2022. 05. 24. kedd
Eliza, Eszter
: 383 Ft   : 358 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Sikeres szezonnyitó jótékonysági bál – Több mint félmillió eszközbeszerzésre a szociális otthonok javára

Illés György Cinó  |  2016. 01. 12., 13:43

A Katolikus Iskola aulájában tartott jótékonysági bálon összegyűlt félmillió forintból Norvégiából érkezett, használt, de jó állapotú eszközöket vásárolnak majd a kalocsai szociális otthonok igényei szerint. Tárgyfölajánlás is érkezett, nevezetesen egy alig használt tolószék, ezt kisorsolták az intézmények között.

Az érkező vendégeket Kovács László fazekasmester pianínón előadott melódiákkal fogadta. Később, a beszédek után az est műsorán a Berényi István vezette Géderlaki Katolikus Férfikórus műsora következett, „Életkép a keresztény klub életéből szentmise után” címmel, Takács ’Taxi’ László kántor közreműködésével, majd a Villányi Eszter vezette Kalocsai Jóbarátok névre keresztelt, a Kalocsa Kamarakórus férfi tagjaiból verbuválódott férfikar adta elő műsorát.


Forrás: Kopri / Snassz.hu

Illusztris védnökség

A bálon a megjelentekhez szólt a fővédnök dr. Bábel Balázs Kalocsa-kecskeméti érsek, valamint Font Sándor országgyűlési képviselő, a bál védnöke. Dr. Bálint József védnök halaszthatatlan közfeladat ellátása, polgármesteri szintű találkozón való részvétel miatt nem tudott megjelenni, ezért levélben elküldött üdvözletét Kinyóné Lakatos Melinda alpolgármester olvasta föl, majd saját gondolatait is megosztotta az egybegyűltekkel az alkalom kapcsán.


Forrás: Kopri / Snassz.hu

Végül Bálint Miklós, az Evangéliumi Pünkösdi Közösség lelkipásztora mondott beszédet, azt is megemlítve, hogy gyülekezetük egészségügyi segédeszközök kölcsönzésére egy lerakatot szándékozik létrehozni, hogy megkönnyítsék azok dolgát, akik csak átmenetig szorulnak a különféle eszközök használatára.


Forrás: Kopri / Snassz.hu

Eszközök Norvégiából

Portálunk is népszerűsítette az az önkormányzat oktatási szociális és kulturális bizottsága szervezésében megvalósult rendezvényt, amelynek bevételét Norvégiából érkező, használt, de jó állapotú és korszerű eszközök beszerzésére fordítják, amint arról már korábban is hírt adtunk.


Forrás: Kopri / Snassz.hu

A gondozottak kényelmét, életkörülményeiknek, illetve ápolóik munkakörülményeinek javítását szolgáló eszközöket a szociális otthonok igényei szerint szerzik majd be. Az igényfelmérés – immár a lehetőségek ismeretében – jelenleg is folyik.

A rendelkezésre álló összeget három Kalocsán működő szociális otthon, a Bem apó utcai, a Kunszt utcai és az iskolanővérek Hunyadi utcai szociális otthona között a gondozotti létszámok arányában osztják föl

– tudtuk meg Bolvári Ferdinándtól, a szervező szociális bizottság elnökétől.


Forrás: Kopri / Snassz.hu

Adományozás: vegyes tapasztalatok

A tombola értékes fődíja egy Kalocsáról Ausztriába elszármazott adományozótól, Barbara Braunsteintől érkezett, aki a saját ausztriai panziójukban eltölthető hosszúhétvégét ajánlott föl. Budapestről egy tárgyfelajánlás is érkezett: a gondozott elhalálozása miatt egy mindössze néhány hónapig használt tolószéket ajánlottak föl. Ezt az érintett otthonok közt már kisorsolták, és azt a Kunszt utcai otthon nyerte el.

A több mint száz fizető vendég közül néhányan betegség, váratlan utazás miatt távol maradni kényszerültek ugyan, de így is mintegy százan vettek részt a bálon, nem számolva a díszvendégeket, fellépőket és a szervezőket. Sok támogatói jegyet is értékesítettek, de

január 31-ig még utólag is föl lehet ajánlani támogatásunkat, immár nem támogatójegy, hanem a pénzügyi osztály nyomtatványával igazolt befizetés formájában.

Már a mai napon is történt ilyen befizetés, amivel

515 ezer forintra nőtt a keret

– tájékoztatott Bolvári, aki azt is hozzátette, ez utóbbi támogatás épp egy gondozott hozzátartozójától érkezett.


Forrás: Kopri / Snassz.hu

Ám összességében több támogatásra számított a képviselő az érintett családoktól, akik közt vannak kifejezetten jómódúak is. Ugyanakkor kiemelte, hogy az intézmények kollektíváitól nagyon sok támogatás érkezett, különösen kitettek magukért a Bem utcaiak. Ez nagyon dicséretes kiállás – vélekedett Bolvári – amelyben osztoztak az intézmények vezetői is, megjelenésükkel is erősítve az ügyet. Mögöttük kellene fölsorakozni a gondozottak családjainak is, lehetőségeik szerint előmozdítva a kezdeményezést, akár anyagi, akár erkölcsi támogatásukkal – tette hozzá a képviselő.

További fotók a Snassz.hu oldalon >>>

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 05. 21., 08:52
Katonai tiszteletadás mellett, katonazenekar közreműködésével és a Dózsa György technikum rendészeti szakos tanulóinak részvételével tartották meg a magyar hősökről, a magyar honvédelem daliás időszakairól és fájdalmas veszteségeiről és Kalocsa katonavárosi múltáról való megemlékezést a honvédelmi nap keretében.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 05. 24., 08:24
Vasárnap délután kérték a mentők gyors segítségét, ahhoz a 45 év körüli férfihez, aki biciklizés közben lett rosszul Kecskeméten. Még >>>
2022. 05. 23., 18:45
A nagy többséggel megválasztott öt Fidesz-KDNP-s képviselő a főpásztornál tett látgatást. Még >>>
2022. 05. 23., 10:20
A 70 éves doktornő pénzért állított ki hivatalos igazolást a sóoldatot kapó betegeknek, így megkaphatták a védettségi igazolványt. Még >>>
2022. 05. 22., 19:07
Nyárias, de változékony idő lesz a jövő héten. Még >>>
2022. 05. 22., 10:15
Belgiumban három majomhimlő által fertőzött embert vettek nyilvántartásba. Emellett már Spanyolországban, az Egyesült Királyságban, Portugáliában, Olaszországban, Svédországban, Franciaországban, sőt a szomszédos Szlovákiában és Ausztriában is megjelent a vírus. Még >>>
2022. 05. 21., 11:34
A 49 éves férfi elkövető élettársa az eladás során működött közre, neki fizették a vételárat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés