2024. 04. 14.
Tibor
: 392 Ft   : 367 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Sárkányhajó Kupa 2017. – Nevezés e hét vasárnap éjfélig, diákoknak ingyen!

Helyszín: Kubikus park, Vajas csatorna, Kalocsa
Dátum: 2017. május 25., csütörtök 14:00

Immár hetedik alkalommal kerül megrendezésre a kalocsai GYIÖK és a Kalocsa Kulturális Központ KKK szervezésében a kalocsai Sárkányhajó Kupa. Vasárnap éjfélig lehet nevezni, legalább tizenhét fős, optimális esetben 21 fős csapatokkal. A szokásos menetrend szerint az edzéseket csütörtökön tartják, míg pénteken az iskolás korosztályok futamait, szombaton pedig a felnőtt futamokat bonyolítják le. A diákoknak a nevezés ingyenes!

A verseny már kinőtte magát egyszerű városi rendezvényből a környék több más településéről érkező csapatok számára is vonzó, rangot adó próbatétellé. Évről-évre egyre több érdeklődőt vonz a május végén, a Kubikus parkban három napra fesztiválhangulatot generáló tömegsport-rendezvény, mely mára föliratkozott a város fontos nagyrendezvényeinek listájára. Ma már sok visszatérő csapat állandó legénységgel készül a megmérettetésre, várják, keresik a kiírást.

Ebben az évben a kalocsai GYIÖK kiskunhalasi társszervezete is képviselteti magát a kupán, így idén először GYIÖK-hajó is indul a versenyen, amelyben a kalocsai és a halasi diákönkormányzat tagjai együtt lapátolnak majd.


Forrás: KALOhírek archív

Újdonság, hogy ebben az éven azoknak is lehetőségük nyílik vízre szállni, akik a versenyre nm neveznek be, ugyanis a Kalocsai Gerillakertész Polgári Engedelmességi Mozgalom kenukkal települ ki a Vajasra, és ha igény lesz rá, az érdeklődőket szívesen elviszik majd egy kanyarra.

Szintén új elem, hogy a szervezők – látva ennek az édességnek a népszerűségét minden rendezvényen, ahol kapható – kürtőskalácssütőt is meghívtak a verseny idejére. Az édes, karamellás keltkalács-illat alapján bizonyára könnyű lesz rátalálni.

Sőt, amint megtudtuk, arról is egyeztetések folynak, hogy most első alkalommal határon túlról, Kúla városából is érkezhet egy csapat a szombati napra. Ezzel – mondhatni – elindulna a rendezvény a nemzetközivé válás útján, hogy sikerül-e útnak indítani a kúlai delegációt, az most már hamarosan meglátjuk!

A versengés mellett a csapatszellem erősítése, a közösségépítés is célja a Sárkányhajó Kupának, amit idén a csapatok számára – de akár a szurkolói táborok számára is – adott főzési lehetőség is elősegít.


Forrás: KALOhírek archív

Technikai információk

Regisztrációra május 21. éjfélig van lehetőség. A részletekről a GYIÖK Facebook oldalán elhelyezett tájékoztatóból értesülhetünk, nevezni is az onnan, és persze, innen is elérhető űrlap kitöltésével lehet. A regisztrált csapatok később e-mailben tudnak edzésidőpontot foglalni. Az érdeklődők minden további kérdésüket ugyanott, a GYIÖK elektronikus levelezési címén (gyiok.kalocsa@gmail.com) tehetik föl.
A felnőtt csapatok nevezési díja húszezer forint, amelyet a KKK sétálóutcai épületében kell befizetni, a diákok számára a nevezés ingyenes!

A hajókban 20 evezősnek van hely, a csapatnak emellett nélkülözhetetlen tagja a dobos, aki a ritmust adja az evezősöknek. Így a hajók legénysége optimális esetben huszonegy fős, akik közt legalább hat lánynak kell lennie. Emellett a csapatok nevezhetnek négy tartalékos versenyzőt is. Így az optimális – egyben maximális – csapatlétszám 25 fő. A nevezéshez legalább 17 versenyző – 8 pár evezős és a dobos – szükséges.
A díjazás korosztályonként történik, tehát külön jutalmazzák az általános, a középiskolák valamint a felnőtt mezőny legjobbjait.

Maga a kupa az edzésekkel indul csütörtök délután háromtól, az előre egyeztetett menetrend szerinti időbeosztással. Az edzésekre az időpontfoglalás érkezési sorendben lesz, érdemes tehát sietni az ideális edzési időpontokért!
Másnap délelőtt az általános iskolások futamait, délután a középiskolás csapatok rangadóit, szombaton pedig egész nap a felnőtt futamokat tartják meg.

A nevezők számának függvényében, amennyiben az időbe belefér, esetleg még reggel kilenctől edzésre is lesz lehetőség. Erre azonban ne vegyünk mérget, mivel minden évben nagyobb számú csapat indult a versenyen, és ha ez idén is így lesz, akkor lehet, hogy már rögtön reggel kilenckor éles futamokkal indul a nap.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 09., 15:25
Dr. Magóné Tóth Gyöngyi már korábban bejelentette polgármesteri ambícióit, mint a DK által támogatott jelölt. Hétfő délután hét további képviselőjelölttel együtt a Népművészeti Háznál tartottak sajtótájékoztatót a június 9-ei helyhatósági választásokra való felkészülésükről.
2024-04-07 13:47:00
A kampány célja kettős: nők számára hasznos eszközökből és intim higiéniás termékekből ajándékcsomagot összeállítani egy női táskában, melyet Pécsi Vivien a Szociális Bizottság, valamint a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálattal karöltve ad át rászoruló lányoknak és nőknek, továbbá felhívni a figyelmet arra, hogy Magyarországon, így Kalocsán is rengeteg olyan nő él, akik számára gondot okoz beszerezni az alapvető női higiéniás termékeket.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 04. 13., 10:56
A Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház székhelyén és telephelyein (Kecskemét, Kiskunfélegyháza, Kalocsa) a járóbeteg szakellátásokra a bejelentkezés minden esetben a betegfelvételi pontokon történik. Még >>>
2024. 04. 12., 17:28
Mostmár akik a piacra mennek, azok tapasztalhatják a változást. Még >>>
2024. 04. 09., 12:52
A mester a Magyar Művészeti Akadémia Népművészeti Tagozatának tagja lett, székfoglalóját a Pesti Vigadó Makovecz-termében tartotta meg. Még >>>
2024. 04. 08., 08:05
24 fok körüli nyárias meleg valószínű. Még >>>
2024. 04. 07., 13:51
A biztonsági övet nem használó utas maradandó fogyatékossággal járó sérüléseket szenvedett. Még >>>
2024. 04. 05., 11:42
A NAV munkatársai vásároltak két aranygyűrűt, melyeket az eladó lakásán vettek át, majd felfedték kilétüket. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK