2021. 12. 03. péntek
Ferenc, Olívia
: 362 Ft   : 320 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Jól rakta össze hőseit a Bosszúállók

Borbély-Juhász Ágnes  |  2017. 05. 26., 18:12

Nem filmtrailer következik, nem is bolygónk pusztulásának megakadályozását fogjuk dicsőíteni, csupán nem mehettünk el szó nélkül a mellett, hogy idén is mennyire kreatív neveket adó csapatokkal volt tele a Sárkányhajó Kupa mezőnye. Ott van mindjárt az álalános iskolások 14 nevezőjének legjobbja, a Bosszúállók, de folytathatnánk a sort a Vízi Raider vagy a Betonkacsák csapatával is. Az ötletgazdáknak külön dicséret jár még akkor is, ha a versenyt nem névadásra, hanem teljesítményre mérik.

Megint kifogta a jóidőt az a sok száz gyermek és felnőtt versenyző, aki vállalta, hogy megméretteti magát a város legnépszerűbb szabadidősport-rendezvényén. A nyitány a hagyományokhoz hűen most is az általános iskolásoké volt, ma délelőtt kilenckor az ő futamaikkal kezdődött a kétnapos őrület.

A több éve megszokott sárga-piros lapátok, a szintén piros mentőmellények, de még a sárkányhajók is változtak tavaly óta: most fekete-fehér mentőmellénybe bújt kék illetve piros lapátos versenyzők szítják a hullámokat még félelmetesebb sárkányfejjel dekorált hajókat irányítva.

Képgaléria megtekintése (95 db kép)

Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

A verseny lebonyolítása ugyanakkor maradt a régiben, ugyanott a rajt és a cél, ugyanúgy előbb az időeredmények, majd később az egymás elleni eredmények számítanak, tehát az alapszakaszt kivéve mindig a győztes jut tovább.

A legfiatalabbak mezőnyének helyosztóit kora délután tartották. A bronzérmekért a Viszontlátásra és a Belvárosi Tűzokádók lapátoltak, közülük utóbbiak haladtak át előbb a célvonalon. Majd a Nagyasszonyunk Katolikus Intézmény Hajókató névre keresztelt egysége és a Fényi Gyula Általános Iskola Bosszúállói feszültek egymásnak az aranyérmekért. És ahogy azt már felvezetőnkben elárultuk, a Bosszúállók csapatmunkája működött jobban, így egy évig őrizhetik a hetedik éve vándorló serleget.

Képgaléria megtekintése (95 db kép)

Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

Az okleveleket, érmeket, emlékplaketteket, és a kupát Kovács Bertilla ifjúsági polgármester adta át a versenyzőknek közvetlenül a döntő után. A küzdelmekben a következő csapatok vettek még részt: Dragon Tanonc, Belvárosi Vikingek, Tucskös Üvegbaglyok, Elefántok, Algák, Betonkacsák, Kroásszióóók, Vízi Raider, Sárkányok, Vasmacskák.

Tovább a szombati menetrendre >>>

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 02., 10:46
Megérkeztek Drágszélre a Magyar Falu program keretein belül megvásárolt új kommunális eszközök. Még >>>
2021. 12. 02., 10:41
A tegnapi óriási érdeklődés után: íme a második feladvány, játékra fel! ♥ Még >>>
2021. 12. 02., 10:12
Bezárások várhatóak a vendéglátásban, miután a nagyobb céges rendezvényeket is sorban mondják le, ami még bevételt jelenthetne az éttermeknek. Még >>>
2021. 12. 01., 16:17
Hatodik alkalommal rendezik meg Kalocsán a Mikulásfutás és sétát, ami idén, ezen a héten vasárnap, 2021. december 5-én a Kubikus parkban lesz! Még >>>
2021. 12. 01., 11:50
Ma megnyílt az Információs Pont Kalocsán, a Szent István út 35. szám alatt! Még >>>
2021. 12. 01., 11:14
A jelenlegi trend elemzése szerint 460-465 forintos literenkénti benzinár, valamint 465-470 forintos gázolajár is lehet a kutakon. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés