2023. 03. 29. szerda
Auguszta
: 381 Ft   : 351 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Jótékonysági bál a legelesettebbek életkörülményeinek javítására

Illés György Cinó  |  2015. 11. 23., 08:13

Az idős fogyatékkal élő polgártársaink, a szociális otthonokban élők életminőségének és életkörülményeinek, illetve az őket gondozó ápolók munkakörülményeinek javítására január 9-ére bált szervez a szociális bizottság, illetve annak elnöke, Bolvári Ferdinánd. Később megtudtuk: Norvégiából érkezett, használt, de újszerű állapotú eszközök kerülhetnek beszerzésre, rendkívül jutányos áron.

Bolvári Ferdinánd az általa elnökölt bizottság egy tervezett rendezvénye ügyének előmozdítása érdekében kért szót. Hozzászólásában emlékeztetett: a Kulturális, Oktatási és Szociális Bizottság tavalyis tartott egy jótékonysági bált, akkor tűzifára gyűjtöttek, mert arra volt szükség, és nagyon sikeres volt a bál.

Mostani fölszólalásának oka: szociális otthonok lakói, vagy azok hozzátartozói, illetve sérült emberek és családjai nagyon sokan keresték meg őt, mint a bizottság elnökét, hogy életkörülményeik javítását kérjék. Az elnök a bizottságnak egy jótékonyági bál szervezését javasolta, és a bizottság egy emberként állt az ötlet mellé.

A bál célja a kalocsai idős és sérült emberek életkörülményeink javítása volna.

Bolvári a képviselőket arról tájékoztatta, hogy mostanára talált helyszínt és zenekart is, és időpontot is sikerült egyeztetnie. Eszerint

2016. január 9-én, szombaton, a Katolikus Iskola aulájában volna ez a bál – mondta, és kérte, hogy a képviselők személyesen is vegyenek azon részt, vagy ha nem tudnak részt venni, anyagilag támogassák a bál céljait.


Forrás: Illés György / KALOhírek

A képviselő a média felé fordulva, közvetítésükkel a lakosságot is kérte, hogy írják be a naptárukba ezt az időpontot, és lehetőségeink szerint próbáljuk javítani fogyatékkal élő, idős, rászoruló polgártársaink életkörülményein, életminőségükön, valamint ápolóik munkakörülményein, a januári bálon való részvétellel, illetve anyagi adományainkkal.

Újszerű eszközök másodkézből, Norvégiából

A bejelentésnek alkalmat adó testületi ülésen erről nem esett szó, de később Bolvári Ferdinándtól megtudtuk: a jótékonyság bál eredményességét egy most adódott lehetőség megsokszorozhatja.
Norvégiában fölöslegessé vált, de nagyon jó minőségű és újszerű állapotú kórházi berendezéseket szerezhet be a szociális bizottság a bál szervezéséből, illetve a hozzá kapcsolódó adományokból összegyűlt összeg fölhasználásával.

A berendezések már egy magyarországi raktárbázison várják további sorsukat. Bolvári tájékozódott, hogy milyen eszközökre lehet igényt benyújtani, és ezek közül mire volna szükség. A kínálatban egyebek mellett fölfekvés elleni ágyak, idősek, betegek, mozgásukban korlátozottak mozgását, mozgatását segítő eszközök, betegemelők szerepelnek. A helyi szakemberekkel folytatott egyeztetés után kiderült, az elérhető segédeszközök szinte mindegyikére szükség volna a kalocsai szociális otthonokban, azokból gyakorlatilag semmijük nincs.

A kórházi, illetve szociális otthonbéli ápolást segítő eszközökhöz az előzetes információk szerint rendkívül jutányos, a valós érték töredékének megfelelő áron juthat hozzá Kalocsa. A norvég kórházak adományaiból történő beszerzések révén tehát a jótékonysági akció pénzügyi eredménye megsokszorozódva hasznosulhat szociális otthonaink felszereltségének javításában. A lehetőségre az Evangéliumi Pünkösdi Közösség kalocsai gyülekezete hívta föl a bizottság figyelmét, amiért a képviselő ezúton is köszönetet mondott.

A jótékonysági bál fővédnökségére irányuló felkérést elfogadta dr. Bábel Balázs Kalocsa-kecskeméti érsek, így a rendezvény egyik fővédnöke már biztosan egyházmegyénk főpásztora lesz.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 29., 16:00
Zöld erdőben jártunk már sokszor, most íme néhány tradicionális húsvéti vers gyerekeknek, felnőtteknek. Még >>>
2023. 03. 28., 16:57
Már nagyban zajlanak a Paprikfaesztivál előkészítő munkálatai! Még >>>
2023. 03. 28., 16:19
A legalább 20 főt foglalkoztató cégek közel háromnegyede véli úgy, hogy árat fog emelni a közeljövőben egy kutatás szerint. Még >>>
2023. 03. 28., 13:33
Nem kell hozzá PhD kelt tésztából, sőt komolyabb felszerelés sem, csak egy kis idő. Kicsit több, mint amennyi idő alatt a boltban levennénk a polcról, de az eredmény kárpótol. Még >>>
2023. 03. 28., 09:52
Hét gyanúsítottból álló bűnbanda ügyében fejezték be a nyomozást a kalocsai rendőrök. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK