2021. 12. 06. hétfő
Miklós
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Megújult a régi csarnok

2015. 12. 09., 13:34

A közelmúltban adták át a majsai sportpályán, a felújított Városi György Sportcsarnokot. A 40 éve épült létesítményre már ráfért az alapos „ráncfelvarrás”. A munkák során az elöregedett parkettát, korszerű sport PVC-re cserélték, ami alá padlófűtést szereltek és a világítást is korszerűsítették – írja a Baon.hu.

Az átadásakor hatalmas előrelépésnek számított a település életében a sportcsarnok, habár a játéktere nem felelt meg a szabványoknak, így ott bajnoki mérkőzéseket nem rendezhettek. Edzések, testnevelés órák megtartására viszont kitűnő volt és első osztályú szintig jutó kézilabdázók sora – például a sokszoros felnőtt válogatott Csendes Edit –, ismerkedett ott a sportág alapjaival. A csarnok névadója Városi György testnevelő volt a „Mágus”, akinek irányításával kétszer nyertek országos diákolimpiai bajnokságot a majsai kézilabdás lányok.

– Igazából már a megépítésekor sem volt kifejezetten alkalmas a sportolásra a csarnok, ahol az akkori technológiának megfelelően, lesimított betonra, szurokba rakták le a parkettát. Később évtizedeken keresztül, gyakran jelentett balesetveszélyt a kimozgósodó, felpúposodó parketta – mondta el a csarnok újraavatásán Á. Fúrús András majsai polgármester.

A már régóta időszerű munkák elvégzésére a TAO-pályázat keretében nyílt lehetőség. A Kiskunmajsai FC, mint a sportpálya egyik használója adott be pályázatot a padló felújítására és 14 millió forintot nyertek. A teljes felújításhoz szükséges további 6 millió forintot Majsa városa vállalta magára.

A TAO-rendszerben, a nyertes pályázat birtokában a klub felkereshet gazdasági társaságokat, hogy megkérje őket, társasági adójuk terhére biztosítsák a szükséges összeget. A KFC-nek a célok elérésében az Agrikon KAM Kft. volt a segítségére.

– Azt vallom: mindegy milyen forrásból jön a pénz, csak fejlődjön a város. A kiscsarnok városi tulajdon ezért adott az önkormányzat is támogatást a munkákhoz – hangsúlyozta Á. Fúrús András polgármester.

Az új, 8 milliméteres sportpadló alkalmas mindennemű teremsportra. A Városi György Sportcsarnokban gyakran rendeznek zenés-táncos összejöveteleket, amik idején polipropilén tekercsekkel védik majd a sportpadlót.

A majsai sportpályán – ami ősz óta a kiváló majsai városvezető és labdarúgó Horváth István nevét viseli –, újabb nagyberuházásra készülnek. A Kiskunmajsai FC az MLSZ-TAO pályázatán 78 millió forintot nyert egy új, műfüves labdarúgópálya építésére. A világítással felszerelt pálya teljes bekerülési költsége mintegy 120 millió forint lesz.

Forrás: Baon

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!
2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>
2021. 12. 06., 13:34
A több tagcserén is áteső Omega a legnépszerűbb hazai beatzenekarok egyike lett, Kóbor pedig idővel a gitár helyett csak az éneklésre koncentrált. Még >>>
2021. 12. 06., 10:52
Embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a nyomozók előterjesztést tesznek a férfiak letartóztatásának indítványozására. Még >>>
2021. 12. 06., 08:04
Íme a hatodik feladvány, jó keresgélést! :) Még >>>
2021. 12. 05., 16:22
A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában. Még >>>
2021. 12. 05., 13:15
A Mikulásoknak ma a csomagokat kell összekészíteniük, és elázni se lenne jó... Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés