2023. 03. 29. szerda
Auguszta
: 381 Ft   : 351 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

A Bosszúállóké a diadal – A középiskolások futamaival folytatódott a Sárkányhajó Kupa

Illés György Cinó  |  2017. 05. 27., 07:12

Ma délután két órától tartották a középiskolás csapatok versenyeit a már hagyományos Sárkányhajó Kupán, amelyen ezúttal nyolc hajó legénysége mérte össze gyorsaságát. Délelőtt az általános iskolás futamokon a Fényi Gyula Általános Iskola Bosszúállók névre keresztelt csapata nyerte meg a döntő futamot. Furcsa, de délután a középiskolások versenyében ugyanezzel a névvel diadalmaskodott a többségében a Dózsa, kisebbségben a Szent István Gimnázium diákjaiból álló csapat. Úgy látszik, ezt a bosszút nagyon komolyan gondolták!

Az általános iskolás hajók nemes versengésének eredményét már megírtuk. Ez után elég meglepő, hogy

A BOSSZÚÁLLÓK DÉLELŐTTI GYŐZELMÉT KÖVETŐEN DÉLUTÁN A KÖZÉPISKOLÁS FUTAMOK KAPCSÁN UGYANERRŐL SZÁMOLHATUNK BE, ÍGY LETT EGY KIS DEZSAVŰNK.

A középiskolások péntek délután – ragyogó, szép kirándulóidőben, de időszakonként elég goromba ellenszéllel, így kellemetlen, nyugtalan vízfelszínen – megtartott versenye három szakaszból állt. A negyeddöntők győztesei páronként megküzdöttek egymással a második fordulóban a döntőbe jutásért. E forduló győztesei az aranyért álltak rajthoz, az alul maradottak ádáz küzdelemben döntöttek a vigasztalódást jelentő bronzérmek sorsáról.

Az első fordulóban a Bosszúállók a Royal Team legyőzésével, a Legendák a Süllyedő Hajók fölötti diadallal, a D-Faktor a Hunyadi Vikingek, a Majdnem pedig a Last Minute fölött aratott győzelemmel vívta ki a jogosultságot az elődöntőn való részvételre.

A második forduló során a tavalyi címvédő, a Szent István Gimnázium diákjaiból verbuválódott Legendák és a Bosszúállók párharca az utóbbi csapat elsőségét hozta, így ők indulhattak az aranyéremért és a végső győzteseknek járó kupáért.

Képgaléria megtekintése (39 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek

A másik ágon a szintén gimis Majdnem és a D-Faktor küzdött meg a továbbjutásért – az előbbieknek csak majdnem sikerült a továbbjutás. Így ők a bronzéremért küzdhettek meg a Legendákkal, majdnem sikerült is fölkapaszkodniuk a dobogóra, ám ellenfelük ezúttal jobban lapátolt.

A BORZÉRMET TEHÁT A LEGENDÁK CSAPATA NYERTE EL.

Az aranyfutamon a D-Faktor és a Bosszúállók izgalmas csatájában az utóbbi alakulat bizonyult gyorsabbnak, így

AZ ABSZOLÚT GYŰZELEM EZÚTTAL TÖBBSÉGÉBEN A DÓZSA DIÁKJAIBÓL SZERVEZŐDÖTT, GIMNAZISTA SEGÉDERŐKKEL KIEGÉSZÜLT BOSSZÚÁLLÓK CSAPATÁÉ, EGY ÉVIG ÖVÉK A VÁNDORSERLEG.

Képgaléria megtekintése (39 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek

Szertefoszlottak tehát a tavaly egyszer már sikerrel címet védett Legendák álma a triplázásról, sőt

AZ EZÜSTÉRMET IS KIÉNEKELTE A CÍMVŐDŐK SZÁJÁBÓL A DÓZSA DIÁKJAIBÓL ÁLLÓ D-FAKTOR HAJÓJA,

akik egyébként tavaly is a dobogó második fokán zártak, úgy tűnik tehát, hogy bérletük van erre a helyre, amibe nem hinném, hogy bele nyugszanak jövőre!

A szervező GYIÖK is önálló hajóval indult, amelyben azonban a rendezéssel járó sok teendő miatt társszervezetüktől, a Kiskunhalasi GYIÖK-től kaptak segéderőket.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-03-24 13:15:00
Kertészeti eszközök, öntözőberendezések, tápanyag-utánpotló szerek, gasztronómiai különlegességek, termelői vásár és vidékfejlesztési támogatási információs pont is várja majd az expora kilátogatókat.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 29., 16:00
Zöld erdőben jártunk már sokszor, most íme néhány tradicionális húsvéti vers gyerekeknek, felnőtteknek. Még >>>
2023. 03. 28., 16:57
Már nagyban zajlanak a Paprikfaesztivál előkészítő munkálatai! Még >>>
2023. 03. 28., 16:19
A legalább 20 főt foglalkoztató cégek közel háromnegyede véli úgy, hogy árat fog emelni a közeljövőben egy kutatás szerint. Még >>>
2023. 03. 28., 13:33
Nem kell hozzá PhD kelt tésztából, sőt komolyabb felszerelés sem, csak egy kis idő. Kicsit több, mint amennyi idő alatt a boltban levennénk a polcról, de az eredmény kárpótol. Még >>>
2023. 03. 28., 09:52
Hét gyanúsítottból álló bűnbanda ügyében fejezték be a nyomozást a kalocsai rendőrök. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK