2024. 07. 24. szerda
Kinga, Kincső
: 390 Ft   : 359 Ft Benzin: 616.4 Ft/l   Dízel: 623.5 Ft/l   Írjon nekünk

Egyházmegyei Családtalálkozó és Hitoktatói Továbbképzés Kalocsán

2017. 10. 25., 18:41

A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye ismét Családtalálkozóra várta a kicsiket és nagyokat 2017. október 14-én, ezúttal Kalocsán. Ez a nap volt az egyházmegyében a hitoktatók őszi továbbképzése is. A rendezvény most is, mint minden évben az Érsekség ajándékaként valósult meg, amely gesztus méltón kifejezi a családok és a hitoktatók szolgálatának elismerését.


Forrás: Parázs Központ

A nap a felújított Főszékesegyházban érseki szentmisével kezdődött, melyen 10 atya koncelebrált.
A szentmise keretében adták át a kitüntető Koszter atya díjat, melyet Dr. Bábel Balázs érsek alapított 2004-ben Koszterszitz József kanonok, kiváló hittanár, író emlékére.

A díjat idén Sáfránné Jászberényi Márta bajai és Bajkó Ilona jánoshalmi hitoktatók vehették át Érsek atyától.

Plébánosaik, Fekete Szabolcs és Mons. Menyhárt Sándor méltatásából a jelenlévők is megismerhették sokrétű tevékenységüket, áldozatos munkájukat. Arnold Fülöp katekéta Pro Schola Christiana pedagógiai életmű díjat kapott több évtizedes, lelkiismeretes szolgálatáért.


Forrás: Parázs Központ

Az Egyházmegye Családbizottsága, Kateketikai Bizottsága és a Parázs Pasztorális Központ által szervezett rendezvény a Miasszonyunkról Nevezett Kalocsai Iskolanővérek fenntartásában működő Nagyasszonyunk Katolikus Iskolában folytatódott a nap további részében. A hitoktatóknak Dr. Lukács László Sch.P. emeritus teológia professzor mutatta be a YOUCAT sorozatot, módszertani ajánlásokat adva a korszerű kateketikai szolgálathoz, majd 

Barna-Pap Rozália kiskunfélegyházi tanító inspirálta kollégáit mindennapi kreatív gyakorlatai megosztásával.


Forrás: Parázs Központ


Forrás: Parázs Központ

A szülőket Vargáné Bögi Veronika hittanár, mentálhigiénés szakember várta interaktív foglalkozásra, „A testvérkapcsolatok lehetőségei - Riválisok, barátok, szövetségesek?” címmel.
Eközben a gyermekeknek a Kacsóka bábcsoport "A nyúlpásztor" c. mesét adta elő, majd Vácz Péterné Erika tanított táncot a vállalkozó szelleműeknek. Ebéd után a gyermekek szüleikkel színes foglalkozásokon vehettek részt a Nagyasszonyunk Katolikus Óvoda óvónőinek vezetésével, ahol a játékok mellett csörgődobot és bőrkarkötőt is készíthettek.

A rendezvény több száz résztvevőjét gondos házigazdaként a kalocsai katolikus közösségek tagjai szolgálták, a Parázs Pasztorális Központot működtető SZÉK egyesület munkatársaival karöltve. A gyermekekre a „72 óra kompromisszum nélkül” programon résztvevő fiatalok vigyáztak Marton Gábor atya vezetésével. A programok közötti büfét a kalocsai Szent Mónika közösség asszonyai által készített házi sütemények gazdagították. A szellemi táplálékot a Jézus Szíve Társasága Korda Könyvesboltjának gazdag választéka biztosította, amelyből ezen a napon jelentős kedvezménnyel válogathattak az érdeklődők. A nap végén következett a nyereménysorsolás. A Házas Hétvége kalocsai csoportjának felajánlásait kilenc ajándékcsomag formájában Dr. Jeney Gábor családreferens adta át a nyerteseknek, és gazdára talált a Korda Könyvkereskedés több ajándékutalványa is.


Forrás: Parázs Központ

A rendezvényről a záró áldás után lelkiekben gazdagodva térhettek haza a résztvevők, illetve egy-egy grillázstorta darabbal jelképezve az egységet, hiszen a torta nyertese szétosztotta azt a résztvevők között, ahogyan azt a Parázs Pasztoriális Központ oldalán is olvashattuk.

A következő családtalálkozó a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegyében 2018. tavaszán kerül megrendezésre.
További képekért kattints ide.

Forrás: Parázs Központ

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 21., 08:54
Július második hetében immár a második turnusát tartotta a Méhecskék SE Kalocsa egyik legnépszerűbb nyári, nem bentlakásos focitáborának, amely ezúttal is telt házzal üzemelt mindkét turnusában.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 23., 13:54
És ez csak Bács-Kiskun vármegye „termése”… Még >>>
2024. 07. 21., 18:54
A jövő hét végén már a közepes szintet is elérheti a pollenkoncentráció. Még >>>
2024. 07. 20., 09:43
Az állatok egyre gyakrabban támadnak emberre, ennek ellenére civil szervezetek tiltakoznak a törvény ellen. Még >>>
2024. 07. 19., 19:28
Az üzletvezető felismerte, a kecskeméti rendőrök pedig elfogták a tolvajokat. Még >>>
2024. 07. 19., 18:16
Itt megtudhatja, hogyan alakult folyóink vízállása szerdán. Még >>>
2024. 07. 19., 11:31
A új pszichoaktív anyagok a legveszélyesebb kábítószerek. A rendőrség látókörébe egyre több ilyen szert áruló társaság kerül. Ezúttal Jánoshalmán csaptak le az egyenruhások - VIDEÓVAL! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK