2021. 12. 06. hétfő
Miklós
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Kétnapos népünneppel indul a Kalocsai nyár – Testvérvárosi majálisra készül a város

Helyszín:
Dátum: 2018. április 30., hétfő 09:00
Kétnapos népünneppel indul a Kalocsai nyár – Testvérvárosi majálisra készül a város

A közelgő majális sok mindenben más lesz, mint elődjei, de a lényegét mégis megőrzi a szervező Kalocsai Kulturális Központ és Könyvtár csapata. Egy nyertes uniós pályázat elemei kapcsolódnak ugyanis a hagyományos május 1-jei eseményekhez, ez mégsem „idegeníti el” a majális megszokott össznépi mulatság jellegét, amivel egyúttal hivatalosan is kezdetét veszi a majdan Paprikafesztivállal záruló „Kalocsai nyár 2018” sorozat az Érsekkertben.

Mondhatnánk, hogy május 1-je az idén április 30-ra esik, de ez csak részben fedi a valóságot. A jellemzően május első napján induló programok (tekintve, hogy ez a nap keddre esik, háromnapos hosszúhétvége előzi meg) szakmai elemeit, mint az „uniós konferencia” előző nap délelőtt tartják a Városi Színházban, majd hétfő este nyolctól a Platán Rendezvényközpontban lehet előmelegíteni a másnapra. Itt ugyanis ingyenes táncház lesz Szalonnával és bandájával.

A konferencián uniós aktualitásokról és jubileumi eseményekről szóló előadások mellett bemutatkoznak a Kalocsára látogató testvértelepülések küldöttségei.
Dr. Magóné Tóth Gyöngyi intézményvezető arról számolt be, hogy elfogadta meghívásukat az erdélyi Székelykeresztúr, a vajdasági Kúla, a németországi Kirchheim Unter Teck, valamint az olaszországi Altino küldöttsége. Itt lesz továbbá Csehországból Nymburk delegációja. Az ő nevük a tavalyi Folklórfesztivál programjáról lehet ismerős, hiszen akkor mutatkozott be városunkban ezen település tánccsoportja. Most hivatalos delegációval érkeznek, ahogyan a Szlovákiából Nagyida elöljárói is, remélve, hogy a két említett településsel esetleg gazdagodhat Kalocsa már meglévő testvéreinek sora.

Bár a programfelelős intézmény által közzétett forgatókönyv magáért beszél, érdemes – a teljesség igénye nélkül – pár gondolatban taglalni, hogy milyen rendezvények közül válogathatnak a május 1-jén majálisozni indulók.


Forrás: KALOhírek archív

A nap közös dalolással indult az Érsekkertben negyed tizenegykor, amit májusfa-állítás előz meg tíztől, érdemes tehát korábban kelni. Aki pedig teli torokból csatlakozna a „Tavaszi szél vizet áraszt”, „Ha kimék a kalocsai határba”, vagy a „Nem messze van ide Kalocsa” szólamait daloló Mezei Virágok Népdalkörhöz és az ottlévő tánccsoportokhoz, az említett nóták szövegeit mindenképpen porolja le!

A Kalocsai mellett színpadra lép majd a Hódmezővásárhelyi Helyőrségi Fúvószenekar, a T-Dance Hip-Hop Tánciskola növendékeinek csapata, a kicsik kedvéért a MintaPinty együttes, az idősebb generáció kedvence, Kothencz Lajos, valamint az örökzöld rokczenével kecsegtető Black Rose helyi banda, a hangos események sorát pedig a Platán Rendezvényközpontban tartandó bál zárja az A’la carte zenekar közreműködésével.

Mindemellett sport-, és gyermekfoglalkozások, anyák napi program, csónakázás a Vajason a Gerillakertészek elmaradhatatlan közreműködésévé, és vidámpark az Érsekkertben – lesz tehát miből válogatni!


Az oldal támogatója a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós termékekért ide kattints!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!
2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 06., 08:04
Íme a hatodik feladvány, jó keresgélést! :) Még >>>
2021. 12. 05., 16:22
A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában. Még >>>
2021. 12. 05., 13:15
A Mikulásoknak ma a csomagokat kell összekészíteniük, és elázni se lenne jó... Még >>>
2021. 12. 05., 10:13
Újabb nap, újabb feladvány. Sok sikert, fejtsétek meg az ötödik feladványt is! Még >>>
2021. 12. 04., 15:17
Az igazoltatás előtt egy őzet ütött el a férfi, és a tetemet az autójába rakta, hogy azt ellopja. Még >>>
2021. 12. 04., 08:57
A negyedik játéknaphoz értünk, nézzük a feladványt! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés