2024. 03. 02. szombat
Lujza
: 394 Ft   : 364 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

„Vigyünk egy kis fényt az éjszakába” – Így invitálnak a szervezők az éjszakai reptérfutásra, immár harmadszor

„Vigyünk egy kis fényt az éjszakába” – Így invitálnak a szervezők az éjszakai reptérfutásra, immár harmadszor
Illés György Cinó  |  2021. 07. 19., 14:20

A CFK Egyesület és Török Töce Tibor szervezésében, a reptéren tulajdonos önkormányzatok támogatásával kerül megrendezésre augusztus 28-án – immár harmadszor – az idén a családok számára gyermekeknek kiírt rövidtávval vonzóbbá tett éjszakai örömfutás, ahol a vállalkozó szellemű futók, mint megannyi szentjánosbogárka szaladgálhatnak majd!

Nem verseny, hiszen inkább amolyan örömfutás ez, így díjazás sincs. Ettől függetlenül az időt bárki mérheti magának, akár csak érdekességképp, akár más versenyekre való fölkészülésként, amire tökéletesen alkalmas a rendezvény – nyilatkozta portálunknak a főszervező, Török Töce Tibor, hozzátéve:

ITT TÉNYLEG CSAK A RÉSZVÉTEL A FONTOS: A NEVEZÉSI DÍJ FEJÉBEN MINDEN RÉSZTVEVŐNEK JÁR EGY KÜLÖNLEGES, EGYEDI BEFUTÓÉREM!

Azoknak, akik már unják már a nappali futkározást, itt az alkalom, hogy éjszaka is kipróbálják magukat egy különleges futáson!”
– lelkesíti a futás szerelmeseit az e mellett számos más, futást népszerűsítő rendezvény, egyebek mellett például a Mikulásfutás és az érsekkerti Tök Jó Futás motorjaként is tevékenykedő szervező. E vidám futóprogramok sorát gazdagítja immár harmadik éve az éjszakai reptérfutás.

A két évvel ezelőtt hagyományteremtő szándékkal megtartott, sajátos hangulatú rendezvényt tavaly a koronavírus járvány árnyékában is sikeresen megtartották, és augusztus utolsó szombatján, egyben nyárbúcsúztató futóeseményként idén is várja majd az érdeklődőket a különleges futóhelyszín a sajátos hangulatú, éjszakai időpontban.

Előnevezésre augusztus 20-áig kedvezményes lehetőség van 2.000 forintos nevezési díjért, később pedig, akár még a helyszínen a rajt előtt is, 3.000 forintért, de 14 éves életkorig ingyenesen lehet csatlakozni a mezőnyhöz. Az előnevezéshez az Éjszakai Reptérfutás honlapján található regisztrációs felület áll rendelkezésre.

A futók öt és tíz kilométeres táv közül választhatnak, és idén külön gondoltak a kicsikre is, akik számára egy 900 méteres útvonalat jelölnek ki, kvázi előfutamként, annak lefutása után pedig a futópalánták levezetésképpen akár a szüleiket is elkísérhetik bringán, vagy a célban szurkolhat nekik.

A repteret egyébként jellemzően driftesek, motorosok vagy sárkányrepülősök használják, ezen a nyárvégi szombaton viszont a futók is birtokba vehetik az aszfaltot és környékét, mivel a szervezők a reptéren és körülötte jelölték ki az öt kilométeres körpályát.

Az eseményen idén is ott lesz a Suhanj! Alapítvány egyik jeles képviselője, Gulyás András. A kerekes székes fiú édesapjával együtt áll rajthoz, és már szinte hazajár ide, örömmel „fut” éjszaka, kihasználva ezt a lehetőséget – tudtuk meg Török Töce Tibortól, amikor arról kérdeztük, mivel tudná még jobban lelkesíteni olvasóinkat.

A szervező ugyanakkor a „veszélyekre” is fölhívta a figyelmet:

Fejlámpa, egy dunsztosüveg szentjánosbogár, vagy egyéb fénykeltő eszközök használata erősen ajánlott, ha nem akarsz eltévedni a kifutópályán!”[info: félholdnál picit kövérebb fogyóholdas éjszaka lesz, ha az időjárás is úgy akarja – A szerk.]
Amellett, hogy a családoknál a gyermektáv kijelölésével próbáltak kedvezni, az örömfutásban a csapatépítés lehetőségére tette a hangsúlyt.

– Ajánlom amatőröknek és gyakoroltabb futóknak is, még inkább családoknak, kisebb-nagyobb csapatoknak, baráti társaságoknak is, hiszen az öt kilométeres távot együtt egy jókedvű csapattal könnyebben teljesíti az ember. Munkahelyi kollektívák csapatépítő tréning gyanánt is kihasználhatják az alkalmat.

Egységben az erő! Az együtt dobbanó szívekben!” – Nem modern divathóbort, számos kutatás igazolja a hasznát a mozgásos, sporttevékenységekkel egybekötött csapatépítő tréningeknek. Jobb lesz a közös morál, megnövekszik az elköteleződés egymáshoz – fejtette ki a szervező, hangsúlyozva a rendszeres mozgás fontosságát, aminek már közvetett gazdasági előnyei is várhatóak, a jobb egészségi állapotú, jobb teljesítőképességű munkaerő-állomány miatt. Sőt, a munkakeresők számára is vonzóbbá válik a munkahely, hiszen,

ki ne szeretne egy jó csapathoz tartozni?”Ezért várják a cégek, vagy kisebb nagyobb baráti társaságok nevezését is az éjszakai reptérfutásra, de szívesen látnak mindenkit, akár szurkolóként is – zárta az invitálást Török Töce Tibor.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 28., 08:54
A szavalóverseny létszáma korlátozott, de még lehet jelentkezni – tudtuk meg Bolvári Ferdinándtól a kedd délelőtti sajtótájékoztatón, míg Bolváriné Gärtner Anikó az esemény kapcsán egyesületük tevékenységéről szólt, az ezt kiegészítő Király Róbert egyebek mellett a 6300.hu internetes oldalt népszerűsítette.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 03. 01., 07:30
Egyre több európai reptéren törlik el a kézipoggyászokban való folyadék szállítás tilalmát. Még >>>
2024. 02. 29., 12:05
A díjak ez esetben sem lehetnek magasabbak, mint a normál átutalások díjai. Még >>>
2024. 02. 29., 11:14
A Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara kiemelt törekvése a hátrányos helyzetű járások, így a Jánoshalmai, a Bácsalmási, a Kunszentmiklósi, a Kiskunmajsai, a Tiszakécskei járás, valamint a Kalocsai, a Kiskunfélegyházi, a Kiskunhalasi, a Kiskőrösi és a Bajai járás vállalkozásainak fejlesztése. Még >>>
2024. 02. 28., 13:59
25 ezer liter szeszes folyadék került elő földalatti tartályokból és különböző helyekről, amelyek értéke 150 millió forint volt. Még >>>
2024. 02. 28., 13:35
Március elsején ismét megnyitja kapuit a kalocsai uszoda, és előreláthatólag egész évben várja majd a látogatókat. Még >>>
2024. 02. 28., 09:22
Az áldozatsegítés területén nyújtott kimagasló teljesítményért részesült Victima Protector díjban. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK