2024. 06. 15. szombat
Jolán, Vid
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Tízmilliók programszervezésre – Az élethosszig tartó tanulásért Kalocsán

2017. 12. 30., 22:30

Két év alatt ötvenmillió forintból szervezhet szabadegyetemeket, előadásokat, tanfolyamokat és táborokat a Kalocsai Kulturális Központ és Könyvtár egy nyertes pályázatnak köszönhetően. Mint arról korábban írtunk, az intézmény az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program kiírására fogalmazott meg beadványt, amely az élethosszig tartó tanulás elősegítését tűzte zászlajára.

A beadvány sikeréről azon a bizonyos sajtótájékoztatón számolt be dr. Magóné Tóth Gyöngyi intézményvezető, amelyen a Kalocsa és Kúla által közösen végrehajtandó uniós projekt eredményes bírálatáról, a zsinagógafejlesztés második lépcsőjéről és a hátrányos helyzetű gyerekek általános iskola felzárkóztatására készült pályázatok sikeres befogadásáról szólt dr. Bálint József polgármester.

Az intézményvezető emlékeztetett, hogy nemrég sikerült 200 millió forintot nyerniük nőközpont kialakítására, most pedig a „Tanulási programok Kalocsán – Az élethosszig tartó tanuláshoz való hozzáférés biztosítása és fejlesztése ” projekt részesült támogatásban, amelyet Coelho „Tanulni annyi, mint élni a lehetőséggel” híres idézetével fémjelzett a pályázatíró.


Forrás: Illés György / KALOhírek

- Magába foglal ez a pályázat ingyenes nyelvtanfolyamokat, szakköröket, szabadegyetemeket, ismeretterjesztő előadássorozatokat, mint anno a Szülőföld akadémia, de még ez előtt vonzott tömegeket a vallástörténeti előadássorozat, amit ugyancsak újragondolhatunk – idézte fel a Kalocsai Szent István Gimnázium dísztermében, illetve a Városi Színházban rengeteg telt házas alkalmakat megélt sorozatokat az igazgatónő, rávilágítva, hogy e pályázat forrásaiból pénzük is lesz a programok minél színvonalasabb lebonyolítására.

- Két tábort is magába foglal a pályázatunk. Az egyik egy hon- és népismereti tábor, amelyet a Szelidi-tóhoz tervezünk és fő profilja a népművészet és a hagyományok megismertetése főképp azon rétegekkel, akiket ez a dolog még nem érintett meg. A másik táborunk egy úgynevezett „zöld gerilla tábor” lenne, amit nem ottalvós táborként tervezünk megszervezni. Ennek egyik fő pillére a víziturizmus lenne, a másik pedig a természetszeretet-, természetismeret és sport iránti érdeklődés felkeltése, főképp a kajak- és kenusportágak által, öt napon át – vázolta az ötvenmilliós pályázati programcsomag fontosabb elemeit Magóné, hozzátéve, hogy nem könnyű, de érdemes feladat ilyen komoly projekteket lebonyolítani.

Megjegyezte továbbá, hogy van benn még jó pár elbírálásra váró beadványuk, reméli, hogy rövidesen ezek háza tájáról is hasonló örömteli fejleményekkel állhatnak majd ki a nyilvánosság elé.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 06. 12., 15:53
Családias légkört, magas színvonalú szakmai munkakörnyezetet és mások mellett munkába járási támogatást is kínálnak leendő munkatársuknak. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 06. 14., 12:18
A Bács-Kiskun vármegyében lévő többi határátkelőhely az eddig megszokott rendben működik. Még >>>
2024. 06. 14., 08:36
A kulturális, művészeti tematikájú portál a ma kezdődő Kék Madár Fesztivál kapcsán készített interjút a fesztiváligazgatóval. Még >>>
2024. 06. 13., 15:53
Az ösztöndíjat a KIMBA Birkózó Akadémia, a Birkózószövetség és a Testnevelési Egyetem által alapított ösztöndíj évente egy személynek ítélhető oda. Még >>>
2024. 06. 10., 13:24
A nagy érdeklődésre tekintettel két eredetileg nem hirdetett, délutáni turnus is indul Kovács László kalocsai Fazekas Alkotóházban. Még >>>
2024. 06. 08., 08:08
Kalocsán, június 10-én 6 órától 16-án 18 óráig felújítás miatt lezárják a közúti forgalom elől az 51. számú főút és a vasút kereszteződésében lévő Pataji úti átjárót. Még >>>
2024. 06. 08., 07:53
Hosszú ideje nem volt példa ekkora harcsatelepítésre a Dunán, 6 ezer szürkeharcsa kerül a folyamba. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK