2022. 05. 18. szerda
Alexandra, Erik
: 388 Ft   : 369 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Bábel Balázs: A keresztény értékek alapján kell szavaznunk a gyermekvédelmi népszavazáson

2022. 03. 27., 15:11

Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek arról beszélt a vasarnap.hu-nak, hogy keresztény emberként miért fontos részt venni és állást foglalni az áprilisi gyermekvédelmi népszavazáson.

Április 3-án, az országgyűlési választásokkal egyszerre a magyar állampolgárokat arról is megkérdezik, hogy egyetértenek-e a parlament által elfogadott gyermekvédelmi törvénnyel. A választáson részt vevők négy eldöntendő kérdésre válaszolhatnak igennel, illetve nemmel, annak függvényében, hogy szeretnék-e, hogy a magyar gyermekek szexuális felvilágosítása a szülők tudta nélkül történjen.

A magyar ellenzék szerint a jelenlegi kormánypártok politikai kérdést csinálnak egy, szerintük az országban nem létező problémából. Ezért mindenkit arra buzdítanak, hogy érvénytelenül szavazzanak a népszavazáson. Ezzel kapcsolatban felkerestük Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érseket, hogy megkérdezzük: valóban egy jelentéktelen, politikailag felfújt problémakörről van-e szó.

Bábel Balázs szerint a probléma igenis jelen van a gyermekek körében. Azok, akik az ifjúsággal foglalkoznak, már észrevehették, hogy az LMBTQ+ propaganda behálózza a fiatalok világát.

Sajnos a fiataloknál tendencia figyelhető meg ezzel kapcsolatban: eleinte közömbösek, nem törődnek a kérdéssel, a következő fokozat viszont már az, hogy teljesen behálózzák őket” – mondta, az LMBTQ+ mozgalmakra utalva.

Hozzátette, hogy sok, a fiatalsággal foglalkozó embertől hallotta: „komoly probléma, hogy nincs egy biztos pontjuk ezzel szemben, mivel a különböző médiumokon keresztül zuhatagként ér el ez az ideológia a fiatalokhoz.”

A keresztény tanítás alapján egyértelmű, hogyan kell egy hívő embernek szavaznia.

Bábel Balázs elmondta, hogy katolikus hitéből fakadóan egyetért a népszavazásban megfogalmazott kérdésekre adott „nem” válaszokkal. Szerinte

keresztényként fontos a szavazáson kiállni az egyház álláspontja mellett, amely régre visszanyúló keresztény értékekben gyökerezik.

A keresztény erkölcs alapja nem kitaláció, hanem maga a Biblia, amelyben benne van, hogy a családi értékeket, a családot védeni kell. A család alapja pedig egy férfi és egy nő."– mondta és kiemelte, hogy a krisztusi tanítás ugyanúgy rendelkezik a szexualitásról is.


Forrás: iec2020.hu„A szexualitás nem lehet az emberi szórakozás »prédája«. Felelősséggel kell megélni, a teremtő Isten szándéka szerint. Éppen ezért fokozott figyelmet kell szentelnünk a gyermekeknek.”

Az érsek szerint keresztény emberként pártpreferenciától függetlenül kell szavaznunk ebben a kérdésben.

A katolikus egyház nem szabja meg senkinek, hogy milyen pártra szavazzon, de fölmutatja az értékeket. Általában a kereszténydemokrata értékek azok, amelyek a pápai enciklikák szentírásegyházi tanításán nyugszanak. Az egyház arra kéri mindig a híveket, hogy olyan pártra szavazzanak, amely legjobban megközelíti a keresztény tanítást” – mondta.

Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy az ilyen jellegű, erkölcsi kérdésekről szóló népszavazásoknál az egyház arra kéri a híveket:

„úgy szavazzanak, ahogy a keresztény tanítás és lelkiismeret megköveteli”.
Forrás: vasarnap.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 05. 12., 08:00
Az új paksi blokkok reaktorépülete számos különleges építészeti megoldást vonultat fel a speciális alapozástól a robusztusság biztosításán keresztül a beton minőségééig – hangzott el a Paks II. Zrt. Tudásmenedzsment Akadémiája áprilisi előadásán. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 05. 17., 19:07
Indulhat a temetői kápolna és környéke felújítása! Még >>>
2022. 05. 17., 13:46
A rendőrök a térfigyelő kamerák felvételei és az összegyűjtött információk alapján beazonosították a testvérpárt, akik nem voltak ismeretlenek a hatóság előtt. Még >>>
2022. 05. 17., 09:09
Az internetes csalások számos válfajáról hallhattunk már, ám a kiberbűnözők pillanatok alatt reagálnak az aktuális történésekre és gyorsan felismerik, milyen úton húzhatnak hasznot az internet felhasználókból. Még >>>
2022. 05. 16., 17:30
A projekten dolgozó szakemberek úgy szeretnék végezni munkájukat, hogy a legkevesebb fennakadást okozzák a lakóknak. Még >>>
2022. 05. 16., 09:14
Eddig 10 százalékkal többen ajánlották fel adójuk egyszázalékát, mint tavaly ugyanilyenkor. Még >>>
2022. 05. 15., 17:57
Durrdefektet kapott, majd felborult egy tűzoltóautó a Borsod-Abaúj -Zemplén megyei Nagybarcán, amikor egy lakástűzhöz vonult Lénárddarócra. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés