2021. 11. 28.
Stefánia
: 368 Ft   : 326 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Dózsa jótékonysági bál a Kék Duna vendéglőben – Hevesi Tamás sztárvendégként érkezett

Zsiga Ferenc  |  2019. 02. 16., 13:15

Első alkalommal február 15-én, pénteken, a hagyományteremtés szándékával rendezett jótékonysági bált a Bajai Szakképzési Centrum Kalocsai Dózsa György Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma Ipari Iskola Alapítványa. A Kék Duna Vendéglőben megrendezett esemény sztárvendége Hevesi Tamás énekes volt, de az X Faktorból ismert dózsás diáklány, Benedek Viktória és DJ Simi is odatette magát, hogy hajnalig szórakoztassa az éttermet megtöltő, 180 főből álló közönséget. A szervezők meglepetés műsorszámmal is készültek. A kalocsai Tóth Márk, a Kertvárosi Általános Iskola második osztályos tanulója, a megyei mesemondó verseny győztese mesterien, igazi népies akcentussal előadott meséje egykettőre vidámságra hangolta a közönséget.

Fekete Antalt, az intézmény tagintézmény-vezetőjét már a bál első perceiben megkérdeztük, végül is mennyien váltottak jegyet, mi várható az esten?

Amint azt később az 1996-tól működő Ipari iskola Alapítvány elnöke a közönséggel is megosztotta, az esemény teljes bevételét az iskola közösségi céljaira fordítják. Év közben a Diákönkormányzatnak is lehetősége lesz, hogy egy-egy kiadása finanszírozását az alapítvány kuratóriumától kérje.

Képgaléria megtekintése (12 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc

A Valentin-napi bál sem helyszínében, sem programjában nem a hagyományos értelemben vett szülők-nevelők báljára hasonlított. Kitűnő alkalom volt arra, hogy a szakképzés iránt elkötelezettek, tanárok, egykori tanítványok, baráti társaságok úgy segítsék az Ipari Iskola Alapítványt, hogy együtt vannak, jól érzik magukat. Fehér asztal mellett is találkoznak, kötetlen hangulat, nagyszerű zene és műsor erősíti a kollegális kapcsolatokat, barátságokat.

Képgaléria megtekintése (12 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc

Benedek Viktória, az iskola diákja produkciója ezúttal is kivívta a közönség elismerését, majd az igazi nagy ágyú, Heves Tamás következett. A művész elárulta: baráti kapcsolatot ápol Fekete Antallal, ez is motiválta, hogy Kalocsán egy jótékonysági bálon lépjen fel.

Képgaléria megtekintése (12 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc

Az előadás alatt Hevesi Tamás számos életrajzi adatot is megosztott a közönséggel. Például, hogy utazgatásai során végig gitározta és énekelte a fél világot, jórészt utcai zenélésből élt, mígnem Ausztráliában kötött ki, ahol zenei pályáját tovább építette. Hevesi Tamás műsorában természetesen emblematikus számai is felcsendültek, a „Jeremi-t” és az „Ezt egy életen át kell játszani” című dalt a közönség a művésszel együtt énekelte.

DJ Simi jól összeválogatott retro slágerei csak a tombolasorsolás szakította meg, hogy aztán a hagyományteremtés szándékával első alkalommal rendezett bál kemény magja hajnalban búcsúzzon egymástól és a helyszíntől, a Kék Duna Vendéglőtől.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 27., 19:15
Személyi sérüléssel járó baleset történt az 5301-es számú úton. Még >>>
2021. 11. 26., 13:15
A tamási rendőrök egy koporsók és urnák forgalmazásával foglalkozó vállalkozót vettek őrizetbe november 24-én késő este, aki legális üzlete mellett kábítószer-kereskedelemmel is foglalkozott. Még >>>
2021. 11. 26., 11:42
Egy lószállítót vontató személyautó és egy másik gépkocsi karambolozott csütörtök este Miske belterületén. Két személyt szállítottak a mentők a kalocsai kórházba. Még >>>
2021. 11. 26., 11:13
Orbán Viktor: „Meghosszabbítjuk az oltási akcióhetet, ezért akik eddig elmulasztották az oltakozás lehetőségét, a jövő héten is felvehetik a vakcinát regisztráció nélkül” Még >>>
2021. 11. 26., 10:15
2021.11.27-én 9:00-18:00 óra között Hagyományőrző nap lesz a Kalocsai Sportcsarnokban. Még >>>
2021. 11. 26., 08:44
Tudtad, hogy Magyarországon minden ötödik nőt ért már élete során fizikai bántalmazás a partnere részéről? A kapcsolati erőszak egyetlen formája sem elfogadható! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei