2022. 01. 27. csütörtök
Angelika
: 360 Ft   : 319 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Tízmilliók programszervezésre – Az élethosszig tartó tanulásért Kalocsán

2017. 12. 30., 22:30

Két év alatt ötvenmillió forintból szervezhet szabadegyetemeket, előadásokat, tanfolyamokat és táborokat a Kalocsai Kulturális Központ és Könyvtár egy nyertes pályázatnak köszönhetően. Mint arról korábban írtunk, az intézmény az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program kiírására fogalmazott meg beadványt, amely az élethosszig tartó tanulás elősegítését tűzte zászlajára.

A beadvány sikeréről azon a bizonyos sajtótájékoztatón számolt be dr. Magóné Tóth Gyöngyi intézményvezető, amelyen a Kalocsa és Kúla által közösen végrehajtandó uniós projekt eredményes bírálatáról, a zsinagógafejlesztés második lépcsőjéről és a hátrányos helyzetű gyerekek általános iskola felzárkóztatására készült pályázatok sikeres befogadásáról szólt dr. Bálint József polgármester.

Az intézményvezető emlékeztetett, hogy nemrég sikerült 200 millió forintot nyerniük nőközpont kialakítására, most pedig a „Tanulási programok Kalocsán – Az élethosszig tartó tanuláshoz való hozzáférés biztosítása és fejlesztése ” projekt részesült támogatásban, amelyet Coelho „Tanulni annyi, mint élni a lehetőséggel” híres idézetével fémjelzett a pályázatíró.


Forrás: Illés György / KALOhírek

- Magába foglal ez a pályázat ingyenes nyelvtanfolyamokat, szakköröket, szabadegyetemeket, ismeretterjesztő előadássorozatokat, mint anno a Szülőföld akadémia, de még ez előtt vonzott tömegeket a vallástörténeti előadássorozat, amit ugyancsak újragondolhatunk – idézte fel a Kalocsai Szent István Gimnázium dísztermében, illetve a Városi Színházban rengeteg telt házas alkalmakat megélt sorozatokat az igazgatónő, rávilágítva, hogy e pályázat forrásaiból pénzük is lesz a programok minél színvonalasabb lebonyolítására.

- Két tábort is magába foglal a pályázatunk. Az egyik egy hon- és népismereti tábor, amelyet a Szelidi-tóhoz tervezünk és fő profilja a népművészet és a hagyományok megismertetése főképp azon rétegekkel, akiket ez a dolog még nem érintett meg. A másik táborunk egy úgynevezett „zöld gerilla tábor” lenne, amit nem ottalvós táborként tervezünk megszervezni. Ennek egyik fő pillére a víziturizmus lenne, a másik pedig a természetszeretet-, természetismeret és sport iránti érdeklődés felkeltése, főképp a kajak- és kenusportágak által, öt napon át – vázolta az ötvenmilliós pályázati programcsomag fontosabb elemeit Magóné, hozzátéve, hogy nem könnyű, de érdemes feladat ilyen komoly projekteket lebonyolítani.

Megjegyezte továbbá, hogy van benn még jó pár elbírálásra váró beadványuk, reméli, hogy rövidesen ezek háza tájáról is hasonló örömteli fejleményekkel állhatnak majd ki a nyilvánosság elé.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 26., 14:54
Az Európa legnagyobb beltéri betleheméről is híres község, a „Kis-Balaton fővárosa” nem először büszkélkedhet az éves rekorddal. No, de januárban?! Még >>>
2022. 01. 26., 09:31
Az arra jogosultak hamarosan számíthatnak a tavalyi évre vonatkozó személyi jövedelemadó visszatérítésére, ezzel kapcsolatban pedig egy új fontos kormányrendelet jelent meg a Magyar Közlönyben. Még >>>
2022. 01. 25., 19:00
Mély megrendüléssel tudatjuk, hogy Molnár Gábor, a Fülöp Ferenc Díjas táncos hétfő hajnalban elhunyt! Még >>>
2022. 01. 25., 18:17
Az életmentés csaknem egy órán keresztül zajlott a helyszínen, mire az időben megkezdett mellkasi nyomások végül sikerre vezettek. Még >>>
2022. 01. 25., 15:57
A Kalocsai Járásbíróság gyorsított eljárásban öt év börtönre, és tíz év kiutasításra ítélt egy 31 éves ukrán férfit, akit embercsempészés miatt állított az ügyészség bíróság elé. Még >>>
2022. 01. 25., 15:16
A Petőfi Zenei Díjakat a Duna Televízión közvetített ünnepség keretébe adták át vasárnap. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés