2021. 12. 01. szerda
Elza
: 367 Ft   : 323 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Koczkás Emma Eszter: A végzősök több mint felétől tizenkét év után búcsúztunk

Gazsó Rita  |  2019. 05. 10., 11:15

Az intézményben töltött idő összetartó közösséggé kovácsolta a Nagyasszonyunk Katolikus Gimnáziumban most végző osztályt. Nem csoda, hiszen a diákok több mint fele 12 évig koptatta az iskola padjait – vélekedett az intézmény igazgatója, Koczkás Emma Eszter nővér az idei ballagást követően.

„Az idei a 17. évfolyam, amelyik a Nagyasszonyunk Katolikus Gimnáziumban végzi el a középiskolát. Mindegyik osztály hozzánk nő annyi idő alatt, míg ide járnak, a mostanival is ez történt. Ahogy ugyanis az ünnepségen is elhangzott, a húsz végzős diákból 11-en tizenkét évig jártak hozzánk, azaz itt járták végig az általános iskolát és a gimnáziumot is, ami jelentős eredmény” – mondta az idei ballagást követően a Nagyasszonyunk Katolikus Intézmény igazgatónője, Koczkás Emma Eszter nővér a KALOhíreknek.


Forrás: Gazsó Rita

A most ballagó osztályról úgy fogalmazott: nagyon jó közösséggé formálódott az elmúlt évek folyamán, ahogy ez általában náluk történni szokott.

A tizenkét év nagyon hosszú idő, rengeteget változnak, csiszolódnak ennyi idő alatt. Sokszor – természetesen jó értelemben – mi sem ismerünk rájuk”Úgy mondhatnám, az itt töltött évek alatt beérnek és ez természetesen nem a bizonyítványon múlik, amit a tanulmányaik végeztével átvehetnek” – tette hozzá.

Pénteken délután elballagtak a Nagyasszonyunk Katolikus Gimnázium végzősei. Szentmisével indult a ballagás, majd az intézmény aulájában meghitt ünnepség követte. Az alsóbb évfolyam műsorral, Koczkás Emma Eszter igazgató nővér, az intézmény vezetője pedig meleg szavakkal búcsúztatta a végzősöket.
bővebben ...

Azon kérdésünkre, hogy miben nyújt mást ez az iskola, a többi helyi intézményhez képest, Koczkás Emma nővér azt mondta, az évfolyamok viszonylag kis tanulólétszáma miatt tudásból is többet kaphatnak a diákjaik, hiszen egyénileg, kis csoportokban lehet foglalkozni velük, így aki szorgalmas, az jó értelemben véve ki tudja használni a lehetőséget.


Forrás: Gazsó Rita

Az igazgatónő úgy véli, azon túl, hogy diákjaink jó része tanul tovább sikeresen a felsőoktatásban, az itt töltött évek egy bizonyos tartást adnak a diákoknak, úgy tapasztalja, talán kitartóbbak ha a céljaik eléréséről van szó. „Ha a hitoktatás hatását nézzük, azt tudom mondani, mi itt átadunk valamit, de a döntés az mindig az övék, hogy erre az útra lépnek-e vagy sem” - fűzte hozzá.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 27., 14:25
A kalocsai Török „Töce” Tibor, A-MAFOSZ-fotóművész 16 éves pályafutása legeredményesebb évét zárta. A fotográfus 2021-ben 30 díjat nyert. A több mint 150 kiállításra javasolt képe négy földrészen és 20 különböző országban került bemutatásra. A pályázatokon díjazott képeinek 90 százaléka Kalocsán és annak vonzáskörzetében készült!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 01., 09:05
Íme az első feladvány, játékra fel! ♥ Még >>>
2021. 11. 30., 20:27
Dulakodás közben még az áruvédelmi-kaput is kidöntötték, amivel több százezer forint kárt okoztak az üzletnek. Még >>>
2021. 11. 30., 15:26
Úgy tudjuk, a motoros sérülései súlyosak, őt a tűzoltók szabadították ki a munkagép alól. Még >>>
2021. 11. 30., 13:37
A Mikulás természetesen idén is ellátogat Kalocsára. Még >>>
2021. 11. 30., 11:12
Iszonyú látványos és elképesztően izgalmas lett a League of Legends videójátékból készült sorozat Még >>>
2021. 11. 30., 11:04
A datolyaszilva ízletes és egzotikus gyümölcs, nemcsak édes és finom, hanem számos egészséges hatása is van, a szem egészségének védelmétől az anyagcsere javításáig. Különböző kultúrákban már évezredek óta ismerik és fogyasztják, és többek között az istenek gyümölcsének is nevezik. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés