2023. 03. 27. hétfő
Hajnalka
: 386 Ft   : 358 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Három térségi polgármester az ÜDE-KUNSÁG Vidékfejlesztési Egyesület elnökségében

Zsiga Ferenc  |  2016. 01. 18., 07:38

Az Európai Unió Vidékfejlesztési Programjához kapcsolódó LEADER egyesületek a helyi, térségi támogatások, kezdeményezések megvalósításához biztosítanak forrásokat a Helyi Fejlesztési Stratégiában meghatározott fejlesztésekkel összhangban. A kalocsai járás településeinek többsége a kiskőrösi székhellyel működő ÜDE-KUNSÁG Vidékfejlesztési Egyesülethez tartozik, melynek december közepén megtartott ülésen az elnökségbe Bedi Gyulát, Uszód polgármesterét a vállalkozók, Dusnoki Csaba, dunapataji polgármestert és Illés Attila, miskei polgármestert az önkormányzatok képviseletére választották a testületbe. A LEADER Egyesület működéséről Pethő Attilát, az egyesület munkaszervezet vezetőjét kérdeztük.

A szakember arról számolt be, hogy az Egyesület a 2014-2020 közötti fejlesztési ciklusban 553 millió forint európai uniós fejlesztési forrással rendelkezik, és az Egyesületnek az országgyűlési választókörzetet közel lefedő 31 önkormányzaton túl vállalkozások és civil szervezetek is a tagjai.

Az Egyesületnek jelenleg a Helyi Fejlesztési Stratégia kidolgozása a legjelentősebb feladata, ezen dokumentum elfogadására a Miniszterelnökséghez tartozó Irányító Hatóság jogosult. A Helyi Fejlesztési Stratégia elfogadását követően kerülhetnek kiírásra a LEADER pályázatok. A három szféra (közszféra, üzleti szféra, civil szféra) képviseletéhez tartozó ügyfelek tehát az önkormányzatok, a civil szervezetek (egyesületek, alapítványok) és a vállalkozások a számukra elfogadott célok megvalósítására pályázhatnak.

A benyújtott pályázatokat támogathatóságára az Egyesület elnöksége tesz javaslatot. Az elnyert összeg a legkülönbözőbb fejlesztési célok mellett felújításokra, gép-, eszközbeszerzésekre is fordítható. Az eddigi gyakorlat szerint egy-egy településre, annak lakosságszámától függetlenül közel azonos nagyságú európai uniós forrást biztosítottak.

Az Egyesület elnöke Domonyi László, Kiskőrös város polgármestere, alelnökei Suhajda Antal, az Akasztói Sporthorgász Egyesület elnöke és Illés Attila, Miske község polgármestere, további tagjai Martinkovics Tibor, akasztói egyéni vállalkozó, Bedi Gyula, a BeM-ÉP Bt. ügyvezetője, Dusnoki CsabaDunapataj nagyközség polgármestere és Vörös Sándor, a Dunavecsei Sportegyesület elnöke.


Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-03-24 13:15:00
Kertészeti eszközök, öntözőberendezések, tápanyag-utánpotló szerek, gasztronómiai különlegességek, termelői vásár és vidékfejlesztési támogatási információs pont is várja majd az expora kilátogatókat.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 27., 23:39
Egy kisodródott és árokba csapódott személykocsi egyik utasa életét vesztette, egy másik életveszélyesen megsérült – őt újra kellett éleszteni –, és a sofőr is súlyosan megsérült a vasárnap esti balesetben. A beszámolók alapján a túl gyors tempó és a biztonsági öv mellőzése vezethetett a tragédiához. Még >>>
2023. 03. 27., 14:37
A magyar labdarúgó válogatott hétfő este 20 óra 45 perckor megkezdi szereplését a 2024-es Eb-részvételért a selejtezőkben. Még >>>
2023. 03. 27., 14:20
A tepsis tócsni nagy előnye, hogy sütés közben nem kell mellette állni, és olajjal sem szívja tele magát. Még >>>
2023. 03. 27., 14:11
Egy hegyi patak vízhozamával buzog elő a víz az utca Mikszáth Kálmán és Vidats István utca közötti szakaszán. Az úttest szinte folyóvá vált. Videóval! Még >>>
2023. 03. 27., 09:23
Jelentősen visszaesik a hőmérséklet a hét elején: kedden a csúcshőmérséklet mindössze 5 és 10 Celsius-fok között valószínű, és visszatérnek a kemény éjszakai fagyok is, a szélvédett helyeken akár mínusz 10 fokig is csökkenhet a hőmérséklet. Még >>>
2023. 03. 27., 09:09
A balesetben ketten megsérültek, egy ember pedig a helyszínen életét vesztette. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK