2021. 10. 26. kedd
Dömötör
: 364 Ft   : 313 Ft Benzin: 492.0 Ft/l   Dízel: 506.5 Ft/l   Írjon nekünk

„Vigyünk egy kis fényt az éjszakába” – Így invitálnak a szervezők az éjszakai reptérfutásra, immár harmadszor

„Vigyünk egy kis fényt az éjszakába” – Így invitálnak a szervezők az éjszakai reptérfutásra, immár harmadszor
Illés György Cinó  |  2021. 07. 19., 14:20

A CFK Egyesület és Török Töce Tibor szervezésében, a reptéren tulajdonos önkormányzatok támogatásával kerül megrendezésre augusztus 28-án – immár harmadszor – az idén a családok számára gyermekeknek kiírt rövidtávval vonzóbbá tett éjszakai örömfutás, ahol a vállalkozó szellemű futók, mint megannyi szentjánosbogárka szaladgálhatnak majd!

Nem verseny, hiszen inkább amolyan örömfutás ez, így díjazás sincs. Ettől függetlenül az időt bárki mérheti magának, akár csak érdekességképp, akár más versenyekre való fölkészülésként, amire tökéletesen alkalmas a rendezvény – nyilatkozta portálunknak a főszervező, Török Töce Tibor, hozzátéve:

ITT TÉNYLEG CSAK A RÉSZVÉTEL A FONTOS: A NEVEZÉSI DÍJ FEJÉBEN MINDEN RÉSZTVEVŐNEK JÁR EGY KÜLÖNLEGES, EGYEDI BEFUTÓÉREM!

Azoknak, akik már unják már a nappali futkározást, itt az alkalom, hogy éjszaka is kipróbálják magukat egy különleges futáson!”
– lelkesíti a futás szerelmeseit az e mellett számos más, futást népszerűsítő rendezvény, egyebek mellett például a Mikulásfutás és az érsekkerti Tök Jó Futás motorjaként is tevékenykedő szervező. E vidám futóprogramok sorát gazdagítja immár harmadik éve az éjszakai reptérfutás.

A két évvel ezelőtt hagyományteremtő szándékkal megtartott, sajátos hangulatú rendezvényt tavaly a koronavírus járvány árnyékában is sikeresen megtartották, és augusztus utolsó szombatján, egyben nyárbúcsúztató futóeseményként idén is várja majd az érdeklődőket a különleges futóhelyszín a sajátos hangulatú, éjszakai időpontban.

Előnevezésre augusztus 20-áig kedvezményes lehetőség van 2.000 forintos nevezési díjért, később pedig, akár még a helyszínen a rajt előtt is, 3.000 forintért, de 14 éves életkorig ingyenesen lehet csatlakozni a mezőnyhöz. Az előnevezéshez az Éjszakai Reptérfutás honlapján található regisztrációs felület áll rendelkezésre.

A futók öt és tíz kilométeres táv közül választhatnak, és idén külön gondoltak a kicsikre is, akik számára egy 900 méteres útvonalat jelölnek ki, kvázi előfutamként, annak lefutása után pedig a futópalánták levezetésképpen akár a szüleiket is elkísérhetik bringán, vagy a célban szurkolhat nekik.

A repteret egyébként jellemzően driftesek, motorosok vagy sárkányrepülősök használják, ezen a nyárvégi szombaton viszont a futók is birtokba vehetik az aszfaltot és környékét, mivel a szervezők a reptéren és körülötte jelölték ki az öt kilométeres körpályát.

Az eseményen idén is ott lesz a Suhanj! Alapítvány egyik jeles képviselője, Gulyás András. A kerekes székes fiú édesapjával együtt áll rajthoz, és már szinte hazajár ide, örömmel „fut” éjszaka, kihasználva ezt a lehetőséget – tudtuk meg Török Töce Tibortól, amikor arról kérdeztük, mivel tudná még jobban lelkesíteni olvasóinkat.

A szervező ugyanakkor a „veszélyekre” is fölhívta a figyelmet:

Fejlámpa, egy dunsztosüveg szentjánosbogár, vagy egyéb fénykeltő eszközök használata erősen ajánlott, ha nem akarsz eltévedni a kifutópályán!”[info: félholdnál picit kövérebb fogyóholdas éjszaka lesz, ha az időjárás is úgy akarja – A szerk.]
Amellett, hogy a családoknál a gyermektáv kijelölésével próbáltak kedvezni, az örömfutásban a csapatépítés lehetőségére tette a hangsúlyt.

– Ajánlom amatőröknek és gyakoroltabb futóknak is, még inkább családoknak, kisebb-nagyobb csapatoknak, baráti társaságoknak is, hiszen az öt kilométeres távot együtt egy jókedvű csapattal könnyebben teljesíti az ember. Munkahelyi kollektívák csapatépítő tréning gyanánt is kihasználhatják az alkalmat.

Egységben az erő! Az együtt dobbanó szívekben!” – Nem modern divathóbort, számos kutatás igazolja a hasznát a mozgásos, sporttevékenységekkel egybekötött csapatépítő tréningeknek. Jobb lesz a közös morál, megnövekszik az elköteleződés egymáshoz – fejtette ki a szervező, hangsúlyozva a rendszeres mozgás fontosságát, aminek már közvetett gazdasági előnyei is várhatóak, a jobb egészségi állapotú, jobb teljesítőképességű munkaerő-állomány miatt. Sőt, a munkakeresők számára is vonzóbbá válik a munkahely, hiszen,

ki ne szeretne egy jó csapathoz tartozni?”Ezért várják a cégek, vagy kisebb nagyobb baráti társaságok nevezését is az éjszakai reptérfutásra, de szívesen látnak mindenkit, akár szurkolóként is – zárta az invitálást Török Töce Tibor.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 10. 23., 11:49
A kezdeményezés küldetése egy olyan politikától független kitüntető cím adományozása, amelynek megkérdőjelezhetetlen értéke van a közvélemény szemében. Évek óta több száz jelölés érkezik elbírálásra az előre meghirdetett 10 kategóriában, a jelölt lehet egyetlen személy vagy alkotói csoport, közösség illetve egyesület. A VOSZ kibővült elnökségi ülésén szakmai érveket figyelembe véve választják ki közülük a kategóriagyőzteseket.
2021. 10. 22., 15:51
Mit csinál a TDM? Mit csinál a Kalocsa mellett több települési önkormányzat, valamint több közcélú civil és gazdálkodó szervezetek közös tulajdonában álló Kalocsa és Térsége Turisztikai Kft.? Kevesen látnak bele a nonprofit Kft. működésébe, ők most a társaság működéséről szóló beszámoló elfogadását célzó képviselő-testületi előterjesztés mellékletéből kaphatnak választ kérdéseikre.
2021. 10. 21., 15:31
Még az előző kiállítás – Magyar Zita kerámiái – is látható volt a Fazekas Alkotóházban vasárnap délután, ahol a Kalocsai Hagyományőrző Egyesület tagjai által a krumplis pogácsa készítésének tudományával, egyúttal, a házigazda Kovács László jóvoltából a kemencés sütés-főzés fortélyaival ismerkedhettek az érdeklődők.
2021. 10. 20., 13:18
Az ellátásbiztonságot garantáló Paks II. beruházáshoz jelentős infrastruktúra-fejlesztés társul. A beruházási terület elérését, a munkaerő- és áruszállítást elősegítő közút-, illetve vasútfejlesztés, amelynek már látható eredményei vannak, csak egy kis szelete a feladatoknak – tájékoztatott Dr. Becskeházi Attila államtitkár. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 10. 25., 13:39
A pályázat kiírásáról a legutóbbi testületi ülésen döntöttek a képviselők. A határidő: december 7. Még >>>
2021. 10. 25., 08:30
A férfit három nappal később ellenőrizték, miközben ismét vezette járművét. A férfit ismét előállították a rendőrkapitányságra. Még >>>
2021. 10. 24., 11:13
Kettős nemzeti ünnepünket szentmisével és evezős bállal zárta Kalocsa Város polgármestere. Még >>>
2021. 10. 23., 15:23
Lakatos György, fagottművész és Gábor-Nagy Nóra, zongoraművész adott csodálatos koncertet péntek este a Kamarateremben Liszt Ferenc születésnapjának 210. évfordulójára! Még >>>
2021. 10. 23., 14:04
Kalocsa Város Önkormányzata tájékoztatja a lakosságát, hogy a Sörház köz forgalomkorlátozását 2021. október 29-ig meghosszabbították a csapadékcsatorna elvezető rendszer javítása miatt. Még >>>
2021. 10. 23., 09:38
Országszerte és a határokon túl is tartanak megemlékezéseket az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének 65. évfordulóján. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

Az Európai Védelmi Ügynökség égisze alatt futó Helikopter Harcászati Oktatói Kiképzés (Helicopter Tactics Instructor Course, HTIC) vette kezdetét az MH Pápa Bázisrepülőtéren október elején.
Második alkalommal rendezték meg Balatonakarattyán a helikopter pilóták és fedélzeti technikusok találkozóját, ahol - a műszaki állomány mellett - a polgári szakszolgálatnál tevékenykedő pilóták is tiszteletüket tették október 9-én, szombaton.
Az Air France Nizza és Párizs – Orly között teljesített járatot az eddigieknél jóval nagyobb arányban, 30 százalékban fenntartható kerozint használó repülőgéppel.
Friss hírek a KC-390-es gyártósoráról, ezúttal azonban még nem a magyar szállítógépekről, hanem az első portugál példányról. Mutatjuk az Embraer videóját!