2021. 11. 29. hétfő
Taksony
: 368 Ft   : 326 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Érseki szentmise a kalocsai fegyházban

2015. 12. 25., 10:35

Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek ünnepi szentmisét mutatott be december 21-én a Kalocsai Fegyház és Börtön Szent Kereszt-kápolnájában, amelyen részt vett Csóti András büntetés-végrehajtási altábornagy, a büntetés-végrehajtás országos parancsnoka is.

Az ünnepi szentmisét az érsek Kalocsa város polgármestere, a meghívott vendégek, a fegyveres és rendvédelmi, valamint társszervek képviselői, továbbá a fogvatartottak jelenlétében mutatta be.

Bábel Balázs szentbeszédében emlékeztetett rá, hogy amikor Ferenc pápa meghirdette az irgalmasság évét, azt is lehetővé tette, hogy a börtönkápolnába vezető ajtó is az irgalmasság kapujaként szolgáljon.


Forrás: Cselix Beatrix

A főpásztor kiemelte: „Az Isten irgalma akkor hatékony, ha mi is meg tudunk bocsájtani és az irgalom gyakorlásával mi is reménykedünk, hogy irgalmat nyerünk. Az irgalmasság éve legyen ajándék és feladat. Mi magunk is legyünk türelmesek embertársainkkal, gyakoroljuk az irgalmasságot és a szeretet többféle módját. Készüljünk a karácsonyra, várjuk Jézus születését, ezzel a várakozással szeretnénk mi is megtisztulni.”

„Egyszer egy szentmise után odajött hozzám egy nő, aki hosszú éveket raboskodott Kalocsán – mondott el egy személyes visszajelzést az érsek. – A nevét sem tudom, de ahogy elmondta, hogy itt volt, felsejlett az arca... Elmondta, hogy mi papok el sem tudjuk képzelni, itt a rácsok mögött mennyit jelent egy-egy szentmise és megköszönte, hogy részt vehetett rajtuk.”


Forrás: Cselix Beatrix

„Így hát legyen az önök számára

a Szent Kereszt-kápolna a nyugalom, a béke szigete,

a nevében is benne van, hogy Jézus értünk hordozta a keresztet. Isten irgalmában bővelkedő áldott, békés karácsonyi ünnepeket kívánok mindannyiuknak!" – fogalmazott a főpásztor.

A szentmisén közreműködött az intézet énekkara, amelynek karvezetője Eperjesi György címzetes büntetés-végrehajtási százados, reintegrációs tiszt volt.

Forrás: Magyar Kurír

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 27., 14:25
A kalocsai Török „Töce” Tibor, A-MAFOSZ-fotóművész 16 éves pályafutása legeredményesebb évét zárta. A fotográfus 2021-ben 30 díjat nyert. A több mint 150 kiállításra javasolt képe négy földrészen és 20 különböző országban került bemutatásra. A pályázatokon díjazott képeinek 90 százaléka Kalocsán és annak vonzáskörzetében készült!
2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 28., 16:00
Az ANDA Present Kft. 10 000 db gyermekmaszkot adományozott a Kertvárosi Általános Iskoláért-Gyermekeinkért Alapítványnak. Még >>>
2021. 11. 28., 14:56
A vádlott szándékosan segítséget kívánt nyújtani 4 szír migráns személynek abban, hogy a szerb-magyar államhatár közeléből Nyugat-Európába, Ausztriába eljussanak. A sikeres szállítást követően Belgrádban 1000 eurót kapott volna fizetségül. Még >>>
2021. 11. 28., 11:55
Személyautó árokba hajtott a Dunapataj táblától 100 méterre, Ordas irányában. Még >>>
2021. 11. 27., 19:15
Személyi sérüléssel járó baleset történt az 5301-es számú úton. Még >>>
2021. 11. 26., 13:15
A tamási rendőrök egy koporsók és urnák forgalmazásával foglalkozó vállalkozót vettek őrizetbe november 24-én késő este, aki legális üzlete mellett kábítószer-kereskedelemmel is foglalkozott. Még >>>
2021. 11. 26., 11:42
Egy lószállítót vontató személyautó és egy másik gépkocsi karambolozott csütörtök este Miske belterületén. Két személyt szállítottak a mentők a kalocsai kórházba. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei