2022. 01. 21. péntek
Ágnes
: 357 Ft   : 315 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Országos Erősember Bajnokság Kalocsán

Országos Erősember Bajnokság Kalocsán
Tamás Ferenc  |  2021. 06. 15., 10:54

Június 12-én, szombaton a CESA (a Közép-Európai Erősember Szövetség) égisze alatt, Crossover erősember páros Országos Bajnokságot rendeztek a Kalocsai Innovációs Központ Nonprofit Kft. szervezésében az Érsekkert védőszárnyai alatt.

Köszönet a támogató Kalocsa Város Önkormányzatának és a szervező Innovációs Központnak, amelyek elhozták ezt a látványos, és nagy népszerűségnek örvendő versengést az Érsekkert rendezvényterére, ahol a történelmi korok „férfipróbáit” is megidézték a bemutatott párharcok – rönkvetés, bothúzás, körből kitolás.

Az OB-ra végül is hét „titáni pár” nevezett az ország számos régiójából, akik már megjelenésükben és alkatukban is jelezték, hogy messze nem átlagemberek, köztük egy kalocsai versenyzővel, Borbola Milánnal, akinek Kocsis Kázmér volt a párja. A versenyt Schmidt Rajmund, a kalocsai Gyermek, Ifjúsági és Sportbizottság elnöke nyitotta meg, aki meleg szavakkal köszöntötte a versenyzőket, és sikeres, sérülésmentes versenyzést kívánt valamennyiüknek.

A programot levezénylő Kiss Tibor (19-szeres országos bajnok és világbajnoki helyezett) végig tartotta a koncentrációt versenyzőiben, de a közönségben is, kiművelt humorával és egyéniségével, igazi házigazdája volt a versenynek. Mivel párokban szerepeltek a versenyzők, ezért talán könnyítést jelentett számukra, hogy versenyszámonként nem egyedül kellett teljesíteniük, hanem felváltva szerepelhettek egy-egy erőpróba során, ami nem zárta ki, hogy a duó összesített eredményéből alakult ki a végső sorrend. A versenyszámok – kamionhúzás (hámmal és kötéllel), a póznavetés, a koffercipelés (2 x 120 kg) és az általunk csak „porolóállványnak” nevezett több, mint három mázsás monstrum vállon hordása talán a legnehezebb erőpróba volt. A bothúzás, amely ősi jakut sport – talán a nyers erőnek és a taktikus versenyzésnek egyik magasiskolája volt.

Képgaléria megtekintése (74 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek


A körből kitolás – egy szálfadarab, hurokkal a két végén –, szintén igen férfiias erőpróba volt, hiszen akit kiléptettek a körrel határolt területről, az veszített. A füles súlyzó vetése (úgy 15 kg-ot kóstált). Igen sajátságos technikát igényelt, amelynek ideális végrehajtásában sokat számított a próbázók dinamikája és gyorsasága.

Az időjárás mintha rendelve lett volna a programhoz – az eredményhirdetésig egy csepp eső sem esett, sőt a kupák átadása utánii percekben szakadt le csupán az ég, amikor a mezőny már búcsút intett egymásnak.

Az Országos Bajnokság az alábbi eredménnyel zárult:
1. Maunier Stephane – Mészáros Dávid (Székesfehérvár – Sárosd)
2. Vass István – Kovács Ferenc (Székesfehérvár – Polgárdi)
3. Zsámbok Zsolt – Juhász Csaba ((Somogyfajsz – Salgótarján)
4. Borbola Milán – Kocsis Kázmér (Kalocsa – Tabdi)
5. Franyó Róbert – Jancsovics Tivadar (Szeged – Abony)
6. Pető Viktor – Barta Szilárd (Jászdózsa)
7. Petes-Varga Dániel – Locskai József (Jászárokszállás – Kiskunhalas)

Képgaléria megtekintése (74 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 01. 19., 14:00
Indulnak a választási előkészületek. A kampány hivatalosan a február közepén kezdődik, ám az eseményre nem csak a pártoknak és a választóknak, hanem a lebonyolító szerveknek is föl kell készülniük. A kalocsai Választási Iroda felhívást tett közzé a szavazatszámláló bizottságokba való jelentkezésre.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 21., 16:19
Ahogy azt már a kormány bejelentette, az átoltottság további növelése és a járvány újabb hullámai elleni védekezés érdekében február 15-től oltási igazolvánnyá alakul a védettségi igazolvány. Még >>>
2022. 01. 21., 12:10
Ahogy Európában is egyre több tapasztalat gyűlik össze az omikronról, Németország vezető virológusa is korrigálni látszik álláspontját. Szerinte már ki lehet jelenteni, hogy ez a variáns általában kevésbé súlyos megbetegedést okoz, mint elődei. Még >>>
2022. 01. 21., 09:57
2021 májusában a Kalocsai Innovációs és Közművelődési Központ közreműködésével Kalocsa is csatlakozott a Digitális Jólét Programhoz, melynek célja az volt, hogy a kalocsai önkormányzat területén minél magasabb szintű okos városfejlesztések valósulhassanak meg - írja dr. Filvig Géza közösségi bejegyzésében. Még >>>
2022. 01. 21., 09:16
Várhatóan 2022. 01. 26-ig a Tomori Pál utca gallyazási munkálatai folytatódnak. Még >>>
2022. 01. 20., 18:02
Gyopáros Alpár kormánybiztos úr már második alkalommal érkezett körzetünkbe annak érdekében, hogy a vezetése alatt álló Magyar Falu Programról személyesen tájékoztassa településeink polgármestereit. Még >>>
2022. 01. 20., 09:36
Az utóbbi hat évből négyben hullott hó a világ legnagyobb sivatagában, de 2017. előtt 1979. óta nem volt ilyen. Nálunk a meteorológusok cudar hidegre figyelmeztetnek. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés