2024. 05. 24. péntek
Eliza, Eszter
: 387 Ft   : 357 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Országos Erősember Bajnokság Kalocsán

Országos Erősember Bajnokság Kalocsán
Tamás Ferenc  |  2021. 06. 15., 10:54

Június 12-én, szombaton a CESA (a Közép-Európai Erősember Szövetség) égisze alatt, Crossover erősember páros Országos Bajnokságot rendeztek a Kalocsai Innovációs Központ Nonprofit Kft. szervezésében az Érsekkert védőszárnyai alatt.

Köszönet a támogató Kalocsa Város Önkormányzatának és a szervező Innovációs Központnak, amelyek elhozták ezt a látványos, és nagy népszerűségnek örvendő versengést az Érsekkert rendezvényterére, ahol a történelmi korok „férfipróbáit” is megidézték a bemutatott párharcok – rönkvetés, bothúzás, körből kitolás.

Az OB-ra végül is hét „titáni pár” nevezett az ország számos régiójából, akik már megjelenésükben és alkatukban is jelezték, hogy messze nem átlagemberek, köztük egy kalocsai versenyzővel, Borbola Milánnal, akinek Kocsis Kázmér volt a párja. A versenyt Schmidt Rajmund, a kalocsai Gyermek, Ifjúsági és Sportbizottság elnöke nyitotta meg, aki meleg szavakkal köszöntötte a versenyzőket, és sikeres, sérülésmentes versenyzést kívánt valamennyiüknek.

A programot levezénylő Kiss Tibor (19-szeres országos bajnok és világbajnoki helyezett) végig tartotta a koncentrációt versenyzőiben, de a közönségben is, kiművelt humorával és egyéniségével, igazi házigazdája volt a versenynek. Mivel párokban szerepeltek a versenyzők, ezért talán könnyítést jelentett számukra, hogy versenyszámonként nem egyedül kellett teljesíteniük, hanem felváltva szerepelhettek egy-egy erőpróba során, ami nem zárta ki, hogy a duó összesített eredményéből alakult ki a végső sorrend. A versenyszámok – kamionhúzás (hámmal és kötéllel), a póznavetés, a koffercipelés (2 x 120 kg) és az általunk csak „porolóállványnak” nevezett több, mint három mázsás monstrum vállon hordása talán a legnehezebb erőpróba volt. A bothúzás, amely ősi jakut sport – talán a nyers erőnek és a taktikus versenyzésnek egyik magasiskolája volt.

Képgaléria megtekintése (74 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek


A körből kitolás – egy szálfadarab, hurokkal a két végén –, szintén igen férfiias erőpróba volt, hiszen akit kiléptettek a körrel határolt területről, az veszített. A füles súlyzó vetése (úgy 15 kg-ot kóstált). Igen sajátságos technikát igényelt, amelynek ideális végrehajtásában sokat számított a próbázók dinamikája és gyorsasága.

Az időjárás mintha rendelve lett volna a programhoz – az eredményhirdetésig egy csepp eső sem esett, sőt a kupák átadása utánii percekben szakadt le csupán az ég, amikor a mezőny már búcsút intett egymásnak.

Az Országos Bajnokság az alábbi eredménnyel zárult:
1. Maunier Stephane – Mészáros Dávid (Székesfehérvár – Sárosd)
2. Vass István – Kovács Ferenc (Székesfehérvár – Polgárdi)
3. Zsámbok Zsolt – Juhász Csaba ((Somogyfajsz – Salgótarján)
4. Borbola Milán – Kocsis Kázmér (Kalocsa – Tabdi)
5. Franyó Róbert – Jancsovics Tivadar (Szeged – Abony)
6. Pető Viktor – Barta Szilárd (Jászdózsa)
7. Petes-Varga Dániel – Locskai József (Jászárokszállás – Kiskunhalas)

Képgaléria megtekintése (74 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 22., 14:27
A rendezvényen a Békés Kalocsáért Egyesület és a Kalo Lokálpatrióta Egyesület polgármester- és képviselőjelöltjeit láttuk Bolvári Ferdinánd és dr. Bagó Zoltán vezetésével, de a szónok az ő politikai ambícióikat direkt módon egyetlen szóval nem támogatta, még csak meg sem említette.
2024. 05. 22., 10:42
Az új atomerőművi blokkok alatti talaj megerősítése érdekében 17 hektáron összességében 75 ezer furat, vagyis egymással átfedésben lévő cementált talajoszlop készül, melyek összessége alkotja a vízzáró lemezt és annak oldalfalait. (x)
2024. 05. 21., 10:49
A nukleáris iparra jellemző biztonságtudatosság az építést ugyanúgy jellemzi, mint a működtetést, ennek szellemében épül Pakson a két új blokk is. A reaktortartály például a teljes gyártási folyamat során hozzávetőleg hétszáz minőségellenőrzésen esik át. (x)
2024-05-20 08:52:00
Május 12-én, vasárnap a már bajnok Decs otthonában ültek asztalhoz a Kalocsai Sakk Klub versenyzői a 2023/2024-es bajnoki évad utolsó fordulójában, ahol 10-2-es vereséget szenvedtek az Asztalos csoport NB II-es csapatbajnoki találkozóján. A dr. Czibulka Zoltán vezette mieink ezzel csoportjuk 9. helyén végeztek, ám minden bizonnyal prolongálják NBII-es tagságukat a tízcsapatos csoportban a jövőben is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 05. 23., 13:15
A Reels műfaj sajátossága miatt dr. Filvig Gézának másfél percbe kellett sűríteni az elmúlt évek eredményeit. Még >>>
2024. 05. 22., 14:09
A díjköteles útszakaszokat - 91 fuvar során - a kamerás ellenőrző rendszer kijátszásával vette igénybe. Még >>>
2024. 05. 21., 14:01
A családi kirándulások alkalmával érdemes gondolni a kullancsokra is. Még >>>
2024. 05. 21., 13:00
Az áldozat a családsegítőhöz fordult a problémával, aki segített neki elköltözni. Még >>>
2024. 05. 21., 08:48
A ma délelőtt 10 órára meghirdetett bábszínház technikai okok miatt elmarad. Még >>>
2024. 05. 20., 08:50
A tényeket a társaság nem vitatta, hanem lemondva fellebbezési jogáról, több mint 7 millió forint adót fizetett be az állami költségvetésbe. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK