2021. 12. 01. szerda
Elza
: 367 Ft   : 323 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

A géderlaki komphoz vezető út felújítása nincs a kormányhatározatban – Font Sándor segítségét kérik

Zsiga Ferenc  |  2018. 12. 27., 18:48

Katona György, Géderlak község polgármestere Font Sándor országgyűlési képviselőhöz fordul, tőle kér segítséget, hogy a községből a kompkikötőhöz vezető út is kerüljön a Paks II beruházással összefüggésben felújítandó utak közé. A Duna-partra vezető út felújítása azért fontos, mert a megaprojekt megvalósítását, egészen a Kalocsa-Paks Duna-híd átadásáig egy nagy befogadású, személy- és jármű szállításra egyaránt alkalmas, folyamatosan közlekedő komphajóval segítenék. Ám a megnövekedő forgalmat jelenlegi állapotában aligha tudja majd biztosítani a keskeny, rossz állapotban lévő út.

Mint emlékezetes, Font Sándor november 28-án sajtótájékoztató keretében, részleteiben ismertette az útrekonstrukciókról szóló kormányhatározatot. A jogszabály szerint előkészítő szakaszba léptek azok a Kalocsát és vonzáskörzetét is jelentős mértékben érintő útkorszerűsítési és útrekonstrukciós beruházások, amelyek alapvetően a Paks II. projekthez kapcsolódnak.

Előkészítő szakaszba léptek azok a Kalocsát és vonzáskörzetét jelentős mértékben érintő útkorszerűsítési és rekonstrukciós beruházások, amelyek alapvetően a Paks II. projekthez kapcsolódnak.
bővebben ...

Az új elnevezéssel „Közép-Duna menti térségben tervezett országos és helyi közúti fejlesztések” választókörzetét érintő részéről Font Sándorországgyűlési képviselőaz 1573/2018. (XI. 15.) kormányhatározat alapján, Bács-Kiskun megye úthálózati térképén nyomon követve tájékoztatott.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

A Kalocsát és környékét érintő legnagyobb horderejű változás, hogy a Kormány döntése értelmében Kalocsától az M9-es felhajtóig, tehát a dusnoki körforgóig megújul az 51-es számú főút. Ennek a szakasznak az előkészítése, a tervezés még az idén megkezdődik.

A kormányhatározatot valamennyi érintett település polgármestere, így Katona György is olvasta. A polgármester portálunkat arról tájékoztatta: örömmel látta, hogy a fejlesztés fontos része az 5106. jelű összekötő út Dunapataj-Ordas-Géderlak-Dunaszentbenedek-Uszód-Foktő irányába történő korszerűsítése.

Ám a fejlesztési listán hiába kereste a Géderlak központjától a kompkikötőig vezető utat, azt nem találta, valószínűleg véletlenül lemaradt.

Ugyanakkor

a Duna túloldalán, Paksnál a kompkikötőtől a 6. számú főútig tartó rövid kis szakasz szerepel a projektlistán.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Katona György szerint hasonló helyzet alakult ki Géderlakon, mint Kalocsán, ahol az 51-es főút Ipari park bekötő úttól a város településjelző táblájáig tartó szakasza maradt ki a felújítandó utak felsorolásából.

Mint portálunknak Katona György a közel 2,5 kilométer hosszú útszakasz felújítási programba való felvételéről szólva elmondta: a lista kiegészítése érdekében Font Sándor országgyűlési képviselőhöz fordul, ugyanis szerinte egy ilyen horderejű kérdésben nyilvánvalóan nem csak szakmai, hanem politikai döntés szültetett. Következésképp a megoldás akkor lehet a leggyorsabb, ha közvetlenül a választókörzet országgyűlési képviselőjétől kér segítséget.

Ahogy korábban megírtuk, Font Sándor a kimaradt kalocsai szakasz projektlistára való felvételét már sikeresen megbeszélte a kormányhatározatot előkészítő államtitkársággal.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 27., 14:25
A kalocsai Török „Töce” Tibor, A-MAFOSZ-fotóművész 16 éves pályafutása legeredményesebb évét zárta. A fotográfus 2021-ben 30 díjat nyert. A több mint 150 kiállításra javasolt képe négy földrészen és 20 különböző országban került bemutatásra. A pályázatokon díjazott képeinek 90 százaléka Kalocsán és annak vonzáskörzetében készült!
2021-11-26 08:05:04
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 30., 20:27
Dulakodás közben még az áruvédelmi-kaput is kidöntötték, amivel több százezer forint kárt okoztak az üzletnek. Még >>>
2021. 11. 30., 15:26
Úgy tudjuk, a motoros sérülései súlyosak, őt a tűzoltók szabadították ki a munkagép alól. Még >>>
2021. 11. 30., 13:37
A Mikulás természetesen idén is ellátogat Kalocsára. Még >>>
2021. 11. 30., 11:12
Iszonyú látványos és elképesztően izgalmas lett a League of Legends videójátékból készült sorozat Még >>>
2021. 11. 30., 11:04
A datolyaszilva ízletes és egzotikus gyümölcs, nemcsak édes és finom, hanem számos egészséges hatása is van, a szem egészségének védelmétől az anyagcsere javításáig. Különböző kultúrákban már évezredek óta ismerik és fogyasztják, és többek között az istenek gyümölcsének is nevezik. Még >>>
2021. 11. 30., 11:01
Advent második vasárnapján, december 5-én Rudolf Péter és Kálloy Molnár Péter Kövek a zsebben című, nagysikerű darabot nézhetik meg az érdeklődők! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés