2022. 09. 27. kedd
Adalbert
: 407 Ft   : 423 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

Pezsgett az uszoda! – X. Kéklámpás Majális Kalocsán

Illés György Cinó  |  2018. 05. 23., 07:28

Tizedik alkalommal került megrendezésre a Kéklámpás Majális Kalocsán. A korábban a fiúnevelő pályáján is többször nagy sikerrel megszervezett mulatságot ezúttal sokkal rangosabb helyszínen, a Csajda-kertben, a Kalocsai Uszodában és annak udvarán tartották meg. A tízéves rendezvényen a mentők, tűzoltók, rendőrök testületei és szervezetei családjaikkal és az érdeklődőkkel közösen ünneplik a tavasz beköszöntét.

Szombaton délelőtt negyed tíztől indultak már a családi vetélkedők, amelyek egyik-másik versenyszámába az uszoda belsejét is bevonták, ahol a kismedencében ügyességi vetélkedő tartottak felnőtteknek és gyerekeknek – a vetélkedőkre háromfős csapatok regisztrálhatnak, alaphelyzetben két szülő és egy gyermek felállásban.
Utóbbiakat már reggeltől ugrálóvár, fajátékos játszótér, később a tűzoltók jóvoltából habparti is várta.

Képgaléria megtekintése (18 db kép)
Forrás: Heckl István

A rendőrségi sátorban ügyességi és elméleti feladatokat kellett megoldaniuk a vállalkozó szelleműeknek. A tűzoltók és a mentők az izgalmakat azzal tetézték, hogy teljesen valódi járműveiket ez alkalommal demonstrációs darabokká lényegítve át, azokat bemutató célzattal közszemlére téve várták az érdeklődőket – ez mindig izgalmas programpont a lurkóknak.

Az airsoftosok egy önálló kiállítással felérő, külön sátorral készültek a majálisra. Náluk az eredetitől látszatra semmiben nem különböző, de belül airsoft rendszerű hasonmás fegyvereknek is széles választékát láthattuk, de a tábor mellett kialakított lőpályán ki is próbálhattuk célba lövő képességünket.

Képgaléria megtekintése (18 db kép)
Forrás: Heckl István

Délután bemutatók várták a majálisozókat, köztük sport bemutatók sorától a hastáncbemutatóig.
Mi a karate-bemutatót néztük végig, amelyben benne volt minden, amit erről a műfajról elképzelni tudtunk, köztük a kézzel-lábbal-fejjel összetört betonlap-kötegektől kezdve a „kőember” hátán, kezén, lábán összetört lécekig, tenyéréllel vonatsínen szilánkosra forgácsolt kődarabokig.

Este hat órától a Country Road muzsikája fokozta a hangulatot.
Más kapcsolódó programok is színesítették a majális kínálatát, így például már a bejáratnál gyönyörű lovak várták az érkezőket, és a lovaglás-lovagoltatás a gyerekek körében igen népszerű is volt.

Sajnos az egyébként jól tervezett és időrendjében is feszesen betartott programot megzavarta a délutáni eső, amelynek a város másik végén akkor hírét-hamvát sem láthatták. Itt azonban igen csak ráeresztett valamikor öt óra tájban, és jócskán megritkította a majálisozó népet.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 09. 25., 15:17
Az elvi döntés már korábban megszületett Kalocsa víziközmű-vagyonának és az ivóvíz és szennyvíz ellátás – benne a rendszer fejlesztése és karbantartása – feladatainak az állam részére történő átadásáról. Kedden a testület zárt ülésen véglegesítette a döntést. A testületi ülés után Király Róbert képviselő tartott sajtótájékoztatót.
2022-09-23 09:23:00
Budapesti és pécsi állásbörzéken vesz részt a következő hetekben a Paks II. Zrt. – Karrierportálunkon minden fontos információt közzéteszünk, de az ilyen rendezvények a személyes találkozás lehetőségét teremtik meg, ami meghatározó lehet egy életpályára vonatkozó döntés során – fogalmazott Mittler István kommunikációs igazgató. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 09. 27., 16:15
Az 5106-os úton akadályozza a forgalmat a baleset. Még >>>
2022. 09. 27., 11:17
Ha jártatok már gyerekekkel játszótéren, a következő anya-típusokkal már biztos, hogy találkoztatok! Még >>>
2022. 09. 26., 11:26
Az eseményen gratuláltak Dr. Maráz Róbert PhD. Általános Sebészeti Osztály főorvosának „Az Európai Sebészeti Testület tagja Emlősebészet területén" címéhez. Még >>>
2022. 09. 25., 17:49
Fokozott ellenőrzést tart a rendőrség hétfőtől szombatig a vasúti biztonság érdekében – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság vasárnap a rendőrség honlapján. Még >>>
2022. 09. 25., 15:33
Pályázni lehet bármely (a) új, (b) saját feltalálói tevékenységen alapuló, (c) iparilag alkalmazható és (d) piacképes megoldást tartalmazó innovációs eredménnyel. Még >>>
2022. 09. 25., 09:27
Egy 56 éves férfi vesztette életét a balesetben. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés