2021. 12. 03. péntek
Ferenc, Olívia
: 362 Ft   : 320 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Sárkányhajó Kupa 2017. – Nevezés e hét vasárnap éjfélig, diákoknak ingyen!

Helyszín: Kubikus park, Vajas csatorna, Kalocsa
Dátum: 2017. május 25., csütörtök 14:00

Immár hetedik alkalommal kerül megrendezésre a kalocsai GYIÖK és a Kalocsa Kulturális Központ KKK szervezésében a kalocsai Sárkányhajó Kupa. Vasárnap éjfélig lehet nevezni, legalább tizenhét fős, optimális esetben 21 fős csapatokkal. A szokásos menetrend szerint az edzéseket csütörtökön tartják, míg pénteken az iskolás korosztályok futamait, szombaton pedig a felnőtt futamokat bonyolítják le. A diákoknak a nevezés ingyenes!

A verseny már kinőtte magát egyszerű városi rendezvényből a környék több más településéről érkező csapatok számára is vonzó, rangot adó próbatétellé. Évről-évre egyre több érdeklődőt vonz a május végén, a Kubikus parkban három napra fesztiválhangulatot generáló tömegsport-rendezvény, mely mára föliratkozott a város fontos nagyrendezvényeinek listájára. Ma már sok visszatérő csapat állandó legénységgel készül a megmérettetésre, várják, keresik a kiírást.

Ebben az évben a kalocsai GYIÖK kiskunhalasi társszervezete is képviselteti magát a kupán, így idén először GYIÖK-hajó is indul a versenyen, amelyben a kalocsai és a halasi diákönkormányzat tagjai együtt lapátolnak majd.


Forrás: KALOhírek archív

Újdonság, hogy ebben az éven azoknak is lehetőségük nyílik vízre szállni, akik a versenyre nm neveznek be, ugyanis a Kalocsai Gerillakertész Polgári Engedelmességi Mozgalom kenukkal települ ki a Vajasra, és ha igény lesz rá, az érdeklődőket szívesen elviszik majd egy kanyarra.

Szintén új elem, hogy a szervezők – látva ennek az édességnek a népszerűségét minden rendezvényen, ahol kapható – kürtőskalácssütőt is meghívtak a verseny idejére. Az édes, karamellás keltkalács-illat alapján bizonyára könnyű lesz rátalálni.

Sőt, amint megtudtuk, arról is egyeztetések folynak, hogy most első alkalommal határon túlról, Kúla városából is érkezhet egy csapat a szombati napra. Ezzel – mondhatni – elindulna a rendezvény a nemzetközivé válás útján, hogy sikerül-e útnak indítani a kúlai delegációt, az most már hamarosan meglátjuk!

A versengés mellett a csapatszellem erősítése, a közösségépítés is célja a Sárkányhajó Kupának, amit idén a csapatok számára – de akár a szurkolói táborok számára is – adott főzési lehetőség is elősegít.


Forrás: KALOhírek archív

Technikai információk

Regisztrációra május 21. éjfélig van lehetőség. A részletekről a GYIÖK Facebook oldalán elhelyezett tájékoztatóból értesülhetünk, nevezni is az onnan, és persze, innen is elérhető űrlap kitöltésével lehet. A regisztrált csapatok később e-mailben tudnak edzésidőpontot foglalni. Az érdeklődők minden további kérdésüket ugyanott, a GYIÖK elektronikus levelezési címén (gyiok.kalocsa@gmail.com) tehetik föl.
A felnőtt csapatok nevezési díja húszezer forint, amelyet a KKK sétálóutcai épületében kell befizetni, a diákok számára a nevezés ingyenes!

A hajókban 20 evezősnek van hely, a csapatnak emellett nélkülözhetetlen tagja a dobos, aki a ritmust adja az evezősöknek. Így a hajók legénysége optimális esetben huszonegy fős, akik közt legalább hat lánynak kell lennie. Emellett a csapatok nevezhetnek négy tartalékos versenyzőt is. Így az optimális – egyben maximális – csapatlétszám 25 fő. A nevezéshez legalább 17 versenyző – 8 pár evezős és a dobos – szükséges.
A díjazás korosztályonként történik, tehát külön jutalmazzák az általános, a középiskolák valamint a felnőtt mezőny legjobbjait.

Maga a kupa az edzésekkel indul csütörtök délután háromtól, az előre egyeztetett menetrend szerinti időbeosztással. Az edzésekre az időpontfoglalás érkezési sorendben lesz, érdemes tehát sietni az ideális edzési időpontokért!
Másnap délelőtt az általános iskolások futamait, délután a középiskolás csapatok rangadóit, szombaton pedig egész nap a felnőtt futamokat tartják meg.

A nevezők számának függvényében, amennyiben az időbe belefér, esetleg még reggel kilenctől edzésre is lesz lehetőség. Erre azonban ne vegyünk mérget, mivel minden évben nagyobb számú csapat indult a versenyen, és ha ez idén is így lesz, akkor lehet, hogy már rögtön reggel kilenckor éles futamokkal indul a nap.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 02., 10:46
Megérkeztek Drágszélre a Magyar Falu program keretein belül megvásárolt új kommunális eszközök. Még >>>
2021. 12. 02., 10:41
A tegnapi óriási érdeklődés után: íme a második feladvány, játékra fel! ♥ Még >>>
2021. 12. 02., 10:12
Bezárások várhatóak a vendéglátásban, miután a nagyobb céges rendezvényeket is sorban mondják le, ami még bevételt jelenthetne az éttermeknek. Még >>>
2021. 12. 01., 16:17
Hatodik alkalommal rendezik meg Kalocsán a Mikulásfutás és sétát, ami idén, ezen a héten vasárnap, 2021. december 5-én a Kubikus parkban lesz! Még >>>
2021. 12. 01., 11:50
Ma megnyílt az Információs Pont Kalocsán, a Szent István út 35. szám alatt! Még >>>
2021. 12. 01., 11:14
A jelenlegi trend elemzése szerint 460-465 forintos literenkénti benzinár, valamint 465-470 forintos gázolajár is lehet a kutakon. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés