2023. 03. 29. szerda
Auguszta
: 385 Ft   : 356 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Érseki szentmise a kalocsai fegyházban

2015. 12. 25., 10:35

Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek ünnepi szentmisét mutatott be december 21-én a Kalocsai Fegyház és Börtön Szent Kereszt-kápolnájában, amelyen részt vett Csóti András büntetés-végrehajtási altábornagy, a büntetés-végrehajtás országos parancsnoka is.

Az ünnepi szentmisét az érsek Kalocsa város polgármestere, a meghívott vendégek, a fegyveres és rendvédelmi, valamint társszervek képviselői, továbbá a fogvatartottak jelenlétében mutatta be.

Bábel Balázs szentbeszédében emlékeztetett rá, hogy amikor Ferenc pápa meghirdette az irgalmasság évét, azt is lehetővé tette, hogy a börtönkápolnába vezető ajtó is az irgalmasság kapujaként szolgáljon.


Forrás: Cselix Beatrix

A főpásztor kiemelte: „Az Isten irgalma akkor hatékony, ha mi is meg tudunk bocsájtani és az irgalom gyakorlásával mi is reménykedünk, hogy irgalmat nyerünk. Az irgalmasság éve legyen ajándék és feladat. Mi magunk is legyünk türelmesek embertársainkkal, gyakoroljuk az irgalmasságot és a szeretet többféle módját. Készüljünk a karácsonyra, várjuk Jézus születését, ezzel a várakozással szeretnénk mi is megtisztulni.”

„Egyszer egy szentmise után odajött hozzám egy nő, aki hosszú éveket raboskodott Kalocsán – mondott el egy személyes visszajelzést az érsek. – A nevét sem tudom, de ahogy elmondta, hogy itt volt, felsejlett az arca... Elmondta, hogy mi papok el sem tudjuk képzelni, itt a rácsok mögött mennyit jelent egy-egy szentmise és megköszönte, hogy részt vehetett rajtuk.”


Forrás: Cselix Beatrix

„Így hát legyen az önök számára

a Szent Kereszt-kápolna a nyugalom, a béke szigete,

a nevében is benne van, hogy Jézus értünk hordozta a keresztet. Isten irgalmában bővelkedő áldott, békés karácsonyi ünnepeket kívánok mindannyiuknak!" – fogalmazott a főpásztor.

A szentmisén közreműködött az intézet énekkara, amelynek karvezetője Eperjesi György címzetes büntetés-végrehajtási százados, reintegrációs tiszt volt.

Forrás: Magyar Kurír

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 28., 16:57
Már nagyban zajlanak a Paprikfaesztivál előkészítő munkálatai! Még >>>
2023. 03. 28., 16:19
A legalább 20 főt foglalkoztató cégek közel háromnegyede véli úgy, hogy árat fog emelni a közeljövőben egy kutatás szerint. Még >>>
2023. 03. 28., 13:33
Nem kell hozzá PhD kelt tésztából, sőt komolyabb felszerelés sem, csak egy kis idő. Kicsit több, mint amennyi idő alatt a boltban levennénk a polcról, de az eredmény kárpótol. Még >>>
2023. 03. 28., 09:52
Hét gyanúsítottból álló bűnbanda ügyében fejezték be a nyomozást a kalocsai rendőrök. Még >>>
2023. 03. 28., 09:45
A kisfiú keresésében jelenleg is több százan vesznek részt. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK