2024. 05. 19.
Ivó, Milán
: 388 Ft   : 358 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete Kalocsán tartotta Családi és Gyermeknapját – A Kalocsa Jövőjéért Egyesület 150 ezer forintot adományozott

Zsiga Ferenc  |  2019. 06. 24., 16:36

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete Al-Duna Régiója Kalocsán, az Érsekkertben tartotta éves nagy rendezvényét, amelyre Pécsről, Szekszárdról, Tolnáról, Paksról, a Dunán innen például Kiskunhalasról, összesen 19 helyi egyesület mintegy 400 tagja érkezett. A június 22-én, szombaton tartott eseményről szólva Kisné Szirtes Andrea, a Kalocsai Sokszínvirág Nagycsaládos Egyesület elnöke azt hangsúlyozta: a 68 háromnál több gyermeket nevelő családot tömörítő egyesületük életében ez volt a legnagyobb szabású rendezvény. A színes programok mellett kiemelt figyelmet érdemel, hogy a Kalocsa Jövőjéért Egyesület nevében dr. Filvig Géza az egyesület éves tagbevételét, 150 ezer forintot nyújtott át adományként a nagycsaládosok helyi vezetőjének.

Az egyesületi elnök emlékeztetett: nem csak a két szervezet, a Nagycsaládosok Egyesülete és a Kalocsa Jövőjéért Egyesület logója, amelynek középpontjában a család látható, hanem céljai, a „közös érték a család” hitvallás is hasonlóságot mutat.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)

Forrás: dr. Filvig Géza / Facebook

Kisné Szirtes Andrea szerint a köszönettel fogadott támogatás a legjobbkor jött, a szombati rendezvény rendkívüli kiadásai mellett immár bizonyosan lesz miből finanszírozni a hagyományos őszi uszodai sportnapot.

Dr. Filvig Géza a Kalocsa Jövőjéért Egyesület tagjai jelenlétében 10.30 órakor a nagy sátornál Kisné Szirtes Andrea egyesületi elnöknek adta át a 150 ezer forintról szóló utalványt.

A buszokkal érkező résztvevőket a nagy sátornál tartott ünnepélyes megnyitón dr. Bálint József polgármester, Kardosné Gyuró Katalin országos elnök, Vargáné Kunszt Orsolya, az Al-Duna Régió titkára és Kisné Szirtes Andrea kalocsai elnök köszöntötte.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)

Forrás: dr. Filvig Géza / Facebook

Az üdvözlőbeszédek elhangzását követően a Kalocsai Fúvószenekar adott koncertet, majd a Liszt Ferenc AMI táncosai tartottak nagy sikerű bemutatót.

A főszékesegyházban bemutatott szentmise után következett a közös ebéd, amelyen pásztortarhonyát füstölt kolbásszal és tavaszi rizses húst szolgáltak fel.

A Country Road együttesnek köszönhetően 13 órától jó ebédhez szólt a zene a családoknak.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)

Forrás: dr. Filvig Géza / Facebook

Napközben folyamatosan paprikafűzés, kézműveskedés, csillámtetkó, arcfestés, hímzés, riselinezés, Gönczöl Péter népi játszóháza szórakoztatta a nagycsaládok apraját-nagyját.

Az esemény alkalmat adott arra is, hogy Fazekas Margit népi festőművész kiállítását és a kalocsai Sárköz összegyűjtött népi tárgyait tekintsék meg a résztvevők.

Előzetes jelentkezés alapján lehetett kenuzni a Vajason, vonatozni a paprika vonaton. Ezen a napon a város múzeumi is megnyitották kapuikat, de a Főszékesegyház Érseki Könyvtára, a Főszékesegyház is várta a szép számmal érkező látogatókat.
A nagycsaládosok egymásközti beszélgetésének központi témája volt a Kormány új családtámogatási rendszere, ki-ki beszámolt a saját tapasztalatairól, illetve azokról az újdonságokról, amelyeket a jövőben vehetnek igénybe elsősorban a három, vagy annál több gyermeket nevelő családok.


Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 15., 19:59
Font Sándor: Azt gondolom, Kalocsa városa a folytonosságban érdekelt, hiszen látjuk a megkezdett és majdan befejeződő beruházásokat; az óvoda esetében ez 1,5 év, és a programtervek is, amiket felsoroltam szinte kézzel foghatók. Nagy baj lenne, ha bármilyen oknál fogva ezek megakadnának, mert egy új városvezetés újra gondolhatja, nem azt tartja a legfontosabbnak, amit a jelenlegi, és minden kezdődik elölről.
2024. 05. 15., 06:58
Az összes kalocsai polgármesterjelölt határidőig, kellő számban leadta ajánlószelvényeit, azokat a választási bizottság ellenőrizte, majd a jelölteket bejegyezte a nyilvántartásba. Ezt a bizottság határozatba foglalta, amely már mindegyikük esetében – a nyolcadik jelölt vonatkozásában múlt csütörtökön – jogerőre is emelkedett.
2024-05-15 10:51:52
E hét pénteken ünnepli a Dunatáj Fotókör fennállásának 20. évét, melynek keretében Fotóművészeti Napra invitálnak minden érdeklődőt. Az eseményen fellép a Kalocsa Kamarakórus, a Kalocsai Református Kórus és Lakatos György fagottművész is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 05. 17., 09:21
Az egyik körzeti megbízott a kezét is megégette, miközben segített egy bajba jutott asszonynak. Még >>>
2024. 05. 16., 09:41
Mézes tészta, főzött csokis krém és sok kókusz: a békebeli édességnek nem lehet ellenállni. Még >>>
2024. 05. 15., 10:26
A járőrök és körzeti megbízottak több egységgel indultak az elkeseredett fiatal keresésére. Még >>>
2024. 05. 13., 12:43
A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság munkatársainak kábítószer-kereskedelem és új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt folytatott nyomozása vezetett eredményre. Még >>>
2024. 05. 13., 11:19
Csalás követte az együttlétet, de hamar beazonosították, majd őrizetbe vették a bácsalmási rendőrök azt a 24 éves nőt, aki 4 millió forintot emelt el kuncsaftja számlájáról. A pénzből viszont akkorra már jó pár „menetre” való összeg hiányzott. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK