2023. 12. 01. péntek
Elza
: 380 Ft   : 347 Ft Benzin: 603.6 Ft/l   Dízel: 651.3 Ft/l   Írjon nekünk

Bábel Balázs: A keresztény értékek alapján kell szavaznunk a gyermekvédelmi népszavazáson

2022. 03. 27., 15:11

Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek arról beszélt a vasarnap.hu-nak, hogy keresztény emberként miért fontos részt venni és állást foglalni az áprilisi gyermekvédelmi népszavazáson.

Április 3-án, az országgyűlési választásokkal egyszerre a magyar állampolgárokat arról is megkérdezik, hogy egyetértenek-e a parlament által elfogadott gyermekvédelmi törvénnyel. A választáson részt vevők négy eldöntendő kérdésre válaszolhatnak igennel, illetve nemmel, annak függvényében, hogy szeretnék-e, hogy a magyar gyermekek szexuális felvilágosítása a szülők tudta nélkül történjen.

A magyar ellenzék szerint a jelenlegi kormánypártok politikai kérdést csinálnak egy, szerintük az országban nem létező problémából. Ezért mindenkit arra buzdítanak, hogy érvénytelenül szavazzanak a népszavazáson. Ezzel kapcsolatban felkerestük Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érseket, hogy megkérdezzük: valóban egy jelentéktelen, politikailag felfújt problémakörről van-e szó.

Bábel Balázs szerint a probléma igenis jelen van a gyermekek körében. Azok, akik az ifjúsággal foglalkoznak, már észrevehették, hogy az LMBTQ+ propaganda behálózza a fiatalok világát.

Sajnos a fiataloknál tendencia figyelhető meg ezzel kapcsolatban: eleinte közömbösek, nem törődnek a kérdéssel, a következő fokozat viszont már az, hogy teljesen behálózzák őket” – mondta, az LMBTQ+ mozgalmakra utalva.

Hozzátette, hogy sok, a fiatalsággal foglalkozó embertől hallotta: „komoly probléma, hogy nincs egy biztos pontjuk ezzel szemben, mivel a különböző médiumokon keresztül zuhatagként ér el ez az ideológia a fiatalokhoz.”

A keresztény tanítás alapján egyértelmű, hogyan kell egy hívő embernek szavaznia.

Bábel Balázs elmondta, hogy katolikus hitéből fakadóan egyetért a népszavazásban megfogalmazott kérdésekre adott „nem” válaszokkal. Szerinte

keresztényként fontos a szavazáson kiállni az egyház álláspontja mellett, amely régre visszanyúló keresztény értékekben gyökerezik.

A keresztény erkölcs alapja nem kitaláció, hanem maga a Biblia, amelyben benne van, hogy a családi értékeket, a családot védeni kell. A család alapja pedig egy férfi és egy nő."– mondta és kiemelte, hogy a krisztusi tanítás ugyanúgy rendelkezik a szexualitásról is.


Forrás: iec2020.hu„A szexualitás nem lehet az emberi szórakozás »prédája«. Felelősséggel kell megélni, a teremtő Isten szándéka szerint. Éppen ezért fokozott figyelmet kell szentelnünk a gyermekeknek.”

Az érsek szerint keresztény emberként pártpreferenciától függetlenül kell szavaznunk ebben a kérdésben.

A katolikus egyház nem szabja meg senkinek, hogy milyen pártra szavazzon, de fölmutatja az értékeket. Általában a kereszténydemokrata értékek azok, amelyek a pápai enciklikák szentírásegyházi tanításán nyugszanak. Az egyház arra kéri mindig a híveket, hogy olyan pártra szavazzanak, amely legjobban megközelíti a keresztény tanítást” – mondta.

Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy az ilyen jellegű, erkölcsi kérdésekről szóló népszavazásoknál az egyház arra kéri a híveket:

„úgy szavazzanak, ahogy a keresztény tanítás és lelkiismeret megköveteli”.
Forrás: vasarnap.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 11. 29., 12:25
A paksi bővítés már nem a papírmunkáról, hanem a valódi építkezésről szól – mondta Szijjártó Péter miután Alekszej Lihacsovval, a Roszatom vezérigazgatójával tárgyal a következő időszak feladatairól. A külgazdasági és külügyminiszter ezt megelőzően az Országgyűlés fenntartható fejlődés bizottságának meghallgatásán arról beszélt, hogy a két új blokk építése a legszigorúbb biztonsági és környezetvédelmi előírásoknak megfelelően zajlik. A Joint Venture Szövetség pécsi fórumán is kiemelt téma volt a Paks II. beruházás. (x)
2023-11-24 10:01:49
Érkezik a Mikulás, puttonya pedig ajándékcsomagot rejt minden résztvevő gyermek számára! Sőt, pattanjatok fel ti is a Mikulás szánjára!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 12. 01., 08:45
Gyerekeink számára tenné izgalmasabbá az ünnepvárást idén is Simó Fanni. Első lépésként a versben furfangosan elrejtett címet kell megtalálni, majd az ablakban, esetleg az udvarban elhelyezett számot. Az első feladvány a cikkben! Még >>>
2023. 11. 29., 09:20
A pályázatnak köszönhetően lehetőség nyílt a kórház fekvőbeteg kapacitásainak tehermentesítésére az ambulánsan is ellátható betegektől. Még >>>
2023. 11. 28., 15:15
Dr. Filvig Géza: az önkormányzati választás tétje, hogy a kalocsai laktanyában migránsokat fognak elhelyezni, vagy az épülő Paks 2 beruházáshoz kapcsolódó feladatokat fogja kiszolgálni. Még >>>
2023. 11. 27., 12:03
Fenyőtermesztésből Magyarországon csaknem 600-700 családi gazdaság él meg. Még >>>
2023. 11. 24., 12:30
A mák és a sajt meglepően jól passzol egymáshoz, így nem csoda, ha tortában köt ki mindkét alapanyag. A meggyes réteg pedig már szinte elengedhetetlen, ha mákos süti készül. Még >>>
2023. 11. 22., 12:15
A vendégek fogadása miatt egy nagytakarítás beütemezése például mindenképpen hasznos, de ha nem akarod túlterhelni magad, az a biztos, ha elosztod több hétre a teendőidet. Így ha december elején nekilátsz a rendrakásnak, szentestére már biztosan minden szép lesz. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK