2021. 12. 05.
Vilma
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Közeleg a 38. Borünnep – Az ország egyik legjobb koncertzenekara jön a Pincefaluba

Mayerné Répási Adrienn  |  2018. 04. 25., 12:36

Május 25-27. között a csendes pincesorok újra megtelnek élettel, emberekkel. Szép lassan szivárogtatják a szervezők az idei, 38. Orbán-napi Borünnep fellépőinek névsorát, akik két színpadon szórakoztatják majd a közönséget. Egy további helyszínen, a Cabernet fogadónál gyermekprogramokat tartanak. Aki jó bort akar kóstolni, szereti a finom ételeket és a kirakodó vásárt, az bátran látogasson el az Európában egyedülálló pincefaluba, biztosan talál kedvére valót az ünnepélyen.

A fesztivál ideje alatt a családi helyszín ismét a Cabernet Terasz lesz, ahol a gyerekekkel érkezőknek sokféle meglepetéssel, például bábelőadással, gyerekkoncerttel, interaktív gyerekműsorral és játszóházas foglalkozásokkal is készülnek.

A szervezők erre a helyszínre egy különleges bábszínházat is elhoznak. A MIKROPÓDIUM Családi Bábszínház egy kicsi színház, elfér egy bőröndben, de amikor ez a kis bőrönd megnyílik, csoda történik. Szombaton 11 órakor kezdődő előadásuk főszereplője Gulyás Terka, aki egy energikus, humorral teli, igazságkereső és a rosszakat megbüntető főhőst játszik, aki csak szeretne egy jó gulyáslevest főzni a gyerekeknek. De, mint a darabból kiderül, manapság már ez sem olyan egyszerű…

A szintén a Cabernet Teraszon fellépő Galóc együttes a kisebbek és legkisebbek számára teremt majd igazi buli hangulatot szombat délután.
A zenekar tagjai több évtizedes zenei múlttal és a gyakorlott szülői tapasztalatok birtokában vágtak bele gyerekdalok „gyártásába”. Stílusukat a tapasztalat formálta, dalaik sokszínűek, mint maga a gyermekkor.

Galóc együttes / Fotó: Facebook

Már az is biztos, hogy a szombat esti fergeteges bulit fél héttől a Gypo Circus nyitja. Zenéjükben a balkáni ethno, a gipsy, valamint a punk műfajok találkoznak.

Gypo Circus zenekar / Fotó: Facebook

A szervezők tegnap jelentették be, hogy 

szombaton este a nagyszínpadon a SUPERNEM koncertezik.

A magyar rock/punk rock együttes rendszeres fellépője a magyarországi rock kluboknak és fesztiváloknak. Vigyázat, hatalmas buli várható!

Vasárnap este a GÓBÉ formáció érkezik. A budapesti underground folk élet fenegyerekei, igazi „alter-folk” fazonok, akik furfangosan keverik a különböző zenei stílusokat. Muzsikájukban a népzenei dallamok könnyed természetességgel kapaszkodnak össze a jazz, a blues, a country és a klasszikus zene elemeivel, sajátos egyéni inspirációikkal. Ők vasárnap este 18 órától muzsikálnak.

Góbé zenekar / Fotó: Facebook

Ami még biztosan lesz, az néptánc, népzene és minőségi borok, kirakodó-, népi vásár, úgyhogy a jókedv a szervezőkön biztos nem múlik.

Amint meglesz a Borünnep teljes programja, tájékoztatjuk olvasóinkat!


Az oldal támogatója a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós termékekért ide kattints!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)
2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 04., 15:17
Az igazoltatás előtt egy őzet ütött el a férfi, és a tetemet az autójába rakta, hogy azt ellopja. Még >>>
2021. 12. 04., 08:57
A negyedik játéknaphoz értünk, nézzük a feladványt! Még >>>
2021. 12. 04., 08:52
A TEIT támogatásával tette egy-egy mikuláscsomaggal örömtelibbé a kalocsai óvodás gyerekeknek a Mikulás-napot a koronavírus-járvány árnyékában a kalocsai önkormányzat. Még >>>
2021. 12. 03., 17:15
Sajnálattal tudatjuk, hogy elhunyt a kedd délután történt Vasút utcai baleset sérültje. Még >>>
2021. 12. 03., 14:15
A dekoratív mikulásos ajtódíszeket akár kisgyerekkel együtt is el lehet készíteni. Még >>>
2021. 12. 03., 13:12
December 5-én, Advent második vasárnapján délután 17.00 órakor érseki szentmise keretében megáldják a Szent István király (egykori Jezsuita) templomban az idei év új főzésű pálinkáit Szent Miklós püspök, a pálinkafőzők védőszentje közbenjárását kérve. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés