2022. 11. 27.
Virgil
: 413 Ft   : 397 Ft Benzin: 704.1 Ft/l   Dízel: 849.7 Ft/l   Írjon nekünk

Jókedv, humor, vidám, oldott hangulat a Kalocsa Jövőjéért Egyesület bálján – A száznyolcvan bálozó hajnalig ropta

Jókedv, humor, vidám, oldott hangulat a Kalocsa Jövőjéért Egyesület bálján – A száznyolcvan bálozó hajnalig ropta
Zsiga Ferenc  |  2020. 01. 19., 16:45

A kalocsai báli szezon egyik meghatározó társasági eseményévé vált a Kalocsa Jövőjéért Egyesület bálja, amit a város talán legszebb közösségi terében, a Katolikus Intézmény aulájában rendeztek meg január 18-án, szombaton. A zene - és táncművészeti produkciókkal, humorral és jókedvvel átszőtt bálon az egy közösséghez tartozás elkötelezettsége és élménye jegyében 180-an foglaltak helyet. A báli közönséget és az eseményt jelenlétével dr. Bábel Balázs érsek is megtisztelte.

 

Képgaléria megtekintése (40 db kép)

Forrás: KALOhírek / Zsiga Ferenc


A dekorációnak, a szép, ízléses terítésnek is köszönhetően pazar környezetben minden adott volt, hogy a vidám, oldott hangulatban valamennyi vendég jól érezze magát.
Az előző két bállal ellentétben most nem tudott jelen lenni Font Sándor országgyűlési képviselő, aki levélben köszöntötte dr. Filvig Géza polgármestert, a bálozókat és a szervezőket.

A műsor nyitányaként az idén 20 éves évfordulóját ünneplő, széles repertoárral rendelkező, Betlenné Dajkó Ágnes vezette Kalocsai Fúvószenekar adott hangversenyt. A zenei produkcióban ezúttal a filmzenéé volt a főszerep. Más közismert filmzenék mellett a Bohém rapszódia című, életrajzi dráma filmzenéje a Kalocsai Fúvószenekar előadásában csendült fel.

Képgaléria megtekintése (40 db kép)

Forrás: KALOhírek / Zsiga Ferenc


Mint emlékezetes, a brit Queen rock együttes, benne Freddie Mercury életét feldolgozó, 4 Oscar-díjat kapott alkotás dalait Jay Bokook dolgozta át, a klasszikus és a rock zene ötvözésével. Biztosan zenei ízlés dolga, de a visszajelzéseket látva a közönség egy részének talán az Evita című musical „Ne sírj értem Argentína” című világslágere fúvószenekari feldolgozása tetszett leginkább.


Ugyan egy báli tudósításnak általában nem része a fellépő zenekar méltatása, de a tartalmas előadás megérdemli, hogy erről is szót ejtsünk.
A Kalocsai Fúvószenekar egyik nagy érdeme, hogy kiválóan alkalmazkodott a két emelet magas aula akusztikai adottságaihoz. A zenekar előadását a könnyűzenei műfaj ellenére a pontos kottahűség, a darabonként jól megválasztott, a filmek betétdalaival szinte teljesen azonos tempó és ritmus, az apró részletek jó kidolgozottsága, a tiszta hangzás jellemezte.
Ugyan szólisztikus teljesítményeket most nem lehet kiemelni, de a zenekar ezúttal is egy jól összeszokott csapathoz illően nem csak együtt játszott, de szinte „együtt is lélegzett.”
Köszönet érte!

Idén is fellépett Lui, a bűvész, akinek látványos és humoros elemekben bővelkedő előadása azért is lekötötte a figyelmet, mert azon túl, hogy bájos hölgy segítője vonzotta a férfiszemeket, arról sem feledkezett meg, hogy a produkcióba bevonja a polgármestert.A vacsora előtt dr. Bábel Balázs érsek mondott asztali áldást.


A finom vacsora elfogyasztása után ismét a fellépők számára fenntartott térre irányult a közönség tekintete. A műsor folytatásában a Piros Rózsa Táncegyüttes tagjai talpig autentikus ünneplős kalocsai viseletbe öltözve, a „Hordósirató” című produkciót táncolták el, nagy átéléssel.

Képgaléria megtekintése (40 db kép)

Forrás: KALOhírek / Zsiga Ferenc


A koreográfia arra a régi, késő februári népszokásra épül, amikor az óbor már elfogyott, az újra pedig még várni kellett. Ezt a tény a férfiak szomorúan, míg az asszonyok a „nagy tragédiát” kárörvendve, a férfiakon gúnyolódva élték meg. Arról nincs szó a színrevitelben, - holott bravúros dramaturgiai csattanó lehetne - hogy a visszaemlékezések szerint azért az asszonyok egy része akkoriban sem vetette meg a jó bort, egyéb itókát. Ám e nélkül is felcsattant a taps, hogy aztán a táncosok, bálozók közös tánca túláradó vidámságba repítse a közönséget. 


A báli forgatagot egy rövid időre a szervizkocsin betolt hatalmas, tűzijátéktól sziporkázó, gesztenye, oroszkrém és feketeerdő torta felszeletelése, majd elfogyasztása szakította meg.

A hajnalig tartó bál közönsége azzal búcsúzott: jövőre ugyanígy, ugyanitt, együtt, azzal nem lőhetünk mellé!

Képgaléria megtekintése (40 db kép)

Forrás: KALOhírek / Zsiga Ferenc

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 11. 25., 08:00
November 12-én tartották a Kamarateremben és a Művelődési Ház első emeletén a Bács-Kiskun megyei Zongoristák XIX. Találkozóját. A két kalocsai kötődésű zenész, a két Szendrei – apja, fia – emlékének tisztelgő eseményre 32 felkészítő tanár nyolcvanhárom növendéke regisztrált, hogy rangos zsűri előtt számot adjon az elmúlt évi fejlődésükről.
2022. 11. 23., 13:47
A nemzetközi szakmai párbeszéd és együttműködés aktív résztvevője a Paks II. Zrt. Munkatársai fontos tevékenységet végeznek a nukleáris ágazat kulcsfontosságú szakmai szervezeteiben, elősegítve a döntés-előkészítést és a hatékony érdekképviseletet. (x)
2022. 11. 23., 07:49
Különös, kiszámíthatatlan korban készülnek életük első nagy megmérettetésére, és választanak irányt életüknek a mai végzősök. Ezért is tartották meg most a szalagavatót a szokásos, év eleji időpont helyett. Most azonban az ünneplésnek volt itt az ideje – a végzős diákok keringőjét videóra is vettük!
2022-11-20 16:06:00
Az ország 354 településén, mintegy 21 ezer egyéni gazdaság részvételével kezdte meg november 14-én a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) az egyéni gazdaságok összeírását. A válaszadók november 25-ig online, azt követően pedig december 15-ig összeírók segítségével, személyesen vagy telefonon keresztül válaszolhatnak a kérdésekre.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 11. 26., 10:04
A régimódi krumplis palacsinta egyszerűen elkészíthető, olcsó és finom vacsora. Még >>>
2022. 11. 25., 15:28
A kalocsai nyomozók pár óra alatt megtalálták azt a férfi, aki a gyanú szerint betört egy asszonyhoz. A sértett megzavarta, ezért elszaladt az elkövető. Még >>>
2022. 11. 25., 09:14
Fontos tudni, hogy a rendőrség csak akkor tud hatékonyan fellépni, ha a jogellenes cselekmény a tudomására jut. Még >>>
2022. 11. 24., 13:15
Valótlan tartalmú levelek terjednek az interneten úgy, hogy feladóként rendőri vezetőket jelölnek meg. Még >>>
2022. 11. 24., 12:01
Összesen kilenc olyan munkaszüneti nappal számolhatnak a magyarok, amelyek hétköznapra esnek. Még >>>
2022. 11. 24., 09:10
A programsorozat idén a textilre összpontosít, így sok kezdeményezés a ruhaipar ökológiai lábnyomának csökkentésére, a ruhák újrahasznosítására, élettartamuk meghosszabbítására irányul. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK