2021. 11. 28.
Stefánia
: 368 Ft   : 326 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Tárgyeszközökkel gazdagodtak szociális otthonaink

Illés György Cinó  |  2016. 05. 26., 11:43

Januárban tartották azt a jótékonysági bált, amelyet Bolvári Ferdinánd és a szociális bizottság kezdeményezésére rendeztek meg a szociális otthonok javára azzal a céllal, hogy a bevételből az otthonok tárgyi feltételein javítsanak. Erre a határon túlról érkező használt, de jó állapotú egészségügyi segédeszközöket kívántak beszerezni, amire jó lehetőség kínálkozott. Kedden át is adták az újszerű eszközöket az otthonoknak.

Több százezer forint gyűlt össze a jótékonysági bálon és az azt követő időszakban. Még utólag is sokan fizettek be különböző nagyságú összegeket, amelyek között volt egy százezer forintos felajánlás is – tudtuk meg Bolvári Ferdinánd főszervezőtől. Az összegyűlt keret ismeretében a szociális otthonok munkatárasaival megvizsgálták a lehetőségeket, ki-ki a saját háza táján fölmérte az igényeket, a hiányzó, és elérhető berendezéseket, eszközöket és a közvetítőtől megkapott árak figyelembevételével a fentiek alapján összeállították a beszerzendő eszközök listáját.

Végül három elektromos betegemelő készüléket szereztek be,

amelyeket a három kalocsai szociális otthon, a város által fönntartott két otthon, valamint az iskolanővérek fenntartásában működő otthon között osztották szét. Ezek a berendezések speciális hevederekkel ellátott szerkezetek, amelyek a beteg sokféle emelését és mozgatását teszik lehetővé, és ezzel lényegében három ember megterhelő munkáját végzi el, egy kezelő felügyelete alatt.


Forrás: KORONAfm100


A katolikus otthon egy elektromos betegággyal is gazdagodott.

Ezeken kívül

30 db fölfekvés ellen matracot, 3 db tolókocsit – köztük kettő egyszerűbb, egy extrább kivitelűt – szereztek be

a rendelkezésre álló adományokból. A jelentős összegű vásárlás mellé egy csomó ajándékot, jellemzően

speciális ágyhuzatokat is kaptak a szociális otthonok

– tudtuk meg.


Forrás: KORONAfm100

A katolikus szociális otthont annak vezetője, Rácz Jánosné, a városi fönntartású intézményeket Rumi László képviselte az eszközök átadásakor. Ezen a rendezvényen Bolvári Ferdinánd fölidézte a jótékonysági bált, összefoglalta annak eredményeit, megköszönte a támogatóknak a hozzájárulásokat, és köszönetet mondott a fővédnököknek, dr. Bábel Balázs Kalocsa-kecskeméti érseknek, valamint Font Sándor országgyűlési képviselőnek a védnöki szerepvállalásukért, majd fölkérte dr. Bálint József polgármestert, hogy adja át az eszközöket, amelyet az ápolók azon nyomban ki is próbáltak, nagy elégedettséggel.


Forrás: KORONAfm100

Az átadó után a főszervező portálunknak is szólt a jótékonysági akció sikeréről. Bolvári ezúton is külön megköszönte a három otthon kollektíváinak segítségét, ugyanis

a dolgozók is gyűjtést rendeztek, több tízezres eredménnyel.

Szintén kiemelte Font Sándor hozzájárulását, mivel a képviselő a védnöki szerepe mellett jelentős összeggel támogatta is az akciót – tudtuk meg Bolvári Ferdinándtól, aki azt is elmondta portálunknak, hogy meglátása szerint az akció sikeréhez az is hozzájárult, hogy kiváló lehetőséget kínált arra, hogy a hozzátartozók tevőlegesen is tudjanak segíteni, hozzájárulhassanak az oly gyakran kifogásolt körülmények javításához.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 28., 14:56
A vádlott szándékosan segítséget kívánt nyújtani 4 szír migráns személynek abban, hogy a szerb-magyar államhatár közeléből Nyugat-Európába, Ausztriába eljussanak. A sikeres szállítást követően Belgrádban 1000 eurót kapott volna fizetségül. Még >>>
2021. 11. 28., 11:55
Személyautó árokba hajtott a Dunapataj táblától 100 méterre, Ordas irányában. Még >>>
2021. 11. 27., 19:15
Személyi sérüléssel járó baleset történt az 5301-es számú úton. Még >>>
2021. 11. 26., 13:15
A tamási rendőrök egy koporsók és urnák forgalmazásával foglalkozó vállalkozót vettek őrizetbe november 24-én késő este, aki legális üzlete mellett kábítószer-kereskedelemmel is foglalkozott. Még >>>
2021. 11. 26., 11:42
Egy lószállítót vontató személyautó és egy másik gépkocsi karambolozott csütörtök este Miske belterületén. Két személyt szállítottak a mentők a kalocsai kórházba. Még >>>
2021. 11. 26., 11:13
Orbán Viktor: „Meghosszabbítjuk az oltási akcióhetet, ezért akik eddig elmulasztották az oltakozás lehetőségét, a jövő héten is felvehetik a vakcinát regisztráció nélkül” Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei