2021. 11. 29. hétfő
Taksony
: 368 Ft   : 326 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Egyházmegyei Családtalálkozó és Hitoktatói Továbbképzés Kalocsán

2017. 10. 25., 18:41

A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye ismét Családtalálkozóra várta a kicsiket és nagyokat 2017. október 14-én, ezúttal Kalocsán. Ez a nap volt az egyházmegyében a hitoktatók őszi továbbképzése is. A rendezvény most is, mint minden évben az Érsekség ajándékaként valósult meg, amely gesztus méltón kifejezi a családok és a hitoktatók szolgálatának elismerését.


Forrás: Parázs Központ

A nap a felújított Főszékesegyházban érseki szentmisével kezdődött, melyen 10 atya koncelebrált.
A szentmise keretében adták át a kitüntető Koszter atya díjat, melyet Dr. Bábel Balázs érsek alapított 2004-ben Koszterszitz József kanonok, kiváló hittanár, író emlékére.

A díjat idén Sáfránné Jászberényi Márta bajai és Bajkó Ilona jánoshalmi hitoktatók vehették át Érsek atyától.

Plébánosaik, Fekete Szabolcs és Mons. Menyhárt Sándor méltatásából a jelenlévők is megismerhették sokrétű tevékenységüket, áldozatos munkájukat. Arnold Fülöp katekéta Pro Schola Christiana pedagógiai életmű díjat kapott több évtizedes, lelkiismeretes szolgálatáért.


Forrás: Parázs Központ

Az Egyházmegye Családbizottsága, Kateketikai Bizottsága és a Parázs Pasztorális Központ által szervezett rendezvény a Miasszonyunkról Nevezett Kalocsai Iskolanővérek fenntartásában működő Nagyasszonyunk Katolikus Iskolában folytatódott a nap további részében. A hitoktatóknak Dr. Lukács László Sch.P. emeritus teológia professzor mutatta be a YOUCAT sorozatot, módszertani ajánlásokat adva a korszerű kateketikai szolgálathoz, majd 

Barna-Pap Rozália kiskunfélegyházi tanító inspirálta kollégáit mindennapi kreatív gyakorlatai megosztásával.


Forrás: Parázs Központ


Forrás: Parázs Központ

A szülőket Vargáné Bögi Veronika hittanár, mentálhigiénés szakember várta interaktív foglalkozásra, „A testvérkapcsolatok lehetőségei - Riválisok, barátok, szövetségesek?” címmel.
Eközben a gyermekeknek a Kacsóka bábcsoport "A nyúlpásztor" c. mesét adta elő, majd Vácz Péterné Erika tanított táncot a vállalkozó szelleműeknek. Ebéd után a gyermekek szüleikkel színes foglalkozásokon vehettek részt a Nagyasszonyunk Katolikus Óvoda óvónőinek vezetésével, ahol a játékok mellett csörgődobot és bőrkarkötőt is készíthettek.

A rendezvény több száz résztvevőjét gondos házigazdaként a kalocsai katolikus közösségek tagjai szolgálták, a Parázs Pasztorális Központot működtető SZÉK egyesület munkatársaival karöltve. A gyermekekre a „72 óra kompromisszum nélkül” programon résztvevő fiatalok vigyáztak Marton Gábor atya vezetésével. A programok közötti büfét a kalocsai Szent Mónika közösség asszonyai által készített házi sütemények gazdagították. A szellemi táplálékot a Jézus Szíve Társasága Korda Könyvesboltjának gazdag választéka biztosította, amelyből ezen a napon jelentős kedvezménnyel válogathattak az érdeklődők. A nap végén következett a nyereménysorsolás. A Házas Hétvége kalocsai csoportjának felajánlásait kilenc ajándékcsomag formájában Dr. Jeney Gábor családreferens adta át a nyerteseknek, és gazdára talált a Korda Könyvkereskedés több ajándékutalványa is.


Forrás: Parázs Központ

A rendezvényről a záró áldás után lelkiekben gazdagodva térhettek haza a résztvevők, illetve egy-egy grillázstorta darabbal jelképezve az egységet, hiszen a torta nyertese szétosztotta azt a résztvevők között, ahogyan azt a Parázs Pasztoriális Központ oldalán is olvashattuk.

A következő családtalálkozó a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegyében 2018. tavaszán kerül megrendezésre.
További képekért kattints ide.

Forrás: Parázs Központ

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 27., 14:25
A kalocsai Török „Töce” Tibor, A-MAFOSZ-fotóművész 16 éves pályafutása legeredményesebb évét zárta. A fotográfus 2021-ben 30 díjat nyert. A több mint 150 kiállításra javasolt képe négy földrészen és 20 különböző országban került bemutatásra. A pályázatokon díjazott képeinek 90 százaléka Kalocsán és annak vonzáskörzetében készült!
2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 28., 16:00
Az ANDA Present Kft. 10 000 db gyermekmaszkot adományozott a Kertvárosi Általános Iskoláért-Gyermekeinkért Alapítványnak. Még >>>
2021. 11. 28., 14:56
A vádlott szándékosan segítséget kívánt nyújtani 4 szír migráns személynek abban, hogy a szerb-magyar államhatár közeléből Nyugat-Európába, Ausztriába eljussanak. A sikeres szállítást követően Belgrádban 1000 eurót kapott volna fizetségül. Még >>>
2021. 11. 28., 11:55
Személyautó árokba hajtott a Dunapataj táblától 100 méterre, Ordas irányában. Még >>>
2021. 11. 27., 19:15
Személyi sérüléssel járó baleset történt az 5301-es számú úton. Még >>>
2021. 11. 26., 13:15
A tamási rendőrök egy koporsók és urnák forgalmazásával foglalkozó vállalkozót vettek őrizetbe november 24-én késő este, aki legális üzlete mellett kábítószer-kereskedelemmel is foglalkozott. Még >>>
2021. 11. 26., 11:42
Egy lószállítót vontató személyautó és egy másik gépkocsi karambolozott csütörtök este Miske belterületén. Két személyt szállítottak a mentők a kalocsai kórházba. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei