2023. 12. 01. péntek
Elza
: 380 Ft   : 347 Ft Benzin: 603.6 Ft/l   Dízel: 651.3 Ft/l   Írjon nekünk

Egyházmegyei ballagást tartottak Kalocsán

2018. 06. 03., 11:39

2018. június 1-jén került sor az egyházmegyei általános iskolai ballagási ünnepre Kalocsán a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban. Az egyházmegyei fenntartású általános iskolák ballagó diákjai ünneplőbe öltözve, iskolájuk zászlajával zarándokoltak el az egyházmegye anyatemplomába.

A négyszáz diák számára a ballagási Szentmisét Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek celebrálta.

A szentbeszédet P. Depaula Flavio Silvio SDB atya, az Apostoli Nunciatúra titkára tartotta. A prédikáció alatt a tanulók sorai között járva, velük beszélgetve, az ő nyelvükön adta át az evangélium üzenetét a keresztény tanúságtételről. A gyerekek nagy örömmel figyeltek szavaira, s reméljük meg is fogadták tanácsait.

Képgaléria megtekintése (15 db kép)

Forrás: Kalocsa Belvárosi Plébánia

A Szentmise végén a főpásztor levélben szólította meg a ballagó diákokat [az érseki levél alább olvasható].

Az ünnep után terített asztal várta a gyermekeket, ahol a kötetlen beszélgetésé, és az ismerkedésé volt a főszerep.

Kedves Ballagó Diákunk!

Elérkezett az ideje általános iskolai ballagásodnak. Örülök, hogy katolikus iskolában végezted el alapfokú tanulmányaidat. Remélem a továbbtanulásnál is gondoltál arra, hogy katolikus iskolában folytasd a megkezdett utat. Ne feledd, a ballagás, - amely szép ünneped - nem azt jelenti, hogy az Egyház közösségéből is elballagsz.

Isten továbbra is hív, számít rád. Az Úrnak fontos vagy. Járj el szorgalmasan a vasárnapi Szentmisékre! Éld meg a keresztény közösséget! A hit, amelynek útján elindultál, értelemszerű meghódolás az Isten előtt. Ne feledd, hogy Benne élünk, mozgunk és vagyunk.

Maradj hű mindig Istenhez, és az Egyházhoz! Készülj fel mielőbb a bérmálásra, és nyerd el a keresztény nagykorúság szentségét! Remélem ezen a szép ünnepen is találkozunk majd.

Add át szüleidnek is jókívánságaimat és köszönetemet, amiért felelősségük tudatában katolikus iskolába írattak. Isten óvja őket.

Ballagásod alkalmából örömmel adom rád, szüleidre és családodra apostoli áldásom. Kívánom, hogy legyetek az Ő hűséges követői a világban. Adjon az Úr sok örömet, és vezéreljen mindig a jó úton. Ne engedje, hogy baj érjen.

Oremus pro invicem! Imádkozzunk egymásért!

Forrás: Kalocsa Belvárosi Plébánia

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-11-24 10:01:49
Érkezik a Mikulás, puttonya pedig ajándékcsomagot rejt minden résztvevő gyermek számára! Sőt, pattanjatok fel ti is a Mikulás szánjára!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 12. 01., 08:45
Gyerekeink számára tenné izgalmasabbá az ünnepvárást idén is Simó Fanni. Első lépésként a versben furfangosan elrejtett címet kell megtalálni, majd az ablakban, esetleg az udvarban elhelyezett számot. Az első feladvány a cikkben! Még >>>
2023. 11. 29., 09:20
A pályázatnak köszönhetően lehetőség nyílt a kórház fekvőbeteg kapacitásainak tehermentesítésére az ambulánsan is ellátható betegektől. Még >>>
2023. 11. 28., 15:15
Dr. Filvig Géza: az önkormányzati választás tétje, hogy a kalocsai laktanyában migránsokat fognak elhelyezni, vagy az épülő Paks 2 beruházáshoz kapcsolódó feladatokat fogja kiszolgálni. Még >>>
2023. 11. 27., 12:03
Fenyőtermesztésből Magyarországon csaknem 600-700 családi gazdaság él meg. Még >>>
2023. 11. 24., 12:30
A mák és a sajt meglepően jól passzol egymáshoz, így nem csoda, ha tortában köt ki mindkét alapanyag. A meggyes réteg pedig már szinte elengedhetetlen, ha mákos süti készül. Még >>>
2023. 11. 22., 12:15
A vendégek fogadása miatt egy nagytakarítás beütemezése például mindenképpen hasznos, de ha nem akarod túlterhelni magad, az a biztos, ha elosztod több hétre a teendőidet. Így ha december elején nekilátsz a rendrakásnak, szentestére már biztosan minden szép lesz. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK