2022. 07. 07. csütörtök
Appolónia
: 410 Ft   : 400 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Kék Madár Fesztivál – Idén 46 beteg gyermeket támogatnak

2016. 06. 13., 12:39

Szombaton délelőtt tartották a Kék Madár Alapítvány idei pályázatának eredményhirdetését. A teltházas rendezvényen a Ládafia Bábszínház előadása után kihirdették a támogatásban részesülők névsorát. Utána a téren fagylalt és fagyibohócok várták a gyerekeket.

Szombat délelőtt 10 órakor kezdődött a színházban a Ládafia Bábszínház Az ördög kilenc kérdése című előadása. A kéttagú, biatorbágyi bábtársulat produkcióját követően a bábelőadásra érkezett gyerekeknek a belépő fejében az előadás mellett – a Szalontai Cukrászda jóvoltából egy gombóc ingyenfagyi is járt, miközben a Negyvennyolcasok terén „fagyibohócok” szórakoztatták a kicsiket, gólyalábas, óriásbábos bohóctréfáikkal.

A sétálóutcában eközben és ezt követően kézműves kirakodóvásár, valamint tradicionális fajátékokkal berendezett játszótér is várta a porontyokat és szüleiket.

Képgaléria megtekintése (137 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek

A színházi program keretében, a bábelőadás után Bayer Ilona ismertette a fesztivál alapítványának idei pályázatában támogatást nyert gyermekek névsorát.

Eben az esztendőben 46 beteg gyermeket támogatnak a fesztivál bevételéből és egyéb adományokból összegyűlt alapítványi forrásból.

Képgaléria megtekintése (137 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek

Amint Réfy Miklóstól, az alapítvány kuratóriumának elnökétől megtudtuk, idén 52 család pályázott a támogatásra. Mint mondta, ez minden évben nehéz döntés, de mindig jelentkeznek olyanok is, akik nem jogosultak a támogatásra, mivel nem felelnek meg a pályázat területi, korhatári kritériumainak. Ezeket a pályázatokat fájó szívvel, de el kell utasítaniuk, noha tudják, hogy a segítségre ott is szükség volna – mondta az elnök.
Az idén elutasított hat pályázat esetében volt több területen kívüli, és volt túlkoros pályázó is. Emellett olyan is előfordult, hogy a pályázó család tavaly nem számolt el a pályázati forrás fölhasználásával, ami szintén elutasítást von maga után.

Képgaléria megtekintése (137 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek

A támogatásokat két körben osztják szét. A 46 támogatott először 50 ezer forint támogatásban részesül, majd a fesztivál sikerének függvényében az esetleges maradványösszeg is szétosztásra kerül. Az alaptámogatást minden esetben egyenlő arányban osztják szét, azonban a maradvány felosztásánál ezúttal a támogatott gyermek állapotának súlyosságát, kezelésének, ápolásának várható költségeit, időtartamát figyelembe véve dönthetnek – tudtuk meg.

Mindehhez Réfy Miklós a fesztivál második napján még hozzáfűzte, hogy ha továbbra is az addigiak szerint alakulnak a nézőszámok, akkor csinos összegről dönthetnek a kiegészítő támogatás céljára.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 07. 03., 08:34
Kalocsán Jézus Szíve ünnepéhez kapcsolódóan tartották meg a város főbúcsúját június 26-án, vasárnap. Az ünnepen Berta Tibor tábori püspök mutatott be szentmisét a Nagyboldogasszony-főszékesegyházban.
2022. 07. 02., 12:47
Az új utcabútorok napelemes energiaforrással működnek, mobiltelefonok töltésére alkalmasak, illetve környezetükben Wi-Fi szolgáltatást nyújtanak és meteorológiai adatokat is szolgáltatnak. Az okospadok ingyenesen használhatóak, ahogyan a bevezetés időszakában a térnek a malom melletti hídnál lévő sarkánál felállított töltőállomás is.
2022. 06. 29., 15:40
Amíg szüleik a vizsgálatokon vettek részt, a gyerekek ugrálóvárban hancúrozhattak, és az összes résztvevőt egy tál babgulyásra is megvendégelte az egészségnapon a Kalocsa Város Cigány Nemzetiségi Önkormányzata, akiknek hívására hétfőn városunkba érkezett a Nemzeti Népegészségügyi Központ egészségügyi szűrőbusza.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 07. 06., 11:04
2022. július 5-én Jenei Zoltán országos kórházfőigazgató adta át a megbízást dr. Gondos Miklósnak a kecskeméti kórházban. Még >>>
2022. 07. 05., 18:03
A Dunától keletre fordulhat elő elvétve zápor, zivatar. Még >>>
2022. 07. 05., 15:04
A politikus a kórházba kerülés után vakbél műtéten esett át. Még >>>
2022. 07. 05., 14:54
2022. július 07-től 18-ig a víz minőségének romlásával, időszakos vízhiánnyal és nyomás csökkenéssel kell számolni Kalocsán és valamennyi környező településen. Még >>>
2022. 07. 05., 10:15
A horvát kormány célja, hogy biztosítsa az állampolgárok életszínvonalát és az energiaellátás biztonságát, továbbá a bevételeket a turisztikai szezonban. Még >>>
2022. 07. 04., 15:22
Itt az ideje, hogy felálljon egy önálló határvadász testület, ami kizárólag a határvédelemmel foglalkozik! Magyarország biztonságából nem engedhetünk- fogalmazott Kocsis Máté Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK