2023. 02. 02. csütörtök
Aida, Karolina
: Ft   : Ft Benzin: 655.9 Ft/l   Dízel: 717.8 Ft/l   Írjon nekünk

Korai kékmadarak hozták a fesztivál hírét

Illés György Cinó  |  2016. 03. 29., 16:05

Március 17-18-án, csütörtökön és pénteken immár másodszor rendezték meg a Tomori Pál Könyvtárban a Korai Kék Madár „minifesztivált”, amelynek keretében a március 15-én díszpolgárrá avatott Lakatos György tanítványai, barátai segítségével népszerűsítette a zene szeretetét, valamint a június második hetében megrendezésre kerülő Kék Madár Fesztivált a kalocsai középiskolák diákjainak körében, az első napon három, a másodikon egy rendhagyó tanóra keretében.

A Korai Kék madár tavaly életre keltett hagyományát folytatva tartották meg a rendhagyó órákat – voltaképpen interaktív koncerteket –, amelyeken az előadott zeneszámokhoz kapcsolódó kérdésekre adott helyes válaszokért koncertbelépőt, illetve csokit lehetett nyerni. Az aktívabbak közt volt olyan is, aki több csokit fölhalmozva térhetett haza, illetve vissza az iskolájába a színvonalas hangverseny után.

A fagotton játszó Lakatos György segítője csütörtökön a gitáron, illetve a jazz énekesként közreműködő idősebb és ifjabb Egri János, valamint tubavirtuóz Lukács Gergely volt, pénteken pedig a fuvolán és zongorán remeklő Forró Fruzsina színesítette játékával a programot, amelyet a fiatalok nagy lelkesedéssel fogadtak. A zeneszámok közt a fejtörő feladványok mellett a humorra, vidámságra is jutott idő, az oldott légkör ellenére magukat az előadott műveket viszont pisszenés nélkül hallgatták a diákok.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek

A rendezvénysorozat egyik fő célja az, hogy a fiatalabb generációt is bevonzza a majdani fesztivál előadásaira, programjaira, egyben a koncertek későbbi bázisközönségét is építgetve városunkban. Mert aki egyszer rákapott a „zene ízére”, annak a fesztivál programja, az illusztris föllépők és a sokféle, különleges zenei csemege már önmagában elegendő vonzerő lehet. Az idei fesztiválprogramról – bár abban vannak még bizonytalanságok – már írtunk, és ha újabb híreket kapunk – várhatóan egy bő hét múlva – tájékoztatjuk olvasóinkat!

Képgaléria megtekintése (8 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek

A II. Korai Kék Madár alkalmai közül mi a pénteki rendhagyó órát látgattuk meg, azzal az intencióval, hogy egy rövid interjúra elkapjuk az új díszpolgárt, lévén ez a hét utolsó órája, így biztosan ráér majd – gondoltuk. Ez azonban mégsem volt olyan egyszerű, mert az órát követő rövid szünet után már egy próbát tartottak Forró Fruzsinával azon melegében ott, a könyvtári helyszínen, majd rohantak vissza Budapestre, mivel este közösen adtak koncertet.

Azért a villáminterjút végül mégis csak sikerült nyélbe ütnünk, azt hamarosan olvashatják portálunkon!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 01. 30., 15:30
Kocsis Anna és Attila következő állomása egy eldugott faluban lévő biofarm volt. Ahogy a nevéből is adódik - Mindful Farm - a lecsendesedést, kikapcsolódást, természetközeliséget, a jelen pillanat megélését keresték ezen a helyen. Hogy telt el az ott töltött két hét? Vloguk következő epizódjából kiderül, kövessétek a KALOhíreken utazásukat!
2023. 01. 29., 08:24
Január 20-21-én iskolánkat, a Kalocsai Szent István Gimnáziumot képviseltük Kecskeméten, a Neumann János Egyetem által meghirdetett 24 órás logisztikai versenyen. Az Izsáki úti új campuson a logisztikához köthető feladatokat és egy nagy projektfeladatot kellett teljesítenie πz2a nevű csapatunknak, melynek tagjai: Molnár Fruzsina, Rideg Árpád, Vida Zolta - tudtuk meg a portálunknak küldött beszámolóból.
2023. 01. 27., 12:27
A Kamarateremben Cseh Tamás dalait adta elő Papp Róbert, Kalocsa díszpolgára, valamint fia, ifjabb Papp Róbert. Az énekes-gitáros zenéjének egy parafrázisához Papp Róbert dalához Berta-Somogy Lajos írta a dalszöveget, aki prózai szövegek felolvasásával idézte meg Cseh Tamás kivételes egyéniségét.
2023-01-26 08:05:00
November végén hirdettek nyílt pályázatot a Kossuth Lajos utca 16-18. szám alatti egykori kollégium épületére. A pályázat érvényes ajánlat nélkül zárult. Nem maradtunk le a vásárról. Hasonlóképp sikertelen volt egy Csokonai utcai lakóingatlan értékesítésére kiírt pályázat, amelyet szintén ismét kiírnak.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 02. 02., 08:58
A néphagyomány a tavaszvárásra figyel február 2-án, Gyertyaszentelő Boldogasszony napján, hiszen megfigyelések szerint a barna medve ilyenkor felébred téli álmából, és kikukucskál a barlangjából. Még >>>
2023. 02. 02., 08:52
Az adatok szerint 2013 és 2019 között jellemzően évi 120-135 ezren nyelvvizsgáztak, tavaly csak 83 ezren. Még >>>
2023. 02. 02., 08:34
Az alezredesek eddig megbízott kapitányként irányították a rendőrkapitányságokat. Még >>>
2023. 02. 01., 13:27
A tegnapi, házon belüli egyeztetések után ma az intézmények vezetőivel egyeztetnek a Polgármesteri Hivatalban. Még >>>
2023. 02. 01., 08:45
Tíz hónapostól 3 évesig jöhetnek szóba az egészséges kutyusok. Gazdáik február 17-éig, e-mailben küldhetnek ajánlatot a vásárra. Még >>>
2023. 01. 31., 09:09
A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki egy vita során olyan súlyosan bántalmazta a nehezen mozgó, leromlott egészségi állapotú feleségét, hogy 11 bordája eltört. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK