Idén első alkalommal rendeztek főzőversenyt az Orbán-napi Borünnep keretében.
Azt mondhatom, betyárosan jól sikerült a Terbe Pinceészet jóvoltából első ízben megrendezésre került Orbán-napi főzőverseny.
A három napos borünnep szombatján számos bográcsban főttek a finomságok, miközben az oda látogatók nézelődhettek, ihatták magukba a betyár életérzést, az illatokat és a jó bort. Kis kóstoló is jutott mindenkinek, miután az ítészek megízlelték a versenyen résztvevő ételeket.
Nem csak a megszokott marhapörkölt és halászlé készült a helyiek és a messzeségből, Ásotthalomról, Pirtóról, Fajszról érkező vendég főzők által, rotyogott például szürkemarha pörkölt, de volt babgulyás, csorbaleves, konfitált kacsa mesterien tálalva, pásztortarhonya és savanyú májas hagymás pörkölt is.
A jó hangulatot a betyárok, a népi ruhába öltözött asszonyok és gyerekek, az ostorcsattogtatás, asszonyverés és népzene is fokozta. A főzőverseny helyszínén megcsodálhattunk egy igazi jurtát is a nagy betyárok műsorán kívül.
A résztvevő csapatok: Pirtói legények, Betyár simogató, Ceglédi betyárok, Zsivány tanya, Csupa csajok, Rózsa Sándor, Sógorok, A zöregek, Jó szomszédok, Fajszi betyárok, Gibbonék, Papa és a fiúk.
Az ítészek: Polgár Péter, Horváth Ottó, Benedeczki Zalán.
A helyezések:
1. Ceglédi betyárok
2. Pirtói legények
3. Papa és a fiúk
4. Betyár simogató
5. Fajszi betyárok
Különdíjban részesült A zöregek csapat.