2022. 11. 30. szerda
András, Andor
: 408 Ft   : 394 Ft Benzin: 704.1 Ft/l   Dízel: 849.7 Ft/l   Írjon nekünk

A „Gézengúzok” IX. nyári edzőtáborában jártunk

A „Gézengúzok” IX. nyári edzőtáborában jártunk
Tamás Ferenc  |  2020. 08. 16., 09:19

Az augusztus 10–14. között megrendezett ötnapos, nem bentlakásos tábor idén is gazdag és változatos programokat kínált a résztvevőknek, akik belekóstolhattak az edzői stáb kínálatába.

A Gézengúz Utánpótlás Kézilabda Club Kalocsa vezetőiről és edzői stábjáról köztudott, hogy évtizedes fennállásuk során több száz fiatallal – fiúkkal és lányokkal szerettették meg a sportágat, mi több, biztosították az utánpótlást a sportág kalocsai fellegvárának számító KKC korosztályos csapataiba. A Szabó Balázs vezette egyesület munkáját az előző évek során megismerte és elismerte a szövetség is, hiszen csapataik ott szerepelnek a korosztályos bajnokságok különböző osztályaiban.

Ezek a nyári edzőtáborok, ahol a fiatalok barátságot köthettek a sportággal, bizonyára nagymértékben belejátszottak a gyerekek sportági választásába, hiszen nem véletlenül az egyik legnépszerűbb sportággá nőtte ki magát Kalocsán a „kézi” a diákok körében.

Képgaléria megtekintése (26 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek


Idén is gyerekzsivajtól volt hangos a sportcsarnok küzdőtere az edzőtábori hét során, ahol a napi két-három tréningen az edzők bevezették a gyerekeket a „kézilabdás ABC” rejtelmeibe, a speciális kézilabdás mozgáskoordináció titkaiba, de a résztvevők megismerhették a technika és a játékelemek alapvető sajátosságait. A testnevelő tanárokból és edzőkből álló szakmai stáb – Balogh Tamás, Lakatos István, Rezák-Szabó Anna, Romsics László, Simon János, Szabadi Tamás – nagy műgonddal pallérozta a fiatalok játéktudását, sportági megszerettetését, de a kondicionálást, az erőgyűjtést, az állóképesség fejlesztését is preferálták a tábor foglalkozásai során.

A táborozás harmadik napján a délelőtti tréningek után a fiatalok autóbuszba szálltak és meg sem álltak a szekszárdi élményfürdőig, ahol regenerálódhattak a fáradt izmok a munkával megspékelt kemény edzések után. Természetesen a közösség összekovácsolódásában is óriási szerepe van a táborozásnak, hiszen a napi két-három edzés, a napi háromszori közös étkezés, egymás megismerése, óhatatlanul barátságok kialakulásával jár, amely a tábori élet szintén nagyon fontos hozadéka a fiatalok ezen életszakaszában.

Képgaléria megtekintése (26 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 11. 25., 08:00
November 12-én tartották a Kamarateremben és a Művelődési Ház első emeletén a Bács-Kiskun megyei Zongoristák XIX. Találkozóját. A két kalocsai kötődésű zenész, a két Szendrei – apja, fia – emlékének tisztelgő eseményre 32 felkészítő tanár nyolcvanhárom növendéke regisztrált, hogy rangos zsűri előtt számot adjon az elmúlt évi fejlődésükről.
2022-11-28 13:21:11
A rendezvény legfőbb célja az, hogy egy kulturális produkciókkal gazdagított, közösségi élmények megélésére alkalmas karácsonyi vásáron és bolhapiacon vehessenek részt a város és a térség lakói.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 11. 29., 09:13
A Merriam-Webster az év szavát az online felületén végzett keresések alapján választja ki, miután kizárta a versenyből a minden évben gyakran keresett, örökzöld szavakat. Még >>>
2022. 11. 29., 08:59
A légköri változások nem befolyásolják számottevő mértékben szervezetünk működését. Még >>>
2022. 11. 28., 14:46
2022. december 6., kedd, 16:30-kor ünnepélyes szalagavatással megnyitja kapuit és vár minden érdeklődőt az Alapszolgáltatási Központ udvarán (Solt, Posta Utca 10) a városi Mikulás Udvar. Még >>>
2022. 11. 28., 09:32
A verseny december végén indul, de a felszerelés ellenőrzésére már előtte sor kerül Franciaországban. Onnan már nem tér haza a felszerelés, hanem egyenesen a rajt helyszínére utazik, majd a csapat ott csatlakozik hozzá karácsony után. Még >>>
2022. 11. 28., 09:19
Kíváncsi a Társadalmi Ellenőrző, Információs és Településfejlesztési Társulás elmúlt egy évi tevékenységére? Javaslata, kérdése van? Még >>>
2022. 11. 28., 08:51
A szaunázás nem csak arról szól, hogy az ember beül a melegbe, vannak szabályai, amikre érdemes odafigyelni. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK