2023. 03. 25. szombat
Irén, Írisz
: 388 Ft   : 362 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Kék Madár Fesztivál – Idén 46 beteg gyermeket támogatnak

2016. 06. 13., 12:39

Szombaton délelőtt tartották a Kék Madár Alapítvány idei pályázatának eredményhirdetését. A teltházas rendezvényen a Ládafia Bábszínház előadása után kihirdették a támogatásban részesülők névsorát. Utána a téren fagylalt és fagyibohócok várták a gyerekeket.

Szombat délelőtt 10 órakor kezdődött a színházban a Ládafia Bábszínház Az ördög kilenc kérdése című előadása. A kéttagú, biatorbágyi bábtársulat produkcióját követően a bábelőadásra érkezett gyerekeknek a belépő fejében az előadás mellett – a Szalontai Cukrászda jóvoltából egy gombóc ingyenfagyi is járt, miközben a Negyvennyolcasok terén „fagyibohócok” szórakoztatták a kicsiket, gólyalábas, óriásbábos bohóctréfáikkal.

A sétálóutcában eközben és ezt követően kézműves kirakodóvásár, valamint tradicionális fajátékokkal berendezett játszótér is várta a porontyokat és szüleiket.

Képgaléria megtekintése (137 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek

A színházi program keretében, a bábelőadás után Bayer Ilona ismertette a fesztivál alapítványának idei pályázatában támogatást nyert gyermekek névsorát.

Eben az esztendőben 46 beteg gyermeket támogatnak a fesztivál bevételéből és egyéb adományokból összegyűlt alapítványi forrásból.

Képgaléria megtekintése (137 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek

Amint Réfy Miklóstól, az alapítvány kuratóriumának elnökétől megtudtuk, idén 52 család pályázott a támogatásra. Mint mondta, ez minden évben nehéz döntés, de mindig jelentkeznek olyanok is, akik nem jogosultak a támogatásra, mivel nem felelnek meg a pályázat területi, korhatári kritériumainak. Ezeket a pályázatokat fájó szívvel, de el kell utasítaniuk, noha tudják, hogy a segítségre ott is szükség volna – mondta az elnök.
Az idén elutasított hat pályázat esetében volt több területen kívüli, és volt túlkoros pályázó is. Emellett olyan is előfordult, hogy a pályázó család tavaly nem számolt el a pályázati forrás fölhasználásával, ami szintén elutasítást von maga után.

Képgaléria megtekintése (137 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek

A támogatásokat két körben osztják szét. A 46 támogatott először 50 ezer forint támogatásban részesül, majd a fesztivál sikerének függvényében az esetleges maradványösszeg is szétosztásra kerül. Az alaptámogatást minden esetben egyenlő arányban osztják szét, azonban a maradvány felosztásánál ezúttal a támogatott gyermek állapotának súlyosságát, kezelésének, ápolásának várható költségeit, időtartamát figyelembe véve dönthetnek – tudtuk meg.

Mindehhez Réfy Miklós a fesztivál második napján még hozzáfűzte, hogy ha továbbra is az addigiak szerint alakulnak a nézőszámok, akkor csinos összegről dönthetnek a kiegészítő támogatás céljára.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-03-21 13:01:32
A Kalocsai Városi Balesetmegelőzési Bizottság első alkalommal rendezi meg a Szelidi-tó kerülő túrát, melyre nevezni a Holdfény Campingben lehet reggel 9 órától. Az utolsó túrázók 12 órakor indulnak útnak.
2023-03-21 08:47:44
A kalocsai kereskedő, Szabó Ferenc a ravatalon feküdt, amikor a város népe a jobbágy-felszabadításra koccintott. Petőfi költészetét általa ismerhették meg a kalocsaiak, unokaöccse a szabadságharc lőporfelelőse volt. A sírvers, a sírkő és az alatta eltemetett személy történetét a március 15-ei emlékhelyavatón ismerhettük meg.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 25., 11:49
Magánszemély belföldön csak nemzeti dohányboltban szerezhet be dohánygyártmányt, azaz "snüsszt" is. Még >>>
2023. 03. 25., 08:37
Szombaton rendezik meg az idei Föld órája akciót: 20 óra 30 perctől a bolygó számos nevezetessége elsötétül egy órára. Még >>>
2023. 03. 24., 11:24
Elektromos hálózatépítési munkálatok miatt huzamosabb időre hol részlegesen, hol teljes egészében lezárnak több járdaszakaszt. Az Az időszakos korlátozások egy parkolót is érintenek. MVM Démász tájékoztatása! Még >>>
2023. 03. 24., 09:06
A két vádlottat jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett pénzmosás bűntettével, társaikat bűnpártolás és lopás bűntettével, valamint sikkasztás vétségével vádolják. Még >>>
2023. 03. 24., 08:29
Csapadékosabbra fordul az időjárás a hétvégére és lehűlés kezdődik. Még >>>
2023. 03. 23., 17:46
Tavaly kifejezetten súlyos aszály pusztított az ország mezőgazdasági területeinek 80 százalékán, melyből 1,45 millió hektárra jelentettek be aszálykárt. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK