2024. 07. 24. szerda
Kinga, Kincső
: 390 Ft   : 359 Ft Benzin: 616.4 Ft/l   Dízel: 623.5 Ft/l   Írjon nekünk

Akár egy rakás fa: ha nem gyújtja meg senki, nem ad meleget - Kalocsát is elérte a „hangos Biblia” mozgalom

2019. 05. 03., 10:48

Kalocsát is elérte az a 2016-ban útjára indított, úgynevezett „hangos Biblia” létrehozásának kezdeményezése, amelyet Dr. Benyik György professzor, egykori kalocsai káplán, a szegedi Gál Ferenc Főiskola biblikus tanszékének tanszékvezető tanára, valamint a Szegedi Nemzetközi Biblikus Konferencia Igazgatója jegyez.

Ő szervezett e témában sajtótájékoztatót a Nagyasszonyunk Köznevelési Intézmény könyvtártermébe a hét elején, ahol többek között átadta Dr. Bábel Balázs Kalocsa-kecskeméti érsek részére az ezrek munkája nyomán született, kézzel írt Biblia egy példányát, amelynek eredetijét Ferenc pápának adományozták korábban, aki személyesen vette át a különleges kötetet, majd helyeztette azt el a vatikáni levéltárban-könyvtárban.

Dr. Benyik György egyúttal megragadta az alkalmat, hogy a helyi média megjelent képviselőinek tolmácsolásában a Kalocsa-kecskeméti Főegyházmegyében is mozgósítson bibliai szemelvények hangos felolvasására és rögzítésére. Az elv ugyanaz, mint a kézzel írott Biblia esetében, amely több mint 5000 ember munkájának gyümölcseként született, hiszen valamennyi közreműködő egyetlen oldalt másolt le a Szentírásból, ez rendeződött kötetté.

Érdekesség, hogy a másolók sorában ott volt Erdő Péter bíboros is. A projektet bemutatván, a sajtó érdeklődésére nyilatkozta azt Benyik György, hogy a következő hasonló mozgalom, amelyet útjára indítana, a „hangos Biblia” elkészítése, amelynek újszövetségi oldalait már sikerült is háromperces blokkonként felolvasva rögzíteni. Most az ószövetségi olvasmányokon a sor, hangzott a sajtótájékoztatón, ahol egyúttal felkérték Bábel érseket, hogy a főegyházmegyei felolvasások során nyissa meg ő. A főpásztor örömmel tett ennek eleget és Izajás könyvéből mondott fel egy részletet.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy e héttől kezdik regisztrálni a felolvasásra jelentkezőket, és a programon ugyancsak jelen lévő Koczkás Emma Eszter nővér, az eseménynek otthont adó iskola igazgatója megerősítette, hogy az intézményből bizonyosan lesznek még jelentkezők a felhívásra.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 21., 08:54
Július második hetében immár a második turnusát tartotta a Méhecskék SE Kalocsa egyik legnépszerűbb nyári, nem bentlakásos focitáborának, amely ezúttal is telt házzal üzemelt mindkét turnusában.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 23., 13:54
És ez csak Bács-Kiskun vármegye „termése”… Még >>>
2024. 07. 21., 18:54
A jövő hét végén már a közepes szintet is elérheti a pollenkoncentráció. Még >>>
2024. 07. 20., 09:43
Az állatok egyre gyakrabban támadnak emberre, ennek ellenére civil szervezetek tiltakoznak a törvény ellen. Még >>>
2024. 07. 19., 19:28
Az üzletvezető felismerte, a kecskeméti rendőrök pedig elfogták a tolvajokat. Még >>>
2024. 07. 19., 18:16
Itt megtudhatja, hogyan alakult folyóink vízállása szerdán. Még >>>
2024. 07. 19., 11:31
A új pszichoaktív anyagok a legveszélyesebb kábítószerek. A rendőrség látókörébe egyre több ilyen szert áruló társaság kerül. Ezúttal Jánoshalmán csaptak le az egyenruhások - VIDEÓVAL! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK