2022. 01. 20. csütörtök
Fábián, Sebestyén
: 357 Ft   : 315 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete Kalocsán tartotta Családi és Gyermeknapját – A Kalocsa Jövőjéért Egyesület 150 ezer forintot adományozott

Zsiga Ferenc  |  2019. 06. 24., 16:36

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete Al-Duna Régiója Kalocsán, az Érsekkertben tartotta éves nagy rendezvényét, amelyre Pécsről, Szekszárdról, Tolnáról, Paksról, a Dunán innen például Kiskunhalasról, összesen 19 helyi egyesület mintegy 400 tagja érkezett. A június 22-én, szombaton tartott eseményről szólva Kisné Szirtes Andrea, a Kalocsai Sokszínvirág Nagycsaládos Egyesület elnöke azt hangsúlyozta: a 68 háromnál több gyermeket nevelő családot tömörítő egyesületük életében ez volt a legnagyobb szabású rendezvény. A színes programok mellett kiemelt figyelmet érdemel, hogy a Kalocsa Jövőjéért Egyesület nevében dr. Filvig Géza az egyesület éves tagbevételét, 150 ezer forintot nyújtott át adományként a nagycsaládosok helyi vezetőjének.

Az egyesületi elnök emlékeztetett: nem csak a két szervezet, a Nagycsaládosok Egyesülete és a Kalocsa Jövőjéért Egyesület logója, amelynek középpontjában a család látható, hanem céljai, a „közös érték a család” hitvallás is hasonlóságot mutat.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)

Forrás: dr. Filvig Géza / Facebook

Kisné Szirtes Andrea szerint a köszönettel fogadott támogatás a legjobbkor jött, a szombati rendezvény rendkívüli kiadásai mellett immár bizonyosan lesz miből finanszírozni a hagyományos őszi uszodai sportnapot.

Dr. Filvig Géza a Kalocsa Jövőjéért Egyesület tagjai jelenlétében 10.30 órakor a nagy sátornál Kisné Szirtes Andrea egyesületi elnöknek adta át a 150 ezer forintról szóló utalványt.

A buszokkal érkező résztvevőket a nagy sátornál tartott ünnepélyes megnyitón dr. Bálint József polgármester, Kardosné Gyuró Katalin országos elnök, Vargáné Kunszt Orsolya, az Al-Duna Régió titkára és Kisné Szirtes Andrea kalocsai elnök köszöntötte.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)

Forrás: dr. Filvig Géza / Facebook

Az üdvözlőbeszédek elhangzását követően a Kalocsai Fúvószenekar adott koncertet, majd a Liszt Ferenc AMI táncosai tartottak nagy sikerű bemutatót.

A főszékesegyházban bemutatott szentmise után következett a közös ebéd, amelyen pásztortarhonyát füstölt kolbásszal és tavaszi rizses húst szolgáltak fel.

A Country Road együttesnek köszönhetően 13 órától jó ebédhez szólt a zene a családoknak.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)

Forrás: dr. Filvig Géza / Facebook

Napközben folyamatosan paprikafűzés, kézműveskedés, csillámtetkó, arcfestés, hímzés, riselinezés, Gönczöl Péter népi játszóháza szórakoztatta a nagycsaládok apraját-nagyját.

Az esemény alkalmat adott arra is, hogy Fazekas Margit népi festőművész kiállítását és a kalocsai Sárköz összegyűjtött népi tárgyait tekintsék meg a résztvevők.

Előzetes jelentkezés alapján lehetett kenuzni a Vajason, vonatozni a paprika vonaton. Ezen a napon a város múzeumi is megnyitották kapuikat, de a Főszékesegyház Érseki Könyvtára, a Főszékesegyház is várta a szép számmal érkező látogatókat.
A nagycsaládosok egymásközti beszélgetésének központi témája volt a Kormány új családtámogatási rendszere, ki-ki beszámolt a saját tapasztalatairól, illetve azokról az újdonságokról, amelyeket a jövőben vehetnek igénybe elsősorban a három, vagy annál több gyermeket nevelő családok.


Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 20., 18:02
Gyopáros Alpár kormánybiztos úr már második alkalommal érkezett körzetünkbe annak érdekében, hogy a vezetése alatt álló Magyar Falu Programról személyesen tájékoztassa településeink polgármestereit. Még >>>
2022. 01. 20., 09:36
Az utóbbi hat évből négyben hullott hó a világ legnagyobb sivatagában, de 2017. előtt 1979. óta nem volt ilyen. Nálunk a meteorológusok cudar hidegre figyelmeztetnek. Még >>>
2022. 01. 20., 09:36
A tanulók magyar nyelvből és matematikából vizsgáznak. Még >>>
2022. 01. 19., 19:54
Filvig Géza polgármester és kísérete a TOP Plusz források adta lehetőségekről a megyei közgyűlés elnökével és a megyei fejlesztési ügynökség képviselőivel egyeztetett a megyeszékhelyen. Még >>>
2022. 01. 19., 17:01
Dollenstein László polgármester úr, Fröhlich Henrikné, a Hartai Német Nemzetiségi Önkormányzat elnökasszonyának és Vejtei András a Hartai Önkéntes Tűzoltó Egyesület parancsnokának meghívásra látogatott Hartára Font Sándor országgyűlési képviselő. Még >>>
2022. 01. 19., 13:11
Kiszli Vandának, az Atomerőmű Sportegyesület kajakosának neve is felkerült a magyar kajak-kenu sport örökös bajnokainak márványtáblájára – tájékoztatott az egyesület. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés