2022. 07. 07. csütörtök
Appolónia
: 410 Ft   : 400 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Beethoven, Balkán, Bikini a Kék Madár Fesztivál programján – A kalocsai polgármesternek sok irigye lesz

Helyszín: Sétálóutca, Szent István király templom
Dátum: 2022. június 12., vasárnap 10:30
Beethoven, Balkán, Bikini a Kék Madár Fesztivál programján – A kalocsai polgármesternek sok irigye lesz

Fél tizenegykor a Söndörgő Együttes indítja a XXX. Kék Madár Fesztivál zárónapjának programját a sétálóutcában. Délután négytől a Bikini játszik ugyanott. Este hétkor a Szent István Király (egykori Jezsuita) templomban a Miskolci Szimfonikus Zenekar és a Debreceni Kodály Kórus adja elő Beethoven IX. szimfóniája. Szólóénekesként közreműködik: Horti Lilla, Megyesi Schwartz Lúcia, Horváth István és Kiss András, vezényel: Antal Mátyás.

A Bikinit nem kell bemutatni, hiszen már több mint negyven éve színesítik a hazai könnyűzenei életet, számos slágerrel ajándékozva meg a közönséget.

A Söndörgő együttesről a fesztivált népszerűsítő sajtótájékoztatóján Lakatos György fesztiváligazgató elmondta, a zenekart nagyrészt a szintén balkáni, délszláv népzenét játszó Vujicsics Együttes tagjainak gyermekei alakították, és viszik tovább a szüleik által megkezdett utat.

Beethoven IX. Szimfóniájáról Lakatos György elmondta: ez a zenemű – a szerző talán legismertebb műve – még sohasem hangzott el Kalocsán és környékén sem, sőt, számos nagyvárosban sem.
A sajtótájékoztatón mellette ülő dr. Filvig Géza polgármesterhez fordulva pedig így szólt:

Büszke legyél, hogy hol nem hangzott el, mert azok a polgármesterek most irigykednek! Én bízok benne, hogy ott egy gombostűt se lehet majd leejteni."Kitűzők továbbra is minden helyszínen vásárolhatóak, és lehet értük a kikiáltási árnál többet is adni, vagy csak úgy adományozni, szem előtt tartva a fesztivál célját: a beteg gyermekek támogatását.

Mert cseppenként telik meg a tenger…”

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 07. 03., 08:34
Kalocsán Jézus Szíve ünnepéhez kapcsolódóan tartották meg a város főbúcsúját június 26-án, vasárnap. Az ünnepen Berta Tibor tábori püspök mutatott be szentmisét a Nagyboldogasszony-főszékesegyházban.
2022. 07. 02., 12:47
Az új utcabútorok napelemes energiaforrással működnek, mobiltelefonok töltésére alkalmasak, illetve környezetükben Wi-Fi szolgáltatást nyújtanak és meteorológiai adatokat is szolgáltatnak. Az okospadok ingyenesen használhatóak, ahogyan a bevezetés időszakában a térnek a malom melletti hídnál lévő sarkánál felállított töltőállomás is.
2022. 06. 29., 15:40
Amíg szüleik a vizsgálatokon vettek részt, a gyerekek ugrálóvárban hancúrozhattak, és az összes résztvevőt egy tál babgulyásra is megvendégelte az egészségnapon a Kalocsa Város Cigány Nemzetiségi Önkormányzata, akiknek hívására hétfőn városunkba érkezett a Nemzeti Népegészségügyi Központ egészségügyi szűrőbusza.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 07. 06., 11:04
2022. július 5-én Jenei Zoltán országos kórházfőigazgató adta át a megbízást dr. Gondos Miklósnak a kecskeméti kórházban. Még >>>
2022. 07. 05., 18:03
A Dunától keletre fordulhat elő elvétve zápor, zivatar. Még >>>
2022. 07. 05., 15:04
A politikus a kórházba kerülés után vakbél műtéten esett át. Még >>>
2022. 07. 05., 14:54
2022. július 07-től 18-ig a víz minőségének romlásával, időszakos vízhiánnyal és nyomás csökkenéssel kell számolni Kalocsán és valamennyi környező településen. Még >>>
2022. 07. 05., 10:15
A horvát kormány célja, hogy biztosítsa az állampolgárok életszínvonalát és az energiaellátás biztonságát, továbbá a bevételeket a turisztikai szezonban. Még >>>
2022. 07. 04., 15:22
Itt az ideje, hogy felálljon egy önálló határvadász testület, ami kizárólag a határvédelemmel foglalkozik! Magyarország biztonságából nem engedhetünk- fogalmazott Kocsis Máté Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK