2021. 12. 05.
Vilma
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Egyházmegyei ballagást tartottak Kalocsán

2018. 06. 03., 11:39

2018. június 1-jén került sor az egyházmegyei általános iskolai ballagási ünnepre Kalocsán a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban. Az egyházmegyei fenntartású általános iskolák ballagó diákjai ünneplőbe öltözve, iskolájuk zászlajával zarándokoltak el az egyházmegye anyatemplomába.

A négyszáz diák számára a ballagási Szentmisét Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek celebrálta.

A szentbeszédet P. Depaula Flavio Silvio SDB atya, az Apostoli Nunciatúra titkára tartotta. A prédikáció alatt a tanulók sorai között járva, velük beszélgetve, az ő nyelvükön adta át az evangélium üzenetét a keresztény tanúságtételről. A gyerekek nagy örömmel figyeltek szavaira, s reméljük meg is fogadták tanácsait.

Képgaléria megtekintése (15 db kép)

Forrás: Kalocsa Belvárosi Plébánia

A Szentmise végén a főpásztor levélben szólította meg a ballagó diákokat [az érseki levél alább olvasható].

Az ünnep után terített asztal várta a gyermekeket, ahol a kötetlen beszélgetésé, és az ismerkedésé volt a főszerep.

Kedves Ballagó Diákunk!

Elérkezett az ideje általános iskolai ballagásodnak. Örülök, hogy katolikus iskolában végezted el alapfokú tanulmányaidat. Remélem a továbbtanulásnál is gondoltál arra, hogy katolikus iskolában folytasd a megkezdett utat. Ne feledd, a ballagás, - amely szép ünneped - nem azt jelenti, hogy az Egyház közösségéből is elballagsz.

Isten továbbra is hív, számít rád. Az Úrnak fontos vagy. Járj el szorgalmasan a vasárnapi Szentmisékre! Éld meg a keresztény közösséget! A hit, amelynek útján elindultál, értelemszerű meghódolás az Isten előtt. Ne feledd, hogy Benne élünk, mozgunk és vagyunk.

Maradj hű mindig Istenhez, és az Egyházhoz! Készülj fel mielőbb a bérmálásra, és nyerd el a keresztény nagykorúság szentségét! Remélem ezen a szép ünnepen is találkozunk majd.

Add át szüleidnek is jókívánságaimat és köszönetemet, amiért felelősségük tudatában katolikus iskolába írattak. Isten óvja őket.

Ballagásod alkalmából örömmel adom rád, szüleidre és családodra apostoli áldásom. Kívánom, hogy legyetek az Ő hűséges követői a világban. Adjon az Úr sok örömet, és vezéreljen mindig a jó úton. Ne engedje, hogy baj érjen.

Oremus pro invicem! Imádkozzunk egymásért!

Forrás: Kalocsa Belvárosi Plébánia

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)
2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 04., 15:17
Az igazoltatás előtt egy őzet ütött el a férfi, és a tetemet az autójába rakta, hogy azt ellopja. Még >>>
2021. 12. 04., 08:57
A negyedik játéknaphoz értünk, nézzük a feladványt! Még >>>
2021. 12. 04., 08:52
A TEIT támogatásával tette egy-egy mikuláscsomaggal örömtelibbé a kalocsai óvodás gyerekeknek a Mikulás-napot a koronavírus-járvány árnyékában a kalocsai önkormányzat. Még >>>
2021. 12. 03., 17:15
Sajnálattal tudatjuk, hogy elhunyt a kedd délután történt Vasút utcai baleset sérültje. Még >>>
2021. 12. 03., 14:15
A dekoratív mikulásos ajtódíszeket akár kisgyerekkel együtt is el lehet készíteni. Még >>>
2021. 12. 03., 13:12
December 5-én, Advent második vasárnapján délután 17.00 órakor érseki szentmise keretében megáldják a Szent István király (egykori Jezsuita) templomban az idei év új főzésű pálinkáit Szent Miklós püspök, a pálinkafőzők védőszentje közbenjárását kérve. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés