2021. 11. 28.
Stefánia
: 368 Ft   : 326 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Jótékonysági bál a legelesettebbek életkörülményeinek javítására

Illés György Cinó  |  2015. 11. 23., 08:13

Az idős fogyatékkal élő polgártársaink, a szociális otthonokban élők életminőségének és életkörülményeinek, illetve az őket gondozó ápolók munkakörülményeinek javítására január 9-ére bált szervez a szociális bizottság, illetve annak elnöke, Bolvári Ferdinánd. Később megtudtuk: Norvégiából érkezett, használt, de újszerű állapotú eszközök kerülhetnek beszerzésre, rendkívül jutányos áron.

Bolvári Ferdinánd az általa elnökölt bizottság egy tervezett rendezvénye ügyének előmozdítása érdekében kért szót. Hozzászólásában emlékeztetett: a Kulturális, Oktatási és Szociális Bizottság tavalyis tartott egy jótékonysági bált, akkor tűzifára gyűjtöttek, mert arra volt szükség, és nagyon sikeres volt a bál.

Mostani fölszólalásának oka: szociális otthonok lakói, vagy azok hozzátartozói, illetve sérült emberek és családjai nagyon sokan keresték meg őt, mint a bizottság elnökét, hogy életkörülményeik javítását kérjék. Az elnök a bizottságnak egy jótékonyági bál szervezését javasolta, és a bizottság egy emberként állt az ötlet mellé.

A bál célja a kalocsai idős és sérült emberek életkörülményeink javítása volna.

Bolvári a képviselőket arról tájékoztatta, hogy mostanára talált helyszínt és zenekart is, és időpontot is sikerült egyeztetnie. Eszerint

2016. január 9-én, szombaton, a Katolikus Iskola aulájában volna ez a bál – mondta, és kérte, hogy a képviselők személyesen is vegyenek azon részt, vagy ha nem tudnak részt venni, anyagilag támogassák a bál céljait.


Forrás: Illés György / KALOhírek

A képviselő a média felé fordulva, közvetítésükkel a lakosságot is kérte, hogy írják be a naptárukba ezt az időpontot, és lehetőségeink szerint próbáljuk javítani fogyatékkal élő, idős, rászoruló polgártársaink életkörülményein, életminőségükön, valamint ápolóik munkakörülményein, a januári bálon való részvétellel, illetve anyagi adományainkkal.

Újszerű eszközök másodkézből, Norvégiából

A bejelentésnek alkalmat adó testületi ülésen erről nem esett szó, de később Bolvári Ferdinándtól megtudtuk: a jótékonyság bál eredményességét egy most adódott lehetőség megsokszorozhatja.
Norvégiában fölöslegessé vált, de nagyon jó minőségű és újszerű állapotú kórházi berendezéseket szerezhet be a szociális bizottság a bál szervezéséből, illetve a hozzá kapcsolódó adományokból összegyűlt összeg fölhasználásával.

A berendezések már egy magyarországi raktárbázison várják további sorsukat. Bolvári tájékozódott, hogy milyen eszközökre lehet igényt benyújtani, és ezek közül mire volna szükség. A kínálatban egyebek mellett fölfekvés elleni ágyak, idősek, betegek, mozgásukban korlátozottak mozgását, mozgatását segítő eszközök, betegemelők szerepelnek. A helyi szakemberekkel folytatott egyeztetés után kiderült, az elérhető segédeszközök szinte mindegyikére szükség volna a kalocsai szociális otthonokban, azokból gyakorlatilag semmijük nincs.

A kórházi, illetve szociális otthonbéli ápolást segítő eszközökhöz az előzetes információk szerint rendkívül jutányos, a valós érték töredékének megfelelő áron juthat hozzá Kalocsa. A norvég kórházak adományaiból történő beszerzések révén tehát a jótékonysági akció pénzügyi eredménye megsokszorozódva hasznosulhat szociális otthonaink felszereltségének javításában. A lehetőségre az Evangéliumi Pünkösdi Közösség kalocsai gyülekezete hívta föl a bizottság figyelmét, amiért a képviselő ezúton is köszönetet mondott.

A jótékonysági bál fővédnökségére irányuló felkérést elfogadta dr. Bábel Balázs Kalocsa-kecskeméti érsek, így a rendezvény egyik fővédnöke már biztosan egyházmegyénk főpásztora lesz.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 27., 19:15
Személyi sérüléssel járó baleset történt az 5301-es számú úton. Még >>>
2021. 11. 26., 13:15
A tamási rendőrök egy koporsók és urnák forgalmazásával foglalkozó vállalkozót vettek őrizetbe november 24-én késő este, aki legális üzlete mellett kábítószer-kereskedelemmel is foglalkozott. Még >>>
2021. 11. 26., 11:42
Egy lószállítót vontató személyautó és egy másik gépkocsi karambolozott csütörtök este Miske belterületén. Két személyt szállítottak a mentők a kalocsai kórházba. Még >>>
2021. 11. 26., 11:13
Orbán Viktor: „Meghosszabbítjuk az oltási akcióhetet, ezért akik eddig elmulasztották az oltakozás lehetőségét, a jövő héten is felvehetik a vakcinát regisztráció nélkül” Még >>>
2021. 11. 26., 10:15
2021.11.27-én 9:00-18:00 óra között Hagyományőrző nap lesz a Kalocsai Sportcsarnokban. Még >>>
2021. 11. 26., 08:44
Tudtad, hogy Magyarországon minden ötödik nőt ért már élete során fizikai bántalmazás a partnere részéről? A kapcsolati erőszak egyetlen formája sem elfogadható! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei