2022. 08. 12. péntek
Klára
: 395 Ft   : 382 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

Akár egy rakás fa: ha nem gyújtja meg senki, nem ad meleget - Kalocsát is elérte a „hangos Biblia” mozgalom

2019. 05. 03., 10:48

Kalocsát is elérte az a 2016-ban útjára indított, úgynevezett „hangos Biblia” létrehozásának kezdeményezése, amelyet Dr. Benyik György professzor, egykori kalocsai káplán, a szegedi Gál Ferenc Főiskola biblikus tanszékének tanszékvezető tanára, valamint a Szegedi Nemzetközi Biblikus Konferencia Igazgatója jegyez.

Ő szervezett e témában sajtótájékoztatót a Nagyasszonyunk Köznevelési Intézmény könyvtártermébe a hét elején, ahol többek között átadta Dr. Bábel Balázs Kalocsa-kecskeméti érsek részére az ezrek munkája nyomán született, kézzel írt Biblia egy példányát, amelynek eredetijét Ferenc pápának adományozták korábban, aki személyesen vette át a különleges kötetet, majd helyeztette azt el a vatikáni levéltárban-könyvtárban.

Dr. Benyik György egyúttal megragadta az alkalmat, hogy a helyi média megjelent képviselőinek tolmácsolásában a Kalocsa-kecskeméti Főegyházmegyében is mozgósítson bibliai szemelvények hangos felolvasására és rögzítésére. Az elv ugyanaz, mint a kézzel írott Biblia esetében, amely több mint 5000 ember munkájának gyümölcseként született, hiszen valamennyi közreműködő egyetlen oldalt másolt le a Szentírásból, ez rendeződött kötetté.

Érdekesség, hogy a másolók sorában ott volt Erdő Péter bíboros is. A projektet bemutatván, a sajtó érdeklődésére nyilatkozta azt Benyik György, hogy a következő hasonló mozgalom, amelyet útjára indítana, a „hangos Biblia” elkészítése, amelynek újszövetségi oldalait már sikerült is háromperces blokkonként felolvasva rögzíteni. Most az ószövetségi olvasmányokon a sor, hangzott a sajtótájékoztatón, ahol egyúttal felkérték Bábel érseket, hogy a főegyházmegyei felolvasások során nyissa meg ő. A főpásztor örömmel tett ennek eleget és Izajás könyvéből mondott fel egy részletet.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy e héttől kezdik regisztrálni a felolvasásra jelentkezőket, és a programon ugyancsak jelen lévő Koczkás Emma Eszter nővér, az eseménynek otthont adó iskola igazgatója megerősítette, hogy az intézményből bizonyosan lesznek még jelentkezők a felhívásra.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 08. 09., 07:48
Szombaton már kora reggel megkezdődött a falunap rendezvénysora a sokéves hagyományokkal rendelkező horgászversennyel, majd sportprogrammal folytatódott a műsor. Délután három órakor a falunap ünnepélyes megnyitóján beszédet mondott Katona György polgármester. A napot retro buli zárta, a hajnali kifulladásig.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 08. 11., 18:01
Erőszakkal elvette két fiú telefonját és egyikük biciklijét egy 14 éves és 18 éves fiatal. A támadókat hamar beazonosították és őrizetbe vették a bajai rendőrök. Még >>>
2022. 08. 11., 11:00
A legszebb dinnyetorta és a legötletesebb dinnyeétel gazdáját is elismerték. Még >>>
2022. 08. 10., 17:28
Balotaszállásnál állították meg a fiatal szerb férfit, aki 10 határsértőt szállított egy személyautóban. Még >>>
2022. 08. 10., 13:03
A pályázat megvalósítására 3,347 milliárd forint vissza nem térítendő, 100% intenzitású támogatást biztosítanak. Még >>>
2022. 08. 09., 17:41
A vádlott a sértett egy fa szerszámnyéllel kitartóan, testszerte ütlegelte, aminek következtében a férfi a helyszínen életét vesztette. Még >>>
2022. 08. 09., 10:01
A Készenléti Rendőrség toborzói a jánoshalmi térségben élőknek tartottak tájékoztatót. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés