2021. 12. 06. hétfő
Miklós
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Elballagtak az István Gimi végzősei – Szombaton az Érsekkertben tartották meg a ceremóniát, kedvező időjárással

Illés György Cinó  |  2019. 05. 07., 10:50

A sokéves hagyományokat követte a Szent István Gimnázium ballagásának menetrendje. A diákok már elbúcsúztak az Alma Matertől, amikor a 62 búcsúzó diák menete megindult a ceremónia helyszínére, az Érsekkertbe, dacolva a meteorológiai jelentések riogatásával...

Szerencsére nem is zavarta meg semmilyen időjárási jelenség a rendezvényt, Se túl meleg, se túl hideg, se eső, se nagy szél nem volt május 4-én, szombaton délelőtt, amikor a gimisek ballagását tartották. A ballagási menet tíz órakor indult az iskola patinás falai közül, majd a szabadtéri színpadhoz érve áthaladtak a búcsúztató évfolyam sorfalai közt.

Ekkorra a hozzátartozókkal, rokonokkal, barátokkal már dugig megtelt a nézőtér: mindenki az eget kémlelte, hogy megengedi-e majd az időjárás a ballagás zavartalan lebonyolítását. Szerencsére nem kellett csalódniuk: borult, de tavasziasan enyhe időben kezdődött le a ceremónia, sőt, a végére a Nap is kisütött.

Képgaléria megtekintése (26 db kép)

Forrás: Illés György Cinó

Közben mindenki izgatottan várta a ballagó diákokat, akik előzőleg már az utolsó osztályfőnöki órán megkapták szellemi és erkölcsi útravalójukat az osztályfőnökeiktől, majd körbejárták a nagy múltú gimnázium épületét, ahol négy év után már minden szegletet és zeg-zugot úgy ismernek, mint a tenyerüket…

A ballagási ceremónia nemzeti hagyományaink jegyében a Himnusz közös eléneklésével indult, és a Szózat hangjaival ért véget. A rendezvény alaphangulatát a 12.C osztályos Fekete Péter szavalata adta meg, aki Szabó Lőrinc A kíváncsiság című versét mondta el.

A továbbiakban a búcsúztató évfolyam nevében Fekete Tamás 11.A osztályos tanuló mondott szívhez szóló beszédet, a végzősök nevében pedig Miklós Balázs Gáspár 12.C-s tanuló szólt ballagó társaihoz, valamint szüleikhez, tanáraikhoz és a stafétát – vele együtt az iskola zászlaját – átvevő diáktársakhoz.

Képgaléria megtekintése (26 db kép)

Forrás: Illés György Cinó

Ezt követően Perity Lajos intézményvezető mondott köszöntőt, emlékeztetve, hogy a most búcsúzók az iskola jubileumi évében – egyúttal a felújítási munkálatok időszakában – kezdték meg gimnáziumi tanulmányaikat. A pedagógusi kar nevében elmondta: arra törekedtek, hogy a XXI. században való boldoguláshoz alkalmas tudással vértezzék föl a diákokat, de a tantárgyi ismeretek mellett igyekeztek megtanítani őket a másik becsülésére és tiszteletére, a rászorulók segítésének fontosságára, önzetlenségre, s arra, hogy a gyűlölet nem jó tanácsadó. Végül reményét fejezte ki, hogy sikerült a búcsúzónak olyan alapokat szerezni a Szent István Gimnáziumban, amelyre további életüket építeni tudják, majd a diákok előtt álló megmérettetés-sorozatra, az érettségire nézve bíztató szavakkal bátorította a vén diákokat.

Az igazgatói beszéd elhangzása után a búcsúzó diákok közül kiemelkedő teljesítményt nyújtott tanulók jutalmazása következett, és az elismerések átadásával véget is ért a rendezvény hivatalos része. Ezt követően a ballagó diákokat a színpad előtti területen keresték föl hozzátartozóik, hogy virágokkal halmozzák el őket, és fotókat készítsenek arról, ami ezek után még kilátszott belőlük a virágok alól…

Képgaléria megtekintése (26 db kép)

Forrás: Illés György Cinó

Ballagók jutalmazása

 • Kitűnő tanulók:
  Szabó Zója Mirabella
  12.A,
  Jakab Benjámin Szilveszter 12.C,
  Szilasi Márton 12.C.
 • Jó sportoló elismerést kapott
  Jagicza András Marcell 12. B
 • Négy éven át tartó példamutató segítőkészségéért elismerést vehetett át
  Szili Szilveszter, 12.B.
 • Közösségi munkáért
  Szabó Zója Mirabella 12.A,
  Zsinka Dorottya 12.A,
  Ruzsinkó Zsolt 12.B, valamint
  Ledniczky Réka 12.C osztályos tanulók részesültek elismerésben.
 • Kulturális munkájáért
  Szücs Melani 12.A,
  Tamás Vivien 12.A,
  Tóth Bence 12.B és
  Fekete Péter 12.C osztályos tanulók vehették át oklevelüket.
 • Kulturális és közösségi munkáért
  Dobler Kitti,
  Mészáros-Hegedűs Anna, valamint
  Póli Matilda kapott jutalmat.
 • Jó tanuló – jó sportoló címet
  Hársch Ábel,
  Raffai András és
  Szauter Bálint nyert el, mindhárman a 12.C osztályból. 

  AZ ISKOLA LEGRANGOSABB ELISMERÉSÉT, AZ ISTVÁN PLAKETTET HORVÁTH BENCE, JAKAB BENJÁMIN SZILVESZTER, VALAMINT SZILASI MÁRTON VEHETTE ÁT, SZINTÉN MINDHÁRMAN A 12.C OSZTÁLYBÓL.

 

 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!
2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 06., 10:52
Embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a nyomozók előterjesztést tesznek a férfiak letartóztatásának indítványozására. Még >>>
2021. 12. 06., 08:04
Íme a hatodik feladvány, jó keresgélést! :) Még >>>
2021. 12. 05., 16:22
A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában. Még >>>
2021. 12. 05., 13:15
A Mikulásoknak ma a csomagokat kell összekészíteniük, és elázni se lenne jó... Még >>>
2021. 12. 05., 10:13
Újabb nap, újabb feladvány. Sok sikert, fejtsétek meg az ötödik feladványt is! Még >>>
2021. 12. 04., 15:17
Az igazoltatás előtt egy őzet ütött el a férfi, és a tetemet az autójába rakta, hogy azt ellopja. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés