2021. 11. 29. hétfő
Taksony
: 369 Ft   : 327 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Három térségi polgármester az ÜDE-KUNSÁG Vidékfejlesztési Egyesület elnökségében

Zsiga Ferenc  |  2016. 01. 18., 07:38

Az Európai Unió Vidékfejlesztési Programjához kapcsolódó LEADER egyesületek a helyi, térségi támogatások, kezdeményezések megvalósításához biztosítanak forrásokat a Helyi Fejlesztési Stratégiában meghatározott fejlesztésekkel összhangban. A kalocsai járás településeinek többsége a kiskőrösi székhellyel működő ÜDE-KUNSÁG Vidékfejlesztési Egyesülethez tartozik, melynek december közepén megtartott ülésen az elnökségbe Bedi Gyulát, Uszód polgármesterét a vállalkozók, Dusnoki Csaba, dunapataji polgármestert és Illés Attila, miskei polgármestert az önkormányzatok képviseletére választották a testületbe. A LEADER Egyesület működéséről Pethő Attilát, az egyesület munkaszervezet vezetőjét kérdeztük.

A szakember arról számolt be, hogy az Egyesület a 2014-2020 közötti fejlesztési ciklusban 553 millió forint európai uniós fejlesztési forrással rendelkezik, és az Egyesületnek az országgyűlési választókörzetet közel lefedő 31 önkormányzaton túl vállalkozások és civil szervezetek is a tagjai.

Az Egyesületnek jelenleg a Helyi Fejlesztési Stratégia kidolgozása a legjelentősebb feladata, ezen dokumentum elfogadására a Miniszterelnökséghez tartozó Irányító Hatóság jogosult. A Helyi Fejlesztési Stratégia elfogadását követően kerülhetnek kiírásra a LEADER pályázatok. A három szféra (közszféra, üzleti szféra, civil szféra) képviseletéhez tartozó ügyfelek tehát az önkormányzatok, a civil szervezetek (egyesületek, alapítványok) és a vállalkozások a számukra elfogadott célok megvalósítására pályázhatnak.

A benyújtott pályázatokat támogathatóságára az Egyesület elnöksége tesz javaslatot. Az elnyert összeg a legkülönbözőbb fejlesztési célok mellett felújításokra, gép-, eszközbeszerzésekre is fordítható. Az eddigi gyakorlat szerint egy-egy településre, annak lakosságszámától függetlenül közel azonos nagyságú európai uniós forrást biztosítottak.

Az Egyesület elnöke Domonyi László, Kiskőrös város polgármestere, alelnökei Suhajda Antal, az Akasztói Sporthorgász Egyesület elnöke és Illés Attila, Miske község polgármestere, további tagjai Martinkovics Tibor, akasztói egyéni vállalkozó, Bedi Gyula, a BeM-ÉP Bt. ügyvezetője, Dusnoki CsabaDunapataj nagyközség polgármestere és Vörös Sándor, a Dunavecsei Sportegyesület elnöke.


Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 27., 14:25
A kalocsai Török „Töce” Tibor, A-MAFOSZ-fotóművész 16 éves pályafutása legeredményesebb évét zárta. A fotográfus 2021-ben 30 díjat nyert. A több mint 150 kiállításra javasolt képe négy földrészen és 20 különböző országban került bemutatásra. A pályázatokon díjazott képeinek 90 százaléka Kalocsán és annak vonzáskörzetében készült!
2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 29., 09:54
A baromfi ágazatot érő kár mérséklése érdekében minden könnyítő intézkedést elrendelnek a szakemberek, amint azt a járványhelyzet lehetővé teszi. Még >>>
2021. 11. 29., 09:48
A Kalocsai Innovációs és Közművelődési Központ szervezésében ezúttal a Kolompos együttes mulatságára! Még >>>
2021. 11. 28., 16:00
Az ANDA Present Kft. 10 000 db gyermekmaszkot adományozott a Kertvárosi Általános Iskoláért-Gyermekeinkért Alapítványnak. Még >>>
2021. 11. 28., 14:56
A vádlott szándékosan segítséget kívánt nyújtani 4 szír migráns személynek abban, hogy a szerb-magyar államhatár közeléből Nyugat-Európába, Ausztriába eljussanak. A sikeres szállítást követően Belgrádban 1000 eurót kapott volna fizetségül. Még >>>
2021. 11. 28., 11:55
Személyautó árokba hajtott a Dunapataj táblától 100 méterre, Ordas irányában. Még >>>
2021. 11. 27., 19:15
Személyi sérüléssel járó baleset történt az 5301-es számú úton. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei