2023. 02. 08. szerda
Aranka
: 390 Ft   : 362 Ft Benzin: 655.9 Ft/l   Dízel: 717.8 Ft/l   Írjon nekünk

„Vigyünk egy kis fényt az éjszakába” – Így invitálnak a szervezők az éjszakai reptérfutásra, immár harmadszor

„Vigyünk egy kis fényt az éjszakába” – Így invitálnak a szervezők az éjszakai reptérfutásra, immár harmadszor
Illés György Cinó  |  2021. 07. 19., 14:20

A CFK Egyesület és Török Töce Tibor szervezésében, a reptéren tulajdonos önkormányzatok támogatásával kerül megrendezésre augusztus 28-án – immár harmadszor – az idén a családok számára gyermekeknek kiírt rövidtávval vonzóbbá tett éjszakai örömfutás, ahol a vállalkozó szellemű futók, mint megannyi szentjánosbogárka szaladgálhatnak majd!

Nem verseny, hiszen inkább amolyan örömfutás ez, így díjazás sincs. Ettől függetlenül az időt bárki mérheti magának, akár csak érdekességképp, akár más versenyekre való fölkészülésként, amire tökéletesen alkalmas a rendezvény – nyilatkozta portálunknak a főszervező, Török Töce Tibor, hozzátéve:

ITT TÉNYLEG CSAK A RÉSZVÉTEL A FONTOS: A NEVEZÉSI DÍJ FEJÉBEN MINDEN RÉSZTVEVŐNEK JÁR EGY KÜLÖNLEGES, EGYEDI BEFUTÓÉREM!

Azoknak, akik már unják már a nappali futkározást, itt az alkalom, hogy éjszaka is kipróbálják magukat egy különleges futáson!”
– lelkesíti a futás szerelmeseit az e mellett számos más, futást népszerűsítő rendezvény, egyebek mellett például a Mikulásfutás és az érsekkerti Tök Jó Futás motorjaként is tevékenykedő szervező. E vidám futóprogramok sorát gazdagítja immár harmadik éve az éjszakai reptérfutás.

A két évvel ezelőtt hagyományteremtő szándékkal megtartott, sajátos hangulatú rendezvényt tavaly a koronavírus járvány árnyékában is sikeresen megtartották, és augusztus utolsó szombatján, egyben nyárbúcsúztató futóeseményként idén is várja majd az érdeklődőket a különleges futóhelyszín a sajátos hangulatú, éjszakai időpontban.

Előnevezésre augusztus 20-áig kedvezményes lehetőség van 2.000 forintos nevezési díjért, később pedig, akár még a helyszínen a rajt előtt is, 3.000 forintért, de 14 éves életkorig ingyenesen lehet csatlakozni a mezőnyhöz. Az előnevezéshez az Éjszakai Reptérfutás honlapján található regisztrációs felület áll rendelkezésre.

A futók öt és tíz kilométeres táv közül választhatnak, és idén külön gondoltak a kicsikre is, akik számára egy 900 méteres útvonalat jelölnek ki, kvázi előfutamként, annak lefutása után pedig a futópalánták levezetésképpen akár a szüleiket is elkísérhetik bringán, vagy a célban szurkolhat nekik.

A repteret egyébként jellemzően driftesek, motorosok vagy sárkányrepülősök használják, ezen a nyárvégi szombaton viszont a futók is birtokba vehetik az aszfaltot és környékét, mivel a szervezők a reptéren és körülötte jelölték ki az öt kilométeres körpályát.

Az eseményen idén is ott lesz a Suhanj! Alapítvány egyik jeles képviselője, Gulyás András. A kerekes székes fiú édesapjával együtt áll rajthoz, és már szinte hazajár ide, örömmel „fut” éjszaka, kihasználva ezt a lehetőséget – tudtuk meg Török Töce Tibortól, amikor arról kérdeztük, mivel tudná még jobban lelkesíteni olvasóinkat.

A szervező ugyanakkor a „veszélyekre” is fölhívta a figyelmet:

Fejlámpa, egy dunsztosüveg szentjánosbogár, vagy egyéb fénykeltő eszközök használata erősen ajánlott, ha nem akarsz eltévedni a kifutópályán!”[info: félholdnál picit kövérebb fogyóholdas éjszaka lesz, ha az időjárás is úgy akarja – A szerk.]
Amellett, hogy a családoknál a gyermektáv kijelölésével próbáltak kedvezni, az örömfutásban a csapatépítés lehetőségére tette a hangsúlyt.

– Ajánlom amatőröknek és gyakoroltabb futóknak is, még inkább családoknak, kisebb-nagyobb csapatoknak, baráti társaságoknak is, hiszen az öt kilométeres távot együtt egy jókedvű csapattal könnyebben teljesíti az ember. Munkahelyi kollektívák csapatépítő tréning gyanánt is kihasználhatják az alkalmat.

Egységben az erő! Az együtt dobbanó szívekben!” – Nem modern divathóbort, számos kutatás igazolja a hasznát a mozgásos, sporttevékenységekkel egybekötött csapatépítő tréningeknek. Jobb lesz a közös morál, megnövekszik az elköteleződés egymáshoz – fejtette ki a szervező, hangsúlyozva a rendszeres mozgás fontosságát, aminek már közvetett gazdasági előnyei is várhatóak, a jobb egészségi állapotú, jobb teljesítőképességű munkaerő-állomány miatt. Sőt, a munkakeresők számára is vonzóbbá válik a munkahely, hiszen,

ki ne szeretne egy jó csapathoz tartozni?”Ezért várják a cégek, vagy kisebb nagyobb baráti társaságok nevezését is az éjszakai reptérfutásra, de szívesen látnak mindenkit, akár szurkolóként is – zárta az invitálást Török Töce Tibor.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 02. 05., 09:01
Közel 110 ezer gazdálkodónak kell megújítania az egységes kérelem beadásához szükséges meghatalmazást. Minden évben az egységes kérelmek mintegy 70 százalékát, megközelítőleg 108 ezer kérelmet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) falugazdászainak közreműködésével nyújtják be a gazdálkodók – hangzott el egyebek mellett Kalocsán a NAK és a MAGOSZ szervezésében, Jakab István, az országgyűlés alelnöke, a MAGOSZ elnöke részvételével Kalocsán megtartott, a Közös Agrárpolitikáról (KAP) szóló agrárfórumon.
2023. 02. 03., 12:49
A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretén belül a Pénzügyminisztérium, mint Támogató által közel 245 millió forint értékű beruházást valósít meg az RBDZS Bölcsőde Nonprofit Kft. kalocsai telephelyén.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 02. 08., 14:24
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) idén is külön kérés nélkül elkészíti több millió ember személyijövedelemadó-bevallási tervezetét, a folyamat automatikus, éppen ezért nem kell a kedvezményekre jogosító igazolásokat beküldeni az adóhivatalhoz, és nem kell kérni a hivatalt a bevallás tervezetének elkészítésére sem - közölte a NAV szerdán az MTI-vel. Még >>>
2023. 02. 08., 14:07
A Kalocsai Járási Ügyészség gyermekpornográfia miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki az ismert közösségi oldalon egy 13 éves lánnyal folytatott beszélgetések során többször kért és kapott a kiskorút ábrázoló intim fotókat. Még >>>
2023. 02. 08., 10:15
Már 12 embert kiemeltek a romok alól a magyar tűzoltók. Még >>>
2023. 02. 08., 08:25
Az idős nő utána a Long Island-i intézményből kórházba került. Még >>>
2023. 02. 07., 17:29
Igényelje a Gondosórát, hogy biztonságban tudhassa idősebb szeretteit a nap 24 órájában! Még >>>
2023. 02. 06., 16:59
Rövid időn belül két kocsit is nyitva talált Jánoshalmán egy 26 éves helybéli, aki nem volt rest ellopni az autókban fellelt értékeket. A nyomozók azonnal felismerték a kamerafelvételeken. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK