2022. 01. 24. hétfő
Timót
: 359 Ft   : 317 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Korai kékmadarak hozták a fesztivál hírét

Illés György Cinó  |  2016. 03. 29., 16:05

Március 17-18-án, csütörtökön és pénteken immár másodszor rendezték meg a Tomori Pál Könyvtárban a Korai Kék Madár „minifesztivált”, amelynek keretében a március 15-én díszpolgárrá avatott Lakatos György tanítványai, barátai segítségével népszerűsítette a zene szeretetét, valamint a június második hetében megrendezésre kerülő Kék Madár Fesztivált a kalocsai középiskolák diákjainak körében, az első napon három, a másodikon egy rendhagyó tanóra keretében.

A Korai Kék madár tavaly életre keltett hagyományát folytatva tartották meg a rendhagyó órákat – voltaképpen interaktív koncerteket –, amelyeken az előadott zeneszámokhoz kapcsolódó kérdésekre adott helyes válaszokért koncertbelépőt, illetve csokit lehetett nyerni. Az aktívabbak közt volt olyan is, aki több csokit fölhalmozva térhetett haza, illetve vissza az iskolájába a színvonalas hangverseny után.

A fagotton játszó Lakatos György segítője csütörtökön a gitáron, illetve a jazz énekesként közreműködő idősebb és ifjabb Egri János, valamint tubavirtuóz Lukács Gergely volt, pénteken pedig a fuvolán és zongorán remeklő Forró Fruzsina színesítette játékával a programot, amelyet a fiatalok nagy lelkesedéssel fogadtak. A zeneszámok közt a fejtörő feladványok mellett a humorra, vidámságra is jutott idő, az oldott légkör ellenére magukat az előadott műveket viszont pisszenés nélkül hallgatták a diákok.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek

A rendezvénysorozat egyik fő célja az, hogy a fiatalabb generációt is bevonzza a majdani fesztivál előadásaira, programjaira, egyben a koncertek későbbi bázisközönségét is építgetve városunkban. Mert aki egyszer rákapott a „zene ízére”, annak a fesztivál programja, az illusztris föllépők és a sokféle, különleges zenei csemege már önmagában elegendő vonzerő lehet. Az idei fesztiválprogramról – bár abban vannak még bizonytalanságok – már írtunk, és ha újabb híreket kapunk – várhatóan egy bő hét múlva – tájékoztatjuk olvasóinkat!

Képgaléria megtekintése (8 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek

A II. Korai Kék Madár alkalmai közül mi a pénteki rendhagyó órát látgattuk meg, azzal az intencióval, hogy egy rövid interjúra elkapjuk az új díszpolgárt, lévén ez a hét utolsó órája, így biztosan ráér majd – gondoltuk. Ez azonban mégsem volt olyan egyszerű, mert az órát követő rövid szünet után már egy próbát tartottak Forró Fruzsinával azon melegében ott, a könyvtári helyszínen, majd rohantak vissza Budapestre, mivel este közösen adtak koncertet.

Azért a villáminterjút végül mégis csak sikerült nyélbe ütnünk, azt hamarosan olvashatják portálunkon!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 01. 19., 14:00
Indulnak a választási előkészületek. A kampány hivatalosan a február közepén kezdődik, ám az eseményre nem csak a pártoknak és a választóknak, hanem a lebonyolító szerveknek is föl kell készülniük. A kalocsai Választási Iroda felhívást tett közzé a szavazatszámláló bizottságokba való jelentkezésre.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 24., 17:59
Számos médium közölte a gyászhírt, a Kossuth Rádió adását megszakítva tájékoztatott olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornászunk halálhíréről. Még >>>
2022. 01. 24., 17:35
Kedden, szerdán és csütörtökön gallyazási munkálatok miatt körültekintőbben kell közlekedni. Még >>>
2022. 01. 24., 09:36
A két egyesület az új polgárőr autókat a Magyar Falu Program Falusi Civil Alapjának pályázati forrásából szerezte be. Még >>>
2022. 01. 24., 09:02
A másik vendéget lopta meg a delikvens, sőt, a keresztelési ajándékát is visszalopta. Még >>>
2022. 01. 23., 19:10
Ma egész délután zajlottak a baráti meccsek az EMIKA koripályán! Még >>>
2022. 01. 23., 18:29
Élhetőbb város kialakításához hozzátartozik, hogy jó nemzetközi kapcsolatokat ápoljunk olyan partnerekkel, akik a térségünkben jelen vannak. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés