2024. 07. 20. szombat
Illés
: 391 Ft   : 360 Ft Benzin: 616.4 Ft/l   Dízel: 623.5 Ft/l   Írjon nekünk

Pálinka szentelőt tartottak Szent Miklós püspök ereklyéjének jelenlétében

Gazsó Rita  |  2018. 12. 10., 12:55

Szent Miklós püspök ünnepének alkalmából pálinka szentelő szentmisét mutatott be Dr. Bábel Balázs érsek Fülöp Ernő apát-kanonokkal és Csorba Dávid káplánnal közösen a Szent István templomban. A szentmise befejező áldása előtt az érsek megáldotta az idei év új főzésű pálinkáit.

Kalocsán, a Szent István király-templomban immár hagyományosan advent második vasárnapján rendezték meg Szent Miklós püspök ünnepéhez kötődően a pálinkaszentelést.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)

Forrás: Filvig Géza facebook

Mészáros István a Szent István Király templom templomigazgatója köszöntötte a megjelenteket.

Advent második vasárnapján, Szent Miklós püspök – aki nemcsak a tizennégy segítőszent egyike, hanem a pálinkafőzők védőszentje is –, segítségül hívásával megáldjuk ebben a szentmisében magyar népünk jellegzetes italát, az idei év új főzésű pálinkáit”- mondta. Hozzátette: immár ez is hagyomány náluk és külön öröm, hogy a Legszentebb Áldozatot myrai Szent Miklós püspök ereklyéje jelenlétében ünnepelhetik, amelyet templomuk őriz.

Mészáros István atya emlékeztetett: sokan megmosolyogták őket, amikor évekkel ezelőtt pálinkaszentelő szentmisére hívták a híveket, sőt még jószívvel meg is kínálták őket a templomból kifelé menőben. Úgy vélekedett: Szent Miklós püspök segíteni fog abban is, hogy az ő ünnepén ez a templom mindig benépesüljön őt tisztelő, és a pálinkát mint hungarikumot éltető hívekkel.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)

Forrás: Filvig Géza facebook

A szentmisén részt vett többek között Font Sándor országgyűlési képviselő, Baráth István dandártábornok, a Magyar Honvédség Logisztikai Központ Parancsnokát és Bozó Tibor dandártáborok, a Magyar Honvédség Altiszti Akadémia Parancsnoka, Dr. Bálint József, Kalocsa Város polgármestere. Megjelentek a kalocsai Szent István Paprika Lovagrend és a Magyar Pálinka Lovagrend és a Magyar Pálinka Lovagrend tagjai.

A szentmise befejezéseként, az áldás előtt Dr Bábel Balázs érsek megáldotta az idei év újonnan elkészült pálinkáit, majd kifelé menet megkínálták a híveket egy-egy korty már megáldott párlattal.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 16., 14:32
Életének 77. évében elhunyt a Kalocsai SE hajdani elnöke, szakosztályvezetője, edzője és nagyszerű játékosa Farkas András, a „Bandika”. Mert mindenki csak így ismerte és nevezte nyugdíjasként is a sütőipari vállalat egykori gazdasági igazgatóját, aki ekkor már több száz embert irányított.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 20., 09:43
Az állatok egyre gyakrabban támadnak emberre, ennek ellenére civil szervezetek tiltakoznak a törvény ellen. Még >>>
2024. 07. 19., 19:28
Az üzletvezető felismerte, a kecskeméti rendőrök pedig elfogták a tolvajokat. Még >>>
2024. 07. 19., 18:16
Itt megtudhatja, hogyan alakult folyóink vízállása szerdán. Még >>>
2024. 07. 19., 11:31
A új pszichoaktív anyagok a legveszélyesebb kábítószerek. A rendőrség látókörébe egyre több ilyen szert áruló társaság kerül. Ezúttal Jánoshalmán csaptak le az egyenruhások - VIDEÓVAL! Még >>>
2024. 07. 19., 09:46
Rendőrök, katonák és a lánglovagok közös erővel mentették az állatokat. Még >>>
2024. 07. 17., 15:33
A helyszínre több mentőautót és mentőhelikoptert, valamint a kiskőrösi és a kiskunhalasi hivatásos tűzoltókat riasztották. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK