2024. 06. 13. csütörtök
Anett, Antal
: 395 Ft   : 366 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Jótékonysági bál a legelesettebbek életkörülményeinek javítására

Illés György Cinó  |  2015. 11. 23., 08:13

Az idős fogyatékkal élő polgártársaink, a szociális otthonokban élők életminőségének és életkörülményeinek, illetve az őket gondozó ápolók munkakörülményeinek javítására január 9-ére bált szervez a szociális bizottság, illetve annak elnöke, Bolvári Ferdinánd. Később megtudtuk: Norvégiából érkezett, használt, de újszerű állapotú eszközök kerülhetnek beszerzésre, rendkívül jutányos áron.

Bolvári Ferdinánd az általa elnökölt bizottság egy tervezett rendezvénye ügyének előmozdítása érdekében kért szót. Hozzászólásában emlékeztetett: a Kulturális, Oktatási és Szociális Bizottság tavalyis tartott egy jótékonysági bált, akkor tűzifára gyűjtöttek, mert arra volt szükség, és nagyon sikeres volt a bál.

Mostani fölszólalásának oka: szociális otthonok lakói, vagy azok hozzátartozói, illetve sérült emberek és családjai nagyon sokan keresték meg őt, mint a bizottság elnökét, hogy életkörülményeik javítását kérjék. Az elnök a bizottságnak egy jótékonyági bál szervezését javasolta, és a bizottság egy emberként állt az ötlet mellé.

A bál célja a kalocsai idős és sérült emberek életkörülményeink javítása volna.

Bolvári a képviselőket arról tájékoztatta, hogy mostanára talált helyszínt és zenekart is, és időpontot is sikerült egyeztetnie. Eszerint

2016. január 9-én, szombaton, a Katolikus Iskola aulájában volna ez a bál – mondta, és kérte, hogy a képviselők személyesen is vegyenek azon részt, vagy ha nem tudnak részt venni, anyagilag támogassák a bál céljait.


Forrás: Illés György / KALOhírek

A képviselő a média felé fordulva, közvetítésükkel a lakosságot is kérte, hogy írják be a naptárukba ezt az időpontot, és lehetőségeink szerint próbáljuk javítani fogyatékkal élő, idős, rászoruló polgártársaink életkörülményein, életminőségükön, valamint ápolóik munkakörülményein, a januári bálon való részvétellel, illetve anyagi adományainkkal.

Újszerű eszközök másodkézből, Norvégiából

A bejelentésnek alkalmat adó testületi ülésen erről nem esett szó, de később Bolvári Ferdinándtól megtudtuk: a jótékonyság bál eredményességét egy most adódott lehetőség megsokszorozhatja.
Norvégiában fölöslegessé vált, de nagyon jó minőségű és újszerű állapotú kórházi berendezéseket szerezhet be a szociális bizottság a bál szervezéséből, illetve a hozzá kapcsolódó adományokból összegyűlt összeg fölhasználásával.

A berendezések már egy magyarországi raktárbázison várják további sorsukat. Bolvári tájékozódott, hogy milyen eszközökre lehet igényt benyújtani, és ezek közül mire volna szükség. A kínálatban egyebek mellett fölfekvés elleni ágyak, idősek, betegek, mozgásukban korlátozottak mozgását, mozgatását segítő eszközök, betegemelők szerepelnek. A helyi szakemberekkel folytatott egyeztetés után kiderült, az elérhető segédeszközök szinte mindegyikére szükség volna a kalocsai szociális otthonokban, azokból gyakorlatilag semmijük nincs.

A kórházi, illetve szociális otthonbéli ápolást segítő eszközökhöz az előzetes információk szerint rendkívül jutányos, a valós érték töredékének megfelelő áron juthat hozzá Kalocsa. A norvég kórházak adományaiból történő beszerzések révén tehát a jótékonysági akció pénzügyi eredménye megsokszorozódva hasznosulhat szociális otthonaink felszereltségének javításában. A lehetőségre az Evangéliumi Pünkösdi Közösség kalocsai gyülekezete hívta föl a bizottság figyelmét, amiért a képviselő ezúton is köszönetet mondott.

A jótékonysági bál fővédnökségére irányuló felkérést elfogadta dr. Bábel Balázs Kalocsa-kecskeméti érsek, így a rendezvény egyik fővédnöke már biztosan egyházmegyénk főpásztora lesz.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 06. 13., 15:53
Az ösztöndíjat a KIMBA Birkózó Akadémia, a Birkózószövetség és a Testnevelési Egyetem által alapított ösztöndíj évente egy személynek ítélhető oda. Még >>>
2024. 06. 10., 13:24
A nagy érdeklődésre tekintettel két eredetileg nem hirdetett, délutáni turnus is indul Kovács László kalocsai Fazekas Alkotóházban. Még >>>
2024. 06. 08., 08:08
Kalocsán, június 10-én 6 órától 16-án 18 óráig felújítás miatt lezárják a közúti forgalom elől az 51. számú főút és a vasút kereszteződésében lévő Pataji úti átjárót. Még >>>
2024. 06. 08., 07:53
Hosszú ideje nem volt példa ekkora harcsatelepítésre a Dunán, 6 ezer szürkeharcsa kerül a folyamba. Még >>>
2024. 06. 07., 09:32
Egy polgárőr kiszúrta, a rendőrök felderítették: a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt kell felelnie egy 36 éves kalocsai és 28 éves bátyai lakosnak – közli a Police.hu. Még >>>
2024. 06. 05., 16:22
„Hogy nem tudtak volna közéjük dobni egy bombát!!!!” – Hogy kik közé? Ugye, nem ezen fog múlni az ilyen hozzászólás megítélése?! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK