: Illés György

A Csokonai Óvodából az anyanyelvi tehetségműhely a „A Sárkány Király vánkosa” című népmesét dolgozták föl, és a jelmezeket, bábokat, díszleteket is maguk készítették. A gyerekeket Horváth Márta és Dudásné Modok Zsanett készítette föl.

A Bem Apó utcai Óvoda Szivárvány csoportosai háromrészes zenés-táncos koreográfiával készültek, a víz témakörében. A műsorszámot a csoport óvodapedagógusai, Rakovics Brigitta és Tóth Erika álmodta meg tanította be.A Zöldfa Utcai Óvoda csemetéi a Tulipánná vált királyfi című mesét adták elő Bagóné Bagi Beáta Polyákné és Szirtes Mónika, illetve Iván Tibor Imréné dajka néni felkészítésével

Képgaléria megtekintése (32 db kép)

Forrás: Illés György

A Kunszt Utcai Tagóvoda a Tavasz ébredése című táncos összeállítással szórakoztatta a közönséget, amelynek koreográfiáját Mátrai Éva és Sésztó Angéla tanította be. A Viola utcaiak produkciójára: Szabó Brigitta és Szabóné Juhász Ildikó készítette föl a gyerekeket. A betegség miatt sajnos elmaradt műsorban a kicsik a csibék kikelésével idézték volna meg a tavaszi életörömöt.

Több mint 170 ezer forint osztozhatnak

Amint Katus Györgynétől megtudtuk,

A SZERVEZŐK 123.500 FORINTOT TALÁLTAK A RENDEZVÉNY UTÁN AZ URNÁBAN, AMIT A TESCO MÉG 50 EZER FORINTTAL MEG IS TOLDOTT.

Az adományt az óvodák közt a gyermeklétszámok arányában osztották szét, és azt zömében a gyermeknapi programok színesítésére fordítják majd. Emellett az óvodák pedagóguskollektívájának döntése alapján egy részét kisebb eszközbeszerzésekre, játékok vásárlására is fordíthatják – tudtuk meg.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)
2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 05., 16:22
A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában. Még >>>
2021. 12. 05., 13:15
A Mikulásoknak ma a csomagokat kell összekészíteniük, és elázni se lenne jó... Még >>>
2021. 12. 05., 10:13
Újabb nap, újabb feladvány. Sok sikert, fejtsétek meg az ötödik feladványt is! Még >>>
2021. 12. 04., 15:17
Az igazoltatás előtt egy őzet ütött el a férfi, és a tetemet az autójába rakta, hogy azt ellopja. Még >>>
2021. 12. 04., 08:57
A negyedik játéknaphoz értünk, nézzük a feladványt! Még >>>
2021. 12. 04., 08:52
A TEIT támogatásával tette egy-egy mikuláscsomaggal örömtelibbé a kalocsai óvodás gyerekeknek a Mikulás-napot a koronavírus-járvány árnyékában a kalocsai önkormányzat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés