2022. 05. 24. kedd
Eliza, Eszter
: 383 Ft   : 358 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Interaktív gyárlátogatáson a gimnazisták

2018. 03. 29., 18:13

A Kalocsai Szent István Gimnázium diákjaiként harmincan március 27-én lehetőséget kaptunk az Együtt a Jövő Mérnökeiért Szövetség és az evosoft Hungary Kft. jóvoltából egy ingyenes gyárlátogatásra a vállalat budapesti székhelyén. A program célja az volt, hogy bemutassák, mit dolgoznak egy elektronikai cégnél a mérnökeik és informatikusaik, ezzel közelebb hozva hozzánk ezeket a szakmákat, melyekről tudjuk, mekkora hiánycikkek a munkaerőpiacon, de bizony néha meg nem mondanánk, mit takarnak pontosan a megnevezések.

A reggeli fáradtságtól eltekintve zökkenőmentesen indultunk útnak, hogy délelőtt kilenc órára már a cégnél legyünk. Itt egy fél órás pihenő után meghallgattunk egy rövid bemutatkozást a cég részéről, majd két csoportra szakadva, kísérőnk vezetésével jártuk végig azokat a helyeket, ahova beengedtek minket. Minden állomáson más és más rövid, de érdekes tájékoztatót néztünk meg, hol pár perces videókkal, hol apró bemutatókkal színesítve.


Forrás: Szent István Gimnázium

Többek között láttunk önműködő italautomatát, amely előre beprogramozott receptek alapján kevert ki többféle gyümölcskoktélt, egy gyártósor asztal méretű, működő makettjét, melyek alapjairól az automatizáláson dolgozó csoportok egy-egy képviselője beszélt nekünk.
Ezen kívül megismerkedtünk az önvezető járművek elterjedéséhez szükséges technológiákkal, mint például a radar, kamera, vagy éppen a GPS.
Azt is megmutatták, hogyan mérné fel egy önműködő villamos ezeknek az eszközöknek a segítségével, van-e valamilyen akadály az útjában, vagy mekkora távolságot tehet még meg.
A negyedik, és sokak szerint egyik legérdekesebb előadás témája a syngo névre hallgató, orvostudományban használt, elsősorban radiológiai képfeldolgozó szoftver, amely a diagnózisok felállításában nyújt segítséget.

A bemutatók után egy rövid tesztet töltöttünk ki, hogy felmérhessük tudásunkat, aztán egy közös pizzázás keretein belül beszélgethettünk korábbi előadóinkkal, akik készségesen válaszoltak minden felmerülő kérdésünkre. Rajtuk keresztül egy roppant jó közösséget alkotó, alkalmazott-központú, rugalmas munkarenddel rendelkező cégbe láthattunk bele.

Összességében elmondhatom, hogy ez a kirándulás mindannyiunk számára igazi élmény marad, és sokat segített a mérnöki szakma megismerésében.

Molnár Tünde Anna 12. C


Az oldal támogatója a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós termékekért ide kattints!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 05. 21., 08:52
Katonai tiszteletadás mellett, katonazenekar közreműködésével és a Dózsa György technikum rendészeti szakos tanulóinak részvételével tartották meg a magyar hősökről, a magyar honvédelem daliás időszakairól és fájdalmas veszteségeiről és Kalocsa katonavárosi múltáról való megemlékezést a honvédelmi nap keretében.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 05. 24., 08:24
Vasárnap délután kérték a mentők gyors segítségét, ahhoz a 45 év körüli férfihez, aki biciklizés közben lett rosszul Kecskeméten. Még >>>
2022. 05. 23., 18:45
A nagy többséggel megválasztott öt Fidesz-KDNP-s képviselő a főpásztornál tett látgatást. Még >>>
2022. 05. 23., 10:20
A 70 éves doktornő pénzért állított ki hivatalos igazolást a sóoldatot kapó betegeknek, így megkaphatták a védettségi igazolványt. Még >>>
2022. 05. 22., 19:07
Nyárias, de változékony idő lesz a jövő héten. Még >>>
2022. 05. 22., 10:15
Belgiumban három majomhimlő által fertőzött embert vettek nyilvántartásba. Emellett már Spanyolországban, az Egyesült Királyságban, Portugáliában, Olaszországban, Svédországban, Franciaországban, sőt a szomszédos Szlovákiában és Ausztriában is megjelent a vírus. Még >>>
2022. 05. 21., 11:34
A 49 éves férfi elkövető élettársa az eladás során működött közre, neki fizették a vételárat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés