2023. 03. 28. kedd
Gedeon, Johanna
: 385 Ft   : 356 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Beethoven, Balkán, Bikini a Kék Madár Fesztivál programján – A kalocsai polgármesternek sok irigye lesz

Helyszín: Sétálóutca, Szent István király templom
Dátum: 2022. június 12., vasárnap 10:30
Beethoven, Balkán, Bikini a Kék Madár Fesztivál programján – A kalocsai polgármesternek sok irigye lesz

Fél tizenegykor a Söndörgő Együttes indítja a XXX. Kék Madár Fesztivál zárónapjának programját a sétálóutcában. Délután négytől a Bikini játszik ugyanott. Este hétkor a Szent István Király (egykori Jezsuita) templomban a Miskolci Szimfonikus Zenekar és a Debreceni Kodály Kórus adja elő Beethoven IX. szimfóniája. Szólóénekesként közreműködik: Horti Lilla, Megyesi Schwartz Lúcia, Horváth István és Kiss András, vezényel: Antal Mátyás.

A Bikinit nem kell bemutatni, hiszen már több mint negyven éve színesítik a hazai könnyűzenei életet, számos slágerrel ajándékozva meg a közönséget.

A Söndörgő együttesről a fesztivált népszerűsítő sajtótájékoztatóján Lakatos György fesztiváligazgató elmondta, a zenekart nagyrészt a szintén balkáni, délszláv népzenét játszó Vujicsics Együttes tagjainak gyermekei alakították, és viszik tovább a szüleik által megkezdett utat.

Beethoven IX. Szimfóniájáról Lakatos György elmondta: ez a zenemű – a szerző talán legismertebb műve – még sohasem hangzott el Kalocsán és környékén sem, sőt, számos nagyvárosban sem.
A sajtótájékoztatón mellette ülő dr. Filvig Géza polgármesterhez fordulva pedig így szólt:

Büszke legyél, hogy hol nem hangzott el, mert azok a polgármesterek most irigykednek! Én bízok benne, hogy ott egy gombostűt se lehet majd leejteni."Kitűzők továbbra is minden helyszínen vásárolhatóak, és lehet értük a kikiáltási árnál többet is adni, vagy csak úgy adományozni, szem előtt tartva a fesztivál célját: a beteg gyermekek támogatását.

Mert cseppenként telik meg a tenger…”

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-03-24 13:15:00
Kertészeti eszközök, öntözőberendezések, tápanyag-utánpotló szerek, gasztronómiai különlegességek, termelői vásár és vidékfejlesztési támogatási információs pont is várja majd az expora kilátogatókat.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 28., 16:57
Már nagyban zajlanak a Paprikfaesztivál előkészítő munkálatai! Még >>>
2023. 03. 28., 16:19
A legalább 20 főt foglalkoztató cégek közel háromnegyede véli úgy, hogy árat fog emelni a közeljövőben egy kutatás szerint. Még >>>
2023. 03. 28., 13:33
Nem kell hozzá PhD kelt tésztából, sőt komolyabb felszerelés sem, csak egy kis idő. Kicsit több, mint amennyi idő alatt a boltban levennénk a polcról, de az eredmény kárpótol. Még >>>
2023. 03. 28., 09:52
Hét gyanúsítottból álló bűnbanda ügyében fejezték be a nyomozást a kalocsai rendőrök. Még >>>
2023. 03. 28., 09:45
A kisfiú keresésében jelenleg is több százan vesznek részt. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK