2021. 11. 28.
Stefánia
: 368 Ft   : 326 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Kamionbaleset – Összefogás, adománygyűjtés az otthon nélkül maradt solti családnak

Illés György Cinó  |  2019. 07. 13., 10:07

Szép összefogás keretében adakoztak sokan annak a családnak a javára, akiknek házába rohant egy kamion az 51-es mellett. Legsürgősebben a gyermekápoláshoz szükséges eszközökre, cikkekre volt szükségük, és persze födélre a fejük fölé. Az előbbit az adományozók intézték, az utóbbi szintén átmenetileg megoldódott. A káresemény miatti jogi képviselethez és az újjáépítéshez viszont pénzre is szükségük volna, főképp, mivel saját biztosítójuk „nem foglalkozik az üggyel”, a kamion kötelező biztosításának kárfelmérőjére is egyelőre várni kell. Aki adakozna, az alábbi számlaszámon, vagy lakcímen teheti meg.

A nagypapa kezdeményezésére indult adománygyűjtés a múlt heti kamionbaleset következtében Solton otthon nélkül maradt család javára. Emlékezetes: a magára a járókelők figyelmét már jóval korábban is furcsa manőverekkel fölhívó kamion úgy rohant bele az 51-es főút mellett álló házba, hogy teljesen letarolta az utcai homlokzat mögött lévő gyerekszobát.

A képviselő-testület dönt arról, hogy a polgármester javaslatára 500 ezertől egymillió forintig terjedően mekkora támogatásban részesíti a családot.
bővebben ...

Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a szobában épp akkor nem volt senki, mivel édesanyja percekkel korábban vitte ki onnan kétéves kisfiát.

Fotó: Gallai Norbert közösségi oldaláról

Lányomékkal történt ez a szörnyűség, Solton. A házuk lakhatatlanná vált egy kamion becsapódása miatt. Átmenetileg lakhatásuk megoldódott, de ahhoz hogy újra tudják építeni az életüket, és a házat, segítségre lenne szükségük”– írta múlt hét végén segítségkérő Facebook bejegyzésében Görög László, a tönkrement házban élő családanya édesapja.

Babaruhákat (újszülött, és 86-92), pelenkát (újszülött és 5-6), építőanyagokat és anyagi segítséget is szívesen fogadnak”– tette hozzá, de az óta a megtett tárgyfelajánlások miatt némileg már apadt az igénylista, ugyanis veje, a szerencsétlenül járt család családfője, Gallai Norbert „hatalmas összefogásról” számol be hozzáfűzött megjegyzésében, amelyben megköszönte a felajánlott segítséget. Egyúttal arról is tájékoztatott, hogy a saját biztosítójuk „nem akar foglalkozni az üggyel”, így a kamion biztosítójához fordultak kárbejelentésükkel, de azóta sem történt semmi.

Fotó: Pozsgai Zsolt / BAON

Azt is leírja, hogy pillanatnyi meglátásuk szerint gyermekruhára, etetőszékre, kiságyra és hasonlókra már nem lesz gondjuk, hála az eddig kapott és ez előre egyeztetett csomagoknak, adományoknak de

FOGYÓESZKÖZÖKET, PÉLDÁUL A PELENKÁT, POPSITÖRLŐT, GYERMEKÁPOLÁSI CIKKEKET TOVÁBBRA IS SZÍVESEN FOGADNAK.

A családapa azt is megerősíti, amit már portálunkon is megírtunk, hogy a kamiont üzemben tartó cég tulajdonosával is váltottak információt.
Amint írja,

teljesen korrekt hangvételű volt a beszélgetés, bármiben amiben tudnak segítségüket ajánlották fel és persze együttérzésüket és sajnálatukat fejezték ki.”Emellett sokakhoz hasonlóan hozzájárultak az adományozáshoz is.
Ezt továbbra is megteheti bárki, de amint jelezték, tárgyadományok helyett már a pénzbeni hozzájárásnak vennék nagyobb hasznát. Erre nemcsak az újjáépítéshez lesz szükségük, hanem a jogi képviseletük honoráriumához is.

Fotó: a nagy papa, Gallai Norbert közösségi oldaláról

AKI ANYAGIAKKAL TÁMOGATNÁ AZ OTTHON NÉLKÜL MARADT SOLTI CSALÁDOT, AZ ALÁBBI SZÁMLÁRA TÖRTÉNŐ UTALÁSSSAL TEHETI MEG:

Számla tulajdonosa: Gallai Norbert (Solt, Kossuth Lajos utca 66.)
Számlaszám: 11773463-00587523

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 27., 19:15
Személyi sérüléssel járó baleset történt az 5301-es számú úton. Még >>>
2021. 11. 26., 13:15
A tamási rendőrök egy koporsók és urnák forgalmazásával foglalkozó vállalkozót vettek őrizetbe november 24-én késő este, aki legális üzlete mellett kábítószer-kereskedelemmel is foglalkozott. Még >>>
2021. 11. 26., 11:42
Egy lószállítót vontató személyautó és egy másik gépkocsi karambolozott csütörtök este Miske belterületén. Két személyt szállítottak a mentők a kalocsai kórházba. Még >>>
2021. 11. 26., 11:13
Orbán Viktor: „Meghosszabbítjuk az oltási akcióhetet, ezért akik eddig elmulasztották az oltakozás lehetőségét, a jövő héten is felvehetik a vakcinát regisztráció nélkül” Még >>>
2021. 11. 26., 10:15
2021.11.27-én 9:00-18:00 óra között Hagyományőrző nap lesz a Kalocsai Sportcsarnokban. Még >>>
2021. 11. 26., 08:44
Tudtad, hogy Magyarországon minden ötödik nőt ért már élete során fizikai bántalmazás a partnere részéről? A kapcsolati erőszak egyetlen formája sem elfogadható! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei