2024. 05. 22. szerda
Júlia, Rita
: 386 Ft   : 355 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Kamionbaleset – Összefogás, adománygyűjtés az otthon nélkül maradt solti családnak

Illés György Cinó  |  2019. 07. 13., 10:07

Szép összefogás keretében adakoztak sokan annak a családnak a javára, akiknek házába rohant egy kamion az 51-es mellett. Legsürgősebben a gyermekápoláshoz szükséges eszközökre, cikkekre volt szükségük, és persze födélre a fejük fölé. Az előbbit az adományozók intézték, az utóbbi szintén átmenetileg megoldódott. A káresemény miatti jogi képviselethez és az újjáépítéshez viszont pénzre is szükségük volna, főképp, mivel saját biztosítójuk „nem foglalkozik az üggyel”, a kamion kötelező biztosításának kárfelmérőjére is egyelőre várni kell. Aki adakozna, az alábbi számlaszámon, vagy lakcímen teheti meg.

A nagypapa kezdeményezésére indult adománygyűjtés a múlt heti kamionbaleset következtében Solton otthon nélkül maradt család javára. Emlékezetes: a magára a járókelők figyelmét már jóval korábban is furcsa manőverekkel fölhívó kamion úgy rohant bele az 51-es főút mellett álló házba, hogy teljesen letarolta az utcai homlokzat mögött lévő gyerekszobát.

A képviselő-testület dönt arról, hogy a polgármester javaslatára 500 ezertől egymillió forintig terjedően mekkora támogatásban részesíti a családot.
bővebben ...

Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a szobában épp akkor nem volt senki, mivel édesanyja percekkel korábban vitte ki onnan kétéves kisfiát.

Fotó: Gallai Norbert közösségi oldaláról

Lányomékkal történt ez a szörnyűség, Solton. A házuk lakhatatlanná vált egy kamion becsapódása miatt. Átmenetileg lakhatásuk megoldódott, de ahhoz hogy újra tudják építeni az életüket, és a házat, segítségre lenne szükségük”– írta múlt hét végén segítségkérő Facebook bejegyzésében Görög László, a tönkrement házban élő családanya édesapja.

Babaruhákat (újszülött, és 86-92), pelenkát (újszülött és 5-6), építőanyagokat és anyagi segítséget is szívesen fogadnak”– tette hozzá, de az óta a megtett tárgyfelajánlások miatt némileg már apadt az igénylista, ugyanis veje, a szerencsétlenül járt család családfője, Gallai Norbert „hatalmas összefogásról” számol be hozzáfűzött megjegyzésében, amelyben megköszönte a felajánlott segítséget. Egyúttal arról is tájékoztatott, hogy a saját biztosítójuk „nem akar foglalkozni az üggyel”, így a kamion biztosítójához fordultak kárbejelentésükkel, de azóta sem történt semmi.

Fotó: Pozsgai Zsolt / BAON

Azt is leírja, hogy pillanatnyi meglátásuk szerint gyermekruhára, etetőszékre, kiságyra és hasonlókra már nem lesz gondjuk, hála az eddig kapott és ez előre egyeztetett csomagoknak, adományoknak de

FOGYÓESZKÖZÖKET, PÉLDÁUL A PELENKÁT, POPSITÖRLŐT, GYERMEKÁPOLÁSI CIKKEKET TOVÁBBRA IS SZÍVESEN FOGADNAK.

A családapa azt is megerősíti, amit már portálunkon is megírtunk, hogy a kamiont üzemben tartó cég tulajdonosával is váltottak információt.
Amint írja,

teljesen korrekt hangvételű volt a beszélgetés, bármiben amiben tudnak segítségüket ajánlották fel és persze együttérzésüket és sajnálatukat fejezték ki.”Emellett sokakhoz hasonlóan hozzájárultak az adományozáshoz is.
Ezt továbbra is megteheti bárki, de amint jelezték, tárgyadományok helyett már a pénzbeni hozzájárásnak vennék nagyobb hasznát. Erre nemcsak az újjáépítéshez lesz szükségük, hanem a jogi képviseletük honoráriumához is.

Fotó: a nagy papa, Gallai Norbert közösségi oldaláról

AKI ANYAGIAKKAL TÁMOGATNÁ AZ OTTHON NÉLKÜL MARADT SOLTI CSALÁDOT, AZ ALÁBBI SZÁMLÁRA TÖRTÉNŐ UTALÁSSSAL TEHETI MEG:

Számla tulajdonosa: Gallai Norbert (Solt, Kossuth Lajos utca 66.)
Számlaszám: 11773463-00587523

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 20., 08:52
Május 12-én, vasárnap a már bajnok Decs otthonában ültek asztalhoz a Kalocsai Sakk Klub versenyzői a 2023/2024-es bajnoki évad utolsó fordulójában, ahol 10-2-es vereséget szenvedtek az Asztalos csoport NB II-es csapatbajnoki találkozóján. A dr. Czibulka Zoltán vezette mieink ezzel csoportjuk 9. helyén végeztek, ám minden bizonnyal prolongálják NBII-es tagságukat a tízcsapatos csoportban a jövőben is.
2024. 05. 18., 10:25
Dr. Tóth Roland alaposan beleállt Bolvári Ferdinándba, ugyanis szerinte nem csak a pártok használják ugródeszkának az álfüggetlen és álcivil polgármesterjelöltet, ő is ugródeszkának használja a pártokat. A képviselőjelölt szerint úgy tűnik, bármi áron összefogna lassan bárkivel, hogy polgármester lehessen, most éppen a Tisza Párt kegyeit keresi.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 05. 21., 14:01
A családi kirándulások alkalmával érdemes gondolni a kullancsokra is. Még >>>
2024. 05. 21., 13:00
Az áldozat a családsegítőhöz fordult a problémával, aki segített neki elköltözni. Még >>>
2024. 05. 21., 08:48
A ma délelőtt 10 órára meghirdetett bábszínház technikai okok miatt elmarad. Még >>>
2024. 05. 20., 08:50
A tényeket a társaság nem vitatta, hanem lemondva fellebbezési jogáról, több mint 7 millió forint adót fizetett be az állami költségvetésbe. Még >>>
2024. 05. 20., 08:48
A 14 éves fiú jobb kezéhez egy kést nyomott, miközben ráfogott a bal kezében tartott telefonjára. Még >>>
2024. 05. 17., 09:21
Az egyik körzeti megbízott a kezét is megégette, miközben segített egy bajba jutott asszonynak. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK