2023. 12. 01. péntek
Elza
: 380 Ft   : 347 Ft Benzin: 603.6 Ft/l   Dízel: 651.3 Ft/l   Írjon nekünk

Főpásztori kinevezések az egyházmegyében

2016. 07. 11., 09:23

A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegyében Bábel Balázs érsek újabb személyi változásokról döntött.

Bergmann János apát-kanonok plébános és Fekete János atya visszavonul az aktív szolgálattól.
Kistamás István atyát saját kérésére, egészségi állapotára való tekintettel felmentette a hajósi kerület esperesi tisztsége alól.
Geszler Pétert felmentette érseki szertartói és kápláni feladatai alól Kalocsán, és augusztus 1-jei hatállyal a tompai Szent János-, illetve Szent Anna-plébánia plébánosává nevezte ki.
Retkes Zsoltot felmentette a bajai Szent László ÁMK iskolalelkészi és kisegítő lelkészi megbízása alól, és július 1-jei hatállyal a kalocsai Szent Péter-plébánia plébánosává és a Szent József-templom igazgatójává nevezte ki.
Huszák Zsoltot felmentette a kiskunhalas-alsóvárosi plébánián betöltött kápláni beosztása alól, és Bácsalmásra helyezte plébánosnak.
Dr. Pribitek Lászlót Kunbajáról Kelebiára, Cselik László atyát Kelebiáról Fajszra helyezte plébánosnak.
Benes Roland atyát felmentette a kiskunmajsai kápláni tisztségéből, és Csólyospálosra helyezte plébánosnak.
Dr. Juhos Imrét felmentette a kecskeméti főplébánián betöltött kápláni beosztása alól, és Fülöpjakabra helyezte plébánosnak.
Görbe László piarista atyát a tartományfőnökkel történt egyeztetés után a kecskeméti Szentháromság-templom plébánosává nevezte ki.
Jánosity István atyát Bácsbokodról Bócsára helyezte plébánosi beosztással.
Salánki Ferenc atyát Jászszentlászlóról Bácsbokodra helyezte plébánosnak, a bácsborsódi plébánia oldallagos ellátásával.
Csorba Dávid újmisés a soltvadkerti, Kőhegyi Dániel újmisés a kiskunhalas-alsóvárosi, Marton Gábor újmisés pedig a kalocsa-belvárosi plébániára kapott kápláni kinevezést.
Kovács Ferenc Soltvadkertről a kecskeméti főplébániára került káplánnak, Szakács Tibor pedig római tanulmányai befejeztével Kiskunmajsára kap kápláni kinevezést.

A Magyar Kurír a katolikus hírportál információi szerint az érsek a szakmári plébániát felmentette a kalocsai Szent Péter-plébánia ellátásának feladata alól.
A dusnoki plébániát a fajszi egyházközség, a félegyházi újplébániát pedig a fülöpjakabi plébánia ellátása alól.
A kunbajai és a bácsszőlősi plébániákat a csikériai plébániához csatolta. Ugyanakkor a csikériai plébániát felmentette a tompai plébániák ellátásának feladata alól. A kiskunmajsait a csólyospálosi plébánia ellátása alól. A szanki plébániát a kömpöci lelkészség ellátása alól.
Jakabszállást Fülöpjakabhoz, Kömpöcöt Csólyospáloshoz, Szeremlét a bajai Szent István-plébániához, a móricgáti lelkészséget Bugachoz, a jászszentlászlói plébániát Szankhoz csatolta.

Forrás: Baon

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 11. 29., 12:25
A paksi bővítés már nem a papírmunkáról, hanem a valódi építkezésről szól – mondta Szijjártó Péter miután Alekszej Lihacsovval, a Roszatom vezérigazgatójával tárgyal a következő időszak feladatairól. A külgazdasági és külügyminiszter ezt megelőzően az Országgyűlés fenntartható fejlődés bizottságának meghallgatásán arról beszélt, hogy a két új blokk építése a legszigorúbb biztonsági és környezetvédelmi előírásoknak megfelelően zajlik. A Joint Venture Szövetség pécsi fórumán is kiemelt téma volt a Paks II. beruházás. (x)
2023-11-24 10:01:49
Érkezik a Mikulás, puttonya pedig ajándékcsomagot rejt minden résztvevő gyermek számára! Sőt, pattanjatok fel ti is a Mikulás szánjára!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 12. 01., 08:45
Gyerekeink számára tenné izgalmasabbá az ünnepvárást idén is Simó Fanni. Első lépésként a versben furfangosan elrejtett címet kell megtalálni, majd az ablakban, esetleg az udvarban elhelyezett számot. Az első feladvány a cikkben! Még >>>
2023. 11. 29., 09:20
A pályázatnak köszönhetően lehetőség nyílt a kórház fekvőbeteg kapacitásainak tehermentesítésére az ambulánsan is ellátható betegektől. Még >>>
2023. 11. 28., 15:15
Dr. Filvig Géza: az önkormányzati választás tétje, hogy a kalocsai laktanyában migránsokat fognak elhelyezni, vagy az épülő Paks 2 beruházáshoz kapcsolódó feladatokat fogja kiszolgálni. Még >>>
2023. 11. 27., 12:03
Fenyőtermesztésből Magyarországon csaknem 600-700 családi gazdaság él meg. Még >>>
2023. 11. 24., 12:30
A mák és a sajt meglepően jól passzol egymáshoz, így nem csoda, ha tortában köt ki mindkét alapanyag. A meggyes réteg pedig már szinte elengedhetetlen, ha mákos süti készül. Még >>>
2023. 11. 22., 12:15
A vendégek fogadása miatt egy nagytakarítás beütemezése például mindenképpen hasznos, de ha nem akarod túlterhelni magad, az a biztos, ha elosztod több hétre a teendőidet. Így ha december elején nekilátsz a rendrakásnak, szentestére már biztosan minden szép lesz. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK