2023. 09. 24.
Gellért, Mercédesz
: 387 Ft   : 363 Ft Benzin: 641.8 Ft/l   Dízel: 646.0 Ft/l   Írjon nekünk

Ismét a „megyeegyes” dobogó harmadik fokára állhatott a KFC

Tamás Ferenc  |  2016. 07. 06., 23:08

A klub negyedszázados története során először fordult elő, hogy egymás utáni két évadban is bronznak örülhetett csapat és mindig hálás közönsége, pedig aki ismeri a megyei első osztályú foci mezőnyét, az igazolhatja, hogy az elől végzett csapatok szinte valamennyien „félprofi” körülmények között működnek, edzenek és versenyeznek. Nos, ilyen közegben két bajnoki évben is dobogóra állni minősít is egyben, hogy a szakmai vezetés hozzáértése és a játékosok klubhűsége több mint odaadó, egyenesen példaértékű.

Rangot is szerzett egyben magának a megyei foci elitjében a két egymás utáni dobogóval a Kalocsa, amit az emlékezetes győzelmi szériája, a hosszú heteken át tartó veretlensége és a bajnokság során megszerzett 19 győzelme egyaránt igazol.

3. Kalocsai FC   28   19   5   4   70–37   62

A fenti eredménysor 74 százalékos csapatteljesítményt takar, amely mérkőzésenkénti átlagban 2,5 rúgott, és mindössze 1,3 kapott góllal párosult.

A csapat házi gólkirálya idén is Kohány Gábor csapatkapitány lett 18 remekbe szabott találatával,

míg őt Vuits Viktor és Kollár Máté 9 góllal követi a házi rangsorban.

Márton edzőt arra kértük, hogy elevenítse fel a 2015/2016-os bajnokság tavaszi szezonjának számára emlékezetes néhány ütközetét, kalocsai sikerét.

– A tavasz tizennégy mérkőzéséből tizet megnyert a csapat két döntetlen és mindössze két vereség mellett, amely már önmagában véve is dicséretes teljesítmény. Ebből hazai pályán hatszor jöhettünk le győztesen a pályáról egy vereség mellett, amelyet az utolsó fordulóban a Tiszakécske nyert meg 2–1-re. A tavasz folyamán a csapatból a legjobb teljesítményt Vuits Viktor nyújtotta, aki kilenc meccsen is kitűnt a többiek közül, őt Kohány Balázs követi hét találkozóval, a hat meccses Nasz Balázs és Kohány Gábor előtt. A tavasz során a „sporik” 45 sárgát osztottak ki közöttünk egy piros lap mellett. Ugye a tél folyamán Szalontai eligazolt Komlóra, míg Jánosi Gábor sérülése miatt hagyta abba a játékot, Antóni Dávid pedig Bátyára távozott. Érkezett viszont Szabó Valentin Paksról és Varga Sándor Uszódról.
A tavaszi nyitányon a keceli győzelmünk szinte megadta az egész félévünk alaphangulatát, hiszen rögtön utána kétszer is 1–0-ra nyert a gárda a Majsa és a Kiskőrös ellen, amely szó szerint összekovácsolta a közösséget. Utána még a Bácsalmást is legyőztük 3–2-re, amivel végleg megszilárdítottuk helyünket a dobogóért küzdők sorában. Aztán jött egy kunszállási 0–0, aminek egyetlen pozitívuma az volt, hogy a korábban sérült Vuits Attila visszatérhetett közénk. Majd következett a „tavasz összecsapása” a Kecskemét ellen, ahol 1–0-s győzelmünkkel már nyakunkban érezhettük a bronzérmet. Ezután jött a vadkerti döntetlenünk, amely számomra a tavasz legfájóbb pontvesztése volt, hiszen a meccs elején már 2–0-ra vezettünk. Emlékezetes maradt játékosnak és szurkolóknak egyaránt a Halas elleni 3–2-es hazai győzelmünk, ahol egy jó focit játszó, képzett ellenfelet sikerült nagy csatában két vállra fektetnünk. Ezt követte a félegyházi örök mumusunk elleni derbi, ahol ismét „sikerült hoznunk a papírformát” (4–0). És jött a hajrá: legyőztük az Akasztót (3–2), idegenben a Baját (4–3), majd menetből a Jánoshalmát (5–0) és a Hartát (6–2). Az utolsó fordulónak a presztízsen kívül nem volt „számszaki” tétje, ahol több mint fél órán keresztül emberhátrányban játszottunk és egy góllal alulmaradtunk (1–2). A statisztikánkat nézve elmondhatom, hogy szinte minden területen sikerült előrelépnünk, amit az is igazol, hogy már két fordulóval a vége előtt biztos volt a bronzérem, ami ugye nagyszerű fegyvertény – fejezte be elemző értékelését Márton Zsolt edző, ki ezúton is köszöni mindenkinek csapata támogatását.

A szakvezető 22 játékosnak adott szereplési lehetőséget a bajnoki évad során, ők a következők: Varga Sándor, Péter Csaba, Kis Maximilián (kapusok), Pintér Roland, Vuits Attila, Szalontai Tibor, Nasz Balázs, Jánosi Gábor, Szabó Valentin, Csikós Dominik, Vass Levente, Kohány Balázs, Follárdt Zoltán, Kárpi Rudolf, Farkas Tamás, Dostyicza Dániel, Kollár Máté, Vuits Viktor, Kun-Szabó Dániel, Zorván Szilárd, Facskó Patrik, Kohány Gábor.

bízunk benne, hogy az új vezetőségnek sikerül majd együtt tartania a gárdát,

sőt még meg is erősítenie, amely elengedhetetlen feltétele lesz az érmes helyezés megismétlésének.

A csapat július 6-án, szerdán megkezdi a felkészülést az új bajnokságra, hiszen augusztus elején már kupamérkőzések jönnek, majd nemzeti ünnepünk hétvégéjén ismét útjára indul a pettyes. Megkezdődnek az új évad kihívásai és bajnoki ütközetei, amelyek máris hiányoznak játékosoknak, vezetőknek és szurkolóknak egyaránt. Csak kezdődne már!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 09. 22., 11:40
Érdemes volt kilátogatni szeptember első szombatján a kalocsai reptérre, ahol látványos tűzijátékkal nyíló esti futás, repülési lehetőség és ingyenes egészségügyi vizsgálatok is várták az érdeklődőket az Aero Club Foktő-Kalocsa rendezvényén.
2023. 09. 22., 11:35
Roma zenei előadókkal, népviseleti és néptáncbemutatóval várják az érdeklődőket!
2023-09-23 13:28:06
Szombati Ferenc muzsikája mellett, a Mezei Virágok Népdalkör előadását láthatják az érdeklődők, egy finom ebéd és más műsorok mellett!
2023-09-22 10:43:00
Választási kampány közeleg – jövőre önkormányzati és EP választásokat tartanak hazánkban. A pártok, politikai szervezetek igyekeztek kihasználni a Paprikafesztiválban rejlő marketingértéket. Több helyi közéleti személyiséget és országos pártpolitikust is kérdeztünk a jövő évi terveikről.
2023-09-18 14:13:38
Első kézből kaptak információt a településvezetők a Paks II. beruházás előrehaladásáról, fontos mérföldköveiről a Közép-Duna Menti Fejlesztési Tanács fórumain. A hatállomásos tájékoztatósorozatra 99 település polgármesterei kaptak meghívást. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 09. 24., 16:11
A javaslat szerint jövő év márciusától ismét nő az érintetti kör, pontosan 83889 egészségügyi szakdolgozó bére, de már differenciáltan. Még >>>
2023. 09. 23., 20:04
A Zöldfa utcai óvodában péntek délelőtt tartották a díjátadót. Még >>>
2023. 09. 23., 11:16
A válasz röviden és tömören: igen, öntözzünk. De ha megállunk e túlegyszerűsített válasznál, és ész nélkül locsolunk, nagyobb bajt okozunk, mint amit a szárazság eredményezne! Még >>>
2023. 09. 22., 11:06
Kezdő vagy, de egyelőre kerülnéd a termeket? Egy hosszabb kihagyás után térnél vissza az edzéshez, és előtte alapoznál otthon egy kicsit? Esetleg kizárólag otthoni edzésben gondolkodsz, és a lehetőségekhez mérten szeretnéd magadból kihozni a maximumot? Segítünk megtenni az első lépést! :) Még >>>
2023. 09. 22., 10:50
A héten diagnosztizált esetekkel a 2023. évben nyilvántartott nyugat-nílusi láz megbetegedések száma 25-re nőtt. Még >>>
2023. 09. 21., 15:17
Egy csengődi asszony görög hatósági jelzést szerelt fel autójára, amit a közelmúltban vásárolt. A történtek vizsgálatát a Kiskőrösi Rendőrkapitányság befejezte. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK