2024. 07. 24. szerda
Kinga, Kincső
: 392 Ft   : 362 Ft Benzin: 616.4 Ft/l   Dízel: 623.5 Ft/l   Írjon nekünk

Megyei foci: Itt a csoportbeosztás

Tamás Ferenc  |  2016. 07. 15., 10:08

A Bács megyei Labdarúgó Szövetség illetékesei elkészítették a régió labdarúgásának csoportbeosztásait, ahol a megyei I–II. és III. osztályok csapatainak besorolása került meghatározásra.

A megyei I. osztály a 2016/2017-es bajnoki évadban tizenöt csapattal „üzemel” majd, ahol az előző szezonhoz képest azért lesz néhány változás.

A Kiskunmajsa gárdája ugyanis nem vállalta a további küzdelmeket,

inkább a „megyekettőben” folytatja. Mivel a megyei másodosztály bajnokai sem kívántak élni a felkerülés lehetőségével, ezért az északi-csoport második helyén végzett

Lajosmizse folytathatja majd a megyei elitben.

A Harta (képünkön) ugyan az utolsó, azaz kieső helyen végzett, de a fenti körülmények miatt maradhatott tovább a „megyeegyben”.

Harta SE
Forrás: KALOhírek archív

A bajnoki küzdelmek az augusztus 13–14-i hétvégén indulnak majd, az első osztályú megyei mezőny résztvevői a következők: Akasztó FC, Bácsalmási PVSE, Bajai LSE, Harta SE, Jánoshalmi FC, Kalocsai FC, Kecel FC, Kecskeméti LC, Kiskőrös LC, Kiskunfélegyházi HTK, Faddikorr-Kiskunhalasi FC, Kunszállás SE, Lajosmizsei VLC, Soltvadkerti TE TRMX, Duna Aszfalt Tiszakécske VSE.

A megyei II. osztály mezőnye ismét északi és déli csoportokban vetélkedik egymással, ahol városkörzetünkből az előző bajnok Dusnok KSE és a középmezőnyhöz tartozó Hajós FC ezúttal is „délen” próbálnak majd szerencsét. Ők már tradicionális résztvevői a „megyekettőnek”, ráadásul a hozzájuk látogatók igazi oroszlánbarlangban érezhetik magukat pályáikon.

Bátya SE
Forrás: KALOhírek archív

A megyei III. osztály az idei bajnoki évadtól négy csoportos lesz. Tehát visszaállt a régi rend, azaz

a Kalocsa környéki együttesek újra a Nyugati csoportba nyertek besorolást.

Igaz, a négy csoport létrehozása miatt csupán tizenegy csapat vetélkedik majd egymással, így viszonylag korán befejeződik a bajnokság őszi etapja.

Homokmégy KSE
Forrás: KALOhírek archív

A csoport résztvevői a következők: Bátya SE (képünkön), Császártöltési EFSK, Dunapataji KSE, Dunaszentbenedek KSE, Fajszi SE, Főnix Foktői SE, Géderlaki KSE, Homokmégy KSE (képünkön), Öregcsertő KSE, Szakmári KSE, Uszód KSE.

Itt a Császártöltés és a Foktő számít újoncnak, igaz korábban már mindkét gárda szerepelt a régió labdarúgásában. A küzdelmek itt is augusztus 13–14-én indulnak, a sorsolás párosításait pedig azonnal megjelentetjük honlapunk sportrovatában, ahogy a szövetség nagy hatalmú korifeusai elkészítik azt.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 21., 08:54
Július második hetében immár a második turnusát tartotta a Méhecskék SE Kalocsa egyik legnépszerűbb nyári, nem bentlakásos focitáborának, amely ezúttal is telt házzal üzemelt mindkét turnusában.
2024-07-16 14:32:06
Életének 77. évében elhunyt a Kalocsai SE hajdani elnöke, szakosztályvezetője, edzője és nagyszerű játékosa Farkas András, a „Bandika”. Mert mindenki csak így ismerte és nevezte nyugdíjasként is a sütőipari vállalat egykori gazdasági igazgatóját, aki ekkor már több száz embert irányított.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 23., 13:54
És ez csak Bács-Kiskun vármegye „termése”… Még >>>
2024. 07. 21., 18:54
A jövő hét végén már a közepes szintet is elérheti a pollenkoncentráció. Még >>>
2024. 07. 20., 09:43
Az állatok egyre gyakrabban támadnak emberre, ennek ellenére civil szervezetek tiltakoznak a törvény ellen. Még >>>
2024. 07. 19., 19:28
Az üzletvezető felismerte, a kecskeméti rendőrök pedig elfogták a tolvajokat. Még >>>
2024. 07. 19., 18:16
Itt megtudhatja, hogyan alakult folyóink vízállása szerdán. Még >>>
2024. 07. 19., 11:31
A új pszichoaktív anyagok a legveszélyesebb kábítószerek. A rendőrség látókörébe egyre több ilyen szert áruló társaság kerül. Ezúttal Jánoshalmán csaptak le az egyenruhások - VIDEÓVAL! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK