2021. 11. 29. hétfő
Taksony
: 368 Ft   : 326 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Főpásztori kinevezések az egyházmegyében

2016. 07. 11., 09:23

A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegyében Bábel Balázs érsek újabb személyi változásokról döntött.

Bergmann János apát-kanonok plébános és Fekete János atya visszavonul az aktív szolgálattól.
Kistamás István atyát saját kérésére, egészségi állapotára való tekintettel felmentette a hajósi kerület esperesi tisztsége alól.
Geszler Pétert felmentette érseki szertartói és kápláni feladatai alól Kalocsán, és augusztus 1-jei hatállyal a tompai Szent János-, illetve Szent Anna-plébánia plébánosává nevezte ki.
Retkes Zsoltot felmentette a bajai Szent László ÁMK iskolalelkészi és kisegítő lelkészi megbízása alól, és július 1-jei hatállyal a kalocsai Szent Péter-plébánia plébánosává és a Szent József-templom igazgatójává nevezte ki.
Huszák Zsoltot felmentette a kiskunhalas-alsóvárosi plébánián betöltött kápláni beosztása alól, és Bácsalmásra helyezte plébánosnak.
Dr. Pribitek Lászlót Kunbajáról Kelebiára, Cselik László atyát Kelebiáról Fajszra helyezte plébánosnak.
Benes Roland atyát felmentette a kiskunmajsai kápláni tisztségéből, és Csólyospálosra helyezte plébánosnak.
Dr. Juhos Imrét felmentette a kecskeméti főplébánián betöltött kápláni beosztása alól, és Fülöpjakabra helyezte plébánosnak.
Görbe László piarista atyát a tartományfőnökkel történt egyeztetés után a kecskeméti Szentháromság-templom plébánosává nevezte ki.
Jánosity István atyát Bácsbokodról Bócsára helyezte plébánosi beosztással.
Salánki Ferenc atyát Jászszentlászlóról Bácsbokodra helyezte plébánosnak, a bácsborsódi plébánia oldallagos ellátásával.
Csorba Dávid újmisés a soltvadkerti, Kőhegyi Dániel újmisés a kiskunhalas-alsóvárosi, Marton Gábor újmisés pedig a kalocsa-belvárosi plébániára kapott kápláni kinevezést.
Kovács Ferenc Soltvadkertről a kecskeméti főplébániára került káplánnak, Szakács Tibor pedig római tanulmányai befejeztével Kiskunmajsára kap kápláni kinevezést.

A Magyar Kurír a katolikus hírportál információi szerint az érsek a szakmári plébániát felmentette a kalocsai Szent Péter-plébánia ellátásának feladata alól.
A dusnoki plébániát a fajszi egyházközség, a félegyházi újplébániát pedig a fülöpjakabi plébánia ellátása alól.
A kunbajai és a bácsszőlősi plébániákat a csikériai plébániához csatolta. Ugyanakkor a csikériai plébániát felmentette a tompai plébániák ellátásának feladata alól. A kiskunmajsait a csólyospálosi plébánia ellátása alól. A szanki plébániát a kömpöci lelkészség ellátása alól.
Jakabszállást Fülöpjakabhoz, Kömpöcöt Csólyospáloshoz, Szeremlét a bajai Szent István-plébániához, a móricgáti lelkészséget Bugachoz, a jászszentlászlói plébániát Szankhoz csatolta.

Forrás: Baon

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 27., 14:25
A kalocsai Török „Töce” Tibor, A-MAFOSZ-fotóművész 16 éves pályafutása legeredményesebb évét zárta. A fotográfus 2021-ben 30 díjat nyert. A több mint 150 kiállításra javasolt képe négy földrészen és 20 különböző országban került bemutatásra. A pályázatokon díjazott képeinek 90 százaléka Kalocsán és annak vonzáskörzetében készült!
2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 28., 16:00
Az ANDA Present Kft. 10 000 db gyermekmaszkot adományozott a Kertvárosi Általános Iskoláért-Gyermekeinkért Alapítványnak. Még >>>
2021. 11. 28., 14:56
A vádlott szándékosan segítséget kívánt nyújtani 4 szír migráns személynek abban, hogy a szerb-magyar államhatár közeléből Nyugat-Európába, Ausztriába eljussanak. A sikeres szállítást követően Belgrádban 1000 eurót kapott volna fizetségül. Még >>>
2021. 11. 28., 11:55
Személyautó árokba hajtott a Dunapataj táblától 100 méterre, Ordas irányában. Még >>>
2021. 11. 27., 19:15
Személyi sérüléssel járó baleset történt az 5301-es számú úton. Még >>>
2021. 11. 26., 13:15
A tamási rendőrök egy koporsók és urnák forgalmazásával foglalkozó vállalkozót vettek őrizetbe november 24-én késő este, aki legális üzlete mellett kábítószer-kereskedelemmel is foglalkozott. Még >>>
2021. 11. 26., 11:42
Egy lószállítót vontató személyautó és egy másik gépkocsi karambolozott csütörtök este Miske belterületén. Két személyt szállítottak a mentők a kalocsai kórházba. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei