2021. 12. 07. kedd
Ambrus
: 366 Ft   : 324 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

A Bosszúállóké a diadal – A középiskolások futamaival folytatódott a Sárkányhajó Kupa

Illés György Cinó  |  2017. 05. 27., 07:12

Ma délután két órától tartották a középiskolás csapatok versenyeit a már hagyományos Sárkányhajó Kupán, amelyen ezúttal nyolc hajó legénysége mérte össze gyorsaságát. Délelőtt az általános iskolás futamokon a Fényi Gyula Általános Iskola Bosszúállók névre keresztelt csapata nyerte meg a döntő futamot. Furcsa, de délután a középiskolások versenyében ugyanezzel a névvel diadalmaskodott a többségében a Dózsa, kisebbségben a Szent István Gimnázium diákjaiból álló csapat. Úgy látszik, ezt a bosszút nagyon komolyan gondolták!

Az általános iskolás hajók nemes versengésének eredményét már megírtuk. Ez után elég meglepő, hogy

A BOSSZÚÁLLÓK DÉLELŐTTI GYŐZELMÉT KÖVETŐEN DÉLUTÁN A KÖZÉPISKOLÁS FUTAMOK KAPCSÁN UGYANERRŐL SZÁMOLHATUNK BE, ÍGY LETT EGY KIS DEZSAVŰNK.

A középiskolások péntek délután – ragyogó, szép kirándulóidőben, de időszakonként elég goromba ellenszéllel, így kellemetlen, nyugtalan vízfelszínen – megtartott versenye három szakaszból állt. A negyeddöntők győztesei páronként megküzdöttek egymással a második fordulóban a döntőbe jutásért. E forduló győztesei az aranyért álltak rajthoz, az alul maradottak ádáz küzdelemben döntöttek a vigasztalódást jelentő bronzérmek sorsáról.

Az első fordulóban a Bosszúállók a Royal Team legyőzésével, a Legendák a Süllyedő Hajók fölötti diadallal, a D-Faktor a Hunyadi Vikingek, a Majdnem pedig a Last Minute fölött aratott győzelemmel vívta ki a jogosultságot az elődöntőn való részvételre.

A második forduló során a tavalyi címvédő, a Szent István Gimnázium diákjaiból verbuválódott Legendák és a Bosszúállók párharca az utóbbi csapat elsőségét hozta, így ők indulhattak az aranyéremért és a végső győzteseknek járó kupáért.

Képgaléria megtekintése (39 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek

A másik ágon a szintén gimis Majdnem és a D-Faktor küzdött meg a továbbjutásért – az előbbieknek csak majdnem sikerült a továbbjutás. Így ők a bronzéremért küzdhettek meg a Legendákkal, majdnem sikerült is fölkapaszkodniuk a dobogóra, ám ellenfelük ezúttal jobban lapátolt.

A BORZÉRMET TEHÁT A LEGENDÁK CSAPATA NYERTE EL.

Az aranyfutamon a D-Faktor és a Bosszúállók izgalmas csatájában az utóbbi alakulat bizonyult gyorsabbnak, így

AZ ABSZOLÚT GYŰZELEM EZÚTTAL TÖBBSÉGÉBEN A DÓZSA DIÁKJAIBÓL SZERVEZŐDÖTT, GIMNAZISTA SEGÉDERŐKKEL KIEGÉSZÜLT BOSSZÚÁLLÓK CSAPATÁÉ, EGY ÉVIG ÖVÉK A VÁNDORSERLEG.

Képgaléria megtekintése (39 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek

Szertefoszlottak tehát a tavaly egyszer már sikerrel címet védett Legendák álma a triplázásról, sőt

AZ EZÜSTÉRMET IS KIÉNEKELTE A CÍMVŐDŐK SZÁJÁBÓL A DÓZSA DIÁKJAIBÓL ÁLLÓ D-FAKTOR HAJÓJA,

akik egyébként tavaly is a dobogó második fokán zártak, úgy tűnik tehát, hogy bérletük van erre a helyre, amibe nem hinném, hogy bele nyugszanak jövőre!

A szervező GYIÖK is önálló hajóval indult, amelyben azonban a rendezéssel járó sok teendő miatt társszervezetüktől, a Kiskunhalasi GYIÖK-től kaptak segéderőket.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 07., 20:04
A Mikulást és rénszarvasát a kecskeméti megyei kórházban énekszóval várták a gyermekek és szüleik az erkélyen. A Mikulás szokatlan érkezését a Covid-járvány miatt szervezték a magasba. Még >>>
2021. 12. 07., 18:35
Kérjük a tisztelt lakosságot, hogy segítsék a Kalocsa Város Önkormányzat Városfejlesztési és Üzemeltetési Osztályának munkáját a kérdőív kitöltésével. Még >>>
2021. 12. 07., 15:41
A Csajda-kertben épülhet játszótér, a temetőben a kerítés javítására és világításra is jut a forrásból. Még >>>
2021. 12. 07., 10:30
A karácsonyi szezonban ismét karitatív kampányt indít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az OMV Hungária: a töltőállomásokon megvásárolható adománykártyákkal lehet támogatni az alapítvány munkáját. Még >>>
2021. 12. 07., 08:41
A hetedik játéknaphoz érkeztünk, lássuk a feladványt! Még >>>
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés