2017. 09. 23. szombat
Tekla
: 310 Ft   : 258 Ft Benzin: 364 Ft/l   Dízel: 351 Ft/l   Írjon nekünk

Sárkányhajó Kupa 2017. – Nevezés e hét vasárnap éjfélig, diákoknak ingyen!

Helyszín: Kubikus park, Vajas csatorna, Kalocsa
Dátum: 2017. május 25., csütörtök 14:00

Immár hetedik alkalommal kerül megrendezésre a kalocsai GYIÖK és a Kalocsa Kulturális Központ KKK szervezésében a kalocsai Sárkányhajó Kupa. Vasárnap éjfélig lehet nevezni, legalább tizenhét fős, optimális esetben 21 fős csapatokkal. A szokásos menetrend szerint az edzéseket csütörtökön tartják, míg pénteken az iskolás korosztályok futamait, szombaton pedig a felnőtt futamokat bonyolítják le. A diákoknak a nevezés ingyenes!

A verseny már kinőtte magát egyszerű városi rendezvényből a környék több más településéről érkező csapatok számára is vonzó, rangot adó próbatétellé. Évről-évre egyre több érdeklődőt vonz a május végén, a Kubikus parkban három napra fesztiválhangulatot generáló tömegsport-rendezvény, mely mára föliratkozott a város fontos nagyrendezvényeinek listájára. Ma már sok visszatérő csapat állandó legénységgel készül a megmérettetésre, várják, keresik a kiírást.

Ebben az évben a kalocsai GYIÖK kiskunhalasi társszervezete is képviselteti magát a kupán, így idén először GYIÖK-hajó is indul a versenyen, amelyben a kalocsai és a halasi diákönkormányzat tagjai együtt lapátolnak majd.


Forrás: KALOhírek archív

Újdonság, hogy ebben az éven azoknak is lehetőségük nyílik vízre szállni, akik a versenyre nm neveznek be, ugyanis a Kalocsai Gerillakertész Polgári Engedelmességi Mozgalom kenukkal települ ki a Vajasra, és ha igény lesz rá, az érdeklődőket szívesen elviszik majd egy kanyarra.

Szintén új elem, hogy a szervezők – látva ennek az édességnek a népszerűségét minden rendezvényen, ahol kapható – kürtőskalácssütőt is meghívtak a verseny idejére. Az édes, karamellás keltkalács-illat alapján bizonyára könnyű lesz rátalálni.

Sőt, amint megtudtuk, arról is egyeztetések folynak, hogy most első alkalommal határon túlról, Kúla városából is érkezhet egy csapat a szombati napra. Ezzel – mondhatni – elindulna a rendezvény a nemzetközivé válás útján, hogy sikerül-e útnak indítani a kúlai delegációt, az most már hamarosan meglátjuk!

A versengés mellett a csapatszellem erősítése, a közösségépítés is célja a Sárkányhajó Kupának, amit idén a csapatok számára – de akár a szurkolói táborok számára is – adott főzési lehetőség is elősegít.


Forrás: KALOhírek archív

Technikai információk

Regisztrációra május 21. éjfélig van lehetőség. A részletekről a GYIÖK Facebook oldalán elhelyezett tájékoztatóból értesülhetünk, nevezni is az onnan, és persze, innen is elérhető űrlap kitöltésével lehet. A regisztrált csapatok később e-mailben tudnak edzésidőpontot foglalni. Az érdeklődők minden további kérdésüket ugyanott, a GYIÖK elektronikus levelezési címén (gyiok.kalocsa@gmail.com) tehetik föl.
A felnőtt csapatok nevezési díja húszezer forint, amelyet a KKK sétálóutcai épületében kell befizetni, a diákok számára a nevezés ingyenes!

A hajókban 20 evezősnek van hely, a csapatnak emellett nélkülözhetetlen tagja a dobos, aki a ritmust adja az evezősöknek. Így a hajók legénysége optimális esetben huszonegy fős, akik közt legalább hat lánynak kell lennie. Emellett a csapatok nevezhetnek négy tartalékos versenyzőt is. Így az optimális – egyben maximális – csapatlétszám 25 fő. A nevezéshez legalább 17 versenyző – 8 pár evezős és a dobos – szükséges.
A díjazás korosztályonként történik, tehát külön jutalmazzák az általános, a középiskolák valamint a felnőtt mezőny legjobbjait.

Maga a kupa az edzésekkel indul csütörtök délután háromtól, az előre egyeztetett menetrend szerinti időbeosztással. Az edzésekre az időpontfoglalás érkezési sorendben lesz, érdemes tehát sietni az ideális edzési időpontokért!
Másnap délelőtt az általános iskolások futamait, délután a középiskolás csapatok rangadóit, szombaton pedig egész nap a felnőtt futamokat tartják meg.

A nevezők számának függvényében, amennyiben az időbe belefér, esetleg még reggel kilenctől edzésre is lesz lehetőség. Erre azonban ne vegyünk mérget, mivel minden évben nagyobb számú csapat indult a versenyen, és ha ez idén is így lesz, akkor lehet, hogy már rögtön reggel kilenckor éles futamokkal indul a nap.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

 legfrissebb videók

2017. 09. 07., 13:07
Kitalálta, ki az? Aki ismeri őt, meg fogja nézni ezt a filmet. A többiek, ha rákattintanak Tóth Dani legújabb rövidfilmjére, meg fognak lepődni, nem csak a világszínvonalú, egyedi szemléletű szobrokon. A filmben nyilatkozik régi mestere, a rajztanár Kiss István is, akinek megláthatjuk a fejfáját is. Nem vicc! Pedig nem is ő a főszereplő. Hanem Farkas Tibor, aki 4:15-nél, csak úgy visszakézből elkapja a babakocsit is. De a lényeg nem ez, hanem… Ám ezt mondja el ő maga!

Még több friss hír

2017-09-21 17:28:07
A demencia Európa szerte több mint 7 millió, Magyarországon nagyjából 250 ezer embert és környezetüket érinti nap mint nap. A betegség súlyos terhet ró nemcsak a betegekre, hanem családjukra is, amelyre a Magyar Telekom rendhagyó módon, egy önálló kisfilmmel hívja fel a figyelmet.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2017. 09. 22., 22:00
Kirándulást ne tervezz délutánra, vagy vigyél magaddal esernyőt is! Viszont szerencsére a piacra mehetsz reggel, még eső előtt. Még >>>
2017. 09. 22., 14:02
Még a múlt hétvégi viharban szakadt le ennek a fának az ága. Valószínűleg azért nem takarították el, mert alig lehet észrevenni. Még >>>
2017. 09. 21., 20:54
2019-re négysávos lesz az 54-es főút kecskeméti szakasza. Még >>>
2017. 09. 21., 18:00
A 40 éves kecskeméti nő 2017. szeptember 16-án ismeretlen helyre távozott lakásából. Azóta életjelet nem adott magáról, jelenlegi tartózkodási helye ismeretlen. Ha látta, hívja a rendőrséget! Még >>>
2017. 09. 21., 13:39
Egy országos programsorozathoz, az Ars Sacra Fesztiválhoz csatlakozva Nyitott Templomok Napját tartott a Kalocsai Református Egyházközség szeptember 16- án, szombaton Hunyadi utcai templomukban. Még >>>
2017. 09. 20., 09:01
Szabó Gyula is fényképezőgépet ragadott és megörökítette nekünk a kalocsai Dunát alkonyat idején. Köszönjük! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

SZÓLJON HOZZÁ

 Ágika
 2017-09-18 21:21:12
 3 Nyugdíjas szavazóknak múmia jelőlt. Jó választás, gratula!

Pénteken Botka László országjáró kampányának keretében jelöltbemutató utcafórumot tartott az MSZP a sétálóutcában. A párt miniszterelnök-jelöltje Angeli Gabriella támogatására biztatott. Angeli a Fidesz intézkedéseit bíráló, győzelem esetén népszerű intézkedések sorát ígérő beszédet mondott, majd másnap a párt országos rendezvényén is bemutatkozott.

 kisbéta
 2017-09-15 07:26:37
 5 Igen , követeljük, hogy számoljon el a Kalocsa-Kom pénzzel !!!!!!! Az a baj , hogy a sok seggnyalói csak a vastagon szedett részt olva...

Kinyóné Lakatos Melinda kérdésére válaszolt a napirendek lezárulta után dr. Bálint József polgármester, hírbe hozva egy kalocsai szövetkezetet és súlyos gyanút lebegtetve az előző városvezetéshez köthető magánszemélyek vonatkozásában.

 MrSmith
 2017-09-08 11:01:24
 5 "Most egy proli kerékpárútra lehet kiteríteni majd a törülközőket? A kisgyerekek veszélyben lesznek a száguldó kerékpárosoktól? " Alaira...

Az elnyert forrásból megújul a már meglévő, de nagyon elhasználódott, töredezett kerékpárút a település és az üdülőterület közt, és egy teljesen új kerékpárutat is kiépítenének, amely a korábban rebesgetett tervektől eltérően a tavat nem kerüli meg. Az első utcától haladna a kilencedik utcáig, végig a parton, majd tovább az erdőbe egy vargabetű erejéig. Sok fát ki akarnak vágni. Állítólag az üdülőtulajdonosok kérték.

  JETfly Magazin kiemelt hírei

A brit védelmi miniszter, Michael Fellon a napokban arról számolt be, hogy kollégájával, Khalid bin Mohammad Al-Attaiyah katari védelmi miniszterrel, szándéknyilatkozatot írtak alá 24 darab Eurofighter Typhoon eladásáról.
Az idén hetedik alkalommal rendezték meg az ostravai NATO napok egyik kiemelkedő eseményét, a Mi-17-es nemzetközi szimulátor versenyt.
A napokban, 2017. szeptember 14-én megérkezett Izraelbe a soron következő 2 F-35A Lighting II (Adir) típusú ötödik generációs vadászrepülőgép a Nevatim légibázisra.
A Brazil Légierő tervek szerint 2017 októberében-novemberében veheti majd át az utolsó 2, az Embraer Defense and Security által modernizált F-5FM Tiger II típusú vadászrepülőgépeit – írja a Jane’s Defence Weekly.