2021. 12. 05.
Vilma
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Akár egy rakás fa: ha nem gyújtja meg senki, nem ad meleget - Kalocsát is elérte a „hangos Biblia” mozgalom

2019. 05. 03., 10:48

Kalocsát is elérte az a 2016-ban útjára indított, úgynevezett „hangos Biblia” létrehozásának kezdeményezése, amelyet Dr. Benyik György professzor, egykori kalocsai káplán, a szegedi Gál Ferenc Főiskola biblikus tanszékének tanszékvezető tanára, valamint a Szegedi Nemzetközi Biblikus Konferencia Igazgatója jegyez.

Ő szervezett e témában sajtótájékoztatót a Nagyasszonyunk Köznevelési Intézmény könyvtártermébe a hét elején, ahol többek között átadta Dr. Bábel Balázs Kalocsa-kecskeméti érsek részére az ezrek munkája nyomán született, kézzel írt Biblia egy példányát, amelynek eredetijét Ferenc pápának adományozták korábban, aki személyesen vette át a különleges kötetet, majd helyeztette azt el a vatikáni levéltárban-könyvtárban.

Dr. Benyik György egyúttal megragadta az alkalmat, hogy a helyi média megjelent képviselőinek tolmácsolásában a Kalocsa-kecskeméti Főegyházmegyében is mozgósítson bibliai szemelvények hangos felolvasására és rögzítésére. Az elv ugyanaz, mint a kézzel írott Biblia esetében, amely több mint 5000 ember munkájának gyümölcseként született, hiszen valamennyi közreműködő egyetlen oldalt másolt le a Szentírásból, ez rendeződött kötetté.

Érdekesség, hogy a másolók sorában ott volt Erdő Péter bíboros is. A projektet bemutatván, a sajtó érdeklődésére nyilatkozta azt Benyik György, hogy a következő hasonló mozgalom, amelyet útjára indítana, a „hangos Biblia” elkészítése, amelynek újszövetségi oldalait már sikerült is háromperces blokkonként felolvasva rögzíteni. Most az ószövetségi olvasmányokon a sor, hangzott a sajtótájékoztatón, ahol egyúttal felkérték Bábel érseket, hogy a főegyházmegyei felolvasások során nyissa meg ő. A főpásztor örömmel tett ennek eleget és Izajás könyvéből mondott fel egy részletet.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy e héttől kezdik regisztrálni a felolvasásra jelentkezőket, és a programon ugyancsak jelen lévő Koczkás Emma Eszter nővér, az eseménynek otthont adó iskola igazgatója megerősítette, hogy az intézményből bizonyosan lesznek még jelentkezők a felhívásra.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)
2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 05., 16:22
A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában. Még >>>
2021. 12. 05., 13:15
A Mikulásoknak ma a csomagokat kell összekészíteniük, és elázni se lenne jó... Még >>>
2021. 12. 05., 10:13
Újabb nap, újabb feladvány. Sok sikert, fejtsétek meg az ötödik feladványt is! Még >>>
2021. 12. 04., 15:17
Az igazoltatás előtt egy őzet ütött el a férfi, és a tetemet az autójába rakta, hogy azt ellopja. Még >>>
2021. 12. 04., 08:57
A negyedik játéknaphoz értünk, nézzük a feladványt! Még >>>
2021. 12. 04., 08:52
A TEIT támogatásával tette egy-egy mikuláscsomaggal örömtelibbé a kalocsai óvodás gyerekeknek a Mikulás-napot a koronavírus-járvány árnyékában a kalocsai önkormányzat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés