2023. 03. 28. kedd
Gedeon, Johanna
: 386 Ft   : 358 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Kamionbaleset – Összefogás, adománygyűjtés az otthon nélkül maradt solti családnak

Illés György Cinó  |  2019. 07. 13., 10:07

Szép összefogás keretében adakoztak sokan annak a családnak a javára, akiknek házába rohant egy kamion az 51-es mellett. Legsürgősebben a gyermekápoláshoz szükséges eszközökre, cikkekre volt szükségük, és persze födélre a fejük fölé. Az előbbit az adományozók intézték, az utóbbi szintén átmenetileg megoldódott. A káresemény miatti jogi képviselethez és az újjáépítéshez viszont pénzre is szükségük volna, főképp, mivel saját biztosítójuk „nem foglalkozik az üggyel”, a kamion kötelező biztosításának kárfelmérőjére is egyelőre várni kell. Aki adakozna, az alábbi számlaszámon, vagy lakcímen teheti meg.

A nagypapa kezdeményezésére indult adománygyűjtés a múlt heti kamionbaleset következtében Solton otthon nélkül maradt család javára. Emlékezetes: a magára a járókelők figyelmét már jóval korábban is furcsa manőverekkel fölhívó kamion úgy rohant bele az 51-es főút mellett álló házba, hogy teljesen letarolta az utcai homlokzat mögött lévő gyerekszobát.

A képviselő-testület dönt arról, hogy a polgármester javaslatára 500 ezertől egymillió forintig terjedően mekkora támogatásban részesíti a családot.
bővebben ...

Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a szobában épp akkor nem volt senki, mivel édesanyja percekkel korábban vitte ki onnan kétéves kisfiát.

Fotó: Gallai Norbert közösségi oldaláról

Lányomékkal történt ez a szörnyűség, Solton. A házuk lakhatatlanná vált egy kamion becsapódása miatt. Átmenetileg lakhatásuk megoldódott, de ahhoz hogy újra tudják építeni az életüket, és a házat, segítségre lenne szükségük”– írta múlt hét végén segítségkérő Facebook bejegyzésében Görög László, a tönkrement házban élő családanya édesapja.

Babaruhákat (újszülött, és 86-92), pelenkát (újszülött és 5-6), építőanyagokat és anyagi segítséget is szívesen fogadnak”– tette hozzá, de az óta a megtett tárgyfelajánlások miatt némileg már apadt az igénylista, ugyanis veje, a szerencsétlenül járt család családfője, Gallai Norbert „hatalmas összefogásról” számol be hozzáfűzött megjegyzésében, amelyben megköszönte a felajánlott segítséget. Egyúttal arról is tájékoztatott, hogy a saját biztosítójuk „nem akar foglalkozni az üggyel”, így a kamion biztosítójához fordultak kárbejelentésükkel, de azóta sem történt semmi.

Fotó: Pozsgai Zsolt / BAON

Azt is leírja, hogy pillanatnyi meglátásuk szerint gyermekruhára, etetőszékre, kiságyra és hasonlókra már nem lesz gondjuk, hála az eddig kapott és ez előre egyeztetett csomagoknak, adományoknak de

FOGYÓESZKÖZÖKET, PÉLDÁUL A PELENKÁT, POPSITÖRLŐT, GYERMEKÁPOLÁSI CIKKEKET TOVÁBBRA IS SZÍVESEN FOGADNAK.

A családapa azt is megerősíti, amit már portálunkon is megírtunk, hogy a kamiont üzemben tartó cég tulajdonosával is váltottak információt.
Amint írja,

teljesen korrekt hangvételű volt a beszélgetés, bármiben amiben tudnak segítségüket ajánlották fel és persze együttérzésüket és sajnálatukat fejezték ki.”Emellett sokakhoz hasonlóan hozzájárultak az adományozáshoz is.
Ezt továbbra is megteheti bárki, de amint jelezték, tárgyadományok helyett már a pénzbeni hozzájárásnak vennék nagyobb hasznát. Erre nemcsak az újjáépítéshez lesz szükségük, hanem a jogi képviseletük honoráriumához is.

Fotó: a nagy papa, Gallai Norbert közösségi oldaláról

AKI ANYAGIAKKAL TÁMOGATNÁ AZ OTTHON NÉLKÜL MARADT SOLTI CSALÁDOT, AZ ALÁBBI SZÁMLÁRA TÖRTÉNŐ UTALÁSSSAL TEHETI MEG:

Számla tulajdonosa: Gallai Norbert (Solt, Kossuth Lajos utca 66.)
Számlaszám: 11773463-00587523

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-03-24 13:15:00
Kertészeti eszközök, öntözőberendezések, tápanyag-utánpotló szerek, gasztronómiai különlegességek, termelői vásár és vidékfejlesztési támogatási információs pont is várja majd az expora kilátogatókat.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 27., 23:39
Egy kisodródott és árokba csapódott személykocsi egyik utasa életét vesztette, egy másik életveszélyesen megsérült – őt újra kellett éleszteni –, és a sofőr is súlyosan megsérült a vasárnap esti balesetben. A beszámolók alapján a túl gyors tempó és a biztonsági öv mellőzése vezethetett a tragédiához. Még >>>
2023. 03. 27., 14:37
A magyar labdarúgó válogatott hétfő este 20 óra 45 perckor megkezdi szereplését a 2024-es Eb-részvételért a selejtezőkben. Még >>>
2023. 03. 27., 14:20
A tepsis tócsni nagy előnye, hogy sütés közben nem kell mellette állni, és olajjal sem szívja tele magát. Még >>>
2023. 03. 27., 14:11
Egy hegyi patak vízhozamával buzog elő a víz az utca Mikszáth Kálmán és Vidats István utca közötti szakaszán. Az úttest szinte folyóvá vált. Videóval! Még >>>
2023. 03. 27., 09:23
Jelentősen visszaesik a hőmérséklet a hét elején: kedden a csúcshőmérséklet mindössze 5 és 10 Celsius-fok között valószínű, és visszatérnek a kemény éjszakai fagyok is, a szélvédett helyeken akár mínusz 10 fokig is csökkenhet a hőmérséklet. Még >>>
2023. 03. 27., 09:09
A balesetben ketten megsérültek, egy ember pedig a helyszínen életét vesztette. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK