2021. 12. 07. kedd
Ambrus
: 366 Ft   : 324 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Ismét a „megyeegyes” dobogó harmadik fokára állhatott a KFC

Tamás Ferenc  |  2016. 07. 06., 23:08

A klub negyedszázados története során először fordult elő, hogy egymás utáni két évadban is bronznak örülhetett csapat és mindig hálás közönsége, pedig aki ismeri a megyei első osztályú foci mezőnyét, az igazolhatja, hogy az elől végzett csapatok szinte valamennyien „félprofi” körülmények között működnek, edzenek és versenyeznek. Nos, ilyen közegben két bajnoki évben is dobogóra állni minősít is egyben, hogy a szakmai vezetés hozzáértése és a játékosok klubhűsége több mint odaadó, egyenesen példaértékű.

Rangot is szerzett egyben magának a megyei foci elitjében a két egymás utáni dobogóval a Kalocsa, amit az emlékezetes győzelmi szériája, a hosszú heteken át tartó veretlensége és a bajnokság során megszerzett 19 győzelme egyaránt igazol.

3. Kalocsai FC   28   19   5   4   70–37   62

A fenti eredménysor 74 százalékos csapatteljesítményt takar, amely mérkőzésenkénti átlagban 2,5 rúgott, és mindössze 1,3 kapott góllal párosult.

A csapat házi gólkirálya idén is Kohány Gábor csapatkapitány lett 18 remekbe szabott találatával,

míg őt Vuits Viktor és Kollár Máté 9 góllal követi a házi rangsorban.

Márton edzőt arra kértük, hogy elevenítse fel a 2015/2016-os bajnokság tavaszi szezonjának számára emlékezetes néhány ütközetét, kalocsai sikerét.

– A tavasz tizennégy mérkőzéséből tizet megnyert a csapat két döntetlen és mindössze két vereség mellett, amely már önmagában véve is dicséretes teljesítmény. Ebből hazai pályán hatszor jöhettünk le győztesen a pályáról egy vereség mellett, amelyet az utolsó fordulóban a Tiszakécske nyert meg 2–1-re. A tavasz folyamán a csapatból a legjobb teljesítményt Vuits Viktor nyújtotta, aki kilenc meccsen is kitűnt a többiek közül, őt Kohány Balázs követi hét találkozóval, a hat meccses Nasz Balázs és Kohány Gábor előtt. A tavasz során a „sporik” 45 sárgát osztottak ki közöttünk egy piros lap mellett. Ugye a tél folyamán Szalontai eligazolt Komlóra, míg Jánosi Gábor sérülése miatt hagyta abba a játékot, Antóni Dávid pedig Bátyára távozott. Érkezett viszont Szabó Valentin Paksról és Varga Sándor Uszódról.
A tavaszi nyitányon a keceli győzelmünk szinte megadta az egész félévünk alaphangulatát, hiszen rögtön utána kétszer is 1–0-ra nyert a gárda a Majsa és a Kiskőrös ellen, amely szó szerint összekovácsolta a közösséget. Utána még a Bácsalmást is legyőztük 3–2-re, amivel végleg megszilárdítottuk helyünket a dobogóért küzdők sorában. Aztán jött egy kunszállási 0–0, aminek egyetlen pozitívuma az volt, hogy a korábban sérült Vuits Attila visszatérhetett közénk. Majd következett a „tavasz összecsapása” a Kecskemét ellen, ahol 1–0-s győzelmünkkel már nyakunkban érezhettük a bronzérmet. Ezután jött a vadkerti döntetlenünk, amely számomra a tavasz legfájóbb pontvesztése volt, hiszen a meccs elején már 2–0-ra vezettünk. Emlékezetes maradt játékosnak és szurkolóknak egyaránt a Halas elleni 3–2-es hazai győzelmünk, ahol egy jó focit játszó, képzett ellenfelet sikerült nagy csatában két vállra fektetnünk. Ezt követte a félegyházi örök mumusunk elleni derbi, ahol ismét „sikerült hoznunk a papírformát” (4–0). És jött a hajrá: legyőztük az Akasztót (3–2), idegenben a Baját (4–3), majd menetből a Jánoshalmát (5–0) és a Hartát (6–2). Az utolsó fordulónak a presztízsen kívül nem volt „számszaki” tétje, ahol több mint fél órán keresztül emberhátrányban játszottunk és egy góllal alulmaradtunk (1–2). A statisztikánkat nézve elmondhatom, hogy szinte minden területen sikerült előrelépnünk, amit az is igazol, hogy már két fordulóval a vége előtt biztos volt a bronzérem, ami ugye nagyszerű fegyvertény – fejezte be elemző értékelését Márton Zsolt edző, ki ezúton is köszöni mindenkinek csapata támogatását.

A szakvezető 22 játékosnak adott szereplési lehetőséget a bajnoki évad során, ők a következők: Varga Sándor, Péter Csaba, Kis Maximilián (kapusok), Pintér Roland, Vuits Attila, Szalontai Tibor, Nasz Balázs, Jánosi Gábor, Szabó Valentin, Csikós Dominik, Vass Levente, Kohány Balázs, Follárdt Zoltán, Kárpi Rudolf, Farkas Tamás, Dostyicza Dániel, Kollár Máté, Vuits Viktor, Kun-Szabó Dániel, Zorván Szilárd, Facskó Patrik, Kohány Gábor.

bízunk benne, hogy az új vezetőségnek sikerül majd együtt tartania a gárdát,

sőt még meg is erősítenie, amely elengedhetetlen feltétele lesz az érmes helyezés megismétlésének.

A csapat július 6-án, szerdán megkezdi a felkészülést az új bajnokságra, hiszen augusztus elején már kupamérkőzések jönnek, majd nemzeti ünnepünk hétvégéjén ismét útjára indul a pettyes. Megkezdődnek az új évad kihívásai és bajnoki ütközetei, amelyek máris hiányoznak játékosoknak, vezetőknek és szurkolóknak egyaránt. Csak kezdődne már!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!
2021-12-02 09:50:27
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 07., 10:30
A karácsonyi szezonban ismét karitatív kampányt indít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az OMV Hungária: a töltőállomásokon megvásárolható adománykártyákkal lehet támogatni az alapítvány munkáját. Még >>>
2021. 12. 07., 08:41
A hetedik játéknaphoz érkeztünk, lássuk a feladványt! Még >>>
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>
2021. 12. 06., 13:34
A több tagcserén is áteső Omega a legnépszerűbb hazai beatzenekarok egyike lett, Kóbor pedig idővel a gitár helyett csak az éneklésre koncentrált. Még >>>
2021. 12. 06., 10:52
Embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a nyomozók előterjesztést tesznek a férfiak letartóztatásának indítványozására. Még >>>
2021. 12. 06., 08:04
Íme a hatodik feladvány, jó keresgélést! :) Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés