2022. 06. 30. csütörtök
Pál
: 397 Ft   : 380 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Uszód csapata emelhette magasba a Téli Kupát

Tamás Ferenc  |  2019. 02. 03., 10:51

A november közepe óta zajló Téli Kupa teremlabdarúgó-bajnokság Profi Liga hat csapatos küzdelemsorozata a február 2-i, szombati játéknappal a végéhez érkezett. A négy legjobb gárda ezen a délutánon már az érmek színéről és a díszes trófea sorsáról döntött minden szurkolói igényt kielégítő, közönségszórakoztató találkozókon.

A bronzmeccsen a KFC Ifjúsági csapata és a „megyehármas” Bátya aranylábú fiai feszültek egymásnak,

ahol a Sáfrán Ferenc edzette bátyaiak „méretes zakót” mértek az ifjú KFC titánokra. Tisztességesen borult a papírforma, hiszen

az eddig szárnyaló ifik olyan „mélyütésbe hajoltak bele”, amely padlóra küldte őket.

Ezúttal a Stadler-Kiskőrös FC öregfiúi látogattak hozzánk.
bővebben ...

Az első játékrészben az első öt perc KFC rohamai után a több bátyai gólszerzési lehetőség egyre inkább zavart keltett az ifisták soraiban, a Bátya pedig magához ragadta a játék irányítását. Ám, a folyamatos nyomás csak nem akart góllá érni, de milyen a foci, Zorván Marci bedobásából Szőgyi Kevin úgy hét méterről, félfordulatos bombával bevette a Bátya kapuját, amikor lövése utat talált a lábak erdejében (1–0).

A második félidő elejére aztán csak a küzdelem és a darálás maradt, ám a 12. percre a bátyai Varga Ákos és Magyar Márk váratlan lövései jelentettek veszélyt az ellenfél kapujára. Aztán a „kísérletek” a negyedóra végére góllá értek. Előbb Magyar Márk, majd Monori Martin is betalált, és

a „fokhagymások” megfordították a mérkőzést (1–2).

Képgaléria megtekintése (24 db kép)
Bátya
Forrás: KALOhírek

Varga Ákos trükkös góljával a lefújás előtt hat perccel aztán már 3–1-re ment a Sáfrán Ferenc edzette bátyai legénység. A vége pedig már fesztiválhangulatban zajlott.

Magyar Márk a negyedik vágányra állította a bátyai lokomotívot, amellyel mintegy „megduplázta átigazolási árfolyamát”, majd Varga Ákos látványos cselsorozata után Kapitány Tiborral megrúgatta csapata ötödik találatát is (1–5).

Ezzel a Bátya léphetett el a „tél dobogójára”, az addig szárnyaló ifiknek pedig be kellett érniük a csoport negyedik helyével.

A döntő az El Nino abszolút esélyével indult,

a lelátón csak kevesen fogadtak volna az Uszód nyalka regimentjének végső sikerére.

Képgaléria megtekintése (24 db kép)

Forrás: KALOhírek

Aztán a 4. percre „Borsi tanár úr” látványos szabadrúgásával a „Kígyó térről” szerzett vezetést az uszódi armadának (1–0).

Rá két percre Korsós Kristóf lőtt középről oktatófilmbe illő gólt (2–0), majd a 10. percre egy jobb oldali elfutás után Riczu Ádám lőtte ki „Sándor-szögből” a hosszú alsót (3–0).

Szerencsére Kiss Dominik, „ha gól nincs halott legyen” találatával szépített a „Nino” (3–1), ami egyben félidei eredmény is volt.

Képgaléria megtekintése (24 db kép)
El Nino
Forrás: KALOhírek

A második játékrész 6. percében aztán az uszódi Horváth Richárd kijátszott sakk-matt gólt lőtt (4–1), amivel már tudatosították az ellenféllel, hogy ők akarják a kupát. A hajrában aztán csakúgy, mint a meccs során végig,

Gyuricza Tibor az Uszód kapujában enyves kesztyűben védett,

ráadásul remekül irányította a védőit is, amivel igen nagy részt vállalt az uszódi sikerből.

Az ünnepélyes eredményhirdetésen aztán Király Róbert a Kalocsai FC elnöke a nálunk vendégeskedő Stadler-Kiskőrös FC legendás játékosát Szlovák Lászlót kérte fel, hogy adja át a kupákat a dobogósoknak.

A Profi Liga gólkirályi címe is itt került kihirdetésre, amit Mátyás Dániel (KFC Ifi) érdemelt ki 18 remekbe szabott találatával.

Képgaléria megtekintése (24 db kép)
Uszód
Forrás: KALOhírek

A kupagyőztes Uszód csapattagjai voltak: Gyuricza Tibor, Varga Sándor (kapusok), Korsós Kristóf, Romsics Péter, Holló Mátyás, Boros Tamás, Horváth Richárd, Zorván Szilárd, Riczu Ádám, Bakai Tibor, Katus Zoltán, Leták Zsolt, Kovács János, Szvétek Balázs (mezőnyjátékosok).

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 06. 27., 14:19
A tavalyi élénk érdeklődés után most kisebb tömeget vonzottak a gasztronómiai különlegességei, holott az Érsekkertbe látogatókat most a LED-falas meccsnézésnél sokkal gazdagabb kiegészítő programsor várta péntek délutántól vasárnap estig. Aki lemaradt róla, vigasztalódjon összefoglalónkkal!
2022. 06. 24., 09:06
Látogass el a Városházára, szelfizz, és nyerj! – Akciót indított az önkormányzat a városháza új látványosságainak népszerűsítésre. A lokálpatriótákra másik csemege is vár: pódiumbeszélgetés lesz a tavasszal hivatalosan is magyar örökséggé, a Magyar Szellem Láthatatlan Múzeumnak elemeivé nyilvánított gyűjtemények vezetőivel tartanak pódiumbeszélgetést.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 06. 30., 13:14
A köztisztviselők és kormánytisztviselők napján is rendes nyitvatartási időben várják az ügyfeleket. Még >>>
2022. 06. 30., 13:02
2022. július 1-jén pénteken - a Magyar Egészségügy Napja miatt - a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház telephelyein (Kecskeméten, Kalocsán, Kiskunfélegyházán) a járóbeteg szakrendelés szünetel. Még >>>
2022. 06. 30., 12:23
A megye több települése mellett a NAV ellenőrei Kalocsára is ellátogatnak. Még >>>
2022. 06. 30., 09:53
Megkezdődik a magyar dinnyék árusítása a Lidl és az Aldi üzleteiben – tájékoztatták a diszkontláncok szerdán az MTI-t. Még >>>
2022. 06. 29., 15:51
Vasárnap éjjel Decsen szólalkozott össze egy férfi egy másik társaság tagjaival, majd egy vasrúddal fenyegette őket. A válasz brutális volt: egy testvérpár zártszelvénnyel kezdte ütlegelni a férfit, akit a párja hívására kiérkező rendőrök és mentők eszméletlen, életveszélyes állapotban találtak. Még >>>
2022. 06. 29., 11:59
A kötelező zárt tartás továbbra is érvényben marad a magaskockázatú megyékben, ahogyan a kötelezően előírt szállítás előtti tamponvizsgálatok is. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK