2024. 07. 21.
Dániel, Daniella
: 391 Ft   : 360 Ft Benzin: 616.4 Ft/l   Dízel: 623.5 Ft/l   Írjon nekünk

Érseki szentmise a kalocsai fegyházban

2015. 12. 25., 10:35

Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek ünnepi szentmisét mutatott be december 21-én a Kalocsai Fegyház és Börtön Szent Kereszt-kápolnájában, amelyen részt vett Csóti András büntetés-végrehajtási altábornagy, a büntetés-végrehajtás országos parancsnoka is.

Az ünnepi szentmisét az érsek Kalocsa város polgármestere, a meghívott vendégek, a fegyveres és rendvédelmi, valamint társszervek képviselői, továbbá a fogvatartottak jelenlétében mutatta be.

Bábel Balázs szentbeszédében emlékeztetett rá, hogy amikor Ferenc pápa meghirdette az irgalmasság évét, azt is lehetővé tette, hogy a börtönkápolnába vezető ajtó is az irgalmasság kapujaként szolgáljon.


Forrás: Cselix Beatrix

A főpásztor kiemelte: „Az Isten irgalma akkor hatékony, ha mi is meg tudunk bocsájtani és az irgalom gyakorlásával mi is reménykedünk, hogy irgalmat nyerünk. Az irgalmasság éve legyen ajándék és feladat. Mi magunk is legyünk türelmesek embertársainkkal, gyakoroljuk az irgalmasságot és a szeretet többféle módját. Készüljünk a karácsonyra, várjuk Jézus születését, ezzel a várakozással szeretnénk mi is megtisztulni.”

„Egyszer egy szentmise után odajött hozzám egy nő, aki hosszú éveket raboskodott Kalocsán – mondott el egy személyes visszajelzést az érsek. – A nevét sem tudom, de ahogy elmondta, hogy itt volt, felsejlett az arca... Elmondta, hogy mi papok el sem tudjuk képzelni, itt a rácsok mögött mennyit jelent egy-egy szentmise és megköszönte, hogy részt vehetett rajtuk.”


Forrás: Cselix Beatrix

„Így hát legyen az önök számára

a Szent Kereszt-kápolna a nyugalom, a béke szigete,

a nevében is benne van, hogy Jézus értünk hordozta a keresztet. Isten irgalmában bővelkedő áldott, békés karácsonyi ünnepeket kívánok mindannyiuknak!" – fogalmazott a főpásztor.

A szentmisén közreműködött az intézet énekkara, amelynek karvezetője Eperjesi György címzetes büntetés-végrehajtási százados, reintegrációs tiszt volt.

Forrás: Magyar Kurír

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 16., 14:32
Életének 77. évében elhunyt a Kalocsai SE hajdani elnöke, szakosztályvezetője, edzője és nagyszerű játékosa Farkas András, a „Bandika”. Mert mindenki csak így ismerte és nevezte nyugdíjasként is a sütőipari vállalat egykori gazdasági igazgatóját, aki ekkor már több száz embert irányított.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 20., 09:43
Az állatok egyre gyakrabban támadnak emberre, ennek ellenére civil szervezetek tiltakoznak a törvény ellen. Még >>>
2024. 07. 19., 19:28
Az üzletvezető felismerte, a kecskeméti rendőrök pedig elfogták a tolvajokat. Még >>>
2024. 07. 19., 18:16
Itt megtudhatja, hogyan alakult folyóink vízállása szerdán. Még >>>
2024. 07. 19., 11:31
A új pszichoaktív anyagok a legveszélyesebb kábítószerek. A rendőrség látókörébe egyre több ilyen szert áruló társaság kerül. Ezúttal Jánoshalmán csaptak le az egyenruhások - VIDEÓVAL! Még >>>
2024. 07. 19., 09:46
Rendőrök, katonák és a lánglovagok közös erővel mentették az állatokat. Még >>>
2024. 07. 17., 15:33
A helyszínre több mentőautót és mentőhelikoptert, valamint a kiskőrösi és a kiskunhalasi hivatásos tűzoltókat riasztották. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK