2023. 03. 28. kedd
Gedeon, Johanna
: 386 Ft   : 358 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Megyei foci: Itt a csoportbeosztás

Tamás Ferenc  |  2016. 07. 15., 10:08

A Bács megyei Labdarúgó Szövetség illetékesei elkészítették a régió labdarúgásának csoportbeosztásait, ahol a megyei I–II. és III. osztályok csapatainak besorolása került meghatározásra.

A megyei I. osztály a 2016/2017-es bajnoki évadban tizenöt csapattal „üzemel” majd, ahol az előző szezonhoz képest azért lesz néhány változás.

A Kiskunmajsa gárdája ugyanis nem vállalta a további küzdelmeket,

inkább a „megyekettőben” folytatja. Mivel a megyei másodosztály bajnokai sem kívántak élni a felkerülés lehetőségével, ezért az északi-csoport második helyén végzett

Lajosmizse folytathatja majd a megyei elitben.

A Harta (képünkön) ugyan az utolsó, azaz kieső helyen végzett, de a fenti körülmények miatt maradhatott tovább a „megyeegyben”.

Harta SE
Forrás: KALOhírek archív

A bajnoki küzdelmek az augusztus 13–14-i hétvégén indulnak majd, az első osztályú megyei mezőny résztvevői a következők: Akasztó FC, Bácsalmási PVSE, Bajai LSE, Harta SE, Jánoshalmi FC, Kalocsai FC, Kecel FC, Kecskeméti LC, Kiskőrös LC, Kiskunfélegyházi HTK, Faddikorr-Kiskunhalasi FC, Kunszállás SE, Lajosmizsei VLC, Soltvadkerti TE TRMX, Duna Aszfalt Tiszakécske VSE.

A megyei II. osztály mezőnye ismét északi és déli csoportokban vetélkedik egymással, ahol városkörzetünkből az előző bajnok Dusnok KSE és a középmezőnyhöz tartozó Hajós FC ezúttal is „délen” próbálnak majd szerencsét. Ők már tradicionális résztvevői a „megyekettőnek”, ráadásul a hozzájuk látogatók igazi oroszlánbarlangban érezhetik magukat pályáikon.

Bátya SE
Forrás: KALOhírek archív

A megyei III. osztály az idei bajnoki évadtól négy csoportos lesz. Tehát visszaállt a régi rend, azaz

a Kalocsa környéki együttesek újra a Nyugati csoportba nyertek besorolást.

Igaz, a négy csoport létrehozása miatt csupán tizenegy csapat vetélkedik majd egymással, így viszonylag korán befejeződik a bajnokság őszi etapja.

Homokmégy KSE
Forrás: KALOhírek archív

A csoport résztvevői a következők: Bátya SE (képünkön), Császártöltési EFSK, Dunapataji KSE, Dunaszentbenedek KSE, Fajszi SE, Főnix Foktői SE, Géderlaki KSE, Homokmégy KSE (képünkön), Öregcsertő KSE, Szakmári KSE, Uszód KSE.

Itt a Császártöltés és a Foktő számít újoncnak, igaz korábban már mindkét gárda szerepelt a régió labdarúgásában. A küzdelmek itt is augusztus 13–14-én indulnak, a sorsolás párosításait pedig azonnal megjelentetjük honlapunk sportrovatában, ahogy a szövetség nagy hatalmú korifeusai elkészítik azt.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-03-24 13:15:00
Kertészeti eszközök, öntözőberendezések, tápanyag-utánpotló szerek, gasztronómiai különlegességek, termelői vásár és vidékfejlesztési támogatási információs pont is várja majd az expora kilátogatókat.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 27., 23:39
Egy kisodródott és árokba csapódott személykocsi egyik utasa életét vesztette, egy másik életveszélyesen megsérült – őt újra kellett éleszteni –, és a sofőr is súlyosan megsérült a vasárnap esti balesetben. A beszámolók alapján a túl gyors tempó és a biztonsági öv mellőzése vezethetett a tragédiához. Még >>>
2023. 03. 27., 14:37
A magyar labdarúgó válogatott hétfő este 20 óra 45 perckor megkezdi szereplését a 2024-es Eb-részvételért a selejtezőkben. Még >>>
2023. 03. 27., 14:20
A tepsis tócsni nagy előnye, hogy sütés közben nem kell mellette állni, és olajjal sem szívja tele magát. Még >>>
2023. 03. 27., 14:11
Egy hegyi patak vízhozamával buzog elő a víz az utca Mikszáth Kálmán és Vidats István utca közötti szakaszán. Az úttest szinte folyóvá vált. Videóval! Még >>>
2023. 03. 27., 09:23
Jelentősen visszaesik a hőmérséklet a hét elején: kedden a csúcshőmérséklet mindössze 5 és 10 Celsius-fok között valószínű, és visszatérnek a kemény éjszakai fagyok is, a szélvédett helyeken akár mínusz 10 fokig is csökkenhet a hőmérséklet. Még >>>
2023. 03. 27., 09:09
A balesetben ketten megsérültek, egy ember pedig a helyszínen életét vesztette. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK